" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

« Ἡ Παλαιστίνη εἶναι προάγγελος ἑνός Νέου Κόσμου »

Ο Eric Walberg * 
( φωτό) Καναδός συγγραφέας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Qods σε μια αποκλειστική συνέντευξη ότι το παλαιστινιακό έθνος πρέπει να συνεχίσει να στέκεται ενάντια στην αμερικανο-σιωνιστική αυτοκρατορική δύναμη.

Ο Walberg αναφέρθηκε στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να ανακτήσει τη γη του, λέγοντας: «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να συνεχίσουν να αντιστέκονται στην κατοχή με όποιο μέσο μπορούν. Αυτό είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο». 

Επεσήμανε επίσης τη συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, ευρωπαϊκών χωρών και του Σιωνιστικού καθεστώτος, σημειώνοντας: «Ευθυγραμμιζόμενες με ΗΠΑ-Ισραήλ, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν χάσει κάθε ρόλο σε αυτή την απελευθέρωση».

Σχετικά με την ευθύνη του δυτικού κόσμου με την παλαιστινιακή υπόθεση, είπε: «Εναπόκειται στους λαούς των δυτικών χωρών να ενωθούν σε παγκόσμια αντίσταση στο Ισραήλ. Πρέπει να υπάρξει ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ του Ισραήλ, ακολουθώντας το παράδειγμα της Νότιας Αφρικής»

Αναφερόμενος στη βασική αιτία του προβλήματος στην Παλαιστίνη, ο συγγραφέας ανέφερε, «Το Ισραήλ χτίστηκε στο ψέμα, στην κλοπή των εδαφών ενός άλλου λαού. Αλλά η εποχή του ιμπεριαλισμού έχει τελειώσει. Οι ΗΠΑ-Ισραήλ είναι η τελευταία αυτοκρατορική δύναμη, χτισμένη στον πόλεμο και την εκμετάλλευση. Αυτό είναι το μεγάλο ιστορικό έργο του 21ου αιώνα». ( ἀπό ἐδῶ)

*  Ο Καναδός Eric Walberg είναι παγκοσμίως γνωστός ως δημοσιογράφος που ειδικεύεται στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και τη Ρωσία. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Τορόντο και του Κέμπριτζ στα οικονομικά, γράφει για τις σχέσεις Ανατολής-Δύσης από τη δεκαετία του 1980. Έχει ζήσει τόσο στη Σοβιετική Ένωση όσο και στη Ρωσία, και στη συνέχεια στο Ουζμπεκιστάν, ως σύμβουλος, συγγραφέας, μεταφραστής και λέκτορας του ΟΗΕ. Ήταν συντάκτης στη μεγάλη αγγλόφωνη εφημερίδα του Καΐρου, Al Ahram , από το 2006--12. Είναι επίσης τακτικός συνεργάτης των Disident Voice, Counterpunch, Global Research, Katehon, Kayhan και al-Quds και σχολιαστής στο ραδιόφωνο Voice of the Cape.( ἐδῶ)


Ἀπόσπασμα ἀπό τόν Πρόλογο τοῦ βιβλίου «The Canada/Israel Nexus»   : 

Ο Καναδάς και το Ισραήλ κόπηκαν από το ίδιο ύφασμα: αποικίες εποίκων που απομάκρυναν και σκότωναν τους ιθαγενείς για να κλέψουν τα εδάφη τους. Ενώ υπήρχαν έντονες διαφορές - στο μέγεθος των αποικιών, στη γεωπολιτική τους, στην ιστορική τους περίοδο και στον βαθμό σκληρότητας που ασκήθηκε από τη μητέρα χώρα και τους αποίκους της - και τα δύο είναι απόγονοι του βρετανικού ιμπεριαλισμού. Ο Καναδάς και το Ισραήλ έχουν πολλές ιστορικές ομοιότητες και οι Εβραίοι έχουν έρθει στον Καναδά κατά εκατοντάδες χιλιάδες και ευημερούν. Η καναδική κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ (2006-2016) έφτασε σε ένα επίπεδο λατρείας ισραηλινών και εβραϊκών πραγμάτων χωρίς προηγούμενο στη σύντομη ιστορία του Ισραήλ, αναφερόμενη επίσημα ως «ο καλύτερος φίλος του Ισραήλ». Περισσότερο από οποιαδήποτε χώρα εκτός από τις ΗΠΑ και το Παλάου, ο Καναδάς υποστηρίζει τις ισραηλινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στον ΟΗΕ

Το πάρκο του Καναδά ( εβραϊκά : פארק קנדה , αραβικά : حديقة كندة , επίσης Ayalon Park [1] ) είναι ένα ισραηλινό εθνικό πάρκο που εκτείνεται σε πάνω από 7.000 dunams (7 km 2 ), που εκτείνεται από τη Γη του Κανένα στη Δυτική Όχθη ... ἐδῶ (  Στήν φωτό ἐρείπια Βυζαντινῆς Ἐκκλησίας στό Παλαιστινιακό χωριό, Ἐμμαούς [ ἡ ἑλληνική Νικόπολις] , σημερινό  Al-Qubeiba  )

Οι Εβραίοι του Καναδά υποστηρίζουν την εξάλειψη των παλαιστινιακών χωριών που είναι περίφημα στο Canada Park, ένα (παραδόξως) ισραηλινό εθνικό πάρκο που εκτείνεται σε 700 στρέμματα, που εκτείνεται στη Δυτική Όχθη και δημιουργήθηκε με δωρεές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την «φιλανθρωπία», του Εβραϊκού Εθνικού Ταμείου

Αφού κατέλαβε την περιοχή το 1967 κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών , το Ισραήλ κατέλαβε τα παλαιστινιακά χωριά της περιοχής, τα οποία στη συνέχεια ισοπεδώθηκαν με εντολή του Ισραηλινού στρατηγού Yitzhak Rabin , με 7.000–10.000 κατοίκους που εκδιώχθηκαν  και κατεδαφίστηκαν 1.464 σπίτια.  Το Imwas ( Ἐμμαοί) , το Yalo και το Bayt Nuba κατεδαφίστηκαν ως μέρος στρατηγικών σχεδίων για τη διεύρυνση του διαδρόμου της Ιερουσαλήμ . Το Dayr Ayyub , επίσης στο χώρο του πάρκου, είχε καταστραφεί εν μέρει κατά τη διάρκεια των μαχών το 1948 και δεν ξαναχτίστηκε ποτέ. Το 1972, ο Bernard Bloomfield του Μόντρεαλ , τότε Πρόεδρος του JNF Canada, ηγήθηκε μιας εκστρατείας μεταξύ της καναδικής εβραϊκής κοινότητας για τη συγκέντρωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων (80 εκατομμύρια δολάρια από την άποψη των τιμών του 2010) για την ίδρυση του πάρκου. Ο δρόμος που οδηγεί στο πάρκο πήρε το όνομά του από τον John Diefenbaker , τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά, ο οποίος το άνοιξε το 1975. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1984... ( χάρτης κατεστραμμένων Παλαιστινιακῶν χωριῶν)

Το κύκνειο άσμα της Χάρπερ ήταν η δημιουργία (και η χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της θητείας) ενός καταφυγίου πουλιών στο Ισραήλ, το οποίο οι Ισραηλινοί ήταν αρκετά στοχαστικοί για να ονομάσουν Καταφύγιο πουλιών του Στίβεν Χάρπερ. Στο The End of the Peace Process: Oslo and After, ο Edward Said ανησύχησε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι Παλαιστίνιοι να είναι για πάντα Κόκκινοι Ινδιάνοι, ότι οι Εβραίοι του Ισραήλ δεν μπορούν να ανεχθούν το σημερινό καθεστώς για τους Παλαιστινίους είτε ως οργισμένους θρησκευτικούς τρομοκράτες είτε ως υπάκουους Κόκκινους Ινδιάνους. Ως ένα αδύναμο μεταμοντέρνο κράτος (δηλαδή, χωρίς ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική), διάσημο ως ειρηνευτής, ο Καναδάς πρόσφερε μία τέλεια προστασία καθώς το Ισραήλ πραγματοποιούσε κάποιες από τις χειρότερες φρικαλεότητές του στη Γάζα... (περισσότερα  ἐδῶ)


 
Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Εξ αφορμής του τίτλου του άρθρου
    '' προάγγελος ενος νεου κόσμου''

    Ιδου ποιος είναι ο Νεος κόσμος:
    H Νέα εποχή κηρύττει το δόγμα της Αμετανοησίας - βλασφημίας κατά του αγίου πνεύματος

    Βλέπουμε δυό μήνες τώρα στα κανάλια το δικαίωμα των γκέι να μετέχουν στα μυστήρια της εκκλησίας ΧΩΡΙΣ να μετανοήσουν. Αντι αυτού κατά τους λαλίστατους αλιβάνιστους μεγαλοδημοσιογράφους επιβάλλεται να μετανοήσουν οι σκοταδιστές κληρικοί που διδάσκουν το αντίθετο.

    Η μαριονέτα της Νεας Τάξης με το καλλιτεχνικό Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ξεκίνησε μια παράσταση κυριολεκτικά για γέλια την Κυριακή της ορθοδοξίας με το να δραπετεύσει η ιεραρχία σε μοναστήρι....αλλά την επόμενη δέχτηκε στην μητρόπολη τους πολιτικούς που δεν ηθελε να δεχτεί την προηγούμενη μέρα....και στο φινάλε της παράστασης δέχτηκε μετά βαίων και κλάδων τους νομοθέτες του σοδομισμού στα μυστήρια της εκκλησίας.

    ΥΣ
    Ο κόσμος παρακολουθεί την παράσταση νομίζοντας οτι δεν τον αφορά το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρέλειψα:
    Σφραγίστηκε η Νεα Εποχή επίσημα στην πανορθόδοξη του Κολυμπαρίου οπου ολοι οι αιρετικοί αναγωρίστηκαν ως εκκλησίες με ισχυρά σωτηριολογικά μυστήρια και μικτούς γάμους ΧΩΡΙΣ να μετανοήσει και να βαπτιστεί ο αιρετικός. Τουτεστιν μεταλαμβάνει κανονικά ο καθολικός στην ενορία σου κι εσυ στους καθολικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή