" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Τό δόγμα «R2P» καί ἡ Δύσις στόν νέο της ῥόλο...


Γράφει ἡ Diana Johnstone

 Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Σερβία ( φωτόως πρώτη παράσταση στο νέο του ρόλο. 

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είχε στερήσει από τη στρατιωτική συμμαχία τον αρχικό επίσημο ρόλο της να υπερασπίζεται τα κράτη μέλη της από μια θεωρητική κομμουνιστική απειλή. Χωρίς απειλή και χωρίς έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το ΝΑΤΟ ανέλαβε τον αυτοκαθορισμένο ρόλο του ενάρετου υπερασπιστή των δήθεν καταπιεσμένων μειονοτήτων βομβαρδίζοντας ό,τι είχε απομείνει από τη σε μεγάλο βαθμό διαλυμένη Γιουγκοσλαβία την άνοιξη του 1999 για λογαριασμό των Αλβανών ανταρτών στη σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου. .

Οι αεροπορικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στο βαλκανικό έθνος ήταν η πρακτική εφαρμογή ενός νέου μεταψυχροπολεμικού δόγματος. Για να πετύχει, αυτό το δόγμα βασίστηκε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για να αναφέρουν τις περιοχές κρίσης με το κατάλληλο μείγμα υπερβολών, παραλείψεων και ξεκάθαρων ψευδών για να δικαιολογήσουν τις "ηθικές" επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Το στρατιωτικό βιομηχανικό συγκρότημα μπορούσε να αναπνεύσει εύκολα και μια νέα γενιά δημοσιογράφων ξεκίνησε επιτυχημένες σταδιοδρομίες, περιστρέφοντας με ανυπομονησία τις αναφορές τους για να υπηρετήσουν τη νέα ανθρωπιστική πολεμική ιδεολογία.

Καμία δεν ήταν πιο επιτυχημένη από τη Samantha Power, γεννημένη στο Δουβλίνο, της οποίας οι αναφορές από τη Βοσνία, ως αρχάρια, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 παρείχαν τη βάση για το βιβλίο της για τη «γενοκτονία» του 2002, το οποίο « έκανε διεθνή εντύπωσιν, με θετικές κριτικές σχεδόν παντού, ένα τεράστιο μπεστ σέλερ που της απέφερε το βραβείο Πούλιτζερ και ξεκίνησε την καριέρα της ως ηγετική φυσιογνωμία στο δόγμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Έχει προχωρήσει από μια κορυφαία κυβερνητική θέση στην άλλη, ένα αστέρι της Ουάσιγκτον, προτρέποντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να παρέμβουν για ηθικούς λόγους.

Η Samantha Power οφείλει την αξιοσημείωτη επιτυχία της στο ταλέντο της ως συγγραφέας, στη φιλοδοξία της, στην εντυπωσιακή παρουσία της, αλλά κυρίως στον άνθρωπο, από την αρχή ολόκληρης της ανθρωπιστικής πολεμικής πολιτικής.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Morton Isaac Abramowitz, ένα μέλος με μεγάλη επιρροή του κατεστημένου εξωτερικής πολιτικής και ο κύριος εφευρέτης αυτού που θα γινόταν το δόγμα «R2P» (Ευθύνη για την προστασία). Η κρίσιμη πολιτική συμβολή του Abramowitz εξηγείται στην αρχή του βιβλίου μου του 2002, Fools' Crusade , ως εξής:[1]

Ως πρόεδρος του Ιδρύματος Carnegie για τη Διεθνή Ειρήνη στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Abramowitz ηγήθηκε ενός σχεδίου για την ανάπτυξη μιας νέας εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για τη μεταψυχροπολεμική εποχή. Αντί να εντοπίζονται «απειλές», ειδικά σε μια εποχή που ήταν λίγες οι απειλές, χρειαζόταν μια επιτυχημένη νέα πολιτική που να συνδυάζει την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων με τη διακήρυξη των αμερικανικών «ιδανικών».

Θεωρία και Πράξη

Στο Carnegie Endowment το 1992, ο Abramowitz δημοσίευσε τη θεωρία της νέας πολιτικής «ανθρωπιστικής επέμβασης» των ΗΠΑ ως Αυτοδιάθεση στη Νέα Παγκόσμια Τάξη .

«Το όραμα μιας «νέας παγκόσμιας τάξης» από το 1990 είναι ένας κόσμος με μια υπερδύναμη – τις Ηνωμένες Πολιτείες – όπου το κράτος δικαίου αντικαθιστά την κυριαρχία της ζούγκλας, οι διαφορές επιλύονται ειρηνικά, η επιθετικότητα αντιμετωπίζεται σθεναρά με συλλογική αντίσταση. και όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται δίκαια».

Αυτό ακούγεται πολύ ωραίο. Αλλά στην πράξη, «συλλογική αντίσταση» σημαίνει ΝΑΤΟ και «όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται δίκαια» εξαρτάται από τις προτιμήσεις της Ουάσιγκτον. Η νέα διάταξη που βασίζεται σε κανόνες δεν έπρεπε να συγχέεται με το παραδοσιακό διεθνές δίκαιο, που βασίζεται στην εθνική κυριαρχία. Η παγκοσμιοποίηση έκανε την εθνική κυριαρχία ξεπερασμένη (εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες). Τα «ιδανικά» κάνουν τους κανόνες πιο ευέλικτους.

Το κυρίαρχο έθνος καταρρέει διακριτικά από τις πιέσεις της οικονομικής παγκοσμιοποίησης. Μπορεί επίσης να υπονομευθεί εκ των έσω, από εγχώριες εξεγέρσεις. Στον μετα -ψυχρό πόλεμο κόσμο, σημείωσε η μελέτη του Carnegie Endowment, «ομάδες εντός των κρατών διακυβεύονται διεκδικήσεις για ανεξαρτησία, μεγαλύτερη αυτονομία ή την ανατροπή μιας υπάρχουσας κυβέρνησης, όλα στο όνομα της αυτοδιάθεσης». [...] Στο μέλλον, ανακοίνωσαν οι συγγραφείς, «η ανθρωπιστική παρέμβαση θα γίνεται όλο και πιο αναπόφευκτη». Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν τον τελευταίο λόγο για το πότε και πώς θα παρέμβουν.

Ο Abramowitz βοήθησε στη συνέχεια να εφαρμοστεί η θεωρία του στην κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας. Ήταν ο "γκρίζος εξουσιαστής"  πίσω από τους διπλωμάτες των ΗΠΑ, καθοδηγώντας τα γεγονότα που οδήγησαν στον «πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου» που χώρισε την επαρχία του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία. Ήταν σύμβουλος της αντιπροσωπείας των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου στις απομιμήσεις «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» που διοργανώθηκαν στο Ραμπουγιέ για να δώσει μια δικαιολογία για τον βομβαρδισμό της Σερβίας. Ο μετριοπαθής Αλβανός ηγέτης του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα αντικαταστάθηκε από τον ένοπλο γκάνγκστερ Χασίμ Θάτσι. Η υπουργός Εξωτερικών Madeleine Albright έθεσε όρους που κανένας Σέρβος ηγέτης δεν μπορούσε να δεχτεί, απαιτώντας το δικαίωμα να τοποθετεί στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη χώρα, με πλήρη ατιμωρησία. Η σερβική πλευρά κατηγορήθηκε τότε για την αποτυχία και το ΝΑΤΟ άρχισε να βομβαρδίζει στις 24 Μαρτίου 1999.

Η Samantha κλέβει το δρόμο της στη Βοσνία

Πίσω στο 1992, μόλις βγήκε από το Γέιλ, η 22χρονη Samantha Power έλαβε θέση πρακτικής στο γραφείο του Abramowitz στο Carnegie Endowment. Ως διορθωτής, απορρόφησε γρήγορα το νέο επίσημο δόγμα. Εκείνη την εποχή, το αφεντικό της είχε εμμονή με τις συγκρούσεις στη Βοσνία καθώς εμπλέκουν το μέλλον του ΝΑΤΟ. Αποφασισμένη να φτάσει στη Βοσνία όπου υπήρχε η δράση, η Samantha έκλεψε επιστολόχαρτα από το γειτονικό γραφείο του περιοδικού Foreign Policy και πλαστογράφησε μια επιστολή από τον εκδότη στον επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΟΗΕ, ζητώντας να της παράσχουν τα Ηνωμένα Έθνη, ως «Βαλκανική ανταποκρίτρια του Foreign Policy »,  «όλη την απαραίτητη πρόσβαση».[2]

Από τότε, το έργο της λειτούργησε ακριβώς για να προωθήσει τη νέα πολιτική «ανθρωπιστικής παρέμβασης» του μέντορά της, Morton Abramowitz. Θυμάται ότι η επιρροή του τη βοήθησε να πάρει όλο και πιο σημαντικές αναθέσεις – με πιο σημαντική, το θέμα της για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα  για την Washington Post.

Με τις εκθέσεις της Σρεμπρένιτσα, ο όρος «γενοκτονία» εμφανίστηκε ως η ισχυρή λέξη που θα μπορούσε να δώσει στο ΝΑΤΟ τη νέα του αποστολή.

Το δυτικό δημοσιογραφικό σώμα με έδρα το Σεράγεβο έτεινε να εμπλέκεται συναισθηματικά με τη μουσουλμανική πλευρά που ήταν η κύρια πηγή ειδήσεων. Από τις αποστολές τους έλειπαν αναφορές για μουσουλμανικές σφαγές σε σερβικά χωριά ή για καλά οπλισμένους ισλαμιστές μαχητές που εντάχθηκαν στη μουσουλμανική πλευρά από το Αφγανιστάν και τις αραβικές χώρες, ορισμένοι από τους οποίους εγκαταστάθηκαν μόνιμα στη Βοσνία.

(στήν φωτό ἀριστερά γράφει ἡ λεζάντα : αναμνηστική φωτογραφία - ένας Σαουδάραβας μουτζαχεντίν με τρόπαιο από το βουνό Crni vrh στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τό κεφάλι του  Blagoje Blagojevi¢, ενός Σέρβου από το χωριό Jasenovac.

Όταν οι Σερβοβόσνιες δυνάμεις κατέλαβαν τη μουσουλμανική βάση στη Σρεμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995, απομάκρυναν τις γυναίκες, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους σε ασφαλή μέρη, ενώ οι άνδρες τράπηκαν σε φυγή, φοβούμενοι αντίποινα. Πολλοί σκοτώθηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Χωρίς αναφορά σε τέτοιο πλαίσιο, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εστίασαν στις αναφορές για σφαγή 8.000 ανδρών κρατουμένων ως ένα μοναδικό γεγονός που χαρακτήρισε τους Σέρβους ως ένοχους στον τρίπλευρο εμφύλιο πόλεμο. Με τις εκθέσεις της Σρεμπρένιτσα, ο όρος «γενοκτονία» εμφανίστηκε ως η ισχυρή λέξη που θα μπορούσε να δώσει στο ΝΑΤΟ τη νέα του αποστολή.

Ο χαρακτηρισμός της Σρεμπρένιτσα «γενοκτονία» παρείχε το επιχείρημα για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ

εάν οι Σέρβοι διέπραξαν γενοκτονία στη Βοσνία, υπονοούσε ότι οι Σέρβοι ήταν γενοκτονικοί και κινδύνευαν να διαπράξουν γενοκτονία στο Κοσσυφοπέδιο, εκτός εάν παρέμβει το ΝΑΤΟ. Αυτή η θεωρία υποστηρίχθηκε από εξωφρενικά ανακριβείς κατηγορίες που εκφράστηκαν από κορυφαίους δυτικούς πολιτικούς κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των βομβαρδισμών.

Αυτή ήταν η ιστορία που πουλήθηκε στο κοινό από πολιτικούς και ΜΜΕ. Από την αρχή, η Σερβική πλειοψηφία στη Γιουγκοσλαβία είχε παρουσιαστεί ως εισβολείς στη χώρα τους, με όλους τους άλλους ως θύματα. Έτσι καταστράφηκε η τελευταία ημι-σοσιαλιστική, αδέσμευτη χώρα της Ευρώπης.

Ο πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου συνδύαζε πράγματι τα «συμφέροντα και τα ιδανικά» των ΗΠΑ. Τα ιδανικά ήταν να αποτρέψουν μια γενοκτονία που δεν θα είχε συμβεί ποτέ (και επίσης, παρεμπιπτόντως, να αποτρέψουν μια διαπραγμάτευση που θα μπορούσε επίσης να διευθετήσει την όλη σύγκρουση). Τα συμφέροντα περιελάμβαναν την άμεση κατασκευή από τους Αμερικανούς μιας γιγάντιας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, όταν οι σερβικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να φύγουν.

Γενοκτονία και R2P

Το βιβλίο της Samantha Power το 2002 είχε υπότιτλο «Η Αμερική στην Εποχή της Γενοκτονίας». Το να μιλάμε για το παρόν ως «εποχή της γενοκτονίας» είναι εξωφρενικά μελοδραματικό, αλλά ο σκοπός είναι να τεθεί η ενάρετη Αμερική στο κέντρο των δραστικών ηθικών απαιτήσεων. Η Αμερική πρέπει να σώσει τον κόσμο από τον γενοκτονικό εαυτό του. Η «γενοκτονία» προωθήθηκε έτσι ως το πιο ισχυρό πρόσχημα για τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ – ακριβώς με τη λύπη της απουσίας της, τόσο στη Βοσνία όσο και πιο πειστικά, στη Ρουάντα. Η κυβέρνηση Κλίντον σίγουρα δεν επρόκειτο να παρέμβει στη Ρουάντα, επειδή το αιματηρό χάος ευνοούσε στην πραγματικότητα την κατάκτηση της Ρουάντα από τον Paul Kagame και τον στρατό του, ο οποίος είχε εισβάλει στη Ρουάντα από την Ουγκάντα ​​το 1990. Ο Καγκάμε ήταν ευνοημένος πελάτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπήρχε λόγος να παρέμβει η Ουάσιγκτον στη νίκη του Καγκάμε.

Αλλά η «αποτυχία να σταματήσει η γενοκτονία» ήταν μια έκκληση προς τη φιλελεύθερη συνείδηση ​​να παρέμβει αργότερα, όποτε οι ΗΠΑ χρειάζονταν ένα ισχυρό επιχείρημα για να απαλλαγούν από κάποιον από τον οποίο ήθελαν να απαλλαγούν. Ο Moammer Gaddafi βρισκόταν στη λίστα επιτυχιών ΗΠΑ-ΗΒ για δεκαετίες, αλλά είχε κάνει παραχωρήσεις για να επιτύχει τη συμφιλίωση. Αλλά όταν οι συνήθεις φονταμενταλιστές Ισλαμιστές αντίπαλοι του Καντάφι στη Βεγγάζη χρησιμοποίησαν την «αραβική άνοιξη» του 2011 για να εγείρουν διαμαρτυρίες, ο συναγερμός για την «απειλή της γενοκτονίας» σήμανε εκ μέρους τους. 

Χίλλαρυ "ἤρθαμε, εἴδαμε, πέθανε" χά,χά,χά !!! φωτό

Στην Ουάσιγκτον, η Χίλαρι Κλίντον, η Σούζαν Ράις και η Σαμάνθα Πάουερ ζήτησαν δράση για να σταματήσει ο Καντάφι να «διαπράξει γενοκτονία», ενώ ο Μπερνάρ Ανρί Λέβι σήμανε συναγερμό στο Παρίσι. Το ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, κατέστρεψε την πιο επιτυχημένη οικονομικά χώρα στην αφρικανική ήπειρο και δολοφόνησε τον ηγέτη της, δημιουργώντας μια πλημμύρα προσφύγων στην Ευρώπη και άλλες καταστροφές. Οι περισσότεροι από τη λίμπεραλ αριστερά επευφημούσαν.

Τά λυκόρνια τῆς Δύσεως στόν ἀγῶνα γιά τήν « σωτηρία» τῆς Λιβύης... φωτό

Σήμερα αναγνωρίζεται ευρέως ότι ο πόλεμος του Ιράκ βασίστηκε στην εξαπάτηση και κατέληξε σε καταστροφή. Άλλοι πόλεμοι των ΗΠΑ ως επί το πλείστον παραδέχονται ότι ήταν ατυχή λάθη. Υπάρχουν αμφιβολίες για τη Λιβύη, λόγω κυρίως του προσφυγικού ρεύματος. Αλλά η καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας, και συγκεκριμένα ο «πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου» του 1999, εξακολουθεί να είναι ευρέως αποδεκτό στη Δύση ως αυτό που κανονίστηκε να εμφανιστεί: η γενναιόδωρη ανθρωπιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ για την αποτροπή της «γενοκτονίας» από ρατσιστές Σέρβους κατά της καταπιεσμένης αλβανικής μειονότητας.

Οι στρεβλώσεις της σύγκρουσης της Βοσνίας και του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου ήταν ακριβώς η πρακτική εφαρμογή της πολιτικής Abramowitz: προωθήστε εξεγέρσεις μειονοτήτων για να καταρρίψετε την εθνική κυριαρχία και να αλλάξετε κυβερνήσεις που δεν αρέσουν στις ΗΠΑ, ενώ προμήθευσαν το ΝΑΤΟ με μια νέα γεωγραφικά απεριόριστη αποστολή «ανθρωπιστικής παρέμβαση". Η Γιουγκοσλαβία ήταν το σημείο εκκίνησης όλης της επιθετικής μεταψυχροπολεμικής πολιτικής των ΗΠΑ ως «μοναδική υπερδύναμη» που καθόριζε την παγκόσμια τάξη, χρησιμοποιώντας τα ιδεαλιστικά προσχήματα που έθεσε ο Abramowitz. Η νεαρή Samantha Power, η οποία ήταν πολύ έξυπνη, πήρε το νόημα και απογείωσε φιλόδοξα τον δρόμο της σε δεύτερο ρόλο ως ρεπόρτερ στο θέαμα της Βοσνίας, τον οποίο τελικά μεταμόρφωσε σε μια εκπληκτικά επιτυχημένη καριέρα.

Ήμουν μόνη μου στο Κοσσυφοπέδιο μήνες πριν από τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ και είδα πολύ καθαρά ότι σε αυτή τη μικρή επαρχία, οι Σέρβοι ήταν μια φοβισμένη μειονότητα, ενώ οι Αλβανοί γεύονταν ήδη τον μελλοντικό τους θρίαμβο. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως κίνδυνος σερβικής «γενοκτονίας» των Αλβανών. Αλλά οι δυτικοί συντάκτες συνέχιζαν να στέλνουν αδαείς νέους επίδοξους δημοσιογράφους, σε επιφυλακή για κάποια «σερβική θηριωδία» που θα μπορούσε να προωθήσει την εκκολαπτόμενη καριέρα τους. Οι συντάκτες απέρριπταν κάθε αναφορά που πήγαινε σε διαφορετική κατεύθυνση. Εκείνη την εποχή ήταν απλά αδύνατο να δημοσιευτεί μια αμερόληπτη έκθεση. Το ξέρω εκ πείρας.

Πάνω απ' όλα, η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν μια άσκηση στις επόμενες προσπάθειες υπονόμευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποκινώντας τις εθνοτικές μειονότητες της Ομοσπονδίας εναντίον των Ρώσων. Η Ουκρανία ήταν ο πολιορκητικός κριός. Πάντα σκεφτόμουν την Ουκρανία όταν μελετούσα τις συγκρούσεις στις περιοχές Krajina της Κροατίας και της Βοσνίας, καθώς και οι δύο λέξεις έχουν την ίδια ρίζα (γη συνόρων) και υπέφεραν από παρόμοιες συγκρούσεις, ιδίως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δυτικές δυνάμεις είχαν αναβιώσει τον υποστηριζόμενο από τους Ναζί κροατικό εθνικισμό ενάντια στους Σέρβους για να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία. Θα αναζωογονούσαν πολύ πιο επιθετικό τον ουκρανικό εθνικισμό που υποστηρίζεται από τους Ναζί ενάντια στους ρωσόφωνους στην Ανατολική Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να αποδυναμώσουν και τελικά ακόμη και να διαλύσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ανθρωπιστικά «ιδανικά» της υποστήριξης των μειονοτήτων θα αντισταθμίζονταν από το κύριο στρατηγικό «συμφέρον» να αποκτήσουν τελικά τον έλεγχο της Κριμαίας, και μαζί με αυτήν, της κύριας ναυτικής βάσης της Ρωσίας στη Σεβαστούπολη. Ο Πούτιν έκανε ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε Ρώσος ηγέτης που δεν είναι φυτό : κατευθύνθηκε μακριά από αυτή τήν καταστροφή, κινητοποιώντας τους Ρώσους κατοίκους της Κριμαίας να ψηφίσουν για να επιστρέψουν στη Ρωσία, από την οποία δεν είχαν επιλέξει ποτέ να φύγουν. Αυτή η προφανής πράξη αυτοδιάθεσης καταγγέλλεται στη Δύση ως εισβολή.

Η ιδεολογική αντίδραση

Δυστυχώς, η κατάφωρα τραγική κατάχρηση της "ανθρωπιστικής παρέμβασης" ή του δόγματος R2P στη Λιβύη δεν κατάφερε να επιτύχει την δυσφήμησή της. Απειλείται τώρα από τον κίνδυνο να αλλάξει πλευρά στις ίδιες τις παγκόσμιες συγκρούσεις που έχει υποκινήσει.

Το δημοψήφισμα στην Κριμαία ήταν ένα δημοκρατικό μέτρο αυτοδιάθεσης που ταιριάζει στα πρότυπα του Abramowitz. Η ρωσική «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» στην Ουκρανία το 2022 υποκινήθηκε εν μέρει από το είδος της σκέψης που παρουσιάζεται στο δόγμα Abramowitz: υπεράσπιση του πληθυσμού του Donbas, υπό την επίθεση ενός υπερεθνικιστικού καθεστώτος του Κιέβου. Φυσικά, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης απλώς αγνόησαν εντελώς κάθε έκκληση της Ρωσίας στα ιδανικά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης, τα οποία θεωρούν τη δική τους ιδιωτική ιδιοκτησία ως αυτοαποκαλούμενες μοναδικές «δημοκρατίες». Η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως μια «αυτοκρατία» της οποίας τα συμφέροντα πρέπει να είναι κακόβουλα και επομένως δεν μετράνε.

Μια μεγαλύτερη απειλή για το αυτοαποκαλούμενο μονοπώλιο της αρετής της Δύσης προέρχεται από την ανελέητη επίθεση του Ισραήλ στον λαό της Γάζας. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου Νότου και τα αυξανόμενα τμήματα των δυτικών πληθυσμών τρομοκρατούνται από την καταστροφή νοσοκομείων από το Ισραήλ, τις μαζικές δολοφονίες παιδιών και τις προσπάθειες να λιμοκτονήσει τους Παλαιστίνιους. Βλέπουν το Ισραήλ, με την πλήρη υποστήριξη της Δύσης, να διαπράττει Γενοκτονία – με κάθε σημασία της εννοίας αυτή τη φορά, ανοιχτά, κραυγαλέα και αμείλικτα.

Η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ ίσως χρειαστεί να επινοήσει μια νέα σειρά ηθικολογικών προφάσεων για τις επιθέσεις της.

Ἀπό : unz.com

Ἐπίσης διαβάζουμε : Ἡ Δύσις μισεῖ τήν Σερβία ὅσο τήν Ῥωσσία


Ἡ Πελασγική

16 σχόλια:

  1. Αχχχχ καλη μου Πελασγικη. Αχχχχχ.........

    Προχθες ειχες κανει αναρτηση μαλιστα με ρωτηματικο: "Οἱ ἑβραῖοι εἶναι ἡ ῥίζα τοῦ κακοῦ";

    Αμα δεις και αν "ψειρησεις" λεπτομερως ολο τον πολεμο στην Γιουγκολσαβια θα δεις οτι πισω του κρυβονταν και ακομα κρυβονται ΜΟΝΟΝ εβραιοι με τους συνοδοιπορους τους φυσικα. Δες και την εν συνεχεια προδοσια του Τσιπροσκυλου με την Μακεδονια γιατι για να επιτυχει αυτη η προδοσια επρεπε πρωτα να διαλυσουν την Γιουγκοσλαβια.

    Το κερασακι ομως στην τουρτα τοβαλε σημερα η Ιωαννα, η "metoo" βιασθεισα απ τον ...Κολοκοτρωνη.
    Ο Αρειος Παγος μας λεει η Ιωαννα που ξερει απο πρωτο χερι, θα διαλυσει τους Σπαρτιατες (ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ) και θα μοιρασει τις εδρες στις αφεντομουτσουναρες τους, ητοι: ΝΔουλοι, ΠΑΣΟΚοι, Ζαιοι και κατι τις θα δωσουν και στην φτωχη κιτρινιαρα Αχτσιογλου (που εχασε τ' αρχιγιλικια απ τον πουστη) ενω θα καταδικασει σε ΙΣΟΒΙΑ τον Ηλια Κασιδιαρη ως ηθικο αυτουργο της....απατης γιατι λεει η Αδελεινω (φατσα κι αυτη εεεε;;) θελει να προστατευσει τους ελληνες ψηφοφορους απ' τους ναζιδες και τους φασιστες.

    Με ευχολογια δε γινεται τιποτα αγαπητη κι αγαπητοι οσοι διαβαζετε το σχολιο μου.
    Στα οπλα Ελληνες! Θα ρθουν και για μας οπου ναναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχολόγια ; Ποιός βασίζεται πλέον σ᾿εὐχολόγια ;

      Νομίζουν οἱ κάθε λογῆς Ἀδειλίνες,Κλάπες κ.λπ. κυριούλες τοῦ Δικαίου ἔχουν δέσει τόν γάϊδάρό τους μέ ἕνα " ἐξαπάτησε" ; Ἄμ δέ !
      Γιατί τό λέω ; Χμμ...

      Πῶς ἔλεγε ὁ Λογοθετίδης ; « Κάτι ξέρει, κάτι ξέρει...Ξέρει κι᾿ἄλλα, ξέρει κι᾿ἄλλα...»

      Πάντως τά χέρια δέν θά τα τρίψουν ἀπό εὐχαρίστησιν οἱ τρεῖς "χάριτες" :

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsu0RwGQxz5Qbpnj_WG_dB8Fbx7VolSGh2Y3pPJJvCKS7aG_PzzD_S43ZdZdI1S2aYjeSiK6fzVS-tmrOTTGaXHuxlOyJCU9Z7lZZxdpTvlP8uKaUtX7n4OsRe7wQsRfEihmAhx1n5DlObg1u55wboWFmGgtuRmTSx7Xizo-0LeVak2Wp73JmVFd3T9vQ/w640-h428/48819-ADF132AD-3003-4473-8BB7-D50F0FC54CD8-1920x1440.jpeg

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξυ ενα .....αλλοιθωρο πτηνουλι εξ Αμερικαζ, (για κορακι τοκοψα), μου τιτιβισε στ αυτι οτι οι σκυλοεβραιοι εχουν λυσσαξει και......φοβουνται οτι θα τους επιτεθουν οι Περσες επειδη ΑΥΤΟΙ οι εβραιοι, προχθες βομβαρδισαν την Πρεσβεια των Περσων στην Συρια, δολοφονωντας καμια 30αρια επισημους Περσες διπλωματες και αξιωματουχους.
      Και δωστου οι αμερικανο φυλλαδες και τ' αμερικανο πορνοκαναλα , "αμερικανο" λεμε τωρα, οτι οι ...τρομοκρατες Ιρανοι ειναι ετοιμοι να βομβαρδιζουν το ...φτωχο ισραηλ, τα θυματα του Χιτλερ και δωστου οι εβραιοι να τρεχουν σε λαγουμια για να κρυφτουν, να δινουν αιμα στα νοσοκομεια, να δοκιμαζουν τις σειρηνες τους αν δουλευουν, να προετοιμαζονται γενικως για πολεμο και-και-και.....κατι που μου λεει εμενα του ναζι, φασιστα και ολα τα αλλα κοσμητικα μαζι, οτι μαλλον οπου ναναι θα ριξουν πανω τους καμμια μπομπιτσα ΓΤΠ για να σκοτωσουν τιποτε καμμια 50ρια απ την πλεμπα που βοσκει κατσικες και ζει στην Νεγκεβ, μπορει και σε καποιο αλλο ξεροχωρι, ωστε να στειλουν παλι τους ηλιθιους γιανκηδες να τα κανουν λαμπογυαλο στην Μεση Ανατολη (πως το 'καναν την 11η Σεπ 2001;) για να μην ξαναζησουμε ενα καινουργιο.....ολοκαυτωμα κι ας γιομησει τελικα η Ευρωπη με ολα τα μουσλιμια της αραπιας και της ....μαυρης ηπειρου.
      Και κει να δεις τα αραπομουσλιμια πως θα σφαζουνε τις γυναικες οχι εξω απ τα αστυνομικα τμηματα, αλλα μεσα, αφου τις εχουν βιασει πρωτα.

      Οποτε αναμεινατε στο ακουστικο σας!
      Οι εβραιοι διαλεγουν πριν απο σας για σας! (Αυτο καπου τοχω ακουσει)


      Καλησπερα στην ομηγυριν!


      ΥΓ
      Βαλοντια μ' ακους;
      Πολυ κωλοπαιδα ο .....ΒiΒi! και το τακιμια του στην AIPAC!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Κι᾿ἐμἐνα κάποιος μοῦ εἶπε ὅτι ἀδειάζουν λέει μέχρι καί τά ράφια στα σοῦπερ μάρκετ. Κι᾿ἀναρωτήθηκα : Στόν πανικό τους μπάς καί πάρουν κάτι πού δέν θά εἶναι κοσέρ ; Βρέ μπάς τελικῶς καί δηλητηριαστοῦν ἀπό μόνοι τους καί τελειώσει τό "πανηγύρι" πρίν κἄν ἀρχίσει ;

      Τά κοράκια ξέρουν τί λένε,ἐκεῖνα τά ἄλλα, ἐκεῖνα καλέ πού μιμοῦνται διάφορα, τά μόκινγκμπέρντς, ὅπου τά βρῆς δώστους νά καταλάβουν.

      Εἶμαι σίγουρη πώς οἱ Ἰρανοί ξέρουν τί πρέπει νά κάνουν καί κυρίως ΠΟΤΕ θά τό κάνουν...!
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/04/blog-post_59.html

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    4. Τωρα που εγραψες την λεξη "κοσερ" μου θυμισες οτι ακομα κι εκει, στο καθημερινο φαγητο μας, οι εβραιοι ΜΑΣ κλεβουν μεσω .....φορολογιας εμας τους "γκογιμ" στα τροφιμα και οχι μονον.
      Επιβαλλουν λοιπον στα εργοστασια τροφιμων (και οχι μονον επαναλαμβανω) να παρασκευαζουν τροφιμα συμφωνα με τους ....θρησκευτικους κανονες τους. Για να παρισταται ραββινος και να υπογραψει οτι τα τροφιμα παρασκευαζονται οπως τα θελουν οι εβραιοι παιρνει και το "κατι τις του" που δεν ειναι ουδολως ευκαταφρονητο και που αυτο το εξοδο τα εργοστασια το περνανε στα σουπερ-μαρκετ και στα μπακαλικα τα οποια σουπερ-μαρκετ και μπακαλικα το περνανε με την σειρα τους, ΠΟΥ αλλου;
      Στον "γκογιμ" καταναλωτη.
      Εχω τσακωθει πολλακις με διεθυντες σουπερ-μαρκετ που αναγκαζουν εμενα τον ΜΗ εβραιο, να πληρωνω τα κερατιατικα των εβραιων.
      Σε ερωτησεις μου ..."και γιατι δεν φτιαχνετε μια γωνια στο μαγαζι σας να πουλατε τα "κοσερ" προϊοντα σας ωστε οι εβραιοι πελατες σας να πηγαινουν εκει να τα αγοραζουν και να πληρωνουν αυτοι την παραπανω τιμη" δεν εχουν τιποτε να μου απαντησουν.
      Εμεις οι ΜΗ εβραιοι πληρωνουμε δηλαδη εμμεσους φορους στους ραββινους και τις οργανωσεις τους που ειναι ουκ ολιγες, ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ.
      Μιλαμε για πολλες εκατονταδες εκατομμυρια αν δεν ειναι δισεκατομμυρια σ ' ολο το κοσμο.
      Αλλα δεν το κανουν ΜΟΝΟ στα τροφιμα αλλα και σε αλλα ειδη καθημερινης χρησης που δεν τρωγονται, οπως πλαστικες σακουλες ή πλαστικα μαχαιροπηρουνα, σαπουνια πληντυριων πιατων κλπ κλπ.

      Δυο καλα παραδειγματα για την απατη "Kosher" των εβραιων βρισκεται
      εδω:
      https://www.dailymotion.com/video/x65gtm9
      και εδω:
      https://rense.com/general24/koshernostra.htm

      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    5. Πάντως ἕνα προϊόν κοσέρ πού ἔτυχε νά πέσῃ στά χέρια μου στό σημεῖο τῆς συσκευασίας ὄπου ἀνέγραφε πώς ἦταν κοσέρ,ἀπ᾿ὅ,τι θυμᾶμαι εἶχε καί τό ὄνομα τῆς Συναγωγῆς ἐκτός τοῦ ῥαββίνου. Ἦταν ἕνα ἀλεύρι ἀγνώστου μάρκας.
      Τέλος πάντων δέν ἤξερα αὐτά πού ἀναφέρεις. Εἶχα τήν ἐντύπωσιν,ἀπ᾿ὅσα εἶχα διαβάσει σέ ἑβραϊκές σελίδες, πώς γιά ὅλα τά ὑλικά πού χρειάζονται γιά τήν παρασκευή ἑνός προϊόντος ἦταν διαφορετικῆς προελεύσεως καί ὑπό διαδικασία εἰδικῆς τελετουργίας.
      Ἴσως γι᾿αὐτό καί εἶναι ἀγνώστου μάρκας καί ὄχι τῶν γνωστῶν πού καταναλώνονται ἀπό τούς μή ἑβραίους.

      Εὐχαριστοῦμε γιά τίς πληροφορίες.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    6. Απορω ΠΩΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙΣ λεπτομερως ΤΑ ΠΑΝΤΑ, δεν γνωριζες το κοινο μυστικο της απατης των εβραιων στα τροφιμα σε Ευρωπη, Αμερικη και Καναδα τουλαχιστον.
      Η απατη δουλευει ως εξης:
      Ο καθε ραβινικος "οργανισμος" εχει και την δικη του περιοχη επιρροης.
      Οπως ακριβως και οι εγκληματιες που πουλανε προστασια στα μαγαζια ή οι εμποροι ναρκωτικων που πουλανε την πραματεια τους στα δικα τους λημερια.
      Παει λοιπον ο ραβινος σε ενα ορνιθοτροφειο παραγωγης κοτοπουλων και εκβιαζει με τροπο τον/τους ιδιοκτητες απαιτωντας να παραγεται το κρεας κοτοπουλου κατα τα εβραϊκα και θρησκευτικα εθιμα τους.
      Εχουμε δει πως ο ραβινος στριφογυριζει ενα ξεπουπουλιασμενο κοτοπουλο πανω απ το κεφαλι του και μετα το σφαζει.
      Καπως ετσι κανει με ενα κοτοπουλο, βαζει μετα την "σφραγιδα πιστοποιησης" οτι δηλ. η παρασκευη του κοτοπουλισιου κρεατος εχει γινει με την .....εβραϊκη παραδοση οποτε το προϊον ειναι "κοσερ" και καταληλο για καταναλωση απ τους εβραιους.
      Ετσι τα προϊοντα απ' αυτην την επιχειρηση φερουν το ραβινικο σημα πιστοποιησης το οποιο μπορει να ειναι ενα "U" ή ενα "Κ" ή η λεξη "pareve" κι ενα σωρο αλλα σηματακια, δειτε εδω: [ https://cor.ca/wp-content/uploads/2011/01/cor_kosher_symbol_card_3219_title.jpg ] τα οποια τυπωνονται διακριτικα στην ετικετα του προϊοντος που ουτε καν παει στο μυαλο σου ΤΙ ειναι αυτο το σηματακι.
      Βεβαια ο ραβινος παιρνει το κατι τις του που δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητο.
      Λογαριασε τωρα ποσες ραβινικες οργανωσεις υπαρχουν στον δυτικο κοσμο, ποσα εργοστασια τροφιμων, και βγαλε ακρη για το μπογιοκο που αρπαζουν οι εβραιοι.
      Και δεν ειναι μονο τα τροφιμα αλλα και αλλα μη φαγωσιμα προϊοντα οπως πλαστικες σακουλες για σαντουϊτς, υγρα σαπουνια πληντυριων πιατων κλπ κλπ γιατι λεει το πλαστικο ακουμπαει στο σαντουϊτς που ειναι φαγωσιμο οποτε πρεπει να ειναι "κοσερ" οπως και το υγρο σαπουνι που ακουμπαει στα πιατα οταν πλενονται γιατι και τα πιατα ακουμπανε στο φαγητο.
      Κατανοεις το μεγεθος της απατης.
      Τωρα αν ο εργοστασιαρχης αρνηθει να πληρωσει τους ραβινους, οι ραβινοι θα φακελωσουν το εργοστασιο και θα το βαλουν στην μαυρη λιστα και θα ειδοποιησουν τις τραπεζες για κοψιμο δανειων, τις υγειονομικες υπηρεσιες για εφοδο οποτε γουσταρουν στο εργοστασιο, χωρια που θα στειλουν και την εφορια για ψειρισμα των φορολογικων του εργοστασιου, μην επεκταθω και στην κουμμουνιλα με τα συνδικατα τους και τις απεργιες τους.
      Οποτε το εργοστασιο πληρωνει σιωπηλα το χαρατσι, το οποιο περναει στον καταναλωτη "γκογιμ" εν αγνοια του.
      Αν και δεν τοχω ψαξει, ειμαι βεβαιος πως στην Ελλαδα ολα αυτα τα σουπερμαρκετ που ανηκουν σε πολυεθνικες θα ειναι γεματα απο "κοσερικα" προϊοντα με ραβινικους φορους.

      Πηγαινε να αγορασεις ενα μπουκαλι ντοματοπελτε μαρκας Heinz να δεις καραμπινατο το σημα U και θα νομισεις ετσι οπως ειναι τυπομενο στην ετικετα οτι ειναι το σημα κατατεθεν της εταιρειας.


      Καλησπερα

      Διαγραφή
    7. Εἶχα διαβάσει,παλαιότερα, συγκεκριμένες μάρκες πού συνιστοῦσαν ἑβραϊκές σελίδες πρός τούς ὁμοθρήσκους τους. Καί νά σοῦ πῶ τήν ἀλήθεια, δέν μέ ἔνοιαξε νά τό ψάξω περαιτέρω.
      Τώρα γιά τό χρῆμα πού πάει στίς τσέπες τους ἀπό τήν διαδικασία κοσέρ,ὅπως μᾶς περιγράφεις, δέν μοῦ κάνει καθόλου ἐντύπωσιν ἀφοῦ σχεδόν 9 στίς 10 ἑταιρεῖες τροφίμων,εἰδῶν καθαρισμοῦ,καλλυντικῶν καί ὅ,τι ἀποτελεῖ κθημερινή κατανάλωσιν ἀπό τόν σύγχρονο ἄνθρωπο,εἶναι στά δικά τους χέρια. Παλαιόθεν.
      Συνεπῶς τί νά ψάξω ; Τά εὐνόητα θά συναντήσω οὔτως ἤ ἄλλως...
      Κι᾿ἄν τό κάνω, τό πιθανώτερο εἶναι ν᾿ἀνακαλύψω πράγματα πού θά μέ νευριάσουν. Γι᾿αὐτό ἄσε καλλύτερα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    8. Το θεμα δεν ειναι για σενα και για μενα που το αναφερουμε, αλλα γι αυτους τους συμπατριωτες μας που δεν γνωριζουν.

      Δηλαδη αν εσυ σαν διαχειριστρια της ιστοσελιδας σου κανεις μια λεπτομερη κι εμπεριστατωμενη ερευνα επι του θεματος και εν συνεχεια μια αναρτηση, μαλλον θα μαθουν και μερικοι απο εκεινους που παραπονιουνται καθημερινα για την ακριβεια, αλλα που δεν γνωριζουν οτι ψωνιζοντας τροφιμα στο "σουπερ-μαρκετ" πιθανως να δινουν εν αγνοια τους και την μιζα του στον εβραιο "συνανθρωπο μας" που αυτη την στιγμη γενοκτονει εναν αλλο λαο, για καθε ....ευρουλακιον που ξοδευουν.

      Να προσθεσω οτι το ιδιο κολπο επιχειρησαν να κανουν και τα μουσλιμια σε Ευρωπη και Αμερικη με τα φαγητα "χαλαλ" αλλα ψιλοαπετυχαν γιατι δεν "μετρησαν" οτι ΑΛΛΟΙ εχουν στα χερια τους ΟΛΕΣ τις τραπεζες και ΟΛΑ τα ΜουΜουΕ.

      Διαγραφή
    9. Τέλος πάντων τό ἔψαξα τό θέμα καί ἀπ᾿ὅ,τι εἶδα δέν εἶναι ἀκριβῶς ἔτσι. Περισσότερο μέ διαφήμησιν μοιάζει πού προσελκύει μεγαλύτερο ἀγοραστικό κοινό παρά "φόρο " στά προϊόντα αὐτά. Μάλιστα διάβασα καί τό πιστεύω διότι τό γνωρίζω κι᾿ἐγώ ἀπό πρῶτο χέρι ( ἔχω γνωστούς πού ἐπιδιώκουν ν᾿ἀγοράζουν προϊόντα "κοσέρ" διότι ἰσχυρίζονται πώς εἶναι πιό ἀγνά, χωρίς πρόσθετα καί συντηρητικά ἄρα καί ὑγιεινά τρόπον τινά), πώς ὅλο καί περισσότεροι καταναλωτές ἀγοράζουν αὐτά τά προϊόντα, γιά τούς λόγους πού ἀνέφερα, κυρίως στήν Ἀμερική. Ἔτσι τό ὅποιο κόστος γιά τίς ἐταιρεῖες ἐλαχιστοποιεῖται ἀφοῦ μεγαλώνει τό ἀγοραστικό κοινό.

      Βεβαίως ἐγώ δέν πιστεύω κάτι τέτοιο ( ἀπό θέμα ποιότητος ἐννοῶ,γιά τά προϊόντα αὐτά ) ἀλλά θά ἔλεγα ὅτι ἀπευθύνονται στούς ἑβραίους γιά πολύ συγκεκριμένους λόγους πού δέν εἶναι τοῦ παρόντος νά τ᾿ἀναλύσουμε. Τό νά ἀσχολεῖται ὁ Γιαχβέ μέ τό τί πρέπει νά τρῶνε καί τί ὄχι, τί θεωρεῖται καθαρό καί τί ἀκάθαρτο προφανῶς καί ἔχει σημασία σοβαρή γιά τήν φάρα τους ( πῶς ἀλλιῶς θά ἔβαζε τό ἱερατεῖο τους τόν Θεό τους νά δίνῃ τέτοιες συμβουλές-ἐπιταγές ) ἔτσι ἀκριβῶς ἐξεταζόμενο τό θέμα ἀντιλαμβάνομε πώς δέν ἀφοροῦν ἄλλους λαούς,ἄρα κι᾿ἐμένα, τῶν ὁποίων ἡ βιοσύστασις εἶναι διάφορος ( ἄς ποῦμε ἔτσι ἁπλά ).

      Βεβαίως οἱ περισσότεροι σκέφτονται ἀκριβῶς τό ἀντίθετο. Διότι σοῦ λέει, γιατί οἱ ἑβραῖοι δέν εἶναι τόσο εὐπαθεῖς στίς σοβαρές ἀρρώστειες πού ταλανίζουν ἰδίως τήν Λευκή φυλή ; Ἄρα ἀνάμεσα σέ κάποια ἄλλα παίζει ῥόλο καί ἡ διατροφή.
      Ὡραῖα, ἄς τό πιστεύουν. Εἶμαι σίγουρη πώς γνώμη δέν μπορῶ νά τούς ἀλλάξω.

      Δέν ξέρω ἄν ἔχῃς προσέξει πώς στά κοτόπουλα "Πίνδος", ὑπάρχει ἡ ἔνδειξις "χαλάλ". Λοιπόν ὅταν τό εἶδα ἐξεπλάγην ! Γιατί χαλάλ ; Ἀναρωτήθηκα. Καί βεβαίως ἦταν προφανές : ἡ ἀνάγκη προσελκύσεως καταναλωτῶν. Προσωπικῶς δέν τά ξαναγόρασα, ποτέ !
      ( Διότι ὅπως γνωρίζω καί ὅπως ἔγραψες κι᾿ἐσύ, γίνεται κάποια "ἱεροτελεστία " πού ἐπιβάλλεται ἀπό τήν θρησκεία τους. Διαβάζονται κάποια λόγια ἤ ὅ,τι ἄλλο πού δέν ἀφοροῦν ἐμένα καί τήν Πίστιν. Ὁπότε μακριά....)

      Νομίζω πώς δέν θ᾿ἀσχοληθῶ μέ τό θέμα περαιτέρω. Μοῦ ἀρκεῖ αὐτό πού ἀνέφερα στό προηγούμενο σχόλιόν μου κι᾿ἐχομε κάνει ἀνάλογες δημοσιεύσεις, γιά τήν συντριπτική κατοχή ἐταιρειῶν τροφίμων καί ο,τι ἄλλο σχετικό μέ τήν καθημερινή κατανάλωσιν, πώς ἀνήκει στά χέρια τῶν ἑβραίων. Εἶναι πολύ ἰκανοποιημένοι ἀπό αὐτό καί ὄχι μόνον γιά τό κέρδος...

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    10. Συμφωνω οτι επι αυτου του θεματος διαφωνουμε.
      Οριζοντιως, καθετως, διαγωνιως και στην .....τεταρτη διασταση που κινειται Ο Παντοδυναμος.
      Εχεις χασει την ουσια του θεματος.
      Ξανα ψαξτο.

      Διαγραφή
    11. Ἔ δέν μποροῦμε πάντα νά συμφωνοῦμε.
      Αὐτά εἶναι τά δικά μου συμπεράσματα ἀπ᾿ὅσα, σχετικῶς, διάβασα κι᾿ἀπό ὅσα γνώριζα προσωπικῶς, ὅπως ἀνέφερα στό πιό πάνω σχόλιόν μου.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    12. Η επιθεώρηση Halal διεξάγεται από Μουσουλμάνους επιθεωρητές οι οποίοι έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και εκπαιδεύσεις
      Τα προϊόντα Halal πρέπει να συμμορφώνονται με τους Ισλαμικούς Κανόνες...
      ... δεν θεωρούνται Halal τα προϊόντα τα οποία περιέχουν: α) χοιρινό ή οποιοδήποτε υποπροϊόν του ως συστατικό, β) κρέας από αρπακτικά ζώα ή αρπακτικά πουλιά ή ερπετά, γ) έντομα και οποιοδήποτε υποπροϊόν τους, δ) αιθυλική αλκοόλη και ε) ειδικές περιπτώσεις...
      ( Σημ. Πελασγ. Ἄρα οἱ ἐπιταγές Σβάμπ καί τοῦ κακοῦ νεοταξίτικου συναπαντήματος γιά τήν ἐντομοφαγία ΔΕΝ ἀφορᾷ τά μουσλίμια, ἔτσι ; )
      ... Επικοινωνήστε με την HQC ώστε να σας φέρει σε άμεση επαφή με τον πιστοποιημένο HQC Country Service Provider της χώρας σας ο οποίος θα σας καθοδηγήσει στη γλώσσα σας βήμα – βήμα πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη διαδικασία επιθεώρησης ώστε να μπορέσετε με απλό και σίγουρο τρόπο να πιστοποιηθείτε και να επωφεληθείτε από τα πολλαπλά οφέλη της πιστοποίησης Halal...
      ( https://halal-greece.gr/genika-peri-pistopoiisis-trofimon-halal/ )

      ... ο επικεφαλής επιθεωρητής (ή η ομάδα επιθεώρησης) αξιολογεί επιτόπου τις παραγωγικές εγκαταστάσεις του αιτούντος και αξιολογεί την εφαρμογή και αποτελεσματικότητα του συστήματος διαχείρισης Halal...η επιτόπια επιθεώρηση πρέπει να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της παραγωγής προϊόντων τα οποία θα συμπεριληφθούν στο πιστοποιητικό Halal σε όλες τις εγκαταστάσεις – δύναται επίσης να περιλαμβάνει επιθεώρηση εγκαταστάσεων υπεργολαβίας...
      https://halal-greece.gr/diadikasia-epitheorisis-halal/

      MUI HAS 23000/23021: Πρότυπο Πιστοποίησης Τροφίμων
      MUI HAS 23013: Πρότυπο Πιστοποίησης Σφαγείων
      MS 1500:2019: Πρότυπο Πιστοποίησης Τροφίμων
      OIC/SMIIC 1:2019: Γενικές Απαιτήσεις Προϊόντων Halal
      GSO 2055-1:2015: Πρότυπο Πιστοποίησης Τροφίμων Η.Α.Ε.
      GSO 993:2015: Πρότυπο Πιστοποίησης Σφαγείων GCC
      UAE.S 993:2022 Πρότυπο Πιστοποίησης Σφαγείων Η.Α.Ε.
      UAE.S. 713:2016: Πρότυπο Πιστοποίησης Πτηνοτροφικών Εγκαταστάσεων
      HAS 2015: Πρότυπο Πιστοποίησης Τροφίμων HQC
      OIC/SMIIC 4:2018 Πρότυπο Πιστοποίησης Καλλυντικών
      UAE.S 2055 – 4:2014 Πρότυπο Πιστοποίησης Καλλυντικών και Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας
      MS 2424:2012 Πρότυπο Πιστοποίησης Φαρμακευτικών Προϊόντων

      Καί μία ἀνάλογον φωτό : https://halal-greece.gr/wp-content/uploads/Why-Halal-QC-CB1b-800x600.jpg

      Καί ἀπό μουσλίμια στήν χώρα μας, ἑκατομμύρια !!!

      Γιά νά τά λέμε ΟΛΑ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    13. Η HQC αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο στην Ευρώπη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τροφίμων Χαλάλ (WFHC) με έδρα την Ινδονησία, ενώ είναι επίσημα αναγνωρισμένη ως φορέας πιστοποίησης από το σύνολο των θρησκευτικών και δημοσίων Ισλαμικών αρχών όπως η Ινδονησία (MUI), η Μαλαισία (JAKIM), η Σιγκαπούρη (MUIS), ο Σύνδεσμος Αραβικών Κρατών του Κόλπου (ESMA), η Ταϊλάνδη (CICOT), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (EIAC), η Σρι Λάνκα (Halal Accreditation Council), το Κατάρ (Ministry of Public Health), η Σαουδική Αραβία (SFDA, Saudi Halal Center), το Εθνικό Συμβούλιο Προτύπων και Μετρολογίας Ισλαμικών Κρατών (SMIIC), η Νότια Κορέα (Food & Drug Safety), το International Halal Accreditation Forum (IHAF) και άλλους (ILAC, IAF).

      Τα πιστοποιητικά μας προσθέτουν αξία στα προϊόντα των πελατών μας και είμαστε περήφανοι για αυτό.

      * Η HQC είναι σε θέση να παράσχει πιστοποιητικά Halal επίσης και μέσω ενός μεγάλου δικτύου διαπιστευμένων συνεργατών
      https://halal-greece.gr/anagnorisimotita-kai-diapistefseis/

      Χαλάλ: Η φρίκη στο πιάτο μας από ελληνικές εταιρείες
      https://www.zougla.gr/greece/xalal-i-friki-sto-piato-mas-apo-elinikes-eteries/

      Ἐπίσης :

      ... Διαθέτει διεθνείς διαπιστεύσεις, όπως η διαπίστευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Halal “World Halal Council”.
      Τα συστήματα πιστοποίησης του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE” διασφαλίζουν τη συμβατότητα των προϊόντων με τα πρότυπα του Halal και της Shariah.
      ........ με την απόκτηση της πιστοποίησης Halal από το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ HALAL “HALAL GREECE” οι παρασκευαστές διασφαλίζουν ότι οι διαδικασίες παρασκευής, επεξεργασίας, και υγιεινής των προϊόντων τους δεν ανταποκρίνονται μόνο στα πρότυπα του Halal αλλά συμβαδίζουν και με τα πρότυπα HACCP.

      ...........Εγγυάται ότι η διαδικασία σφαγής και όλες οι συναφείς διαδικασίες είναι συμβατές με τους κανόνες του Ισλάμ.

      https://halalgr.org/schetika-me-emas/

      Ποιός πληρώνει ΚΑΙ αὐτόν τόν "βαρκάρη" ;

      Γιά νά τά λέμε ΟΛΑ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα.
    Το R2P που είδα στον τίτλο νόμισα ότι σημαίνει «Rip to pieces».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐπιτυχές !
      Καί τόσο κοντά στήν πραγματικότητα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή