" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ῥωσσία, Κίνα οἱ πλάτες τῆς Τεχεράνης


Γράφει ὁ 
Pepe Escobar

 Τα αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ δεν ήρθαν μόνα τους. Οι στρατηγικοί εταίροι Ρωσία και Κίνα είναι οι πλάτες της Τεχεράνης και ο ρόλος τους στη σύγκρουση της Δυτικής Ασίας θα πάρει διαστάσεις μόνο εάν οι ΗΠΑ δεν κρατήσουν υπό έλεγχο το Ισραήλ.

Λίγο περισσότερο από 48 ώρες πριν από το εναέριο μήνυμα του Ιράν προς το Ισραήλ στους ουρανούς της Δυτικής Ασίας, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ επιβεβαίωσε , επισήμως, αυτό που μέχρι τώρα ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, απόρρητες διπλωματικές συνομιλίες :
Η ρωσική πλευρά διατηρεί επαφές με τους Ιρανούς εταίρους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά το ισραηλινό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία.
Ο Ριάμπκοφ πρόσθεσε: «Είμαστε σε συνεχή επαφή [με το Ιράν]. Νέες σε βάθος συζητήσεις για όλο το φάσμα των θεμάτων που σχετίζονται με τη Μέση Ανατολή αναμένονται επίσης στο εγγύς μέλλον στους BRICS».

Στη συνέχεια σκιαγράφησε τη Μεγάλη Εικόνα:
Η συνεννόηση με τις ισραηλινές ενέργειες στη Μέση Ανατολή, που αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής της Ουάσιγκτον, γίνεται από πολλές απόψεις η βασική αιτία νέων τραγωδιών.
Εδώ, συνοπτικά, είχαμε τον κορυφαίο διπλωματικό συντονιστή της Ρωσίας με τους BRICS – τη χρονιά της ρωσικής προεδρίας του πολυπολικού οργανισμού – να στέλνει έμμεσα μήνυμα ότι η Ρωσία υποστηρίζει σθεναρά το Ιράν. Το Ιράν, πρέπει να σημειωθεί, μόλις έγινε πλήρες μέλος των BRICS+ τον Ιανουάριο

Το εναέριο μήνυμα του Ιράν αυτό το Σαββατοκύριακο το επιβεβαίωσε στην πράξη: τα συστήματα καθοδήγησης πυραύλων τους χρησιμοποιούσαν το κινεζικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης Beidou καθώς και το ρωσικό σύστημα GLONASS.

Αυτή είναι η πληροφορία Ρωσίας-Κίνας που καθοδηγεί από πίσω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των BRICS+ εν δράσει.

Το «παραμένουμε σε συνεχή επαφή» του Ryabkov και η δορυφορική πλοήγηση επιβεβαιώνουν τη βαθιά αλληλένδετη συνεργασία μεταξύ της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Κίνας και του αμοιβαίου στρατηγικού εταίρου τους Ιράν. Με βάση την τεράστια εμπειρία στην Ουκρανία, η Μόσχα γνώριζε ότι η βιβλική ψυχοπαθητική γενοκτονική οντότητα θα συνέχιζε να κλιμακώνεται εάν το Ιράν συνέχιζε να ασκεί «στρατηγική υπομονή».

Η μετατροπή της «στρατηγικής υπομονής» σε μια νέα στρατηγική ισορροπία χρειάστηκε λίγο χρόνο – συμπεριλαμβανομένων των ανταλλαγών υψηλού επιπέδου με τη ρωσική πλευρά. Εξάλλου, παρέμενε ο κίνδυνος ότι η ισραηλινή επίθεση εναντίον της ιρανικού προξενείου/πρεσβείας στη Δαμασκό θα μπορούσε κάλλιστα να αποδειχθεί το ριμέϊκ του 2024 της δολοφονίας του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου.( πού ἔφερε τόν Α΄Π.Π.) 

Και μην ξεχνάτε τα στενά του Ορμούζ


Η Τεχεράνη κατάφερε να ανατρέψει τις μαζικές ψυχολογικές επιχειρήσεις της Δύσης με στόχο να την ωθήσουν σε ένα στρατηγικό λάθος.

Το Ιράν ξεκίνησε με ένα λανθασμένο αριστούργημα. Καθώς η πορνογραφία ΗΠΑ-Ισραήλ έπεσε από την παγκόσμια κατάταξη, τροφοδοτούμενο από ύποπτη δυτική «πληροφορία», το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έκανε μια γρήγορη έξυπνη κίνηση, καταλαμβάνοντας ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ισραηλινής ιδιοκτησίας κοντά στο Στενό του Ορμούζ.(φωτό)

Αυτός ήταν ένας εξαιρετικά εκλεπτυσμένος ελιγμόςπου θύμιζε στη συλλογική δυτική πλευρά τη κυριότητα της Τεχεράνης στα στενά του Ορμούζ, γεγονός αμέτρητα πιο επικίνδυνο για ολόκληρο το δυτικό οικονομικό χάρτινο πύργο, από οποιοδήποτε περιορισμένο χτύπημα στο «αεροπλανοφόρο» τους στη Δυτική Ασία. Αυτό έγινε πάντως.

Και για άλλη μια φορά, μ᾿εκλεπτυσμένο τρόπο. Σε αντίθεση με αυτόν τον «ηθικό» στρατό που ειδικεύεται στη δολοφονία γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων και βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τζαμιών, σχολείων, πανεπιστημίων και ανθρωπιστικών νηοπομπών, η ιρανική επίθεση είχε στόχο βασικούς ισραηλινούς στρατιωτικούς χώρους, όπως οι αεροπορικές βάσεις Nevatim και Ramon στο Negev και κέντρο πληροφοριών στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν – τα τρία κέντρα που χρησιμοποίησε το Τελ Αβίβ στο χτύπημα του στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό.


Αυτή ήταν μια άκρως χορογραφημένη παράσταση. Πολλαπλές πρώιμες προειδοποιητικές ενδείξεις έδωσαν στο Τελ Αβίβ άφθονο χρόνο για να επωφεληθεί από τις πληροφορίες των ΗΠΑ και να εκκενώσει τα μαχητικά αεροσκάφη και το προσωπικό, κάτι που ακολουθήθηκε δεόντως από μια πληθώρα αμερικανικών στρατιωτικών ραντάρ που συντόνιζε την αμυντική στρατηγική.

Ήταν η αμερικανική δύναμη πυρός που συνέτριψε το μεγαλύτερο μέρος αυτού που μπορεί να ήταν ένα σμήνος 185 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed-136 – χρησιμοποιώντας τα πάντα, από αεράμυνα τοποθετημένη σε πλοίο μέχρι μαχητικά αεροσκάφη. Τα υπόλοιπα καταρρίφθηκαν πάνω από την Ιορδανία από τον στρατό του Μικρού Βασιλιάο αραβικός δρόμος δεν θα ξεχάσει ποτέ την προδοσία του– και στη συνέχεια από δεκάδες ισραηλινά αεροσκάφη.

Η άμυνα του Ισραήλ ήταν de facto κορεσμένη από τον συνδυασμό αυτοκτονίας drone-βαλλιστικού πυραύλου. Στο μέτωπο των βαλλιστικών πυραύλων, αρκετοί διαπέρασαν τον πυκνό λαβύρινθο της αεράμυνας του Ισραήλ, με το Ισραήλ να δέχεται επίσημα εννέα επιτυχημένα χτυπήματα – αρκετά ενδιαφέρον, όλα να χτυπούν εξαιρετικά σχετικούς στρατιωτικούς στόχους.

Όλη η παράσταση είχε τον προϋπολογισμό μιας mega υπερπαραγωγής. Για το Ισραήλ –χωρίς καν να υπολογίσουμε την τιμή των αμερικανικών, βρετανικών και ισραηλινών αεροσκαφών– μόνο το πολυεπίπεδο σύστημα αναχαίτισης το έβαλε πίσω τουλάχιστον 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια , σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο. Οι ιρανικές στρατιωτικές πηγές υπολογίζουν το κόστος των αεροσκαφών και των πυραύλων τους σε μόλις 35 εκατομμύρια δολάριατο 2,5 τοις εκατό των δαπανών του Τελ Αβίβ – που κατασκευάζονται με πλήρη γηγενή τεχνολογία.

Μια νέα σκακιέρα της Δυτικής Ασίας

Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για το Ιράν να δώσει τελικά μετατρέψει την "στρατηγική υπομονή" σε σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα, στέλνοντας ένα εξαιρετικά ισχυρό και πολυεπίπεδο μήνυμα στους αντιπάλους του και αλλάζοντας με μαεστρία το παιχνίδι σε ολόκληρη τη σκακιέρα της Δυτικής Ασίας.

Αν οι βιβλικοί ψυχοπαθείς συμμετείχαν σε έναν πραγματικό θερμό πόλεμο κατά του Ιράν, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα στην κόλαση το Τελ Αβίβ να αναχαιτίσει εκατοντάδες ιρανικούς πυραύλους –τους υπερσύγχρονους που εξαιρέθηκαν από την τρέχουσα έκθεση– χωρίς μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης σε διάστημα πολλών ημερών. Χωρίς την ομπρέλα όπλων και πόρων του Πενταγώνου, η ισραηλινή άμυνα δεν είναι βιώσιμη.

Θα είναι συναρπαστικό να δούμε τι μαθήματα θα αντλήσει η Μόσχα από αυτή την αφθονία των φώτων στον ουρανό της Δυτικής Ασίας, με τα πονηρά της μάτια να κοιτάζουν την ξέφρενη ισραηλινή, πολιτική και στρατιωτική σκηνή καθώς η θερμοκρασία βρασμού ανεβαίνει στο αργό βράσιμο - και τώρα ουρλιάζει ο βάτραχος

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, ένας πόλεμος στη Δυτική Ασία – ένας πόλεμος που δεν έχουν προγραμματίσει από μόνες τους – δεν ταιριάζει στα άμεσα συμφέροντά τους, όπως επιβεβαίωσε μέσω email ένας παλιός στρατιώτης του Deep State:
Αυτό θα μπορούσε να τερματίσει οριστικά την περιοχή ως πετρελαιοπαραγωγική περιοχή και να αυξήσει αστρονομικά την τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα που θα συντρίψουν την παγκόσμια οικονομική δομή. Είναι κατανοητό ότι το τραπεζικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε παρομοίως να καταρρεύσει εάν η τιμή του πετρελαίου αυξηθεί στα 900 δολάρια το βαρέλι εάν το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής διακοπεί ή καταστραφεί.
Δεν είναι περίεργο που Μπάιντεν με το συνάφι του, μέρες πριν από την ιρανική απάντηση, παρακαλούσε απελπισμένα το Πεκίνο, το Ριάντ και την Άγκυρα, μεταξύ άλλων, να συγκρατήσουν την Τεχεράνη. Οι Ιρανοί θα μπορούσαν ακόμη και να είχαν συμφωνήσει – αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε επιβάλει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα για να ηρεμήσει την περιφερειακή καταιγίδα. Η Ουάσιγκτον ήταν βουβή.

Το ερώτημα τώρα είναι αν θα παραμείνει βουβή
. Ο Mohammad Bagheri, (φωτό ἀριστερά) αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, πήγε κατευθείαν στο θέμα :
Έχουμε μεταφέρει ένα μήνυμα στην Αμερική μέσω της Ελβετικής Πρεσβείας ότι οι αμερικανικές βάσεις θα γίνουν στρατιωτικός στόχος εάν χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές επιθετικές ενέργειες του Σιωνιστικού καθεστώτος. Θα το θεωρήσουμε αυτό ως επιθετικότητα και θα πράξουμε ανάλογα.
Το δίλημμα των ΗΠΑ επιβεβαιώνεται από τον πρώην αναλυτή του Πενταγώνου Μάικλ Μαλούφ:
Έχουμε περίπου 35 βάσεις που περικυκλώνουν το Ιράν, και έτσι γίνονται ευάλωτες. Υποτίθεται πως ήταν αποτρεπτικό μέσο. Σαφώς, η αποτροπή δεν είναι πλέον στο τραπέζι πλέον. Τώρα γίνονται η αμερικανική «αχίλλειος πτέρνα» λόγω της τρωτότητάς τους από τις επιθέσεις.
Όλα τα στοιχήματα έχουν κλείσει σχετικώς για το πώς θα προσαρμοστεί ο συνδυασμός ΗΠΑ-Ισραήλ στη νέα αποτρεπτική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε από το Ιράν. Αυτό που μένει, για την ιστορική στιγμή, είναι η κυοφορούμενη εναέρια επίδειξη του μουσουλμανικού Ιράν που εξαπολύει μόνη της εκατοντάδες drones και πυραύλους στο Ισραήλ, ένα κατόρθωμα που σημειώνεται σε όλα τα εδάφη του Ισλάμ. Και ειδικά από τον ταλαιπωρημένο αραβικό δρόμο, υποταγμένο από εξαθλιωμένες μοναρχίες που συνεχίζουν να συναλλάσσονται με το Ισραήλ πάνω από τα πτώματα των Παλαιστινίων της Γάζας.

Ἀπό : unz.com


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. ....βιβλική ψυχοπαθητική γενοκτονική οντότητα.....
    .....biblical psychopathic genocidal entity......
    ΟΛΗ η αληθεια μεσα σε μια φραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμμμμ! Λετε ο Πεπε Εσκομπαρ να ξερει Ελληνικα;
    Γιατι πρεπει να διαβαζει ΕΑΦ και sxolianews.blogspot.com
    ....καθώς η θερμοκρασία βρασμού ανεβαίνει στο αργό βράσιμο - και τώρα ουρλιάζει ο βάτραχος ! ............................

    Αυτα που λεγα περι 'βατραχου' στον φιλο ΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅντως, τό εἶχες ἀναφέρει ἔτσι ἀκριβῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ααααααααααααααα ρε Γιωργη Παπαδοπουλε δεν τους κρεμασες τοτε και αφου γυρισαν, ακομα κατασπαρασουν τις σαρκες της Ελλαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 21η Ἀπριλίου 1967

      Τό διάγγελμα τοῦ προέδρου τῆς Ἐθνικῆς Κυβερνήσεως χαράσσει τόν δρόμον τοῦ ἐθνικοῦ μέλλοντος. Δρόμον ἠθικῆς υγείας, καθαρότητος συνειδήσεων, ἑλληνικῆς, γνησίως ἑλληνικῆς, ὑπερηφανείας...
      « Πρός Νέον Ἐθνικόν Μέλλον »
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/04/21-1967.html

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς τῆς 21ης Ἀπριλίου, ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  4. https://sun9-39.userapi.com/FuTcp_BnSMMnY9p93FFJl-zzlT3lFI-vZ91EWA/x9Neqwsusq8.jpg

    Αυτος ο αρχιραβινος μας λεει οτι ολοι οι γκογιμ υπαρχουν για να ειναι
    δουλοι των Εβραιων.
    Συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτός ὁ ῥαββίνος , ὁ Ovadia Yosef, ζητοῦσε δημοσίως καί χωρίς κανέναν δισταγμό τήν :

      « ...μαζική φυσική εξόντωση, τη δολοφονία, τη γενοκτονία των Παλαιστινίων - και των παιδιών τους.
      « Απαγορεύεται να είσαι φιλεύσπλαχνος σε αυτούς. Θα πρέπει να τους στείλετε πυραύλους και να τους εξολοθρεύσετε. Είναι σατανικοί και καταραμένοι...Ο Κύριος θα επιστρέψει τις πράξεις των Αράβων στα δικά τους κεφάλια, θα αποβάλει τα παιδιά τους και θα τους εξολοθρεύσει, θα τους καταστρέψει και θα τους εξαφανίσει από αυτόν τον κόσμο»

      Οι απόψεις του δεν ήταν κάποιο κρυμμένο μυστικό: μεταδίδονταν ευρέως από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.
      «Τα Γκόϊμ γεννήθηκαν μόνο για να μας υπηρετούν. Χωρίς αυτό, δεν έχουν καμία θέση στον κόσμο. Μόνο για να υπηρετούν το λαό του Ισραήλ».
      «Γιατί χρειάζονται οι μη- Εβραίοι; Χρειάζονται για να δουλεύουν, για να τραβούν το άροτρο, να θερίζουν και εμείς θα καθόμαστε σαν αφέντες και θα τρώμε», είπε σε ένα ακροατήριο που γελούσε κατά τη διάρκεια ενός κηρύγματος.
      « Με τους ‘εθνικούς’, θα είναι σαν οποιοδήποτε πρόσωπο : Πρέπει να πεθάνουν, αλλά ο Θεός θα τους δώσει μακροζωία. Γιατί ; Φανταστείτε ότι αν ο γάιδαρος κάποιου πεθάνει, θα χάσει τα χρήματά του. Αυτό (το γαϊδούρι) είναι ο υπηρέτης του. Αυτός είναι ο λόγος που του δίνεται μεγάλη διάρκεια ζωής, για να λειτουργήσει καλά για αυτόν τον Εβραίο".

      Καί ὁ μακελάρης Νετανιάχου ἔλεγε γι᾿αὐτόν : ο αρχιραβίνος Yosef ήταν «μία από τις σημαντικότερες εβραϊκές νομικές αυθεντίες της γενιάς μας».

      Ἡ κηδεία του κατεγράφη ὡς : ἡ μεγαλύτερη κηδεία στήν Ἱστορία τοῦ Ἰσραήλ !
      https://sxolianews.blogspot.com/2013/10/blog-post_8672.html

      Αὐτοί εἶναι οἱ ἐβραῖοι ! Βiblical Psychopathic Genocidal Entity

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
  5. https://1.bp.blogspot.com/-VVEknPXKjn0/VgDpM4nW4eI/AAAAAAAABIw/v3_xBKnseLg/s640/Thank%2BYou.jpg

    Εδω μας λεει δεν αγαπαμε τους Νεγρους. Τους χρησιμοποιουμε για να γενοκτονησουμε τους γκογιμ. Μετα θα γενοκτονησουμε τους Νεγρους.

    Τωρα βλεπετε γιατι το Ιραν, με τις πλατες Ρωσσιας και Κινας βεβαιως, του ερριξε στριφτο χαστουκι. Διοτι οι Περσες γνωριζουν οτι δεν σκαμπαζει ο Τσιπρεσκι, ο Κασσελσκι και η μεγαλη μας Μελετη.

    Ποσο δικιο εχει ο αγαπητος φιλος ΕΑΦ οταν γραφει οτι αυτη η entity is genocidal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπεριζω την ομηγυριν!
    Στα καλα νεα τωρα.........


    Το τέλος του «Ισραήλ» και ο θάνατος του σιωνισμού.
    «Το Ισραήλ είναι ένα κράτος παρίας. Αυτό παρουσιάστηκε δημοσίως στις 12 Δεκεμβρίου, όταν 153 κράτη μέλη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισαν υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, με μόνο 10 — συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ — αντίθετα και 23 απείχαν(μεταξυ των οποιων και το ελλαδισταν) . Η εκστρατεία του Ισραήλ για την καμένη γη στη Γάζα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη. Δεν θα υπάρξει λύση δύο κρατών. Το απαρτχάιντ και η γενοκτονία θα καθορίσουν το Ισραήλ. Αυτό προμηνύει μια μακρά, μακρά σύγκρουση, μια σύγκρουση που το Εβραϊκό Κράτος δεν μπορεί να κερδίσει τελικά».

    Chris Hedges , απόσπασμα από το «The Death of Israel: Settler/αποικιακά κράτη έχουν μια οριστική διάρκεια ζωής. Το Ισραήλ δεν αποτελεί εξαίρεση ».

    Το εχω πει: Οταν διαλυθει η τρομοφωλια θ αρχισουην την τρεχαλα, το κλαμα και τις αλληλοκατηγοριες......οχι εγω αυτος!
    Θα φωναζουν τον Χιτλερ να σηκωθει απ τον ταφο του για να τους γλυτωσει.
    Τα υπολοιπα θα τα αναλαβουν οι Λαοι! γιατι τωρα δεν θα ειναι μονο οι Γερμανοι.
    Θα ειναι ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!!!!!!

    Και να δουμε και το αλλο.
    ΠΟΥ θα κρυφτουν οι συνοδοιποροι τους γκογιμ, με ολα τα κλεμμενα πουχουν μαζεψει;;;;;;;;;
    Δημοκραταραιοι μ' ακουτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή