" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

« Επιχείρηση Mockingbird», ἡ συμβολή τῶν Μυστικῶν Ὑπηρεσιῶν στήν χειραγώγησιν τῆς κοινῆς γνώμης μέσῳ ΜΜΕ


Ο παρουσιαστής του Fox News, Jesse Watters, έριξε πρόσφατα φως στην « Επιχείρηση Mockingbird»,(Τό Mockingbird εἶναι ἕνα πουλί πού μιμεῖται τίς φωνές ἄλλων πουλιῶν καί τούς ἤχους ἐντόμων καί βατράχων καί ἄλλους καί τούς ἀναπαράγει μέ μεγάλη ἔντασιν. Στήν ἑλληνική λέγεται Ἀτριχόρνις -μίμος πολύγλωσσος. Ἀνήκει στά εἴδη τοῦ Νέου Κόσμου και συναντᾶται κυρίως στήν Β.Ἀμερική καί Καναδᾶ. Κι᾿ἀφοῦ δέν μᾶς εἶναι πολύ γνωστή ἡ ὕπαρξίς του ἡ χρησιμοποίησίς τους ὡς ἔκφρασις θα μποροῦσε νά μεταφραστῇ στό πιό γνωστό μας  " Παπαγαλάκι" )  μια μυστική πρωτοβουλία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) που στοχεύει στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω των μέσων ενημέρωσης.

Αυτή η επιχείρηση περιελάμβανε τη διείσδυση δημοσιογράφων και πληροφοριοδοτών σε εξέχοντα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, για να προωθηθούν οι απόψεις και οι πολιτικές ατζέντες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

«Το Λάνγκλεϊ ξέπλενε αφηγήσεις στον Τύπο και στην κοινή γνώμη», παρατήρησε ο Watters, τονίζοντας την εκτεταμένη επιρροή της CIA στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον Watters, τουλάχιστον 22 αμερικανικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των  New York Times , του περιοδικού Life και του CBS , είχαν άτομα στη μισθοδοσία της CIA, τα οποία χρησίμευαν ως αγωγοί για τη διάδοση παραπληροφόρησης, εν γνώσει ή εν αγνοία τους.

Η συζήτηση για την Επιχείρηση Mockingbird πυροδοτήθηκε από μια πρόσφατη αναγνώριση από τους  New York Times , οι οποίοι αναγνώρισαν την ύπαρξη ενός δικτύου «Deep State»—ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει μια λαθραία ομάδα κυβερνητικού και προσωπικού των μέσων ενημέρωσης που εργάζεται για να υπονομεύσει εκλεγμένους αξιωματούχους ή να προωθήσει συγκεκριμένες ατζέντες.

Η εφημερίδα παρουσίασε αυτό το δίκτυο θετικά, υποδηλώνοντας ότι έπαιξε ευεργετικό ρόλο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ἐδῶ ὅπου καί τό σχετικό βίντεο

Ο Watters αναφέρθηκε επίσης στις ακροάσεις της  « Επιτροπής Church» του 1975, μια σημαντική στιγμή που το κοινό ενημερώθηκε σχετικώς με την ύπαρξη της "Επιχείρησης Mokingbird".

Κατά τη διάρκεια αυτών των ακροάσεων, ο William Colby, ο απερχόμενος διευθυντής της CIA εκείνη την εποχή, κατέθεσε για τις προσπάθειες της υπηρεσίας να ενσωματώσει άτομα που ενεργούσαν για λογαριασμό της σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που συγκλόνισαν το αμερικανικό κοινό.

Αυτή η επαναφορά στο θέμα της "Επιχείρησης Mockingbird" από το Fox News υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τη σχέση μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Εγείρει αμφιβολίες για την ακεραιότητα των ειδησεογραφικών οργανισμών και υπογραμμίζει τη δυνατότητα μυστικών επιχειρήσεων να επηρεάσουν τον δημόσιο λόγο και την κοινή γνώμη. Αυτές οι συζητήσεις απηχούν γεγονότα του παρελθόντος όπου η γραμμή μεταξύ δημοσιογραφίας και κρατικής επιρροής γινόταν όλο και πιο θολή.

Το μυστικό αυτό εγχείρημα στην Αμερική, εκτυλίχθηκε κατά τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.

Αυτό το μυστικό έργο στόχευε να είναι υπό την επιρροή της τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στρατολογώντας και αποζημιώνοντας ειδησεογραφικούς οργανισμούς και δημοσιογράφους. Αυτά τα άτομα ουσιαστικά έδρασαν ως μυστικοί πράκτορες για τη χώρα τους, χρησιμοποιώντας προπαγάνδα και τακτικές ανατροπής.

Οι επιπτώσεις της "Επιχείρησης Mockingbird" μπορεί να έχουν ακόμη απήχηση στον χώρο των μέσων ενημέρωσης


Ο Mickie Kennedy, ιδρυτής του eReleases, έγραψε ότι η "Επιχείρηση Mockingbird" ήταν πράγματι μια πραγματική πρωτοβουλία που ενορχηστρώθηκε από τη CIA στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Χωρίς να στραφεί σε σενάρια συνωμοσίας, ο Kennedy είπε ότι οι συνέπειες της Επιχείρησης Mockingbird μπορεί να έχουν ακόμη απήχηση στον χώρο των μέσων ενημέρωσης .

Μπορεί κανείς μόνο να καταλάβει το επίπεδο δυσπιστίας που προέκυψε όταν αυτό το κρυφό σχέδιο έγινε γνωστό στο κοινό. Ξαφνικά, φίλοι και συνάδελφοι αποκαλύφθηκαν ότι λειτουργούσαν ενάντια στις ίδιες τις αρχές της δημοσιογραφίας που υποστήριζαν ότι υπηρετούσαν.

Είναι παρόμοιο με τις συνέπειες που βιώνουν όταν αποκαλύπτονται δημοσιογράφοι όπως ο Stephen Glass ( Αμερικανός πρώην δημοσιογράφος. Εργάστηκε για την έκδοση The New Republic από το 1995 έως το 1998 μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι πολλά από τα άρθρα του που δημοσιεύτηκαν ήταν κατασκευάσματα. Μια εσωτερική έρευνα από το The New Republic διαπίστωσε ότι οι περισσότερες ιστορίες που έγραψε είτε περιείχαν ψευδείς πληροφορίες είτε ήταν πλασματικές...περισσότερα ἐδῶ) . Η ήδη εύθραυστη εμπιστοσύνη του κοινού στους δημοσιογράφους διαβρώνεται περαιτέρω όταν οι απατεώνες και οι παραβάτες αποκαλύπτονται ανάμεσα στις εργατικές τάξεις.

Αυτό που ίσως η κυβέρνηση παρέλειψε να εξετάσει εκείνη την εποχή ήταν οι διαρκείς επιπτώσεις της τοποθέτησης παραπλανητικών δημοσιογράφων για την προώθηση των ατζέντας τους.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την καταστροφή των αρχών της δεκαετίας του 2000 σχετικά με τις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής (WMD) στο Ιράκ; Φαινόταν ότι καμία εναλλακτική πηγή δεν ερευνούσε το θέμα. Παρά τις αυξανόμενες υποψίες, χρειάστηκαν χρόνια μέχρι να διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη έρευνα, αποκαλύπτοντας την αλήθεια – δεν υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής.

Όταν η μοναδική πηγή πληροφοριών είναι η υπό εξέταση οντότητα, η επαλήθευση γεγονότων γίνεται επίπονη εργασία. Θα ήλπιζε κανείς ότι στον απόηχο ενός μεγάλου σκανδάλου όπως η Επιχείρηση Mockingbird, θα εφαρμόζονταν μέτρα για την παράκαμψη της φύλαξης των πυλών και τη διασφάλιση της κυβερνητικής διαφάνειας.

Ωστόσο, το έπος του Ιράκ για τον Πόλεμο/WMD ήταν ένδειξη για το αντίθετο – φάνηκε ότι κανένα μάθημα από την Επιχείρηση Mockingbird δεν είχε εσωτερικοποιηθεί ή εφαρμοστεί. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται συχνά ως "τέταρτη εξουσία" για κάποιο λόγο. Ωστόσο,όταν καταβάλλονται προσπάθειες για την παρεμπόδιση της ελευθερίας του Τύπου, η εμπιστοσύνη διαλύεται σε όλους τους τομείς.

Δείτε αυτό το βίντεο που συζητά τον ισχυρισμό των μέσων ενημέρωσης ότι ο Τραμπ θέλει «λουτρό αίματος».




Νά σᾶς πῶ ἀκόμη μία φορά πετᾶξτε τίς τηλεοράσεις ; Ἴσως καί ἐπ᾿ἀδίκω νά τό λέω καί ξανά-λέω. Ὅποιος τό ἔχει καταλάβει, τό ἔχει, ἀλλιῶς...

Ὅσον δέ ἀφορᾷ ὅλες ἐκεῖνες τίς πανάθλιες καί ἐντελῶς σκουπίδια ἐκπομπές "ποικίλου περιεχομένου" ἤ ἀλλιῶς ὅ,τι πιό εὐτελές, αἰσχρό, ποταπό, ἀχρεῖο μπορεῖ νά ὑπάρχῃ στόν χῶρο τῆς ἐλλαδικῆς τηλεοράσεως ( πρωϊνά καί μεσημεριανά) νομίζω πώς εἶναι τό πρῶτο πού θά ἔπρεπε νά εἶχε λειτουργήσει τόσο ἀρνητικά, σ᾿ὅλο τόν κόσμο πού παρακολουθεῖ τηλεόρασιν, ὥστε τό νά τήν πετάξουν στά σκουπίδια θά ἔπρεπε ΗΔΗ νά ἔχῃ γίνῃ,τοὐλάχιστον ἐδω καί μία δεκαετία...

Τώρα στό λένε ἐν ψυχρῷ, "σέ χειραγωγῶ" κι᾿ἐσύ τό δέχεσαι καί ...σ᾿ἀρέσει ...! 


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Παντου εβραιοι με τις συνομωσιες τους και τις γενοκτονιες τους, οπως σημερα στην Παλαιστινη.
    Οπου και να κοιταξεις δεν θα δεις κανεναν αλλο, παρα εβραιους ή τους μπροσταρηδες τους, συνοδοιπορους τους.
    Χρονια τωρα οι εβραιοι εχουν μολυνει με την παρουσια τους τις μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ, οσο για τους "δημοσιογραφους" οι περισσοτεροι ΑΡΔ στο pay-roll αυτων των μυστικων υπηρεσιων ειναι εβραιοι.
    Αν κανετε google "εβραιοι δημοσιογραφοι" θα δειτε εναν σωρο απο δαυτους, ξεκινωντας απ τον Wolf Blitzer.
    Δεν ειναι τυχαιο οτι ολα τα ΜΜΕ ηλεκτρονικα και εντυπα "ανηκουν" ή επηρεαζονται σημαντικα απ τους εβραιους.
    Οι εβραιοι ειναι η Ριζα του Κακου πουλεγε και ο δικος τους ....μπολσεβικος Μικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι εἶχε ᾿πεῖ ἀλλά ὄπως γίνεται κάθε φορά μετά τά φέρνουν τούμπα καί μάλιστα μέ μεγάλο θόρυβο ὥστε ν᾿ἀκουστῇ παντοῦ ἡ μεταμέλεια μετά τό μάλωμα ἀπό τό Ἰσραήλ :

      δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Δικαιοσύνης Τόμι Λαπίντ με αφορμή τις δηλώσεις Θεοδωράκη:
      «Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο και δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση είναι ο απροκάλυπτος αντισημιτισμός. Ο Θεοδωράκης δεν λέει ότι οι Ισραηλινοί είναι δύναμη κατοχής, λέει ότι οι Εβραίοι είναι η ρίζα του κακού. Αυτό είναι αντισημιτισμός όμοιος με εκείνον του Χίτλερ ή του Γκέμπελς»

      Θεοδωράκης λίγο καιρό μετά στήν Deutsche Welle :

      «Η γνώμη μου για τον ισραηλινό λαό ήταν πάντα γνωστή - όπως άλλωστε και για όλα τα θέματα και ειλικρινά απορώ για ποιον λόγο τώρα δημιουργήθηκε τόσος θόρυβος, σαν να άκουσαν κάτι για πρώτη φορά. Ισως κάποιοι να θεώρησαν κατάλληλη γι' αυτούς τη στιγμή να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον μου.

      Ημουν πάντα στο πλευρό των αδυνάτων, των αγωνιζομένων για τα δίκαιά τους λαών. Και μεταξύ αυτών και του ισραηλινού λαού. Τραγούδησα τα πάθη του όσο μπόρεσα καλύτερα. Ημουν πάντα υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Και το απέδειξα έμπρακτα, μεταξύ άλλων, και όταν ανέλαβα ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης Αλόν και του ηγέτη των Παλαιστινίων Αραφάτ στα γεγονότα του 1972.

      ............Είμαι ευτυχής που είμαστε μαζί στους κοινούς αυτούς αγώνες, εδώ και δεκαετίες. Και ξέρω ότι με γνωρίζουν καλά, μέσα από τους αγώνες αυτούς, και δεν περιμένουν τη λάσπη κάποιων για να με γνωρίσουν.
      Μήπως όμως αυτός είναι ο στόχος όσων ξαφνικά "ανακάλυψαν" τις ιδέες μου συκοφαντώντας με ως δήθεν "αντισημίτη;"».
      » Η ομιλία μου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αφορά μια συγκριτική μελέτη ανάμεσα στον Ελληνισμό και τον Εβραϊσμό, που δημοσιεύεται στα βιβλία μου. Κάνοντας σύγκριση ανάμεσα στους δύο λαούς, εγκωμίασα τη συνοχή των Εβραίων μέσα στους αιώνες. Είπα όμως ότι αυτός ο μεγάλος λαός βρίσκεται σήμερα στη ρίζα του κακού. Δεν είπα ότι οι Εβραίοι είναι η ρίζα του κακού»
      ( https://www.dw.com/el/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CF%84%CE%B7%CF%82-deutsche-welle/a-2603175)

      Ἐπίσης διευκρινιστική συνέντευξις, 10 μῆνες μετά, στό Ἄρδην τ. 50, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2004

      « ...εί­ναι ση­μα­ντι­κό για ε­μέ­να να υ­πο­γραμ­μί­σω ό­τι ου­δέ­πο­τε εί­πα πως οι Ε­βραί­οι α­πο­τε­λούν τη ρί­ζα του κα­κού. Αυ­τό που εί­πα εί­ναι ό­τι οι Ε­βραί­οι βρί­σκο­νται στη ρί­ζα του κα­κού...

      ... Ό­μως με πλή­γω­σε η ε­βρα­ϊ­κή α­ντί­δρα­ση στις δη­λώ­σεις μου. Δεν ή­ταν διό­λου πο­λι­τι­σμέ­νη. Έ­λα­βα χι­λιά­δες δη­λη­τη­ριώ­δεις η­λε­κτρο­νι­κές ε­πι­στο­λές α­πό Ε­βραί­ους απ’ ό­λο τον κό­σμο. Δεν μπο­ρού­σα να κα­τα­λά­βω το μί­σος έ­να­ντί μου. Σε ο­λό­κλη­ρη τη ζω­ή μου πο­λέ­μη­σα το ρα­τσι­σμό. Τά­χθη­κα υ­πέρ του Ισ­ρα­ήλ. Συ­νέ­θε­σα το “Μα­ουτ­χά­ου­ζεν”. Πώς εί­ναι δυ­να­τόν να έ­γι­να α­ντι­ση­μί­της α­πό τη μί­α η­μέ­ρα στην άλ­λη;

      ............ οι Ε­βραί­οι υ­πο­στη­ρί­ζουν ό­τι οι Ευ­ρω­παί­οι εί­ναι ε­να­ντί­ον μας ε­πει­δή υ­πάρ­χει νέ­ο κύ­μα α­ντι­ση­μι­τι­σμού. Ε­πει­δή δεν μας α­γα­πούν. Α­κό­μα και ο Θε­ο­δω­ρά­κης λέ­ει ό­τι εί­μα­στε η ρί­ζα του κα­κού. Αυ­τή η α­ντί­δρα­ση εί­ναι αρ­ρω­στη­μέ­νη.
      Ε­πει­δή α­ντα­να­κλά την ψυ­χο­πα­θο­λο­γί­α του ε­βρα­ϊ­κού λα­ού. Θέ­λουν να νιώ­θουν θύ­μα­τα. Θέ­λουν να νιώ­θουν αυ­τήν την α­να­κού­φι­ση. Ναι, έ­χου­με το δί­καιο με το μέ­ρος μας, αλ­λά πά­λι εί­μα­στε θύ­μα­τα. Ας φτιά­ξου­με έ­να α­κό­μα γκέ­το. Αυ­τή εί­ναι μα­ζο­χι­στι­κή α­ντί­δρα­ση...

      Πολύ ἐνδιαφέρουσα συνέντευξις. Τήν ἀποθηκεύω διότι ποτέ δέν ξέρεις...
      ( https://ardin-rixi.gr/archives/223413 )

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Οἱ ἑβραῖοι εἶναι ἡ ῥίζα τοῦ κακοῦ ;
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/04/blog-post_1.html

      Εὐχαριστῶ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    3. Ειναι γνωστο το ονομα του εβραιου δημοσιογραφου που του πηρε αυτην την συνεντευξη;

      Διαγραφή
    4. Δέν γνωρίζω. Ἀλλά ἔχει σημασία ; Κι᾿ἄν ἀκόμη μάθουμε πώς ἦταν ἑβραῖος,ποῦ θά ὠφελήσῃ τό θέμα ; Ἤ ἐσένα,ἐμένα τόν κάθε ἀναγνώστη ;
      Διαβάζουμε τήν συνέντευξιν,τίς ἀπαντήσεις στά ἐρωτήματα πού τιθενται καί βγάζουμε τά συμπεράσματά μας.
      Προσωπικῶς μέ καλύπτει τό γεγονός πώς στό τέλος τῆς συγκεκριμένης συνεντεύξεως, ὁ δημοσιογράφος φιλοξενεῖ τήν ἄποψιν ἑνός ἑβραίου σχολιαστή ἑβραϊκῆς ἐφημερίδος :

      « .....σχολιαστής ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, ο Akiva Eldar : «Είναι ευκολότερο να γκρινιάζει κανείς ότι όλος ο κόσμος είναι κατά του Ισραήλ, παρά να παραδεχθούμε ότι το κράτος του Ισραήλ έχει γίνει πηγή κακών και ντροπής για τους Εβραίους ανά τον κόσμο»

      Σημείωσε πώς ὁ συγκεκριμένος δημοσιογράφος ( Akiva Eldar ) μέχρι σήμερα παραμένει πιστός στήν θέσιν γιά μία δίκαιη λύση τοῦ Παλαιστινιακοῦ ζητήματος.Ἐπίσης κάτι περίερο πού διάβασα σχετικῶς μ᾿αὐτόν,εἶναι γιά ἕνα ἀτύχημα πού εἶχε τό 2015 στήν Αὐστραλία ὅταν τόν χτύπησε ἕνα αὐτοκίνητο πού ὁδηγοῦσε ὁ Νεοζηλανδός τραγουδιστής Τζόν Στίβενς. Ποῦ εἶναι τό περίεργο ; Ὁ ἐν λόγῳ τραγουδιστής εἶχε παίξει τόν ῥόλο τοῦ Ἰούδα σέ μία αὐστραλέζικη παραγωγή τοῦ Jesus Christ Superstar .
      Δέν εἶναι λίγο περίεργο νά παρασύρῃ μέ τό αὐτοκίνητό του ἕνας διάσημος τραγουδιστής πού εἶχε παίξει τόν Ἰούδα στό Ἰησοῦς Χριστός Σοῦπερ Στάρ, ἕναν ἑβραῖο πού δέν μασάει τά λόγια του σχετικῶς μέ τούς ἑβραίους καί τήν παρουσία τους στήν Παλαιστίνη καί σύν τοῖς ἄλλοις ὑποστηρίζει τούς Παλαιστινίους ; Χμμ...

      Πῳς τά φέρνει ἡ ζωή ἤ κάτι ἄλλο ; ...

      Υ.Γ. Ἐν τέλει πῶς τά καταφέρνεις καί γίνεσαι τό ἔναυσμα γιά οὐσιαστικές ἔρευνες !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    5. Ξέχασα νά συμπληρώσω πώς ἡ φρᾶσις τοῦ Eldar « το κράτος του Ισραήλ έχει γίνει πηγή κακών » συμφωνεῖ ἀπολύτως μέ τήν ῥῆσιν τοῦ Μίκη γιά τούς ἑβραίους περί ῥίζας κακοῦ.
      Κι᾿ἀφοῦ ὁ Μίκη τό διευκρίνισε καί εἶπε πώς ὁ χαρακτηρισμός ἀφοροῦσε τό Ἰσραήλ καί τήν πολιτική ὑποστήριξιν πού ἔδινε στήν ἐξωτερική πολιτική τῶν ΗΠΑ, ( φασιστική πολιτική τήν εἶχε χαρακτηρίσει) συνεπάγεται πώς ὁ λόγος ἦταν περί Ἰσραήλ καί ὄχι ἑβραίων γενικῶς. Ἀπόλυτος ταύτισις μέ τόν Akiva Eldar.

      Σίγουρα κάποιο λόγο εἶχε πού τό δημοσίευσε ὁ συγκεκριμένος δημοσιογράφος τῆς Deutsche Welle.
      Καί μάλιστα κλείνει μέ ἀκριβῶς αὐτό πού εἶπε ὁ Θεοδωράκης,βάζοντάς το στό στόμα ἑνός ἄλλο ἑβραίου πάλι :

      « ...Για τον ισραηλινό πολιτολόγο Σλόμο Αβινέρι οι απόψεις των Ευρωπαίων κατά του Ισραήλ και της πολιτικής του είναι ανησυχητικές. Τονίζει ωστόσο ότι η απόρριψη του Ισραήλ συνδέεται άμεσα με το αντιαμερικανικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη. Κατά την άποψή του το Ισραήλ πληρώνει το τίμημα των καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ...»

      Διαγραφή
  2. Ο Θεοδωρακης, αγαπητη Π., τους ηξερε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τους εβραιους και στην δυση της ζωης του, ειπε αυτα που ειπε για δαυτους απο την εμπειρια του απ' τις "οποιες" πολιτικο-επιχειρηματικες συνεργασιες του μαζι τους.
    Βεβαια αν ελεγε αυτα που ειπε στην αρχη της καριερας του δεν θα τον ηξερε ως ......"φτασμενο και παγκοσμιως ανεγνωρισμενο συνθετη" ουτε η μανα του.

    Μιλωντας ομως για το "κρατος του ισραηλ" πρεπει να κανουμε μια διευκρινιση.
    Αν αυτο το τρομοκρατος σημερα, γενοκτονει, βομβαρδιζει, δολοφονει, ρουφιανευει και-και-και, και δεν δινει λογαριασμο σε κανεναν τοτε ολοι* οι εβραιοι (εννοω αυτους της διασπορας) ειναι εν δυναμει γενοκτονοι, δολοφονοι και καθε λογης εγκληματιες, διοτι ΑΥΤΟΙ ειναι που στηριζουν αυτο το παρανομο τρομοκρατος.
    Και η διαπιστωση του πολιτικολογου Αβινερι για τα περι "αντιαμερικανισμου" στην Ευρωπη λογω των ....καλων σχεσεων του ισραηλ με τις ΗΠΑ , θα ελεγα οτι ειναι μαλλον παραπλανητικη.
    Διοτι το ισραηλ και οι εβραιοι γενικοτερα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, παρα μονον με την απατη, την διαφθορα, την τοκογλυφια και το εγκλημα.
    Απλα κυβερνουν τις ΗΠΑ, οπως κυβερνουν και την Ευρωπη, οπως κυβερνουν και το ελλαδισταν.
    Και θα ηταν παραλλειψις μου να μην αναφερθω στον Προφητη Αδολφο Χιτλερ ο οποιος απο ΤΟΤΕ ειχε προειδοποιησει την ανθρωποτητα για το κακο που ερχοταν και το οποιο κακο ζουμε σημερα σχεδον 100 χρονια αργοτερα.
    Ειχε πει συνοπτικα, ο καθε μερα που περναει Ιστορικα δικαιομενος Αδολφος Χιτλερ, οτι "ο εβραιος κοροϊδευει τον συνομηλιτη του και δεν θελει ενα δικο του κρατος για να παει εκει και να ζησει ειρηνικα, αλλα ενα καταφυγιο που θα τον προφυλασει απ την διεθνη δικαιοσυνη και ενα πανεπιστημιο που θα παραγει καινουργιες φουρνιες απατεωνων και εγκληματιων".

    Εβαλα * στην λεξη "ολοι" γιατι πιστευω οτι πρεπει να υπαρχουν και εβραιοι οι οποιοι πιθανως να μην ασχολουνται με τους υπολοιπους εβραιους και το ισραηλ. Αλλα αυτοι πρεπει να 'ναι μια αμελητεα ποσοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεοδωρακης, αγαπητη Π., τους ηξερε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τους εβραιους

      Ναί και τό λέει κι᾿ὁ ἴδιος.
      Στήν συνέντευξιν στό Ἄρδην, ἀναφέρει πώς μεγάλωσε μέ ἑβραίους ἀφοῦ στήν γειτονιά του ὑπῆρχαν ἀρκετοί. Λέει καί ἄλλα πολύ ἐνδιαφέροντα σχετικῶς μ᾿αὐτούς καί τίς μνῆμες του ἀπό τά παιδικά του χρόνια. Γιάννενα 1932.

      Θυ­μά­μαι ό­τι, για τις η­λι­κιω­μέ­νες γυ­ναί­κες, οι Ε­βραί­οι ή­ταν αυ­τοί που σταύ­ρω­σαν το Χρι­στό. Το 1932 ή­μουν στα Γιάν­νε­να, ό­που υ­πήρ­χε πο­λύ με­γά­λη ε­βρα­ϊ­κή κοι­νό­τη­τα κι ε­γώ έ­παι­ζα ό­λη την ώ­ρα με τα ε­βραιό­που­λα. Η για­γιά μου ή­ταν πο­λύ θρή­σκα, εί­χε έ­να δω­μά­τιο γε­μά­το ει­κο­νί­σμα­τα και έ­ψαλ­λε συ­νε­χώς. Οι ύ­μνοι που τρα­γου­δού­σε ε­πη­ρέ­α­σαν έ­ντο­να τη μου­σι­κή μου. Και θυ­μά­μαι ό­τι την ά­νοι­ξη μου εί­πε: Τώ­ρα που εί­ναι Πά­σχα, μην πας στην ε­βρα­ϊ­κή συ­νοι­κί­α. Το Πά­σχα, οι Ε­βραί­οι βά­ζουν τα παι­διά των χρι­στια­νών σε βα­ρέ­λια με μα­χαί­ρια και με­τά τους πί­νουν το αί­μα...

      ... οι ε­βρα­ϊ­κές οι­κο­γέ­νειες δεν ή­θε­λαν τα παι­διά τους να πα­ντρεύ­ο­νται Χρι­στια­νούς. Αυ­τή ό­μως η κλει­στή στά­ση, η μυ­στι­κο­πά­θεια, προ­κα­λεί. Πο­τέ δεν με κά­λε­σαν Ε­βραί­οι στο σπί­τι τους. Εί­χα φί­λους Ε­βραί­ους ό­μως έρ­χο­νταν αυ­τοί στο σπί­τι μου, δεν πή­γαι­να ε­γώ στο δι­κό τους. Ή­θε­λα να πά­ω και δεν μου ε­πι­τρε­πό­ταν. Άρ­χι­σα λοι­πόν να διε­ρω­τώ­μαι για­τί. Να μά­θω τι συ­νέ­βαι­νε. Οι Ε­βραί­οι πλή­ρω­σαν το τί­μη­μα για το ό­τι η κοι­νό­τη­τά τους ή­ταν τό­σο κλει­στη...

      Ἐσύ ἀναφέρεις συνεχῶς τόν Ἀδόλφο, ἀλλά γνωρίζεις πώς παλαιόθεν οἱ ἄνθρωποι πού συναλάσσονταν μέ τούς ἑβραίους,ἀκόμη κι᾿ἀπό ἀνάγκη ( λόγῳ ἐμπορίου) γνώριζαν πάααρα πολύ καλά μέ τί εἶχαν νά κάνουν. Δέν εἶναι τυχαῖο πού δέν τούς ἤθελαν πουθενά.

      Ἄρα ξαναγυρνᾶμε στήν ψυχανάλυσιν. Καί ξέρουν πολύ καλά ἀπό ψυχανάλυσιν αυτοί τῆς Ὁποίας τίς ὅποιες γνώσεις ἀπέκτησαν ἀπό προσωπική ἐμπειρία. Δικαιολογημένα θεωροῦνται οὁ θεμελιωτές της. Ἀλλά νά τό κάνουν χρῆσιν συχνότερα, βρέ παιδί μου. Ποτέ δέν ξέρεις ποιά θετικά ἀποτελέσματα θά ἔχῃ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. Υ.Γ. Ἐν τέλει πῶς τά καταφέρνεις καί γίνεσαι τό ἔναυσμα γιά οὐσιαστικές ἔρευνες

    Ειπαμε:
    Εμεις φερνουμε το .....μπαρουτι, εσυ το ....φυτιλι και τα σπιρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή