" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Μή ῥωτᾶς,εἶναι "ἀντισημιτικό"

Οι σήραγγες του Chabad στο Μπρούκλιν, εξακολουθούν να είναι ανεξήγητες μια εβδομάδα μετά τις ταραχές, οι ερωτήσεις θεωρούνται " Αντισημιτικές " 


 Γιατί επιτράπηκε στους Chabad-Lubavitchers να σκάψουν τούνελ κάτω από τα παγκόσμια κεντρικά τους γραφεία στη Νέα Υόρκη και να μην συλληφθούν από την αστυνομία ή να διερευνηθούν ποινικά;

Δεδομένων των επαχθών κανονισμών της Νέας Υόρκης, θα πίστευε κανείς ότι το σκάψιμο τούνελ κάτω από τη δική σας ιδιοκτησία (πόσο μάλλον κάποιου άλλου) χωρίς άδεια θα ήταν σοβαρό έγκλημα, αλλά έχουν περάσει περίπου τέσσερις εβδομάδες από την ανακάλυψη των τούνελ και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι από τους ενόχους πρέπει να λογοδοτήσουν.

(καί πολλά ἀκόμη σχετικά βίντεοἐδῶ)

Η είδηση ​​έγινε δημοφιλής την περασμένη εβδομάδα λόγω των ταραχών των Chabadnik κατά της αστυνομίας για να μην γεμίσει η σήραγγα με τσιμέντο. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί υπήρχαν μικρά λερωμένα στρώματα και ένα παιδικό καρεκλάκι στα τούνελ, αλλά η αστυνομία φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται να το ερευνήσει.

Η εργασία οποιουδήποτε είδους κατασκευής στη Νέα Υόρκη απαιτεί κάθε είδους άδειες, αλλά προφανώς η απόφαση να γεμίσει η σήραγγα με τσιμέντο δεν απαιτούσε μακροχρόνιες τοπογραφικές επιθεωρήσεις όπως θα περίμενε κανείς.


Τα μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μερικές ιστορίες εξωφύλλου για να προσπαθήσουν να τα εξηγήσουν όλα, αλλά κανένα δεν εξέτασε γιατί κανείς δεν λογοδοτεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από την εξέγερση και γιατί δεν υπάρχει ποινική έρευνα.

Όλες οι ερωτήσεις θεωρούνται απλώς «αντισημιτικές».

Η Jerusalem Post μοιράστηκε ένα άρθρο το Σαββατοκύριακο με τίτλο, «Η αλήθεια πίσω από τις σήραγγες της Νέας Υόρκης στο Chabad που πυροδότησε νέα κύματα αντισημιτισμού », αλλά δεν εξήγησε σχεδόν τίποτα.


Αυτό ήταν το μόνο μέρος της σημείωσης:

Όσοι έσκαψαν τη σήραγγα είχαν δημιουργήσει αρκετά ανοίγματα στους τοίχους του υπογείου του μονώροφου κτιρίου. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο μεγάλο μέρος της σήραγγας είχε ανασκαφεί από το έδαφος και πόσο σχηματίστηκε κάνοντας ανοίγματα σε υπάρχοντα δωμάτια.

Η σήραγγα είχε υποτυπώδη στηρίγματα στη θέση της και κατασκευάστηκε χωρίς έγκριση ή άδειες. Οι μηχανικοί της πόλης είπαν ότι η ανασκαφή είχε υπονομεύσει το κτίριο πάνω από αυτό, καθώς και ένα άλλο κτίριο στη λεωφόρο Kingston, προκαλώντας προβλήματα δομικής σταθερότητας. Το Τμήμα Κτιρίων εξέδωσε μερικές εντολές εκκένωσης και για τα δύο κτίρια για λόγους ασφαλείας.

Το τμήμα είπε ότι άλλες γειτονικές δομές δεν επηρεάστηκαν και θα μπορούσαν να ξανακατοικηθούν, που προφανώς σημαίνει ότι η ίδια η συναγωγή ήταν ασφαλής.

«Η ασφάλεια των συμπολιτών μας Νεοϋορκέζων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πρόοδο αυτού του έργου σταθεροποίησης έκτακτης ανάγκης και, εάν χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πρόσθετες ενέργειες που μπορεί να απαιτηθούν προς το συμφέρον της δημόσιας ασφάλειας».

Το κομμάτι επικεντρώθηκε κυρίως στο θρήνο για το πώς οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράζονταν «χιλιοειπωμένα αντισημιτικά τροπάρια» για τους «Εβραίους του υπονόμου».

Ενημέρωση: Αποφάσισα να διαγράψω ολόκληρο το θέμα σχετικά με τη σήραγγα της Χαμπάντ. Δεν θα επιτρέψω στον λογαριασμό μου να χρησιμοποιηθεί από αντισημιτικούς που μισούν τους Εβραίους για να προωθήσουν το αξιολύπητο μίσος τους για τους θρησκευόμενους Εβραίους. Θα συνεχίσω να εμπνέω και να διασκεδάζω, και να διαδίδω αγάπη στον κόσμο (ἀπό ἐδῶ)

Ο Guardian δημοσίευσε την Τρίτη ένα άρθρο 18.000 λέξεων «συνδημοσιευμένο με το Shtetl.org» γραμμένο από τον Chananya Groner, ο οποίος «μεγάλωσε στο Chabad Australia» που υποτίθεται ότι εξηγεί «την πραγματική ιστορία» πίσω από τα τούνελ.

Το άρθρο, με τίτλο «Το έπος των τριών δεκαετιών που οδήγησε στις σήραγγες του Crown Heights», δεν εξήγησε σχεδόν τίποτα.

Το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου αφορούσε απλώς την ιστορία του Chabad και τις εσωτερικές συγκρούσεις. Ο Γκρόνερ απηχούσε την αόριστη δήλωση που έκανε το Τσαμπάντ αφού η ιστορία έγινε viral κατηγορώντας «νεαρούς ταραχοποιούς» για την κατασκευή των τούνελ.

Ο Groner (εδώ ξεκαρδιζόμαστε ) υποστήριξε ότι οι σήραγγες κατασκευάστηκαν για να διευκολύνουν τον συνωστισμό:

«Οι σήραγγες είναι στην πραγματικότητα απίστευτες»

Παρά την ένταση και τις περιστασιακές εξάρσεις βίας, το 770 παρέμεινε ένας αγαπημένος τόπος και ένα κομβικό σημείο για την παγκόσμια κοινότητα του Chabad. Εξακολουθεί να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ειδικά κατά τη διάρκεια των εορτών και άλλων σημαντικών περιστάσεων, και συχνά είναι υπερβολικά γεμάτο. Στο Rosh Hashanah, το καταφύγιο είναι τόσο γεμάτο που η σύντομη βόλτα στην πόρτα για ένα διάλειμμα στο μπάνιο είναι μια περιπέτεια 20 λεπτών που απαιτεί σκαρφάλωμα πάνω από τραπέζια και παγκάκια, στριμώγματα ανάμεσα ασφυκτικά πλήθη και προσευχή να μην χάσεις τα κουμπιά του σακακιού σου. Η ανάγκη επέκτασης της συναγωγής έχει αναγνωριστεί ευρέως.

Επιπλέον, τα σχέδια επέκτασης είχαν ήδη εκπονηθεί υπό τη διεύθυνση του Schneerson κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80.

Σύμφωνα με τον Yossi Newfield, συγγραφέα και δημοσιογράφο που έχει γράψει συχνά για τα μεσσιανικά δόγματα του Chabad, ο Schneerson είδε ότι η Συναγωγή έχει μεσσιανική σημασία. «Αυτή είναι η Συναγωγή του Mεσσία », είχε πει ο Schneerson.

Είναι όλο αυτό πλήρωμα για να συμπεριφέρεται σαν να εξηγεί «την πραγματική ιστορία» πίσω από τα τούνελ, ενώ δεν αποκαλύπτει τίποτα.

Αλλά αυτό το όραμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του Schneerson. Και μετά το θάνατό του, τα σχέδια επέκτασης έχουν σταματήσει για σχεδόν τρεις δεκαετίες, λόγω τουλάχιστον εν μέρει της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης.

Σύμφωνα με τον Newfield, οι αντι-Μεσσιανιστές θέλουν επίσης να επεκταθούν. «Αλλά κατά την άποψή τους», λέει, «Το "770" έχει καταληφθεί. Δεν υπάρχει κανένας σκοπός να επεκταθεί στην τρέχουσα κατάστασή του και δεν είναι προς το συμφέρον του κινήματος του Chabad. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντική η αντιδικία. Πρέπει να εκδιώξουν τη μεσσιανική φατρία».

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, αυτή η προσπάθεια έξωσης δεν έχει καταλήξει πουθενά. «Πήγαν στο δικαστήριο πριν από 20 χρόνια, είναι ακόμα στο δικαστήριο 20 χρόνια αργότερα», είπε ο Yossi Newfield.

Ενώ πολλοί στο Chabad βλέπουν την επέκταση της συναγωγής ως πρακτική αναγκαιότητα, οι Tzfatim άρχισαν να βλέπουν σε αυτήν μια πιο μεγαλειώδη αποστολή: την εκπλήρωση της επιθυμίας του Ῥέμπε να διευρύνει και να ενισχύσει την «Συναγωγή του Μεσσία» 

Απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου, η καθυστέρηση στην υλοποίηση του οράματος του Schneerson δημιούργησε μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης στους μαθητές Τζφάτι, οι οποίοι αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν ήταν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Σχεδόν πέτυχε. Κατά κάποιο τρόπο το έχει ήδη.

Το πότε ακριβώς ξεκίνησε η ανασκαφή είναι κάπως ασαφές, αλλά μπορεί να ξεκίνησε ήδη από το 2018 και, τουλάχιστον σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ήταν σε καλή εξέλιξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 το 2020. Τα τελευταία χρόνια, οι μαθητές κατάφεραν να ανασκάψουν μια ευρεία περιοχή δίπλα στη συναγωγή, συμπεριλαμβανομένης μιας σήραγγας πρόσβασης. Αν όχι για τους gabbaim [καθημερινοί φροντιστές στο 770] που ανακάλυπταν τις ανασκαφές πριν από αρκετές εβδομάδες, το έργο θα είχε συνεχιστεί. Μέχρι στιγμής, οι εργασίες ανασκαφής έχουν σταματήσει και σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι ζημιές στο εσωτερικό της συναγωγής έχουν αποκατασταθεί εν μέρει.

Αλλά ο Σαμ, ο πρώην Τζφάτι, πιστεύει ότι το έργο τους θα πετύχει τελικά.


«Αυτό που κάνουν είναι στην πραγματικότητα ένα αστείο», λέει ο Sam. «Πρέπει να επεκταθούν, έχουν πραγματικά προβλήματα». Και, λέει: «Θα εκπλαγώ αν, μέχρι τον επόμενο χρόνο, δεν επισημοποιηθεί όλη αυτή η ανασκαφή. Νομίζω ότι η Συναγωγή θα επεκταθεί de facto».

Το σκεπτικό του, λέει ο Sam, είναι απλό: τελικά, δεν υπάρχει κανένας με καμία εξουσία να εμποδίσει τους Τζφατίμ να κάνουν ό,τι θέλουν. «Ναι, η κοινότητα ήταν τρομοκρατημένη», λέει, «αλλά οι gabbaim είναι ανίσχυροι». Κανείς δεν είναι υπεύθυνος, εξηγεί ο Sam. Ο Κρίνσκι, ο οργανισμός του οποίου κατέχει τις εγκαταστάσεις, δεν μπορεί να μπει στη συναγωγή. Υπάρχει μια αίσθηση στο Crown Heights ότι οι κρατούμενοι διευθύνουν το άσυλο και δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα γι' αυτό. Αλλά ούτε αυτό είναι κάτι καινούργιο.

«Το μόνο άτομο που ήταν πιθανότατα λιγότερο έκπληκτο είναι ο Κρίνσκι», λέει ο Σαμ. «Μάλλον λέει, «Καλημέρα, αυτό συμβαίνει εδώ και 25 χρόνια».

Όσο για τους ανασκαφείς, ο Newfield λέει: «Στη σκέψη τους, πρέπει να ολοκληρώσουν την αποστολή, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πολεμήσουν τους μπάτσους και να πολεμήσουν τις κοινοτικές αρχές. Ο Βασιλιάς Μεσσίας τους είπε να το κάνουν αυτό, και είναι η ανώτερη αρχή».

«Σε αυτούς», λέει, «ο Ῥέμπε ( Μεγάλος Ῥαββίνος) είναι ζωντανός. Δεν είναι θαμμένος στο Κουίνς. Είναι ο βασιλιάς Μεσσίας. Δεν αποδέχονται την εξουσία των ραβίνων, ούτε του κοινοτικού συμβουλίου, ούτε του Μέρκου. Όλη η ιεραρχία καταργείται. Ο βασιλιάς Μεσσίας είναι πάνω από όλα».

Κατά κάποιο τρόπο, αυτή η σκέψη είναι συνεπής με το μήνυμα που κληροδότησε ο Schneerson στους οπαδούς του. Ο Μεσσίας θα έρθει όταν έχετε το θράσος να κάνετε ό,τι πραγματικά χρειάζεται για να τον φέρετε.

«Για αυτούς, είναι απλό», λέει ο Newfield σχετικά με τους ανασκαφείς. «Με το να γκρεμίσουμε αυτά τα τείχη, θα αναγκάσουμε το τέλος της εξορίας. Θα αναγκάσουμε την επιστροφή του Ῥέμπε».

Προφανώς δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι το Chabad είναι εντελώς υπεράνω του νόμου...

( πηγή)

Ἀπό : thetruthseeker.co.uk

Θἐματα σχετικά μέ τούς φανατικούς ὀρθοδόξους ἑβραίους, χασιδιστές καί τήν ἱστορια τοῦ Chabad-Lubavitch, ἔχομε δημοσιεύσει ἐδῶ




Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσουν όσοι θέλουν να μάθουν για τους μηχανικούς και μαστόρους που κατασκεύασαν τις σήραγγες στην Γάζα και τα υποτιθέμενα βίντεο "αποδείξεις"από εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός ! Μανοὐλες στίς σήραγγες οἱ ἐν λόγῳ.
      Ἰδού:
      https://pbs.twimg.com/media/GDfXhWyW8AAteKT?format=jpg&name=small

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή

  2. Η κλεψια, η απατεωνια και το εγκλημα γενικως ειναι επαγγελμα τους!

    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ "κλέβει" την (ελληνική) φέτα...

    Τι αλλο δεν εχει κλεψει;;;;;;

    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkaCGka_tzgAcM82r8hMOEjWbWWi5tguXyQk5cyx5Skzp25oUoNorpNa_kAwp0_hmEfQp5knvEio7fFHXKerdGBFxQmjTRMvjtucfvU6fuyg-ubcFmBJhWpmjxwnpP3QsR7idIyWI7UHJaTn2Dnazdz6MfQwFql5DZhiluMxyUfmnCx2zn3VbS8A/s16000/GEFYxfuW0AE1OWP.jpg

    http://www.press-gr.com/2024/01/blog-post_966.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄαα ! Ξέχασες τίς συμφωνίες πού ἔκαναν τόν περασμένο Σεπτέμβριο ἐκεῖ κάτω στήν Κύπρον ;

      «Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την αγορά γαλακτοκομικών πολύ σύντομα σε ελληνικές και κυπριακές —και άλλες— εισαγωγές», είπε ο Νετανιάχου. Είπε ότι το κυπριακό γιαούρτι μπορεί να είναι πιο νόστιμο από τις ισραηλινές μάρκες.

      "Μας αρέσει το φαγητό σας. Μας αρέσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα σας. Μας αρέσει το γιαούρτι σας", είπε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι μαζί του ήρθε στον ανταγωνισμό της αγοράς, "Μακάρι να κερδίσει το καλύτερο γιαούρτι. Έχετε πολύ καλές πιθανότητες να κερδίσετε".
      ( Τά γράφαμε ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/search?q=%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%81%CF%84%CE%B9+)

      Ἔ κάπου ἐκεῖ τά συμφώνησαν. Τί σοῦ κάνει ἐντύπωσιν ;
      Τόσα θά εἰσάγουμε τόσα θά ἐξαγουμε. Ἔ νά μήν πάρουν καί τό ...μπόνους τους ;

      Πᾶμε παρακάτω...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. Αφτοί οί σατανάδες τής υπόγας -καί νά'στε σίγουροι γι'αφτό- εκεί κάτω φέρνανε μωρά. Τώρα, γιά ποίονα λόγον;...
    Αυτό που πιστεύω καί που είναι, διαχρονικώς καί προαιωνίως τεκταινόμενον -αποδεδειδεγμένα-, δέν τολμώ ούτε νά τό σκεφτώ, όχι καί νά το πώ εδώ...

    Εφχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί αὐτό εἶναι δυστυχῶς. Καί βρέ παιδί μου μοῦ κάνει ἐντύπωσιν αὐτό πού ἀποτελεῖ κοινό σημεῖο στόν ἀραβοσημιτικό κοσμο. Νά ἀποδέχονται σεξουαλική συνεύρεσιν μέ τά ἀνήλικα ;
      Τί νά πῶ ; !!!

      Υ.Γ. Πάντως τά ἡμέτερα συστημικά μμε μοῦγκα ἐπί τοῦ θέματος !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Ευαγγελία, εδώ μιλάμε γιά βρέφη, προνήπια, τό πολύ νήπια κι όχι απλώς ανήλικα...
      Γνωρίζετε τί είναι αυτάττά καθίσματα;
      https://pbs.twimg.com/media/GDaRgQUaMAAIS-p?format=jpg&name=large
      Ακόμα τό 'χουμε
      στημένο γιά τα μικρά μας έκγονα, τών δύο, δυόμισυ ετών καί τών εφττά μηνών...

      Ένα είναι τό βέβαιον:
      ότι ζούμε σέ άκρως Αποκαλυπτικήν καί Παρα-Σχιζο-Εξωφρενικήν Εποχή καί βάλε κι ότι άλλο θές...

      Διαγραφή
  4. Καί αφτό, μόνον απ τις δυό-τρείς φωτογραφίες που είδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να υποθέσω ότι αυτή η βρωμα η Χίλαρυ πρεπει ναχει πιει πολύ μωρουδιστικο αιμα απ αυτόν τον εβραιο-υπονομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή