" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ἰράν πρός Ἰσραήλ : « Τό ἑπόμενο χαστούκι θά εἶναι πιό δυνατό»

Μια νέα τοιχογραφία εμφανίστηκε στην πλατεία Παλαιστίνης της Τεχεράνης, που απεικονίζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και στην οποία αναγράφεται  : « Το επόμενο χαστούκι θα είναι πιό δυνατό» ( φωτό

Το Ιράν έχει επισημάνει ότι το μαζικό χτύπημα ήταν μια εφάπαξ ενέργεια αντίποινα για τις ισραηλινές δολοφονικές ενέργειες, παρά η αρχή μιας ευρύτερης στρατιωτικής εκστρατείας. Ωστόσο, οποιεσδήποτε προσπάθειες για αντίποινα θα έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση, δήλωσε η ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ, προειδοποιώντας ρητά τις ΗΠΑ να μην επέμβουν.

 «Η στρατιωτική δράση του Ιράν ήταν απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών μας εγκαταστάσεων στη Δαμασκό. Το θέμα μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί», ανέφερε η αποστολή, προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση που το ισραηλινό καθεστώς κάνει άλλο λάθος, η απάντηση του Ιράν θα είναι πολύ πιο αυστηρή». 

Παρόμοια προειδοποίηση εξέδωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Mohammad Reza Ashtiani, ο οποίος είπε ότι οποιαδήποτε χώρα «θα μπορούσε να προσφέρει το έδαφος ή τον εναέριο χώρο της στο Ισραήλ για μια [πιθανή] επίθεση στο Ιράν, θα λάβει την αποφασιστική απάντησή μας».

Μέ τά τελευταῖα νέα νά μᾶς πληροφοροῦν : 

Ολοκληρώθηκε η «τιμωρία» του Ισραήλ, καμία πρόθεση να συνεχιστεί...Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του Ιράν υποσχέθηκε «πιο εκτεταμένη» απάντηση σε περίπτωση μελλοντικών επιθέσεων από τη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Οι ενέργειες του Ισραήλ, συνέχισε ο στρατηγός, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες. Ο Ανώτατος Ηγέτης είπε επίσης ότι «αυτή η τιμωρία έπρεπε να εκτελεστεί και, δόξα τω Θεώ, αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τις προσπάθειες των [Ισλαμικών] Φρουρών της Επανάστασης [Σώμα] και τη βοήθεια άλλων ενόπλων δυνάμεων».

«Βλέπουμε αυτή την επιχείρηση ως ένα πλήρες αποτέλεσμα, και αυτή η επιχείρηση έχει τελειώσει κατά τη γνώμη μας, και δεν έχουμε καμία πρόθεση να συνεχίσουμε την επιχείρηση», είπε ο Μπαγκερί, προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι εάν λάβει περαιτέρω μέτρα κατά του Ιράν, «η επόμενη επιχείρηση θα να είναι πολύ πιο εκτεταμένη»

Ἀπό τήν ἄλλη πλευρά : 

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «έτοιμο για οποιοδήποτε σενάριο, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση», χωρίς ωστόσο να υποσχεθεί ρητά ότι θα αναλάβει άμεση στρατιωτική δράση κατά του Ιράν. Από την αρχή της κλιμάκωσης, ο Ισραηλινός Στρατός έχει επιτεθεί μόνο σε πολλές τοποθεσίες στο νότιο Λίβανο που λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν από την υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ.

Καί τό ἀπύθμενο θράσος τῶν Ἰσραηλινῶν

Το Ισραήλ ζήτησε μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προτρέποντας το σώμα να χαρακτηρίσει το IRGC ως τρομοκρατική ομάδα..

Ποιός μιλᾶ γιά τρομοκρατία καί ἐγκλήματα ; Αὐτοί πού πάνω ἀπό 7 δεκαετίες γενοκτονοῦν ἕναν λαό, τοῦ κλέβουν τά ἐδάφη καί ἐδῶ καί 7 μῆνες οἱ μαζικές δολοφονίες τῶν Παλαιστινίων μέ θύματα συντριπτικῶς τά μικρά παιδιά καί βρέφη ἔχει καταγράψει τό μέγιστο μέγεθος ἐγκλημάτων πολέμου ἀνά τήν Παγκόσμια Ἱστορία !

Οἱ πληροφορίες καί τά τελευταῖα νέα, ἀπό ΕΔΩ κι᾿ΕΔΩ.




Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1540474/paraligo-na-katastrafei-to-temenos-al-aqsa-sothike-sto-para-pente

    κάπως ετσι θα γίνει η δουλεια με το τέμενος του Ομαρ
    και μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι᾿ἄν ; Χμμ...

      Τό ἀναχαίτισαν οἱ Ἰσραηλινοί ;
      Χά,χά,χά ! Ἔχουν πλάκα οἱ σιώνες...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
  2. ..Το Δεύτερο 'Ημίχρονο , ξεκίνησε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί θά τό φᾶνε τό κεφάλι τους οἱ σιῶνες.

      Λές νά μήν γνωρίζουν πώς βρίσκονται στήν τελική φάσιν ; Τῆς ἀντίστροφης μετρήσεως γι᾿αὐτούς...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. O τιτλος του αρθρου περι αναχαίτησης ειναι πιασάρικος..
    Ομως κάπως ετσι θα κατεδαφιστεί το τέμενος για να τελειώσει η δουλειά .. και μετά
    ξέρεις, ερχεται ο τσιφ κομάντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ποιός θά εἶναι,ἐν τέλει αὐτός;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή