" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ὁ ἀντισημιτισμός, ἡ Ἐλευθερία Λόγου καί ἡ Ἀνατολή τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Ἐθνικισμοῦ

Παλαιόν ἀλλά καί ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ

 Ξεχάστε μάγους, δεινόσαυρους, εξωγήινους και ζόμπι. Η νέα «μόδα» που φαίνεται να επικρατεί επί των ημερών μας στην «βιομηχανία του θεάματος» (και προπαγάνδας αν βάλετε μέσα είστε) είναι «ο κίνδυνος των ναζί». Καθόλου τυχαίο, λόγω του φόβου της «ανόδου της ακροδεξιάς» στην Ευρώπη και του «κινδύνου» που ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τράμπ στις ΗΠΑ

Είδαμε τον «Χάρυ Πότερ» (Daniel Radcliffe) να ντύνεται νεοναζί στην ταινία Imperium (βλ. εδώ). Λίγο πριν από αυτόν είδαμε τον "Καθηγητή Χ" των X-Men (Patrick Stewart) να ντύνεται και αυτός ναζί και μάλιστα ηγέτης νεοναζί σκίνχεντς στο θρίλερ Green Door! Κάπου εκεί προβλήθηκε και η ταινία για τον ολυμπιονίκη του 1936 Τζέσε Όουενς, μια ταινία που ο πρωτότυπος τίτλος της “Race” δεν άρεσε στους διανομείς της στην Ελλάδα και τον άλλαξαν στο πιο…εύγλωττο «Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ», (μια ταινία πάντως με αρκετές ιστορικές ανακρίβειες). Ακολουθεί σύντομα το Anthropoid με τον Cillian Murphy ("Batman Begins"), που έχει ως θέμα την επιχείρηση δολοφονίας του στρατηγού των SSReinhard Heydrich. Και ίσως και άλλες.


Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα προβληθεί στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία Denial (Άρνηση). Η ταινία αμερικανο-βρετανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Mick Jackson, βάζει στο στόχαστρο τον Άγγλο ιστορικό David Irving, συγγραφέα περισσότερων από 20 best-seller βιβλίων ιστορίας και κορυφαίο στρατιωτικό ιστορικό της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας. Ο Ίρβινγκ συγκαταλέγεται στους λεγόμενους «αρνητές του Ολοκαυτώματος» (“Holocaust Deniers”), έναν όρο που πολλοί στιγματισμένοι ως «αρνητές» (στην λίστα π.χ. βρίσκεται και ο γνωστός Γάλλος φιλόσοφος Ροζέ Γκαρωντύ) αρνούνται, θεωρώντας τον προσβλητικό και αντ’ αυτού χαρακτηρίζουν το έργο τους «Ιστορικό Αναθεωρητισμό» (historical revisionism). 

«Είμαι θύμα μιας οργανωμένης εβραϊκής εκστρατείας», έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ", ο David Irving.


H ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο της εβραϊκής καταγωγής Αμερικανίδας ιστορικού Deborah Ε. Lipstadt (Ντέμπορα Λίπσταντ) “History on Trial: My Day in Court with a Holocaust Denier” (Η Ιστορία σε Δίκη: Η Ημέρα μου στο δικαστήριο με έναν Αρνητή του Ολοκαυτώματος). Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στις 11 Σεπτεμβρίου 2016. 

Το 2000, ο David Irving μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση (libel) τις εκδόσεις “Penguin” και την Lipstadt, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Emory στην Γεωργία των ΗΠΑ, που αν και (όπως και άλλοι) στα λόγια ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται την «ελευθερία λόγου», στην ουσία επιζήτησε την ταμπελοποίηση και καταδίκη μιας νέας κατηγορίας «αιρετικών» ("οι αρνητές του ολοκαυτώματος"), στους οποίους θα στερείται η «ελευθερία λόγου» και θα υποβάλλονται σε χίλιες δυο δοκιμασίες μέχρι να απαρνηθούν την «αίρεσή» τους.

Πάντως όταν αργότερα η Lipstadt έμαθε για την ποινή φυλάκισης 3 ετών που επιβλήθηκε στον Irving από δικαστήριο της Αυστρίας, δήλωσε ότι νιώθει «άβολα με την φυλάκιση ανθρώπων λόγω ομιλίας». «Σε γενικές γραμμές, δεν νομίζω ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος θα πρέπει να είναι ένα έγκλημα. Είμαι κατά της λογοκρισίας», είπε.


Ο Ίρβινγκ έχασε τη δικαστική αυτή διαμάχη, εφόσον οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον χαρακτήρισε "ρατσιστή, αντισημίτη και ενεργό αρνητή του Ολοκαυτώματος" και του επέβαλε να πληρώσει τα έξοδα της δίκης συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ως τότε κατηγορουμένων, με συνέπεια να κληθεί να καταβάλει περίπου 3 εκατ. λίρες. Αυτή η απόφαση τον οδήγησε σχεδόν σε χρεοκοπία, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει την κατοικία του στο Λονδίνο και να διαμείνει σε ενοικιαζόμενη κατοικία.


Πάντως, χάρη στην Deborah και τη νοοτροπία αυτή, πολλοί συγγραφείς και ιστορικοί είδαν την καριέρα τους να καταστρέφεται εξαιτίας του στίγματος του "αρνητή του ολοκαυτώματος" που τους κολλήθηκε τόσο από τα νέα μέσα ενημέρωσης (μηχανή αναζήτησης Google, Wikipedia) όσο και από τα παλαιού τύπου έντυπα μέσα ενημέρωσης. Όπως λέει ο Αμερικάνος συγγραφέας Michael Hoffman (άλλος «αιρετικός» κι αυτός – «αναθεωρητής»), φαντάζεστε ο κάθε άθεος ο οποίος είναι χημικός, αστρονόμος, γεωγράφος , μυθιστοριογράφος ή γλύπτης, που δεν πιστεύει ότι ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς, να πρέπει να υπομείνει να περάσει τη ζωή του με κολλημένη την ταμπέλα από τα μέσα ενημέρωσης του «αρνητή της Ανάστασης»;


«Φυσικά στον σύγχρονο κόσμο μας μπορεί κανείς να αρνηθεί το βασικότερο δόγμα της Χριστιανοσύνης, χωρίς κανένα κόστος. Ο σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Τζέιμς Κάμερον χρηματοδοτεί αφειδώς τον Εβραίο-Καναδό “ακτιβιστή” της άρνησης της Ανάστασης του ΧριστούSimcha Jacobovici (Σίμτσα Τζεϊκομποβίτσι - φώτο). Στο κράτος του Ισραήλ υπάρχει ένα τουριστικό εμπόριο που βασίζεται στην πώληση χαρτών και στις περιηγήσεις σε αυτό που οι Ισραηλινοί περιγράφουν ως τον “τάφο όπου τα οστά του Ιησού έλιωσαν”, αλλά στον Cameron και την κομπανία του δεν κολλιέται καμία ταμπέλα για αυτά», λέει ο Michael Hoffman.

Όπως λέει ο Hoffman, το Χόλυγουντ προσπαθεί να δείξει τον Irving ως "Γολιάθ" και την Lipstadt ως "Δαβίδ" σε αυτήν την δικαστική μάχη. Συνέβη όμως το αντίθετο.


 Ο Irving εμφανίστηκε μόνος του στο δικαστήριο του Λονδίνου για να υποστηρίξει την κατηγορία κατά της Lipstadt και να αντιμετωπίσει την πολυμελή ομάδα της που αποτελείτο από δικηγόρους και ερευνητές. Παρά τις λίγες αδυναμίες (κυρίως στην απόφαση να μην καλέσετε τον Γερμανο-Αμερικανό χημικό / ιστορικό Germar Rudolf ως μάρτυρα), ο Irving στάθηκε καλά απέναντι σε μια νομική ομάδα που αποτελείτο από δικηγόρους της αριστοκρατίας της Αγγλίας, που χρηματοδοτούνταν από τις μεγάλες τσέπες του μεγιστάνα του Χόλυγουντ Στίβεν Σπίλμπεργκ, και με τον ισραηλινό πρέσβη κάθεται στην αίθουσα του δικαστηρίου με την ακολουθία του από ένοπλους σωματοφύλακες, γράφει ο Hoffman.

Ο Ιρβινγκ έχασε την υπόθεση, καταδικάστηκε να πληρώσει τα έξοδα των μηνυθέντων. Η έφεσή του απορρίφθηκε.

«Αλλά θεωρώ ότι αυτή η δίκη ήταν μια νίκη», θα πει σε συνέντευξή του το 2003 στον Πρετεντέρη (!!!)*. «Η Λίπσταντ ξόδεψε 3,8 εκατομμύρια στερλίνες και οι εκδόσεις Πένγκουιν άλλα 2,6 εκατομμύρια στερλίνες για να με αντιμετωπίσουν. Σαράντα δικηγόροι, ερευνητές, ιστορικοί, όλοι εναντίον και εγώ μόνος μου. Αυτό είναι νίκη».

- Ποιος τα πλήρωσε αυτά τα μυθικά ποσά, ρωτά ο Πρετεντέρης. «Τα χρήματα που χρειάστηκε η Λίπσταντ τα πλήρωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και το Αμερικανικό Εβραϊκό Κογκρέσο. Τα χρήματα των εκδόσεων Πένγκουιν η ασφάλειά τους. Μου πήραν τα πάντα. Μου πήραν ό,τι είχα. Το σπίτι μου στην Grosvenor Square, όπου έμενα επί τριάντα οκτώ χρόνια. Τη βιβλιοθήκη μου. Το αρχείο μου. Τις έρευνές μου. Τα πάντα... Ευτυχώς που είχα ήδη φροντίσει να φτιάξω αντίγραφα», λέει ο Ίρβινγκ.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο «ρεβιζιονιστικό» βιβλίο για τη δίκη του Irving, όπως υπάρχει για την δίκη του Γερμανού «αρνητή» Ernst Zündel στον Καναδά. Έτσι, στις 30 Σεπτεμβρίου το Χόλιγουντ θα προσφέρει στις μάζες το "Denial", παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για την Lipstadt, η οποία στην πραγματικότητα κρύφτηκε πίσω από τους υψηλά αμειβόμενους δικηγόρους της και αρνήθηκε να υπομείνει την κατά αντιπαράθεση εξέταση του Irving.


Στον ρόλο του αρκετά εμφανίσιμου Irving βλέπουμε τον Άγγλο Timothy Spall, έναν ασχημομούρη στρουμπουλό ηθοποιό με ένα χαλαρό σαγόνι που παίζει συνήθως σε ρόλους «κακού» (όπως στις ταινίες του Χάρυ Πότερ). 


Ο ρόλος της άσχημης (στην πραγματικότητα) Lipstadt δόθηκε στην πανέμορφη και βραβευμένη εβραϊκής καταγωγής Αγγλίδα ηθοποιό Rachel Weisz (Ρέιτσελ Βάις), η οποία συνήθως στις ταινίες έχει ρόλους ηρωίδας (υπήρξε πρωταγωνίστρια στο “Agora”, στον ρόλο της φιλοσόφου Υπατίας).

Αν και δεν έχει δει κανείς την ταινία, από το trailer φαίνεται μια σοβαρή διαστρέβλωση της αλήθειας. Φαίνεται ο Irving να λέει : «...Έχω χίλια δολάρια να δώσω σε όποιον μπορέσει να μου δείξει ένα έγγραφο που να αποδεικνύει το Ολοκαύτωμα».

Στην πραγματικότητα, ο David Irving ποτέ δεν πρόσφερε 1.000 δολάρια για όποιο  έγγραφο «μπορούσε να αποδείξει το Ολοκαύτωμα».

Τι συνέβη; Στην Ατλάντα των ΗΠΑ στις 11 Νοεμβρίου 1994, η Deborah Lipstadt έδινε μια ομιλία στην οποία, προέβαινε σε υποτιμητικές δηλώσεις για τον Irving, χωρίς να γνωρίζει ότι εκείνος ήταν παρών, υποστηρίζοντας μεταξύ των άλλων, ότι εκείνη ήξερε για «ένα προσχέδιο ενός θαλάμου αερίων με τα ανοίγματα μέσω των οποίων τα SS έριχναν τα σφαιρίδια του κυανίου».

Ο Irving τότε σηκώθηκε και προκάλεσε την Lipstadt με τα ακόλουθα λόγια: «Έχω εδώ χίλια δολάρια για σας εάν μπορέσετε να παρουσιάσετε στο κοινό, τώρα ή οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον, αυτό το έγγραφο για το οποίο τους είπατε ψέματα».

Σύμφωνα με τον Irving, εκείνος προκάλεσε την Deborah Lipstadt όχι «να αποδείξει το Ολοκαύτωμα», αλλά μόνο να δείξει ένα συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο, όπως ισχυριζόταν γνώριζε.

Ο Michael Hoffman λέει ότι θα ανεβάσει σύντομα ένα παλιότερο δικό του βίντεο όπου ανέφερε ότι η Lipstadt έκανε χρήση του θεολογικού όρου «Αμαλήκ» για να διασύρει τον Irving. Ένα βίντεο που το 2006 αφαιρέθηκε, από το νεοσύστατο τότε κανάλι της Google, από φίλους της Lipstadt, και που η ίδια είχε χαρακτηρίσει «κραυγαλέο παράδειγμα του δηλητηριώδους μίσους που αισθάνονται αυτοί οι τύποι προς τους Εβραίους και εξαιρετικό παράδειγμα των παραληρηματικών θεωριών συνωμοσίας τους».

Ο Irving στηριζόταν στο έργο του Αγγλο-Γάλλου«αρνητή» καθηγητή Robert Faurisson (Ρομπέρ Φωρισσόν,αριστερά φωτό), ο οποίος δεκαοκτώ χρόνια νωρίτερα είχε αποκτήσει αντίγραφα των σχεδιαγραμμάτων των θαλάμων αερίων στο Άουσβιτς, ισχυριζόμενος ότι στην πραγματικότητα ήταν «σχέδια για νεκροτομεία».

Ο Faurisson (γεννημένος το 1929) αμφισβήτησε με άρθρα του στην ‘Journal of Historical Review’ (εκδίδεται από το αμερικάνικο "αναθεωρητικό" ερευνητικό κέντρο “The Institute for Historical Review” ή IHR), και επιστολές του σε γαλλικές εφημερίδες, ειδικά στην Le Monde, την αποδεκτή ιστορία του Ολοκαυτώματος, συμπεριλαμβανομένης της ύπαρξης των θαλάμων αερίων, την συστηματική δολοφονία των Εβραίων της Ευρώπης με τη χρήση αερίου, την αυθεντικότητα του ημερολογίου της Άννας Φρανκ, και την ειλικρίνεια των ισχυρισμών του Elie Wiesel. Ο γνωστός αριστερός φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι υπερασπίστηκε την άποψη ότι ο Φωρισσόν πρέπει να έχει την ελευθερία του λόγου του. Εν τούτοις, μετά την ψήφιση του νόμου Gayssot «κατά της Άρνησης του Ολοκαυτώματος» το 1990, ο Φωρισσόν διώχθηκε δικαστικάκαταδικάστηκε και πλήρωσε πρόστιμο το 1991. Το ίδιο επίσης έτος απολύθηκε από το ακαδημαϊκό του αξίωμα.

Δίκη του Robert Faurisson στο Παρίσι, Γαλλία στις 21 Μαρτίου 1991 φωτό

ΥΓ 1: Στις 11 Νοεμβρίου 2005, ο David Irving συνελήφθη, στη διάρκεια μιας επισκέψεως του στην Αυστρία, βάσει ενός εντάλματος που είχε εκδοθεί για διαλέξεις, στις οποίες είχε χαρακτηρίσει τους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς και τον θάνατο έξι εκατομμυρίων Εβραίων «...παραμύθια...» κι επίσης για μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1989, καθώς στην Αυστρία, με το νόμο του 1947, περί «...επαναδραστηριοποίησης της ναζιστικής πολιτικής...», ο οποίος περιλαμβάνει παράγραφο σχετικά με την άρνηση του Ολοκαυτώματος, ο παραβάτης της οποίας τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια. Στο δικαστήριο όπου παραπέμφθηκε δήλωσε ένοχος, ελπίζοντας να του επιβληθεί ποινή φυλακίσεως με αναστολή, όμως το δικαστήριο έκρινε ότι προσποιείται πως αναγνωρίζει την εβραϊκή γενοκτονία για να αποφύγει το ενδεχόμενο να φυλακιστεί και τον καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση για άρνηση του Ολοκαυτώματος. Ο Ίρβινγκ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για προσβολή νεκρών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Παρέμεινε τετρακόσιες ημέρες στην απομόνωση της παλαιότερης φυλακής της Αυστρίας και αφού βγήκε απελάθηκε από τη χώρα και παράλληλα του απαγορεύθηκε η είσοδος στο μέλλον, σε αυστριακό έδαφος. 


Ο Ίρβινγκ στο βιβλίο του «Πίσω από τα Σίδερα - Πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη του 21ου αιώνα», (εκδόσεις Γκοβόστης, 2008), θυμάται τις τετρακόσιες ημέρες που πέρασε στην απομόνωση : «Το μόνο που παρατήρησα, εκτός από οδοφράγματα και ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το κεφάλι μου, ήταν πως μετά την καταδίκη μου ήμουν περικυκλωμένος από οκτώ αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων με περιβολή μάχης και με αυτόματα Glock, οι οποίοι με οδήγησαν βιαστικά στο κελί μου μέσα από έναν λαβύρινθο μυστικών περασμάτων και εξωτερικών σκαλιών. Τώρα ξέρω το λόγο». «Ναι», έγραψα κοροϊδευτικά σ’ ένα φίλο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στις 10 Νοεμβρίου του 2006: «Στις ημέρες μας γίνεται πραγματικά όλο και πιο επικίνδυνο να είναι κανείς Πραγματικός Ιστορικός. Βέβαια, τα καλά νέα είναι πως, από τότε που με απήγαγαν και με δίκασαν εδώ, στη Βιέννη, έχω λάβει γύρω στα δύο χιλιάδες γράμματα, και όλα (εκτός από δύο γράμματα γεμάτα μίσος) ήταν υποστηρικτικά, γεγονός που ανησύχησε τόσο πολύ το δικαστή, ώστε ζήτησε στα κρυφά ειδική προστασία στην αίθουσα του δικαστηρίου (τη μεγαλύτερη της Αυστρίας) κατά την ημέρα της δίκης, σίγουρα για το ενδεχόμενο που θα έκαναν την εμφάνισή τους δύο κρυμμένες μεραρχίες των Waffen SS με πλήρη εξάρτυση μάχης και με επικεφαλής τον Otto Skorzeny, έτοιμες να με σώσουν! Η παράνοιά τους εδώ είναι απύθμενη».


ΥΓ 2: Βιβλία του Ίρβινγκ έχουν εκδοθεί στα ελληνικά. Τον Απρίλιο του 2003 επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, για να παραβρεθεί στην παρουσίαση του δίτομου βιβλίου ο «Πόλεμος του Χίτλερ», η οποία έγινε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Παρών ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος παρουσιάζοντας τον συγγραφέα τον αποκάλεσε «...μύστη της αλήθειας...», καθώς και ο Τίμος Χριστοδούλου, που είχε διατελέσει ευρωβουλευτής και επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πολύδωρας απαντώντας, χρόνια αργότερα, στην κριτική που του ασκήθηκε είπε ότι, «...Τότε πήγα ως ιστοριοδίφης, αλλά τώρα που έμαθα ποιος είναι...». Ο Ίρβινγκ στην ομιλία του, υποστήριξε ότι έγραψε το βιβλίο, «...για τους πολίτες του 23ου αιώνα, καθώς δεν θα θέλουν να έχουν μόνο την κυρίαρχη προπαγανδιστική άποψη για τον Χίτλερ...». Επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου 2005, καλεσμένος των εκδόσεων «Ιωλκός» με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του «Ο πόλεμος των στρατηγών. Στα ενδότερα των συμμαχικών δυνάμεων 1944-1945». Η παρουσία του συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις βουλευτών της κεντροαριστεράς που ζήτησαν με επιστολή τους την απαγόρευση εισόδου του στην Ελλάδα, ενώ η Ε.Σ.Η.Ε.Α., που στα γραφεία της είχε προγραμματιστεί η συνέντευξη τύπου, αρνήθηκε τελικά να την παραχωρήσει.

«Αυτοδίδακτος ιστορικός του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλά ιστορικά βιβλία στο ενεργητικό του. Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με ατελείωτες πολιτικές και δικαστικές διαμάχεςΈνας αιρετικός της κυρίαρχης ιστοριογραφίας με απόψεις που συνήθως ξαφνιάζουν, σοκάρουν, προκαλούν, ενοχλούν».

Έτσι ακριβώς είχε περιγράψει ο Πρετεντέρης τον Ίρβινγκ...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (βλέπε κι εδώεδώεδώεδώ κι εδώ) 


Απλά τα πράματα...
Ο νόμος απο εβδομάδα οποιος γράψει fake news η συκοφαντήσει ( διάβαζε γράψει την αλήθεια) παει ντουγρού μέσα, μιλάει απο μόνο του ( κάτι μεγάλο ερχεται )....
 ἔγραψε ὁ ἀγαπητός Γρηγόριος, ἐδῶ

Ἡ ἀπάντησίς μας : 

Η ελευθερία του λόγου είναι μια αρχή που υποστηρίζει την ελευθερία ενός ατόμου ή μιας κοινότητας να εκφράζει τις απόψεις και τις ιδέες τους χωρίς φόβο αντίρρησης, λογοκρισίας ή νομικής κύρωσης. Ο όρος "ελευθερία έκφρασης" χρησιμοποιείται μερικές φορές συνώνυμα αλλά περιλαμβάνει κάθε πράξη αναζήτησης, παραλαβής και διάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, ανεξάρτητα από το χρησιμοποιούμενο μέσο....ἀπό βικιπαίδεια ( ἐδῶ

EΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ;

Χμμμ!!!!!!!!!!!!! ενω καποτε ειχε πεντακαθαρη εννοια η φραση αυτη ηρθαν οι .....γνωστοι και την θολωσαν, την αμαυρωσαν.
...
Ειναι "ελευθερια λογου" να πω οτι ειμαι ανθελληνας αντιΧριστιανος αντιαμερικανος αντιγερμανος κλπ κλπ αλλα δεν ειναι ελευθερια του λογου να πεις οτι εισαι αντισημιτης ή οτι αυτα που λενε οι εβραιοι περι ολοκαυτωματος ειναι παραμυθια της Χαλιμας.
Τρια χρονια φυλακη εφαγε ο εγκριτος Ιστορικος Ντεϊβιντ Ιρβινγκ στην Αυστρια γιατι πριν χρονια σε καποια ομιλια του ειχε πει οτι υπαρχουν ασαφειες γυρω απ αυτην την ιστορια του ...ολοκαυτωματος... ἔγραψε μεταξύ ἄλλων, ὁ ἀγαπητός ΕΑΦ, ἐδῶ

Ἔτσι ξαναθυμήθηκα τόν Ἴρβινγκ, τήν ἀκροδεξιά, τόν Ἐθνικισμό τῆς Εὐρώπης πού ἀναθαρρεύει ὅλο καί περισσότερο καί τίς εὐρωεκλογές πού καίγονται οἱ δημοκραταραῖοι ν᾿ἀποδείξουν πώς ὁ ναζισμός, ὁ φασισμός εἶναι συνώνυμα τοῦ Ἐθνικισμοῦ καί πρέπει νά τιμωρηθοῦν παρόμοιες ἐκφράσεις. Διὀτι, σοῦ λένε, αὐτά ἰσοδυναμοῦν μέ τόν ἀντισημιτισμό καί τήν ἄρνησιν τοῦ ὁλοκαυτώματος. Ἔτσι, κανονίστε τί θά πράξετε καί τί θά ψηφίσετε...

Αὐτοί οἱ ζηλωτές ἀκτιβιστές μειωνοτήτων,ξεκίνησαν μιά συντονισμένη ἐκστρατεία γιά νά πιέσουν τούς διακεκριμένους ἐκδότες τοῦ Ἴρβινγκ νά ἐγκαταλείψουν τά βιβλία του, ἐνῶ ἐπίσης διέκοψαν τίς συχνές διεθνεῖς περιοδεῖες ὁμιλίας του καί ἀσκοῦσαν πιέσεις σέ χῶρες γιά νά τοῦ ἀπαγορεύσουν τήν εἴσοδο. Διατήρησαν ἕναν συνεχή διασυρμό μέσῳ τῶν μέσων ἐνημέρωσης, μαυρίζοντας ἀδιάκοπα το ὄνομά του καί τίς ἐρευνητικές του ἰκανότητες, φτάνοντας μάλιστα στό σημεῖο νά τόν καταγγείλουν ὡς «ναζί» καί « λάτρη τοῦ Χίτλερ», ὅπως εἶχε γίνει μέ παρόμοιο τρόπο στήν περίπτωση τοῦ Prof. Wilson.

Αὐτή ἡ νομική μάχη ἦταν σίγουρα μιά ὑπόθεση Δαβίδ καί Γολιάθ, μέ πλούσιους Ἑβραίους παραγωγούς ταινιῶν καί στελέχη ἑταιρειῶν νά παρέχουν ἕνα τεράστιο πολεμικό σεντούκι 13 ἑκατομμυρίων δολαρίων στό πλευρό τῆς Λίπσταντ, ἐπιτρέποντάς της νά χρηματοδοτήσει ἕναν πραγματικό στρατό 40 ἐρευνητῶν καί νομικῶν ἐμπειρογνωμόνων, μέ ἀρχηγό ἕνας ἀπό τούς πιό ἐπιτυχημένους Ἑβραίους δικηγόρους διαζυγίου τῆς Βρετανίας. Ἀντίθετα, ὁ Ἴρβινγκ, ὄντας ἕνας φτωχός οἰκονομικά ἱστορικός, ἀναγκάστηκε νά ὑπερασπιστεῖ τόν ἑαυτό του χωρίς νά ὠφεληθεῖ ἀπό νομικό σύμβουλο.

...........................Ὡστόσο, παρά τούς τεράστιους οἰκονομικούς καί ἀνθρώπινους πόρους, προφανῶς ἦταν σχεδόν ἐντελῶς ἄδειοι, τοὐλάχιστον ἄν τό θριαμβευτικό βιβλίο τῆς Lipstadt τό 2005 History on Trial μπορεί νά πιστωθεῖ. Σέ τέσσερις δεκαετίες ἔρευνας καί συγγραφῆς, πού εἶχαν δημιουργήσει πολυάριθμους ἀμφιλεγόμενους ἱστορικούς ἰσχυρισμούς τῆς πιό ἐκπληκτικῆς φύσης, κατάφεραν νά βροῦν μόνο μερικές δεκάδες μᾶλλον μικρά ὑποτιθέμενα λάθη γεγονότων ἤ ἑρμηνειῶν, τά περισσότερα ἀπό αὐτά διφορούμενα ἤ ἀμφισβητούμενα. Καί τό χειρότερο πού ἀνακάλυψαν ἀφοῦ διάβασαν κάθε σελίδα τῶν πολλῶν γραμμικῶν μέτρων τῶν προσωπικῶν ἡμερολογίων τοῦ Ἴρβινγκ ἦταν ὅτι κάποτε εἶχε συνθέσει ἕνα σύντομο «φυλετικά εὐαίσθητο» ποιηματάκι γιά τήν σέ νηπιακή ἡλικία κόρη του, ἕνα ἀσήμαντο στοιχεῖο πού φυσικά στή συνέχεια τό διατυμπάνιζαν ὡς ἀπόδειξη ὅτι ἦταν "ρατσιστής." Ἔτσι, φαινομενικά παραδέχτηκαν ὅτι τό τεράστιο σύνολο ἱστορικῶν κειμένων τοῦ Ἴρβινγκ ἦταν ἴσως 99,9% ἀκριβές.

Νομίζω ὅτι αὐτή ἡ σιωπή του «τοῦ σκύλου πού δέν γάβγισε» ἀντηχεῖ μέ κεραυνοβόλο ἔνταση. Δέν γνωρίζω κανέναν ἄλλον ἀκαδημαϊκό λόγιο σέ ὁλόκληρη τήν ἱστορία τοῦ κόσμου πού νά ἔχει ὑποβληθεῖ ὅλες τίς δεκαετίες τῆς ζωῆς του σέ τόσο ἐπίπονα ἐξαντλητικό ἐχθρικό ἔλεγχο. Καί ἀφοῦ ὁ Ἴρβινγκ προφανῶς πέρασε αὐτό τό τέστ μέ τόσο μεγάλη ἐπιτυχία, νομίζω ὅτι μποροῦμε νά θεωρήσουμε σχεδόν κάθε ἐκπληκτικό ἰσχυρισμό σέ ὅλα του τά βιβλία —ὅπως ἀνακεφαλαιώνεται στά βίντεό του— ὡς ἀπολύτως ἀκριβή.   [ ἀπό : Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος : Πόση ἀλήθεια καί πόσο ψέμα κρύβεται πίσω ἀπό τήν ἱστορία του ; ( μέρος α΄) ]

Ἔ, λοιπόν ναί, ξέρουμε πολύ καλῶς τί θά ψηφίσουμε. Καί θά τό πράξουμε ! 
Κι᾿ἐσεῖς, ὅσους νόμους καί νά ψηφίσετε, ὅσο χρῆμα γιά ἐκδόσεις, ταινίες, προπαγάνδα καί νά ξοδέψετε ὅλα θά ὁδηγοῦν στήν ὑπόνοια  : Γιατί νά πασχίζει κάποιος τόσο πολύ ν᾿ἀποδείξῃ μία ἀλήθεια ; 

Ἴσως γιατί οἱ πράξεις του ἀποδεικνύουν τό ἀντίθετο ; 


Ἐάν δέν πιστεύουμε στήν Ἑλευθερία τοῦ Λόγου γιά ἐκείνους πού ἀπεχθανόμαστε, δέν πιστεύουμε σ᾿αὐτήν καθόλου. -  Νόαμ Τσόμτσκυ 

Ἔ, λοιπόν, οἱ Ἐθνικιστές σ᾿αὐτές τίς ἐκλογές θά μπορέσουν νά κερδίσουν τήν δική τους Ἐλευθερία Λόγου, τήν δική τους Φωνή στό Εὐρωκοινοβούλιο. Καί θά εἶναι μία κατάκτησις δικαία πού θά φέρῃ κι᾿ ἄλλες κατακτήσεις πρός ἀποκατάστασιν τῆς Ἱστορικῆς Ἀληθείας. 


Υ.Γ.
Ἡ ἑβραία  Lipstadt μόνον τιμές καί τίτλους λαμβάνει μέχρι σήμερα. Στήν κυβέρνησιν τοῦ μέ ἄνοια ραμολιμέντου προέδρου τῶν ΗΠΑ,διορίστηκε πρό 3ετίας ὡς εἰδική ἀπεσταλμένη γιά θέματα ἀντισημιτισμοῦ. Ὁ τίτλος της ἀναβαθμίστηκε ἕναν χρόνο ἀργότερα καί προστέθηκε μαζύ καί τό Πρέσβυς. 

Η Deborah E. Lipstadt επιβεβαιώθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ στις 30 Μαρτίου 2022 ως Ειδική Απεσταλμένη για την Παρακολούθηση και την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, με το βαθμό του Πρέσβη. Ως Ειδική Απεσταλμένη, ηγείται των προσπαθειών για την προώθηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο...( ἐδῶ


 Ἡ Πελασγική 

28 σχόλια:

  1. Αγαπητη Π., αφου σε συγχαρω πρωτα για την εξαιρετικη αυτη αναρτηση σου θα ηθελα να προσθεσω οτι αυτη η αισχρη εβραια, αυτο το σιχαμα και "καθηγητρια" μαλιστα στο πανεπιστημιο Εμορυ της Πολιτειας της Τζωρτζια, ειναι συν των αλλων ΚΑΙ ομοφυλοφιλη.
    Για τον αριστο Ιστορικο Ντεϊβιντ Ιρβινγκ (ο οποιος επι τηε ευκαρια μαλλον δεν πρεπει να ειναι καλα στην υγεια του) θα ελεγα οτι εκανε λαθος να μυνησει αυτην την ελεεινη εβραια γιατι πιστευε οτι στην Αγγλια υπαρχει δικαιοσυνη.

    Σχετικα με την προσφατη αναρτηση σου για τα περι "ελευθεριας του λογου" εκανα ενα περιληπτικο σχολιο ενθυμουμενος μια αττακα του ταλαντουχου κομμουνιστη Β. Τριανατφυλλιδη, (εγω αμφιβαλλω αν πραγματι αυτος ο ανθρωπος ηταν κομμουνιστης) οτι ελευθερια του λογου ειναι να κανεις οτι σου πει η Αυριανη ή κατι παρεμφερες.
    Αυτοι οι ανωμαλοι γενικως, εβραιοι και μη, προσπαθουν με νυχια και με δοντια να αλλοιωσουν την εννοια της λεξης ΑΛΗΘΕΙΑ.
    "Ελευθερια του λογου" μας ....εξηγουν οι ρουφιανοι εβραιοι οτι ειναι να μας ταϊζουν οτι χολλυγουντιανη προπαγανδα και υβρι κατα του Χριστιανισμου ενω το να βλεπεις την Ιστορικη και θρησκευτικη ταινια του Μελ Γκιπμσον "Το Παθος", ειναι .....ρητορικη μισους.
    Ειναι "ελευθερια της εκφρασης" μας ορμηνευουν οι "ειδικοι" να βλεπεις οτι ελεεινη προπαγανδα των εβραιομπολσεβικων με τον ομοφυλλοφιλο και σφαγεα του Ελληνικου Λαου Βελουχιωτη στην μεγαλη οθονη, αλλα ....ρητορικη μισους να δεις την ταινια του Νικου Γκαζογιαννη "Ελενη".
    Ειδαμε τις απειλες για βομβες που δεχθηκαν οι ιδιοκτητες κινηματογραφων οταν ηταν να προβληθει η ταινια του Παιδομαζωματος.
    Το ιδιο επιχειρουν και με την εννοια της λεξης: "Δημοκρατια".
    Τσιριζουν μπρος στα μουτρα μας οτι εχουμε δημοκρατια οι ελεεινοι κλεφτες και προδοτες του Ελληνικου κρατους, κι οταν τους πεις οτι επι δημοκρατιας ΤΟΥΣ τρωει το 10% ενω το υπολοιπο 90% του Ελληνικου λαου πειναει σου λενε με υπεροψια οτι δεν ....ειμαστε ολοι ιδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοσιεύσεις γιά λίγους. Εὐτυχῶς πού ὑπάρχετε κι᾿ἐσεῖς !

      "Αυτή η ...... ειναι συν των αλλων ΚΑΙ ομοφυλοφιλη."
      Δέν μπόρεσα νά βρῶ κάτι σχετικό ἀλλά βρῆκα πώς ὁ γεροξεκούτης μέ ἄνοια Μπάϊντεν,μέσα σέ λίγους μῆνεςμετά τήν ἀνάληψιν τῆς προεδρίας τῶν ΗΠΑ, ἔτρεξε νά φτιάξῃ ἐπιτροποή ἔρευνας σέ παγκόσμιο ἐπίπεδο,κατά τοῦ ἀντι-ἑβραϊσμοῦ ( Ἐπιτροπή γιά τήν Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία ) καί ἔβαλε ἐπικεφαλής τήν Λίπσταντ. Σ᾿αὐτή τἠν ἐπιτροπή συμπεριελήφθη καί μία ὁμοφυλόφιλη ῥαββίνος συναγωγῆς στήν Ν. Υ. ( Congregation Beit Simchat Torah στό Μανχάταν, τῆς μεγαλύτερης LGBT συναγωγῆς στόν κόσμο), ὀνόματι Sharon Kleinbaum.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Ἐπίσης τό πῶς ἀπειλοῦν μέ τόν «ἀντι-σημιτσμό», εἶναι τρομερό ! Μέχρι καί ὁ Τράμπ εἶχε πάρει τίς προειδοποιήσεις τους...

      Η κυβέρνηση Τραμπ «φλερτάρει» με την άρνηση του Ολοκαυτώματος, λέει η Ντέμπορα Λίπσταντ
      Η μελετητής του Ολοκαυτώματος προειδοποιεί ότι ενώ η παράλειψη των Εβραίων από τη δήλωση του Λευκού Οίκου μπορεί να ήταν λάθος, η άρνηση διόρθωσης στέλνει «βαθιά ανησυχητικά» μηνύματα.. Φεβρουάριος 2017
      ( https://www.timesofisrael.com/trump-administration-flirting-with-holocaust-denial-researcher-says/)

      Τά πῆρε γιά τά καλά τά μηνύματα ὁ Τράμπ...

      Ἐπίσης γιά τήν Ἐπιτροπή πού ἀναφέραμε, ἡ ἑβραία ἀναβαθμίστηκε τό 2022 λαμβάνοντας καί τόν βαθμό τοῦ Πρέσβεως.

      Διαγραφή
    3. Πράγματι ο 86χρονος Ἴρβινγκ περνᾷ πολύ δύσκολα. Καί εἶναι τόσο λυπηρόν νά βλέπῃ κανείς ἕναν ἄνθρωπο τόσο μορφωμένο, πανέξυπνο, μέ ἀπέραντες ἱστορικές γνώσεις, συγγραφέα πάνω ἀπό 20 ἱστορικῶν βιβλίων νά βρίσκεται στήν δύσκολη αὐτή θέσιν, ὄχι μόνον ἀπό πλευρᾶς ὑγείας ἀλλά ἀκόμη καί οἰκονομικῆς (Η οικογένεια του Ίρβινγκ είπε στους φίλους καί θαυμαστές του ότι είναι τώρα πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο και ζητούν μετρητά για να βοηθήσουν στην οργάνωση της ιδιωτικής περίθαλψης..)

      Μέ ἔχει λυπήσει τόσο ὅλο αὐτό !

      Ἐλπίζω πώς ὅλα τά σιχάματα πού τόν ἔβλαψαν, νά βροῦν αὐτό πού τούς ἀξίζει. Κυρίως εὔχομαι νά χαθῇ γιά πάντα τό ψευδοκράτος τους.

      Διαγραφή
    4. Σά νά τόν ακούω καί τόν βλέπω τώρα...δέν θυμάμαι όμως πότε (μάλλον γιά τήν Εξόντωσιν καί τήν εξοντωτικήν Εξορίαν τών Ελλήνων τής Μικρασίας).
      Ανάμεσα λοιπόν σέ τ'άλλα πύρινα -περί Γένους- λόγια του, εκέκραξε:
      ΝΑΊ, ΕΊΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉΣ (είπε κι άλλα πολλά, Απίστεφτα, που όταν τ' άκουγα ανατρίχιαζα πατόκορφα καί που, δυστυχώς, δέν τά θυμάμαι)...
      ...ά, νά, κάτι βρήκα:
      https://enallaktikos.gr/charry-klynn-arniti-tis-pontiakis-gen/

      Έν Χριστώ κι έν Φυλή, Αδερφέ μας Βασίλειε,
      ΚΑΛΉΝ ΑΝΆΣΤΑΣΙΝ ΚΑΊ ΚΑΛΉΝ ΑΝΤΆΜΩΣΙΝ

      Διαγραφή
  2. Συγνωμη αλλα εφυγε μισοτελειωμενο το σχολιο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθεσω κατι ακομα στο παραπανω σχολιο μου 28 Απριλίου, οτι αποφευγω να χρησιμοποιω την λεξη "λεσβια" μιας και η εβραϊκη "λογικη" εχει επιβαλλει οτι η εκ Λεσβου Σαπφω ηταν ομοφυλοφιλη. .
      Πραγμα απολυτως και Ιστορικα αναληθες. Η εν λογω εβραια Λιπσταντ ειναι ομως σερνικουλας κανονικος.
      Κατι παρεμφερες σχετικα με την νησο Λεσβο που εχουν κανει και στην "πρωτευουσα" των ομοφυλοφιλων Σαν Φρανσισκο, εκλογικη περιφερεια της εσχατογριας Πελοζι (αυτη γιατι μου θυμιζει την "δικια" μας Τασια;) που εκει οι πουστηδες εχουν ιδρυσει και ...συλλογο ομοφυλοφιλων ο ...."μεγας Αλεξανδρος". Ειπατε τιποτα για ΥΠΕΞ και υπουργειο πολιτισμου Ελλαδος;
      Ξεχαστε το.
      Η εβραϊκη παγκοσμια προπαγανδα εχει λοιπον καταφερει να επιβαλλει την "δικη της" αληθεια και οχι τι ειναι η πραγματικοτης βασει της κοινης ανθρωπινης Λογικης και Ηθικης.
      Μιλας με καποιον ρουφιανο και σου μιλαει για ....δημοκρατια.
      Αμα τον ρωτησεις, ΠΟΙΑ δημοκρατια ρε φιλε; Την δικια σου ή την δικια μου;
      Μιλαει για συνομωσιες;
      Για ΠΟΙΑ συνομωσια ;
      Την δικια σου ή την δικια μου; κ.ο.κ. και βλεπεις να σε κοιταζει ο χαλβας λες και εισαι ο νεος Χιτλερ.

      Τελος παντων δεν ξερω γιατι δεν τους εχουμε παρει ακομα με τις πετρες ή να τους εκσφενδονιζουμε πατατες με ξυραφακια.

      Διαγραφή
    2. Μία ματιά πού ἔριξα στήν μηχανή ἀναζήτησης,πολύ ἀγαποῦν τό ὄνομα Ἀλέξανδρος ( Μεγάλος ἤ ὄχι ) στά γκέϋ κλάμπ. Μέχρι καί στήν γείτονα Βουλγαρία !

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει, ὅπως πολύ καλύτερα γνωρίζεις ἀφοῦ γυρίζεις τόν κοσμο ὁλάκερο, οἱ Καμπαλαρίες ἔχουν καταλάβει σχεδόν τά πάντα. Ἔχουν βρωμίσει ἤ μᾶλλον κάνει σάν τά μοῦτρα τους, τά πάντα.

      Εἶναι αὐτό πού συχνά λέω : σέ πιάνει ἀπελπισία !

      Καί εἰδικῶς στήν Ἑλλαδική, τά πράγματα ὅλο καί πιό ἄσχημα !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    3. Eιχαν ανοιξει ενα "κλαμπ" στο Σαν Φρανσισκο παλια μαγαριζοντας το ονομα του Μεγαλου Ελληνα Στρατηλατη.
      Τωρα αν τοκλεισαν για κατι πιο "πιασαρικο" δεν το γνωριζω.

      Αλλα αν πας εδω: https://www.advocate.com/history/alexander-great-gay-bi-netflix θα δεις οτι οι ανωμαλοι επιμενουν με την υποστηριξη βεβαιως των ...ειδικων αν και εχουν και καποιες ....αμφιβολιες.
      Οποτε θα μου επιτρεψεις να αναφωνησω ακομα μια φορα.

      Καλυτερα ενας ταπεινος φασιστας, ναζιστης, αντισιμητης, ρατσιστης, κλπ κλπ παρα πουστης και περηφανος! !!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. ΕΑΦ, μέ συγχωρεῖς πολύ ἀλλά δέν "γουστάρω" καμμία ταμπέλα. Εἰλικρινῶς τίς ἐφευρέσεις τῆς Καμπαλαρίας τῆς γυρνῶ πίσω μέ τό ἴδιο εἰσιτήριο. Κυρίως δέ ἄμα ἀκούω ἐκεῖνο τό "πατριώτης" ἀνατριχίλα μέ πιάνει !!!

      Τώρα ὅσον ἀφορᾷ τίς ἰδιαιτερὀτητες τοῦ καθενός μέχρι ἐκεῖ πού δέν ἐνοχλοῦν καί δέν καταστρέφουν τήν Παράδοσιν τῶν Ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν,ἄς κάνουν ὅ,τι θέλουν. Ἀλλά ἄν περάσουν τήν κόκκινη γραμμή...

      Τήν προσπάθεια τῆς Καμπαλαρίας νά καταστρέψῃ ὅ,τι συμβολικόν τοῦ Ἀρχαίου Ἑλληνικοῦ Πνεύματος τήν ἔχομε ἐμπεδώσει γιά τά καλά. Τό θέμα εἶναι πώς ὅσες προσπάθειες καί νά κάνομε γιά ν᾿ἀντιμετωπίσουμε αὐτή τήν κατάστασιν τά πρῶτα ἐμπόδια πού βρίσκομε μπροστά μας εἶναι, (μα τί ἔκπληξις ! ) ἀπό τά ἐγχώρια νούμερα, προοδευτικά καί μή. Ἔτσι σηκώνεις τά χέρια ψηλά, ὄχι γιά νά παραδοθῇς,ἀλλά γιά νά ῥίξῃς μερικά φάσκελα καί νά τινάξῃς καί τά παπούτσια σου ἀπό τήν σκόνη τους, προχωρώντας μόνος. Ὅπως λέει καί ὁ Λούκυ : Ὡς « ἕνας φτωχός καί μόνος κάου-μπόϋ ...»

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. Καταργωντας την ελευθερια του λογου και την προβολη της στον τυπο και στην συγγραφη τι μενει για μετεπειτα μπορει κανενας να σκεφτει?????Οι ψιθυροι ισως η τα νευματα η και οι ιδιες οι σκεψεις και οι ιδεες.Αλλα και αυτες ειναι βεβαιο οτι σε λιγο θα μπορει ενεκα τεχνολογιας να ανιχνευθουν.Αρα τι γινεται?????Ξαναγυριζουμαι στον Μεσαιωνα,στην Ιερα Εξεταση,στον Ναζισμο και στον Κομμουνισμο στον Θεοκρατικο Χριστιανισμο και Ισλαμισμο!!Προσεξτε ομως!!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΟΥΣΑ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.Πλην μερικων περιθωριακων φωνων και δημοσιογραφων.Λειπει εκκωφαντικα η ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ.Ο κοσμος σαν αβουλο κοπαδι διαφαινεται οτι ΔΕΝ θα αντισταθει!!!!Προς το παρον τουλαχιστον γιατι η ΝΤΠ ειναι ΒΕΒΑΙΟ οτι μακροπροθεσμα θα χασει!!!ΑΝ ομως ΑΝ ο κοσμος δεν εφησυχασει και ΑΝ αφυπνιστει εγκαιρα.Ειναι ο ρους της Ιστοριας που δεν γινεται αντιληπτος συνηθως απο τον μεσο ανθρωπο η ισως να ειναι και η λεγομενη συμπαντικη ισοροπια.ΚΑΛΟΝ ΚΑΚΟΝ ΤΑΥΤΟΝ ελεγε ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ και οποιος καταλαβε καταλαβε.Η προιουσα ηδη καταργηση της ελευθεριας του λογου και δη του καταγγελτικου και του κριτικου με την ποινικοποιηση που εχουν θεσπισει ηδη εβαλε τον ανα την γη ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ(με τον Ισοκρατικο και Ηροδοτειο ορισμο) σε κατασταση ΑΠΗΝΟΥΣ ΔΙΩΞΗΣ.Τα φωτα επεσαν το παιχνιδι της ιστοριας ξεκινησε και παλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητε Thales ειναι κακος ο Ναζισμος;
      Κι αν ΝΑΙ, ποσο περισσοτερο κακος ειναι ο Ναζισμος κατα την γνωμη σου; απο ας πουμε την Δημοκρατια;

      Διαγραφή
    2. Ο Ναζισμος ειναι ενα ΑΡΙΣΤΕΡΟ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ πολιτικο συστημα φτιαγμενο ετσι επιτηδες ως το αντιδοτο του Κομμουνισμου.Φτιαγμενο ετσι γιατι καποιοι ξερουν να παιζουν πολυ καλα με το οpposite condrolling.Πολεμωντας καποιος τον Κομμουνιστικο ολοκληρωτισμο μεσω του Ναζισμου δαγκωνει στην ουσια την ουρα του. Αφου τα σπερματα του αυταρχισμου καταπνιγουν καθε αξιοπρεπεια και Ελευθερια που ειναι τα ζητουμενα. Κοντολογις δια του Ναζισμου - αντιπαλου του Κομμουνισμου πεταμε τα απονερα της μπανιερας μαζι με το μωρο. Αυτο κανουμε. Η Δημοκρατια παλι και ο κοινοτισμος-πολη κρατος ενω ξεκινησε ως γνωστον απο την Αρχαια Ελλαδα η εξελιξη της διακοπηκε πολυ γρηγορα απο τους εχθρους της.Κατεληξε ενα ατελες οσο και ιδεατο πολιτικο συστημα. Μονο να φανταστουμε μπορουμε που θα μπορουσε να φτασει αν εξελισσονταν.Χρεος εχουμε οι Ελληνες να το εξελιξουμε και να το τελειοποιησουμε με νεες ιδεες και νεες αρετες που θα πρεπει να επανεφευρουμε. Δημοκρατια δεν θα πει ακυβερνησια οπως υποννοειται απο καποιους δηθεν ρεαλιστες. Ως δυναμικο και εν εξελιξει φαινομενο θα μπορουσε να φτασει την πολιτικη εκφραση του λαου στο πιο ψηλο της βαθρο . Και μονο πραγματικοι Ελληνες μπορουν να το καταφερουν αυτο. Αλλιως ο φιλοσοφος-ηγεμων μπορει να μας βγει απλα Σταλιν η Χιτλερ!! Αναριθμητες πολιτικες δυναμεις και γνωμες εχθρευονται και λοιδωρουν την Ελληνικοτατη αυτη φυσικη και αβιαστη επιννοηση που ειναι αποτοκος της ελευθερης και ανεξαρτητης βουλησης. Εχθρευονται την δημοκρατια τις περισσοτερες φορες εξυμνωντας την,οπως κανει σημερα η Δυση ας πουμε. Βαφτιζουν σχεδον ολα τα πολιτευματα δημοκρατικα ενω ειναι ειτε τυραννικα, ειτε ολιγαρχικα ειτε κομμουνιστικα και οχλοκρατικα. Δημοκρατικο Στρατο λεγανε αν ειναι δυνατον τον Κομμουνιστικο στρατο των συμμοριτων. Το κοινοβουλευτικο πολιτευμα ειναι και αυτο μια καρικατουρα της ουσιαστικης Δημοκρατιας. Η τελευταια ως το πιο ανθρωπινο και μη αυταρχικο πολιτευμα υπαρχει εμφυτευμενο τροπο τινα στις Ελληνικες συνειδησεις κατα τροπο φυσικο και αυθορμητο και γιαυτο πρεπει απλα οι Πανελληνες να ξανασυστηθουμε μαζι της.

      Διαγραφή
    3. Ἡ δημοκρατία εἶναι τό πιό αἰσχρό πολίτευμα, διότι μέσω τῶν "ἀξιῶν" της στήν οὐσία αὐτοδιαψεύδεται. Ἀκόμη καί ἡ ἴδια ἡ ὀνοματοδοσία της εἶναι ψεύτικη διότι ποτέ καί κανείς λαός δέν βρέθηκε στήν ἐξουσία. Αὐτοί πού βρίσκονταν, βρίσκονται καί σαφῶς θά βρίσκονται, εἶναι ΑΠΑΝΤΕΣ γόνοι συγκεκριμένων οἰκογενειῶν. Καί ὁ ἀδαής λαός ( πού θά ἔπρεπε νά βρίσκεται στήν ἐξουσία) χειροκροτεῖ καί ἀδιαμαρτύρητα ἐξουσιάζεται ἀπό τίς ἀποδεκτές «πολιτικές οἰκογένειες» ὅπως τίς χαρακτηρίζει. Βαυκαλιζόμενος πώς ἔχει τελειώσει μέ τίς μοναρχίες...!

      Ἐπίσης εἶναι αἰσχρό πολίτευμα διότι μία ὀμάδα πολιτικάντηδων, μέ τήν δικαιολογία πώς ἐξελέγησαν ἀπό τόν λαό, νομοθετοῦν ὅπως θέλουν κι᾿ὅπως τούς ἀρέσει, βασισμένοι σέ ψευδεπίγραφες πλειοψηφίες, ὥστε νά βγάζουν ἀπό τήν μέση τούς πολιτικούς ἀντιπάλους δημοκρατικότατα καί νά δεσμεύουν ἕναν λαό κάτω ἀπό ἀπαγορεύσεις, ἀπάνθρωπα μέτρα, ἀλλά καί ἐπιβολή μέ τό ἔτσι θέλω ἀποδοχῆς κάθε νεωτερικότητας πού γκρεμίζει κάθε παράδοσιν καί θεσμούς θεμελιωμένους ἀπό καταβολῆς κοινωνιῶν !
      Ἔτσι συνέβαινε πάντα.

      Ἀπό τήν ἀρχαία Ἀθήνα πού δέν ἄφησαν φιλόσοφο γιά φιλόσοφο πού νά μήν τόν ἐξοντώσουν. Δέ νομίζω πώς χρειάζεται νά θυμηθοῦμε τό γιατί. Ἦταν πρός ἀπόδειξιν ὅτι ἡ δημοκρατία δέν εἶχε ἀδιέξοδα...

      Ἤθελα νά γράψω κι᾿ἄλλα ( σχετικῶς μέ ἐνστάσεις στά ἀναφερόμενα ἀπό ἐσένα ) ὅμως ἄσε, ἀφοῦ οὐσιαστικῶς τό σχόλιον ἀπευθύνεται στόν ΕΑΦ ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
    4. Ξέχασα τό πιό βασικό ψεύδος τῆς δημοκρατίας. Ἕναν ἐκ τῶν ἀκρογωνιαίων λίθων της
      : Τήν κοινωνική ἰσότητα !

      Ἑκ τῆς Φυσεως δέν ὐφίσταται πουθενά Ἰσότης.

      Μέγιστον ψεύδος ! Αὐτές εἶναι οἱ βάσεις της

      Ἐπίσης νά σημειώσω πώς ὁ Ἐθνικοσοσιαλισμός ( ἡ ὀρθή λέξις γιά τόν ναζισμό πού εἶναι ἡ συντόμευσις τοῦ Nationalsozialismus = ἐθνικοσοσιαλισμός) δέν ἔχει καμμία σχέσιν μέ αὐταρχισμό ( ἐπεί δή ἔτσι σᾶς τό ἔχουν ἐντυπώσει στό μυαλό λόγῳ Χίτλερ). Ὁ ἘΘνικοσοσιαλισμός εἶναι προφανῶς ἔκφρασις ἀνθρώπινη προσδιοριζομένη ὡς ἡ ἀγάπη πρός τό ἜΘνος-Χώρα κάτι πού δέν εἶναι ἀνάγκη νά στό διδάξῃ κάποιος ἀφοῦ εἶναι ἐγγενές χαρακτηριστικόν. Τό ἀντίθετον "διδάσκεται" καί καθοδηγεῖται ἀπό ἰνστρούχτορες γιά τήν δημιουργία τοῦ διαίρει...

      Θά συνεχίσουμε...

      Διαγραφή
    5. Δεν υποστελλουμε την πολεμικη μας κατα της Μαρξιστικης και Κομμουνιστικης Τυραννιας (οπως νομιζουν πολλοι) επειδη ψεγουμε ταυτοχρονα και τον Ναζισμο-Φασισμο.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΜΕ!!! . Οι Φασιστες και οι Ναζι ηρθαν απροκλητα στην Ελλαδα και εκαψαν και εσφαξαν 148 τουλαχιστον καταγγεγραμμενα μαρτυρικα χωρια και κωμοπολεις. Σκοτωσαν με τον χειροτερο τροπο απλους ανθρωπους που απλα υποστηριζαν την πατριδα τους και την γεννετειρα τους. Σχεδον ολοι μας ειχαμε νεκρους στις οικογενειες μας απο την δραση αυτων των καταστροφικων ιδεολογιων. Προσωπικα ενας θειος μου σκοτωθηκε απο Ιταλους Φασιστες στην Αλβανια ενω ο πατερας μου δραπετευσε απο τα ταγματα εργασιας στην Φασιστικη Βουλγαρια και εν συνεχεια υπηρετησε 4,5χρονια στον Εθνικο Στρατο κατα των κομμουνιστοσυμμοριτων. Οι θηριωδιες των Φασιστων-Ναζιστων καλυψαν απ ακρου εις ακρον την Ελλαδα. Δεν πρεπει αυτο ΠΟΤΕ να το ξεχναμε! Άγιος Δημήτριος Ιωαννίνων, Αγριά Μαγνησίας, Νέα Αγχίαλος Μαγνησίας, Αετός Μαγνησίας, Αίγιο Αχαΐας, Αμφίπολις Σερρών, Άμφισσα Φωκίδας, Ανατολικό Σελίνου Χανίων, Ανώγεια Ρεθύμνου, Βέρμιο Κοζάνης, Βιάννος Ηρακλείου, Βουκόλια Χανίων, Γαλαξίδι Φωκίδας, Γραβιά Φωκίδας, Δίστομο Βοιωτίας, Δοξάτο Δράμας, Δράμα, Έλειο Προνών Κεφαλλονιάς, Ζάρος Ηρακλείου, Θεραπνά Λακωνίας, Ιεράπετρα Λασιθίου, Καλάβρυτα Αχαΐας, Κάνδανος Χανίων, Κάρλα Μαγνησίας, Κεντρικό Ζαγόρι Ιωαννίνων, Κλεισούρα Καστοριάς, Κομμένο Άρτας, Κουρήτες Ρεθύμνου, Κρούσωνας Ηρακλείου, Λάμπη Ρεθύμνου, Λεβίδιο Αρκαδίας, Λέχοβο Φλώρινας, Λιδωρίκιο Φωκίδας, Δήμος Μουσούρων Χανίων, Μήθυμνα Χανίων, Νίκαια Αττικής, Παραμυθιά Θεσπρωτίας, Παρνασσός Φωκίδας, Πέραμα Ιωαννίνων, Πέρασμα Φλώρινας, Ποταμιά Λάρισας, Σέρβια Κοζάνης, Συβρίτος Ρεθύμνου, Τριταία Αχαΐας, Τσαριτσάνη Λάρισας, Τυλισός Ηρακλείου, Τυμπάκι Ηρακλείου, Τυμφηστός Φθιώτιδας, Υπάτη Φθιώτιδας, Χορτιάτης Θεσσαλονίκης κλπ...ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ-ΦΑΣΙΣΤΩΝ. Αλλα τοσα εγκληματα, ισως και περισσοτερα εκαναν και οι Μαρξιστες-Κομμουνιστες. Ειναι ιδεολογικο και πολιτικο ατοπημα να αντιμετωπιζουμε τον Μαρξισμο με φαρμακο τον Ναζισμο. Παιζουμε το παιχνιδι του CITY ισως χωρις να το καταλαβαινουμε.

      Διαγραφή
    6. Γνωρίζεις πάρα πολύ καλῶς ὅτι σχεδόν στό σύνολό τους,οἱ ἐγκληματικές πρᾶξεις πού ἔγιναν ἀπό πλευρᾶς
      κατακτητῶν Γερμανῶν τοῦ Β΄Π.Π., διεπράχθησαν ἐξ αἰτίας τῶν κομμουνιστοσυμμοριτῶν.

      « ...οι “αντάρτες” σκοτώνουν Γερμανούς στρατιωτικούς που έτυχε να περνάν από το σημείο της ενέδρας και στη συνέχεια οι Γερμανοί εκτελούν μαζικά, για εκδίκηση, τους κατοίκους του κοντινότερου χωριού. Και μάλιστα κάθε φορά προειδοποιούν πώς επανάληψη της δράσης των ανταρτών θα σημάνει επανάληψη των αντιποίνων. Κι όμως οι αντάρτες συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Γιατί ;
      Πόσο “πληρώθηκαν”, σε αίμα αμάχων, αυτοί οι 376 νεκροί Γερμανοί; 56.225 Έλληνες εκτελέστηκαν από τους Ναζί στην Κατοχή ως αντίποινα και 1170 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς! Συγκριτικά, οι νεκροί του πολέμου 1940-41 (συμπεριλαμβανομένου του Αλβανικού έπους) ήταν 13.327. Άξιζε τέτοια παράλογη θυσία;...
      ...ΠΡΙΝ αρχίσει “επίσημα” ο συμμοριτοπόλεμος, οι νεκροί Έλληνες από το “χέρι” των ανταρτών είχαν φτάσει, σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, τους 46.985! Να κάνουμε ξανά τη σύγκριση, ανατριχιάζοντας: 376 Γερμανοί νεκροί – 46.985 Έλληνες σκοτωμένοι από τους αντάρτες και 56.225 σκοτωμένοι από τους Ναζί εξ αιτίας της δράσης των ανταρτών! Χωρίς να υπολογίσουμε την οικονομική ζημιά από την ισοπέδωση 1170 χωριών. Ξαναρωτάω: άξιζε τέτοιος φόρος αίματος;
      »
      Ἐδῶ ὁλόκληρο τό θέμα :https://www.dimiourgiaxana.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85/2321-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CF%86%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7

      Μήν πέφτεις στήν ἴδια παγίδα πού ἔχουν στήσει οἱ γνωστοί ἐξουσιαστές...

      Ὁ Ἐθνικισμός ( καί βεβαίως ὁ Ἐθνικοσοσιαλισμός) εἶναι ἔκφρασις ἀνθρώπινη προσδιοριζομένη πρωτίστως, ὡς ἡ ἀγάπη πρός τό ἜΘνος-Χώρα κάτι πού δέν εἶναι ἀνάγκη νά στό διδάξῃ κάποιος ἀφοῦ εἶναι ἐγγενές χαρακτηριστικόν. Τό ἀντίθετον "διδάσκεται" καί καθοδηγεῖται ἀπό ἰνστρούχτορες γιά τήν δημιουργία τοῦ διαίρει...

      Υ.Γ. Δέν εἶδα ὅμως νά γράφῃς κάτι γιά τόν σχολιασμό μου περί τῆς δημοκρατίας στήν ὁποία ἔχεις στηρίξει τίς ἐλπίδες σου :
      " ως το πιο ανθρωπινο και μη αυταρχικο πολιτευμα υπαρχει εμφυτευμενο τροπο τινα στις Ελληνικες συνειδησεις κατα τροπο φυσικο και αυθορμητο και γιαυτο πρεπει απλα οι Πανελληνες να ξανασυστηθουμε μαζι της."

      Προσωπικῶς δέν θέλω νά ἔχω καμμία ἐπαφή μαζύ της,ἰδίως δέ ἀντάμα μέ ὅ,τι σήμερα ὀνομάζεται " σύγχρονος Ἕλλην" !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
    7. Φυσικο ειναι να μη συμφωνουν οι ανθρωποι σε ολα γιαυτο και η ελευθερια του λογου ειναι νομιζω ανεκτιμητη. Παραθετω χαριν του διαλογου ενα παλιο μου κειμενο..................... ANAMΦIBOΛA,OΛH H IΣTOPIKH EMΠEIPIA EΠIBEBAIΩNEI THN AΛHΘEIA OTI O ANΘPΩΠOΣ ΔEN ΘA EIXE ΠETYXEI TO EΦIKTO AN ΔEN EIXE ΞANA KAI ΞANA ΠPOΣΠAΘHΣEI NA ΦTAΣEI TO ANEΦIKTO ελεγε ενας Γερμανος φιλοσοφος ο Max Veber" ! Αυτοι που τοσο ακριτα και αδικα κατα την γνωμη μου κατηγορουν το Δημοκρατικο πολιτευμα φαινεται οτι δεν εκτιμουν αρκετα τον ανθρωπο και το περιβαλλον μεσα στο οποιο αυτος μπορει να εξελιχθει.Και αυτο φαινεται οταν ερχεται η ωρα των προτασεων. Ειτε την Θεοκρατια θα προτεινουν, ειτε ευθεως την ωμη βια τυπου Κομμουνισμου η Ναζισμου η στην καλυτερη περιπτωση θα προτεινουν την πεφωτισμενη δεσποτεια που ομως τοσο σπανια μπορει να συμβει και αν. ΔΕΝ ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτεροι μεγαλοι στοχαστες της Αρχαιοτητας ξεπηδησαν μεσα απο δημοκρατικες η οιονει δημοκρατικες μικρες κοινωνιες με παρομοια κοινωνικα μικροκλιματα. Τολμω να πω οτι μεσα και απο εκεινες τις ευκρατες, χαλαρωτερες και ανεκτικοτερες θρησκευτικες πεποιθησεις και εμμονες μπορεσε να ανελιχθει ο Ελλην Σοφος. Μεσα απο αυτες τις μικρες κοινωνιες οπου και η τυραννια ακομα εχει αλλο χρωμα, υφος και ηπιοτερη ισχυ ξεπηδησαν στο προσκηνιο της Ιστοριας και του πολιτισμου οι Ελληνες μεγιστανες του πνευματος και της αμφισβητησης εν πολλοις. Τι να λεμε! Δε θα μπορουσε ποτε να γινει αυτο καθ ον τροπο εγινε στην Θεοκρατικη Βαβυλωνα, στην Ιερατικη-Φαραωνικη Αιγυπτο η στην Περσικη Αυτοκρατορια της ωμης βιας. Ακομα περισσοτερο δεν θα μπορουσε να γινει στην Βυζαντινη Αυτοκρατορια της θρησκευτικης μονοκαλλιεργειας και των αφιονισμενων καλογηρων και βεβαια ΠΟΤΕ σε μια κοινωνια Ναζιστικου η Κομμουνιστικου τυπου. Οπου δια ροπαλου ΔΙΩΚΕΤΑΙ καθε θροισμα και καθε ελαχιστη ακομα μετακινηση της σκεψης εξω απο τα καθιερωμενα. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ!! Σε μια κοινωνια ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ!!...... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

      Διαγραφή
    8. Η δημοκρατία, κατά τον Πλάτωνα, παρουσιάζει μια σειρά ελλείψεις που συνδέονται η μία με την άλλη. Αυτές αναπτύσσονται σε αρκετά σημεία του πλατωνικού έργου, και ειδικότερα στις δύο περίφημες παραβολές της Πολιτείας για τον κυβερνήτη του πλοίου (408a)...
      ...
      Λέγοντας «αληθινός κυβερνήτης», ο Πλάτωνας εννοεί τη μειοψηφία που, με τις ικανότητες και την εμπειρία της, έχει το ισχυρότερο νόμιμο δικαίωμα να κυβερνήσει το σκάφος. Και τούτο επειδή ο λαός (οι ναύτες) χειρίζεται τις υποθέσεις του με βάση τις παρορμήσεις, τα συναισθήματα και τις προκαταλήψεις του. Ο λαός δεν έχει ούτε την εμπειρία ούτε τις γνώσεις γι’ ασφαλή ναυσιπλοΐα, δηλαδή δεν διαθέτει πολιτική κρίση. Επιπλέον, ο μόνος άρχοντας που θαυμάζει ο λαός είναι ο συκοφάντης, «αυτός που διακηρύττει ότι είναι φίλος και προστάτης των συμφερόντων του λαού» (Πολιτεία, 558b, 558c). Όλοι αυτοί που «συναγελάζονται με το πλήθος και θέλουν να είναι αρεστοί απ’ αυτό» μπορούν άμεσα «να συγκριθούν με τους ναύτες» (489c). Σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει σωστή ηγεσία· οι ηγέτες εξαρτώνται από τη λαϊκή επιδοκιμασία και επομένως συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούν τη δημοτικότητα τους και το αξίωμά τους. Η πολιτική ηγεσία εξασθενεί εξαιτίας των υποχωρήσεων προς τις λαϊκές απαιτήσεις και επειδή η πολιτική στρατηγική βασίζεται σε ότι μπορεί να «πουληθεί». Η συνετή κρίση, οι δύσκολες αποφάσεις, οι σκληρές επιλογές, οι δυσάρεστες αλήθειες αναγκαστικά θα αποφεύγονται. Η δημοκρατία περιθωριοποιεί τους σώφρονες.
      Επιπλέον, το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας είναι ασυμβίβαστο με τη διατήρηση της εξουσίας, της τάξης και της σταθερότητας. Όταν τα άτομα είναι ελεύθερα να κάνουν ότι θέλουν και απαιτούν ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα από τις ικανότητες και τη συνεισφορά τους, βραχυπρόθεσμα το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία μιας φαινομενικά όμορφης κοινωνίας με «κάθε λογής ήθη και χαρακτήρες». Ωστόσο, μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα θα είναι η ενδοτικότητα και η ανοχή απέναντι στις «πονηρές» επιθυμίες, γεγονός που υπονομεύει το σεβασμό στις πολιτικές και ηθικές αρχές. Οι νέοι παύουν να φοβούνται και να σέβονται τους δασκάλους τους· διαρκώς προκαλούν τους μεγαλύτερους και οι τελευταίοι «μιμούνται τους νέους» (Πολιτεία, 563b). Κοντολογίς, «η ψυχή των πολιτών γίνεται τόσο ευπαθής, ώστε και στην ελάχιστη υποψία καταναγκασμού […] αγανακτούν και εξεγείρονται. Στο τέλος […] καταντούν να μη λογαριάζουν καθόλου τους νόμους […] για να μην έχουν κανέναν απολύτως κύριο» (Πολιτεία, 563b).

      συνέχεια ...

      Διαγραφή
    9. .........................
      Η «ύβρις» αποκαλείται «καλή ανατροφή, η αναρχία ελευθερία, η ακολασία μεγαλοπρέπεια και η αναίδεια ανδρεία» (560e). Η ψευδής «ισότητα στις ηδονές» οδηγεί «το δημοκρατικό άνθρωπο» να περνάει τη ζωή του «από μέρα σε μέρα». Αντίστοιχα, η κοινωνική συνοχή απειλείται, η πολιτική ζωή γίνεται όλο και πιο αποσπασματική και η πολιτική φορτίζεται με τις έριδες των φατριών. Αναπόφευκτα ξεσπούν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στα επιμέρους συμφέροντα, καθώς κάθε φατρία πιέζει για το δικό της συμφέρον και όχι για το συμφέρον του κράτους ως σύνολον. Η συνειδητή αφοσίωση στο καλό της κοινότητας και στην κοινωνική δικαιοσύνη καθίσταται αδύνατη.
      Αυτή η κατάσταση αναπόφευκτα οδηγεί σε ατελείωτες μηχανορραφίες, ελιγμούς και πολιτική αστάθεια: πολιτική κυριαρχείται από αχαλίνωτες επιθυμίες και φιλοδοξίες. Όλοι ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της κοινότητας, αλλά στην πραγματικότητα ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και την εγωιστική δίψα για εξουσία. Αυτοί που έχουν κάποιους πόρους, είτε από πλούτο είτε από μια θέση κύρους, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, αναπόφευκτα θα βρεθούν κατηγορούμενοι· και η σύγκρουση ανάμεσα στους πλούσιους και στους πτωχούς θα πάρει οξύτατες διαστάσεις. Στις συνθήκες αυτές, η αποσύνθεση της δημοκρατίας είναι, υποστηρίζει ο Πλάτων, πολύ πιθανή. «Η υπερβολή σε κάθε πράγμα φέρνει τη μετάπτωση στην αντίθετη υπερβολή» και η «υπερβολική ελευθερία […] οδηγεί στην υποδούλωση» (Πολιτεία, 563a, 564a). […] καθώς η δημοκρατία παρασύρεται στη δίνει των διαφωνιών και των συγκρούσεων, φαίνεται ότι οι δημοφιλείς ήρωες προσφέρουν καθαρή άποψη, καθαρή καθοδήγηση και την υπόσχεση να καταπνίξουν την αντιπολίτευση. Έτσι μπαίνει κανείς στον πειρασμό να υποστηρίζει τον τύραννο της επιλογής του. Αλλά φυσικά, από τη στιγμή που θα καταλάβουν την κρατική εξουσία, οι τύραννοι τείνουν να τη χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά προς όφελός τους...

      ( ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ Καί ἀξίζει νά διαβαστῇ : http://www.ekivolos.gr/H%20kritikh%20tou%20Platwna%20sth%20dhmokratia.htm)

      Δέν χρειάζεται βεβαίως νά ποῦμε ὅτι στήν περιγραφή τοῦ Πλάτωνος, γιά τήν ἐξέλιξιν τῆς δημοκρατίας, βλέπουμε την σημερινή πραγματικότητα. Εἶναι καταφανές !!!

      Καλή Ἀνάστασιν, ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
  4. Ειλικρινά, έχω μιάν Απορία, Παλαιά κι αναπάντητη μέσα μου....
    ..Όταν τηράω αυτά τά μούτρα (συγγνώμη, πρόσωπα), γιατί μου γεννάται πάντα τό ίδιο, απαράλλαχτο κι εντελώς αχαρακτήριστο Συναίσθημα, ιδίως δέ, όταν δέν αναφέρονται ρητώς τά: ιδιότητα, καταγωγή, ιδεολογία, θρήσκευμα, εθνικότης (καί δέ συμμαζεύεται);;;....
    ...συνεχώς τό ίδιο (πώς νά τό πώ, αηδιαστικό, εμετικό;..ξέρω καί γώ τίνάπώ;;;) πράγμα...
    Αρέ Ούστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τήν αἰτία καί ἔχεις τίς ἀπαντήσεις. Ὅμως,μήν τίς πεῖς. Θά χαρακτηριστῆς ..... ξέρεις πώς.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Φρονώ'τι Τήγκατάλαβα, όμως δέ ζζ'ντήλέω, γιάμετά θενά μέ πούν φασφίστα καί δολοφονικόν αντιζημίστα· χαζός είμαι 'γώ, σά ντόν Ίρβινγκ;...χά!

      Διαγραφή
  5. Ο Χριστός φταίει, ναί, μαζί μ'όλους τούς άλλους πρό καί νύν Ανθρωποκτόνους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε Θαλη με εκπλησεις αρνητικωτατα που συγκρινεις τον Ναζισμο (Εθνικο Σοσιαλισμο) με τον κομμουνισμο και την γυφτοδημοκρατια των απανταχου απατεωνων γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ δημοκρατια δεν υπηρξε ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ, ουτε ακομα στην αρχαια Ελλαδα.
    Επι Χιτλερ, η τοτε Γερμανια ευημερουσε. αν διαβασεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Ιστορια και οχι τα ψεμματα που μας εχουν αραδειασει και συνεχιζουν να μας αραδειαζουν οι εβραιοι.
    Κοντολογις αν ειχε επικρατησει ο Χιτλερ στον πολεμο αυτη την στιγμη ο κοσμος ολος δεν θα βρισκοταν σ' αυτο το ελεεινο χαλι που βρισκεται σημερα, γιατι οι εβραιοι θα ησαν χωρις πολιτικη και οικονομικη δυναμη απομονωμενοι στο Μπιρομπιζαν.
    Οπωσδηποτε επι κατοχης ο Ελληνικος Λαος υπεφερε και δεν πρεπει να το ξεχναμε, (χωρις να πεφτουμε ομως στα νυχια της προπαγανδας των εβραιοκομμουνιστων) αλλα πρεπει επισης να ερευνησουμε Ιστορικα και εξονυχιστικα ΓΙΑΤΙ ο Χιτλερ ηρθε στα βορεια συνορα μας κι ακομα περισσοτερο ΤΙ και ΠΟΙΟΣ ωθησε τον Χιτλερ στον πολεμο.
    Ο ορος "Μαρτυρικα Χωρια" ειναι εφευρεση των εβραιων οι οποιοι θελουν ΚΑΙ στην Ελλαδα να καπελωσουν τα δεινα που εζησαν οι πατεραδες μας και οι παπουδες μας και να επεκτεινουν το ...."ολοκαυτωμα" τους.
    Δεν ακουσα καποιον να ασχολειται με τα "Μαρτυρικα Χωρια και Κομωπολεις" επι τουρκοκρατιας τη συμπραξη των εβραιων οι οποιοι εσφαζαν τους ελληνες χειροτερα απ τους τουρκαλαδες.
    Θα σου συνιστουσα οτι δεν ειναι δικαιο να αποκαλεις τον Ναζισμο ως εγκληματικη ιδεολογια γιατι τοτε και η ΟΠΟΙΑ δημοκρατια ειναι εγκληματικη ιδεολογια.
    π.χ. Δες τα εγκληματα της Αγγλικης δημοκρατιας στην Κυπρο, τα εγκληματα της αμερικανικης δημοκρατιας σ' ολο το κοσμο και την γενοκτονια του Παλαστινιακου Λαου που ξεδιπλωνεται μπρος στα ματια μας σημερα απ την .....ΜΟΝΗ δημοκρατια της Μεσης Ανατολης.
    Ημαρτον!
    Στα υπολοιπα περι "δημοκρατιας" με καλυψε η διαχειριστρια με την οποια συμφωνω 1000% οτι η δημοκρατια ειναι "ενα αισχρο πολιτευμα".
    Πιστευω να συμφωνεις μαζι μου οτι η "δημοκρατια" στην χωρα μας εχει πολιτικους κρατουμενους και εννοω τους βουλευτες της Χρυσης Αυγης τους οποιους θελουν να εξοντωσουν ακομα ΚΑΙ φυσικα, ενω χθες οι εγκληματιες του Ολοκαυτωματος στο Ματι βγηκαν "λαδι". Το ιδιο υποψιαζομαι θα γινει και με τους εγκληματιες των Τεμπων.

    Συγνωμη για την καθυστερηση αλλα Μεγαλοβδομαδιατικα μεταξυ δουλειας και οικογενειας εχω πολυ περιορισμενο χρονο και θα σου ευχομουν κι εγω Χρονια Πολλα την Λαμπρη αυτη ημερα της Αναστασεως Του Χριστου (γιατι Πασχα γιορταζουν οι εβραιοι) αλλα δισταζω γιατι υποψιαζομαι οτι δεν εχεις καποια θρησκευτικη πιστη.

    Αν παλι κανω λαθος σου ευχομαι ολοψυχα Καλη Ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί μοῦ θὐμισες μέ τό Μπιρομπιτζαν :

      Ἕναν ἑβραῖο πού :

      ...ἀγωνίστηκε γιά τά δικαιώματα τῶν ἐθνικῶν μειονοτήτων στήν Εὐρώπη,ἱδρυτής τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Συνεδρίου Ἐθνικοτήτων πού τελικῶς ἐξελίχθηκε στήν σὐγχρονη Ὁμοσπονδιακή Ἕνωσιν Εὐρωπαϊκῶν Μειονοτήτων (Federal Union of European Nationalities (FUEN)

      Αὐτή στήν ὁποία βασίζονται οἱ διάφοροι τουρκοσύλλογοι τῆς Θράκης γιά τήν Ἀνεξαρτησία της.

      Ἐκεῖ εἴχαμε ἀναφερθεῖ στήν περιοχή Birobidzhansky :
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/12/blog-post_89.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Άρα, άν δέν Ξανακάνω Λάθος "που δέν τό νομίζω", επανερχόμεθα σέ τά Λόγια Ενός έκ τών Εσχάτων ΗΡΏΩΝ Τού Ιερού Γένους ημών (καί τών, δυστυχώς, τωρινών ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΆΤΩΝ) ... :

      .... «.....Τους φτύνω...{...}... και τους περιφρονώ. Τους έχω γραμμένους κάτω από τις μπότες μου τις παλαιές. Από το 1974, μέχρι σήμερα, το δήλωσα εγγράφως ότι όλες οι κυβερνήσεις που σχηματίστηκαν είναι παράνομες και δεν δέχομαι τις αποφάσεις τους.

      Χίλιες φορές περισσότερο θα έκανα ότι έκανα. Εγώ δεν είμαι οπαδός της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Καθόλου. Τα πολιτικά κόμματα τα θεωρώ καταστροφή της πατρίδας.

      Οι Έλληνες δεν διοικούνται με αυτές τις φαυλότητες. Τα κόμματα δεν έχουν άλλο σκοπό παρά πώς θα πάρει την καρέκλα ο ένας από τον άλλο. Τα άλλα δεν τους ενδιαφέρουνε. Κατάλαβες; Το Δημόσιο χρήμα.

      Εγώ να υποβάλλω χάρη; Καλύτερα να πεθάνω 151 φορές. Εγώ μένω στη φυλακή για μια τιμή. Εγώ τα σέβομαι τα γαλόνια μου.........».

      ΕΜΈΝΑ, ΤΌ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΉΡΙΌ ΜΟΥ ΘΆ ΤΌ ΚΑΡΦΏΣΟΥΝ ΣΤΌ ΦΈΡΕΤΡΟ
      ---------------
      ...καί μέ ρωτάω : σά μποιός αντιδημοκράτης & ισοβίτης κακούργος νά τά ξεστόμισε όλ'αφτάτά φατσιστοραστιστικά; ...

      ΚΑΛΉΝ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΚΑΊ ΚΑΛΉΝ ΑΝΤΆΜΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΈ

      Διαγραφή
    3. Ὅλοι γνωρίζουμε ποιός τά εἶχε πεῖ. Καί ὅσο νά πονᾶ τούς ...δημοκράτες, ἦταν λόγια πού ἐλάχιστοι μποροῦσαν καί μποροῦν νά ποῦν. Πόσο μᾶλλον ὅταν σοῦ ἔχουν στερήσει τήν ἐλευθερία σου.

      Ἔντιμος ἄνθρωπος,ἀγνός πατριώτης, ἄριστος στρατιωτικός.

      Στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλῆς. Αἰωνία του ἡ μνήμη.

      Καλή Ἀνάστασιν ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή