" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

«Ἔγκλημα πού δέν θά μείνῃ ἀναπάντητο »

«Το σιωνιστικό καθεστώς [Ισραήλπρέπει να έχει κατά νου ότι δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους απαίσιους στόχους του με τέτοια απάνθρωπα μέτρα» και ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει το ίδιο.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι
( φωτό ἀριστερά)νωρίτερα κατήγγειλε την επίθεση ως «άδικο έγκλημα» που διαπράχθηκε από το εβραϊκό κράτος, το οποίο προειδοποίησε ότι «δεν θα μείνει αναπάντητο». Η Ρωσία, από την πλευρά της, καταδίκασε την αεροπορική επιδρομή ως «εντελώς απαράδεκτη».

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις σημαντικοί παράγοντες που αποδεικνύουν ότι η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε ιρανική προξενική αποστολή στη Συρία τη Δευτέρα αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δήλωσε στο Sputnik ο Sergei Ordzhonikidze, πρώην αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Πρωτίστως και κυρίως, « είναι ένα χτύπημα στο έδαφος ενός γειτονικού κράτους, με το οποίο, παρεμπιπτόντως, το Ισραήλ δεν βρίσκεται σε πόλεμο, επομένως μπορεί να θεωρηθεί επιθετική ενέργεια εκ μέρους του εβραϊκού κράτους », είπε ο Ordzhonikidze.

Δεύτερον, πρόσθεσε, «το Ισραήλ εξαπέλυσε το χτύπημα σε ένα κτίριο που τελεί υπό διπλωματική και προξενική ασυλία».

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, «το Τελ Αβίβ σκότωσε έναν στρατηγό που υπηρετούσε ως κυβερνητικός αξιωματούχος, πράγμα που σημαίνει ότι το εβραϊκό κράτος πραγματοποίησε πράγματι τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

"Το Ισραήλ έχει ουσιαστικά επιτεθεί σε δύο χώρες, τη Συρία και το Ιράν, με αυτό το μόνο χτύπημα. Αυτό βρίθει κινδύνου με την έννοια ότι πρόκειται να γίνει μπούμερανγκ και θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μια μεγάλη σύγκρουση", προειδοποίησε ο Ordzhonikidze.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί τέτοιες ενέργειες, ο Ordzhonikidze υποστήριξε ότι το Τελ Αβίβ είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει ατιμώρητο, δηλαδή, είναι βέβαιο για την ατιμωρησία του.

"Πιστεύω ότι αυτό είναι μια αυτοπεποίθηση μιας δύναμης που δεν έχει σοβαρές βάσεις. Δεν πρέπει να σκέφτονται έτσι. Τελικά, η περιουσία τους και οι πολίτες τους θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση, όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και σε τρίτες χώρες [ως αποτέλεσμα μιας πιθανής αντιπαράθεσης]», σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στο γιατί οι δυτικές χώρες δεν έχουν ακόμη επιβάλει κυρώσεις στο Τελ Αβίβ για την επίθεση, ο Ordzhonikidze πρότεινε ότι η Δύση προσπαθεί να «διατυπώσει» τη στάση της και ότι η μηδενική αντίδραση θα μπορούσε να είναι άσχετη και θα μπορούσε να σημαίνει « την πιο κατάφωρη συγκάλυψη επιθετικών ενεργειών. »

Συνολικά, η συλλογική Δύση συνήθιζε να κάνει τα στραβά μάτια σε κάθε ενέργεια του Ισραήλ επειδή «η Δυτική Ευρώπη δεν έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» και «παρατάσσονται σε συγχρονισμό με την εντολή της Ουάσιγκτον», σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανέφερε αεροπορική επιδρομή της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 11 άτομα. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει επτά αξιωματικούς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν , μεταξύ των οποίων ο στρατηγός Mohammad Reza Zahedi, ο διοικητής της δύναμης Quds του IRGC στη Συρία και το Λίβανο, και ο αναπληρωτής του Mohammad Hadi Hajizadeh.

Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi προειδοποίησε ότι «το σιωνιστικό καθεστώς [Ισραήλ] πρέπει να έχει κατά νου ότι δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους απαίσιους στόχους του με τέτοια απάνθρωπα μέτρα» και ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει το ίδιο.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα καταδικάζει «έντονα» την επίθεση στην ιρανική προξενική αποστολή στη Συρία, η οποία είναι απολύτως «απαράδεκτη».

Ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Ιμπραημ, εκ του Αβρααμ για να μην ξεχνιωμαστε....

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά καί τό Ἰσλάμ ὡς βάσιν ἔχει τήν Παλαιά Διαθήκη. Τά βιβλικά ὀνόματα εἶναι συνήθη καί σ᾿αὐτούς.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
  2. Και μετα στην αναρτηση σου της Δευτερας 1ης Απριλιου 2024, με τιτλο "Οι εβραιοι ειναι η Ριζα του Κακου; βαζεις ερωτηματικο.
    Εμ δεν ειναι; Καραμπινατη η Ριζα του Κακου

    Israel: In Violation of God’s Law, Natural Justice, the Laws of War & All Customary International Humanitarian Law
    https://www.unz.com/imercer/israel-in-violation-of-gods-law-natural-justice-the-laws-of-war-all-customary-international-humanitarian-law/

    Καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμολύθηκε ο χαχαμίκος μέ φόρα καί μάς πήρε όλους φαλάγγι, δολοφονεί κι εξολοθρεύει, ματώνει έν ψυχρώ ανυπεράσπιστους κι εγκλωβισμένους, τούς θάβει ζωντανούς κάτω από χιλιάδες τόνους οπλισμένου σκυροδέματος, κατά τό δοκούν καί γιά πλάκα καί καί δέν κουνιέται φύλλο. Αίσχος.

    ΤΌ ΌΝΕΙΔΟΣ ΚΑΊ Η ΞΕΦΤΊΛΑ ΓΙΆ ΤΌ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟΝ ΕΊΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν μπορεῖ,κάτι πρέπει, ἐπιτέλους νά γίνῃ μέ ᾿δαὐτους. Πόσο θά κλείνῃ τά μάτια μπροστα σέ τέτοια ἐγκλήματα ἡ Ἀνθρωπότης ;

      Ὅμως ὅπως ἔχω ξαναγάραψει, ἄν εἶναι νά χαθοῦν δέν πρὄκειται νά χαθοῦν μόνοι. Θά πάρουν πολύ κοσμάκη μαζύ τους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Ευαγγελία,
      γιά μένα πάντως, είναι Ξεφτίλα, γιά τήν "υγιώς" σκεπτομένην ανθρωπότητα, νά λαχταράει καί ν' αδημονεί γιά τό -υποτίθεται- "συντριπτικό χτύπημα τού Ιράν"...

      ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ ΧΕΖΜΈΝΟΙ κι ο βίζολαβίζο τούς "τεστάρει", τό ρισκάρει καί τεμαχίζει ανθρώπους τριγύρω του, αναιδώς καί κατά βούλησι ...
      Δέν μπορεί, λέω πως είναι ναι ιεροτελεστία... όλο αφτότό αίμα ..

      Διαγραφή
    3. Μήπως, λέω μήπως εἶναι καί αὐτοί στήν διαδικασία πρός μία τελική,ὀριστική λύσιν πού σημαίνει :πᾶμε γιά τό "μεγάλο μπάμ" κι᾿ὅ,τι ἤθελε προκύψει !
      Τί νά σοῦ πῶ,εἶναι ὅλα τόσο ἄσχημα φορτισμένα μέ μεγάλο ἀρνητισμό πού κατά τήν ἄποψίν μου βρισκόμεθα μία τρίχα πρό τοῦ μεγάλου μπάμ πού θά φέρῃ τέτοια καταστροφή, τόσο κακό στήν Ἀνθρωπότητα ( ὅπως οἱ πυρηνικές βόμβες σέ Χιροσίμα, Ναγκασάκι ) ὥστε ὅλος αὐτός ὁ πόνος νά καταλαγιάσῃ τά πάθη καί νά ξεκινήσῃ ἡ εἰρηνική περίοδος.
      Ἕνας νέος κύκλος δῆλα δή...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα,πολύ το ψειρίζουν οι Ιρανοί και δεν βλέπω προκοπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔννοια σου καί ξέρουν πολύ καλῶς τί θά κάνουν καί πότε θά τό κάνουν.
      Μήν βιάζεσαι...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή