" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Σαββατιάτικο σφυροκόπημα στό Ἰσραήλ, ἀπό τήν Χεζμπολάχ


 Οι μαχητές της Χεζμπολάχ φέρεται να στόχευσαν πολλές ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας κρίσιμης βάσης εναέριας επιτήρησης στο όρος Meron με μπαράζ ρουκετών και drone το Σάββατο, μετά από μια σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο νότιο Λίβανο νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Δεκάδες πύραυλοι έπληξαν το όρος Meron, την υψηλότερη κορυφή στο ισραηλινό έδαφος έξω από τα Υψίπεδα του Γκολάν, αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι πύραυλοι «είτε αναχαιτίστηκαν είτε έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές, χωρίς να αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα», σύμφωνα με τους Times of Israel και την Jerusalem Post.

Περισσότερα βίντεοἐδῶ

Η λιβανέζικη μαχητική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, λέγοντας σε δήλωση νωρίς την Κυριακή ότι «σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού στα σταθερά χωριά του νότου και στα σπίτια πολιτών» στόχευσε τον «οικισμό Μερόν και τους γύρω οικισμούς με δεκάδες ρουκέτες Katyusha. ”

Η παραστρατιωτική ομάδα είπε επίσης ότι «εξαπέλυσε μια σύνθετη επίθεση χρησιμοποιώντας εκρηκτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και κατευθυνόμενους πυραύλους στο αρχηγείο της στρατιωτικής διοίκησης Al Manara και σε μια συγκέντρωση δυνάμεων από το 51ο Τάγμα της Ταξιαρχίας Golani», νωρίτερα το Σάββατο. Ο Ισραηλινός Στρατός είπε ότι αναχαίτισε τους εισερχόμενους βλήματα και «χτύπησε τις πηγές πυρός» στη συνοριακή περιοχή του Λιβάνου.

Σκηνές από την επιχείρηση που στόχευε το αρχηγείο της διοίκησης και την τοποθέτηση των δυνάμεων του 51ου Τάγματος της Ταξιαρχίας Γκολάνι στον ισραηλινό εχθρικό στρατό στον οικισμό Αλ-Μανάρα στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη. ( ἀπό ἐδῶ)

Το Σάββατο, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μια σειρά επιδρομών στα χωριά Al-Quzah, Markaba και Sarbin στο νότιο Λίβανο με αεροπορικές επιδρομές, φέροντας ως στόχο την «τρομοκρατική και στρατιωτική υποδομή» της Χεζμπολάχ. Την Παρασκευή, ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε επίσης αρκετές δομές στην Kfarkela και την Kfarchouba.

Τα ισραηλινά πλήγματα φέρεται να σκότωσαν τουλάχιστον τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο μαχητών της Χεζμπολάχ. Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι άλλοι 11 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και Σύροι πολίτες, τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

Η σιϊτική ένοπλη ομάδα έχει βομβαρδίσει επανειλημμένα τον νότιο γείτονά της από τότε που ξέσπασε η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο. Η κρίσιμη βάση ισραηλινής αεροπορικής επιτήρησης στο όρος Meron δέχτηκε επίσης επιθέσεις σε πολλές περιπτώσεις. Η Χεζμπολάχ περιέγραψε προηγουμένως τη βάση ως «το μόνο κέντρο διοίκησης, παρακολούθησης και εναέριου ελέγχου στο βόρειο τμήμα της σφετεριστικής οντότητας [Ισραήλ]», χωρίς την οποία το Ισραήλ «δεν έχει βιώσιμη εναλλακτική».

Ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου