" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ὁ Ποῦτιν προειδοποιεῖ ...

Η άρση των περιορισμών στη χρήση δυτικών όπλων από την Ουκρανία θα εμπλέξει άμεσα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη σύγκρουση με τη Ρωσία και θα αντιμετωπίσει την κατάλληλη απάντηση, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Δύση έχει στείλει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως Storm Shadows και ATACMS, τους οποίους το Κίεβο έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής κατά της Κριμαίας και του Donbass. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προτείνει ότι ενδέχεται να επιτρέψουν τη χρήση αυτών των όπλων για να χτυπήσουν στόχους βαθύτερα σε διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος.

«Δεν μιλάμε για να επιτρέψουμε ή να απαγορεύσουμε στο καθεστώς του Κιέβου να χτυπήσει το ρωσικό έδαφος», είπε ο Πούτιν την Πέμπτη. «Το κάνει ήδη, με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα μέσα».

Η Ουκρανία δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει δυτικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας, πρόσθεσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι η στόχευση για τέτοια χτυπήματα απαιτεί πληροφορίες από τους δορυφόρους του ΝΑΤΟ, ενώ οι λύσεις πυροδότησης μπορούν «να εισαχθούν μόνο από στρατιωτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ».

Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές χώρες πολεμούν εναντίον της Ρωσίας. 

«Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση, δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών, στη σύγκρουση στην Ουκρανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Η άμεση συμμετοχή τους, φυσικά, αλλάζει σημαντικά την ίδια την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης».

Έχοντας αυτό υπόψη, πρόσθεσε ο Πούτιν, η Ρωσία «θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που αντιμετωπίζουμε»

Ορισμένοι περιορισμοί στη χρήση όπλων που προμηθεύονταν από τη Δύση τέθηκαν αρχικά για να επιτρέψουν στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να ισχυριστούν ότι δεν εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, ενώ εξόπλιζε την Ουκρανία ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Κίεβο ζητά την άρση των περιορισμών από τον Μάιο

Τό Ζελένσκυ μέ τόν ΥΠΕΞ τῶν ΗΠΑ Μπλίκεν καί τόν μαῦρο ΥΠΕΞ τῆς Ἀγγλίας Λάμυ. ( ΕΔΩ)

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Lammy άφησαν να εννοηθεί ότι οι περιορισμοί ενδέχεται να αρθούν αυτή την εβδομάδα, αναφέροντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη παράδοση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία. Το Ιράν αρνήθηκε ότι έστειλε πυραύλους στη Ρωσία, αποκαλώντας τις κατηγορίες «ψυχολογικό πόλεμο» από χώρες που εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στον οπλισμό της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει προηγουμένως τα μέλη του ΝΑΤΟ να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν συζητούν σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας όπλα που παρέχονται από τη Δύση. Μιλώντας με μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) τον Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία θα απαντήσει καταρρίπτοντας τα εν λόγω όπλα και στη συνέχεια θα ανταποδώσει τους υπεύθυνους.

Ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Ὁ Ποῦτιν προειδοποιεῖ ... και οι αγυρτες του Ελλαδισταν δεν τον ακουν.
    Περι αλλων τυρβαζουν, με τις Ψαροκασελιτσες και τους βρωμοΠΑΣΟΚους.

    Ο καλος Θεος σε πρωτο χερι να σωσει την Σουδα, την Λαρισσα και την Αλεξανδρουπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι ἀκριβῶς !
      Μέ τις Ψαροκασελιτσες και τους βρωμοΠΑΣΟΚους.

      Δέν πειράζει. Ἄλλως τε σκέφτηκες πώς ὁ καθείς ἔχει ὅ,τι ἀκριβῶς τοῦ ἀξίζει καί ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ !

      Ἀλλά,ἀπόψε ἔχομε ΜΟΝΟΝ Μουσική !

      https://sxolianews.blogspot.com/2024/09/blog-post_14.html

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή

  2. Εις την νιοστην τρολλαρισμα
    https://korakas-news.gr/wp-content/uploads/2024/09/IMG_8110.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐγώ ΟΥΤΕ γιά ἀστεῖο δέν θά ἔβαζα αὐτή τήν φωτό.

      Μπρρρρρ......................

      Ἀμάν κι᾿αὐτή ἡ "μόδα" μέ τίς φτιαχτές φωτό !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Χε χε χε!
      Και φτιαχτη να είναι τη γραμμη την λαμβάνουν οι ρουφιανοι.

      Διαγραφή
    3. Γιατί σοῦ περνᾶ ἀπό τό μυαλό ἔστω καί μία στό 4κις ἑκατομμύρια πώς θά ἦταν δυνατόν ὁ Ποῦτιν, νά ἔκανε κάτι τέτοιο ; ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ !

      Εἶναι ἕνας σοβαρός καί ὑπέροχος ἄνθρωπος πού φυσικά ἔχει χιοῦμορ, ἀλλά τό χρησιμοποιεῖ μέ λεπτό τρόπο.

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει,οἱ Καμπαλαρία πάει φούλ νά έκλέξῃ τήν ἰνδο-τζαμαϊκανή γιά νά "ἐκπληρώσῃ"τίς "προφητεῖες" σχετικῶς μέ τόν Γ΄Π.Π.

      Μέ ἄλλα λόγια, ὅλο αὐτό μοῦ φέρνει ἀηδία...

      Πᾶμε γιά κανέναν τραγούδι, καλλίτερα.

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή