" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Ἡ ἕνωσις τῶν BRICS ὑπό τήν Ῥωσσική Προεδρία ἀκόμη πιό μεγάλη,ἀκόμη πιό δυνατή !

 

Την 1η Ιανουαρίου, η Ρωσία ανέλαβε τη σκυτάλη της προεδρίας στο  BRICS  , μια ένωση που, σύμφωνα με την απόφαση της XV συνόδου κορυφής BRICS που εγκρίθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, περιλαμβάνει πλέον 10 κράτη. Η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία εντάχθηκαν στους BRICS ως νέα πλήρη μέλη. Αυτό καταδεικνύει πειστικά την αυξανόμενη εξουσία της ένωσης και τον ρόλο της στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Η ένωση BRICS προσελκύει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές και ομοϊδεάτες - κράτη που μοιράζονται τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τις δραστηριότητές της. Αυτή είναι η κυρίαρχη ισότητα , ο σεβασμός στην επιλογή της πορείας ανάπτυξης του καθενός, η αμοιβαία εκτίμηση των συμφερόντων, η διαφάνεια, η συναίνεση, η επιθυμία να σχηματιστεί μια πολυπολική παγκόσμια τάξη και ένα δίκαιο μοντέλο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού και εμπορικού συστήματος, η αναζήτηση συλλογικών λύσεων στα πιο πιεστικά προβλήματα της εποχής μας.

Σε αυτό το πνεύμα, εστιάζοντας στη θετική, δημιουργική συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη, η ρωσική Προεδρία των BRICS θα λειτουργήσει το 2024 με το σύνθημα «Ενίσχυση της πολυμερούς προσέγγισης για δίκαιη παγκόσμια ανάπτυξη και ασφάλεια».

Θα λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι, διατηρώντας τις παραδόσεις και με γνώμονα την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει η ένωση τα προηγούμενα χρόνια, θα διευκολύνουμε την αρμονική ένταξη νέων συμμετεχόντων σε όλες τις μορφές των δραστηριοτήτων της.

Και φυσικά, θα λάβουμε υπόψη την ετοιμότητα πολλών άλλων χωρών, και υπάρχουν περίπου τρεις δωδεκάδες από αυτές, να ενταχθούν στους BRICS με τη μία ή την άλλη μορφή, στην πολύπλευρη ατζέντα της. Για να γίνει αυτό, θα εργαστούμε ενεργά για την ανάπτυξη των όρων της νέας κατηγορίας των χωρών εταίρων BRICS.

Γενικά, η Ρωσία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την προώθηση ολόκληρου του φάσματος της εταιρικής συνεργασίας στο πλαίσιο των BRICS σε τρεις βασικούς τομείς: πολιτική και ασφάλεια, οικονομία και χρηματοδότηση, πολιτιστικές και ανθρωπιστικές επαφές.

Φυσικά, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του συντονισμού της εξωτερικής πολιτικής των συμμετεχουσών χωρών και στην από κοινού αναζήτηση αποτελεσματικών απαντήσεων σε προκλήσεις και απειλές για τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Θα συμβάλουμε στην πρακτική εφαρμογή της στρατηγικής οικονομικής εταιρικής σχέσης BRICS έως το 2025 και του Σχεδίου Δράσης για Καινοτόμο Συνεργασία για την περίοδο 2021–2024, διασφαλίζοντας την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια, αυξάνοντας τον ρόλο των BRICS στο διεθνές νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναπτύσσοντας τη διατραπεζική συνεργασία και επέκταση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο αμοιβαίο εμπόριο .

Οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν περαιτέρω προώθηση της αλληλεπίδρασης στον τομέα της επιστήμης, της υψηλής τεχνολογίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της οικολογίας, καθώς και στον τομέα του πολιτισμού, του αθλητισμού, των ανταλλαγών νέων και μέσω της κοινότητας των πολιτών.

Συνολικά, στο πλαίσιο της προεδρίας, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 200 εκδηλώσεις διαφόρων επιπέδων και κατευθύνσεων σε πολλές πόλεις της Ρωσίας. Καλούμε εκπροσώπους όλων των χωρών που επιθυμούν να συνεργαστούν με τον οργανισμό μας να λάβουν μέρος σε αυτές. Και, φυσικά, το αποκορύφωμα της προεδρίας θα είναι η σύνοδος κορυφής της ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν τον Οκτώβριο.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του προέδρου, η Ρωσία προσβλέπει σε γόνιμη κοινή εργασία με όλα τα κράτη που συμμετέχουν στην τροχιά των BRICS.

Ἀπό : kremlin.ru

Δέκα τά μέλη τῶν BRICS πλέον καί μάλιστα μέ χῶρες ὅπως ἡ Σαουδική Ἀραβία, τά Ἡνωμένα Ἀραβικά Ἐμιράτα πού εἶχαν πάντα τίς πιό καλές σχέσεις μέ τίς ΗΠΑ καί τήν Δύσιν γενικότερα, φαίνεται νά ταράσσῃ τά νερά καί πιθανῶς καί τά μυαλά τῆς δυτικῆς ἐλίτ. Καί ξέρετε τί συμβαίνει ὅταν ταράσσονται τά μυαλά τῶν «ἁρπακτικῶν» πού βλέπουν νά χάνουν μέσα ἀπό τά χέρια τους τήν ἐξουσία καί λεηλασία ἐπί τῆς παγκοσμίου πλειοψηφίας, ἔτσι ; 

Νά χρησιμοποιήσω ἕνα ἀπόσπασμα ἀπό σχόλιο τοῦ ἀγαπητοῦ μας Θαλῆ, πού ταιριάζει στήν περίστασιν :

« ...  Τα απαιδευτα ανεγκεφαλα και αυτιστικα διποδα που συγκροτουν επι το πλειστον τις δυτικες κυβερνησεις δεν θα μπορεσουν να διαχειριστουν την επερχομενη ηττα και την ραγδαια υποβαθμιση του γεωπολιτικου τους ρολου. Το δολλαριο πηρε την κατω βολτα και τιποτα πια δεν το σταματα. Θα αντιδρασουν λοιπον καποιοι οπως ακριβως τα κακομαθημενα υπερπροστατευομενα παιδια. Νομιζω οτι θα πατησουν οτι κουμπι βρουν μπροστα τους αγνοωντας εντελως τις συνεπειες...» ἀπό ἐδῶ

Εὔχομαι οἱ BRICS καί κυρίως ἡ Ῥωσσία, νά μήν ἀφήσουν καμμία τέτοια πιθανότητα...


Ἡ Πελασγική

11 σχόλια:

  1. Καλησπερα σας και Καλη Χρονια.

    Ας μου επιτραπει να διαφωνησω μερικως με τον αγαπητο Θαλη.
    Αυτα τα διποδα που αναφερει, δεν ειναι ΟΥΤΕ αυτιστικα, ΟΥΤΕ ανεγκεφαλα, ΟΥΤΕ απαιδευτα.
    Ειναι ο ορισμος του ΠΡΟΔΟΤΗ.
    Ολοι αυτοι που ηγουνται των κυβερνησεων στην Δυση με ελαχιστες εξαιρεσεις, ειναι αποδεδειγμενα προδοτες και ενεργουν υπερ των εβραιων και του ισραηλ. Τσαλαπατωνται μεταξυ τους για το ποιος θα υπηρετησει καλυτερα το αφεντικο του. Το εχουμε δει και διαπιστωσει χιλιαδες φορες.
    Δεν εχουμε παρα να παρατηρησουμε την γεννοκτονια που πραττουν σημερα οι εβραιοι στην Παλαιστινη ( τα "θυματα" του Χιτλερ) και δεν κουνιεται φυλλο, που σε περιπτωση αλλου κρατους θα ειχαν στειλει το ΝΑΤΟ να τους εξαερωσει για την ....δημοκρατια, την ευημερια, την ισοτητα κλπ κλπ, τα γνωστα παραμυθια.

    Οποτε το ερωτηματικο για μενα ειναι μηπως δουν τον γκρεμο που κατευθυνονται και ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ αλλαξουν ροτα, μπας και σωσουν το τομαρι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Οποτε το ερωτηματικο για μενα ειναι μηπως δουν τον γκρεμο που κατευθυνονται και ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ αλλαξουν ροτα, μπας και σωσουν το τομαρι τους.»

      Αὐτό ἀκριβῶς εὔχομαι κι᾿ἐγώ. Διότι, κι᾿ἐδῶ μᾶλλον θά συμφωνήσω ἐκεῖ πού διαφωνεῖς ( μέ τόν Θαλῆ) καί ἀνεγκέφαλα καί ἀπαίδευτα ἀλλά καί μέ τήν μεταφορική ἔννοια, αὐτιστικά εἶναι ἀλλιῶς δέν θά βρισκόμαστε σέ μία τέτοια κατάστασιν, βάσει αὐτῆς τῆς " ποιότητος" λοιπόν πολύ φοβοῦμαι πώς δέν ὑπάρχει οὐδέ κἄν μία πιθανότης νά σκεφτοῦν τό τομάρι τους. Ἄν λάβῃ κανείς ὑπ᾿ὅψιν γιά ποιούς ἔχουν καταντήσει δουλικά...
      Ὑπ᾿αὐτές τίς προϋποθέσεις προφανῶς καί δέν εἶναι σέ θέσιν νά κατανοήσουν τήν βαρύτητα τῆς λέξεως " προδότης" . Καί γιά πολλούς ἀκόμη λόγους,βεβαίως...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

      Διαγραφή
    2. Αφου χαιρετισω και ευχηθω Καλη Χρονια και προπαντος Υγεια, στον φιλτατο Ahoy συνοψιζω σχετικα με το αρχικο σχολιο μου.

      ΕΜΕΙΣ "βρισκομεθα σε μιαν τετοια καταστασιν" και ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ.

      Καλημερα

      Διαγραφή
  2. BRICS η νεα ομαδα ειναι το καλυτερο μυνημα του Πουτιν δια το Νεον Ετος.
    Θαλασσιες οδοι. ενεργεια, σπανιες γαιες, δηλαδη ο πραγματικος πλουτος της γης, περνα πλεον στα χερια φυσιολογικων ανθρωπων.
    Τα δημοκρατικα σκλαβοπαζαρα των δικαιοματιστων, λοατκι, παιδοβιαστων και πασης εμετικης αηδιας κατεβαζει η σιωνιστικη παρανοια, εις το πυρ το εξωτερον.
    Εδω θα ειμαστε και θα τα δουμε ολα.

    Ευγε, Μεγαλε Πουτιν!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευγε, Μεγαλε Πουτιν!

      Χίλιες φορές !
      Γι᾿αὐτό λέω πώς ὑπάρχει ἀκόμη ἐλπίς !

      Χρόνια Πολλά καί Καλή Χρονιά,ἀγαπητέ μου Ahoy. Ὑγεία, Ἀγάπη σ᾿ἐσένα καί τήν οἰκογένειά σου καί βεβαίως Εἱρήνη γιά ὅλη τήν Ἀνθρωπότητα πού τόσο τήν ἔχει ἀνάγκη .

      Διαγραφή
  3. Εν τω μεταξυ εχουμε και ....μερικα καλα νεα απο την Αμερικη.
    https://www.msn.com/en-us/news/crime/man-attacks-las-vegas-judge-during-his-sentencing-after-being-denied-probation/ar-AA1mr4Gr
    Οποτε ας προσεχουν και λιγο οι ....Παναθηναϊκακηδες και οι Λεπενιωτισσες μαζι με τους υπολοιπους φυσικα.


    Ας γελασουμε και λιγο με το βιντεο του ιπταμενου αραπη

    Καλησπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι τί πτήσις ἦταν αὐτή ; !!!
      Ἡ πρόεδρος δέν κατάλαβε ἀπό ποῦ τῆς ἦρθε ...

      Τό φαντάζεσαι κάτι παρόμοιο ἐδῶ ; Προσωπικῶς ὄχι. Διότι στό Ἀμέρικα οἱ « ἔγχρωμοι» καί ἰδίως οἱ μαῦροι, ἀκόμη καί σέ ἀκραῖες ἐνέργειες νά προβοῦν,ὅπως αὐτή στό βίντεο, πέφτουν στά μαλακά. Ἐδῶ ὅμως μή τολμήσει Ἕλληνας νά τό κάνῃ. Στό πῦρ τό ἐξώτερον !!!

      Υ.Γ. Εἶχε πλάκα τό βίντεο ὄντως.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Θεωρω οτι ΟΛΟΙ οι ευρισκομενοι εντος αυτης της δικαστηκης αιθουσας ησαν τυχεροι.
      Σκεψου ο ...."εγχρωμος" ν' αρπαζε το πιστολι καποιου αστυνομικου και ν' αρχιζε τα μπαμ-μπουμ.
      Στην απελπισια του δεν θα μενε ουδεις ζωντανος, πιθανως και ο ιδιος!

      Καλησπερα

      Διαγραφή
    3. Πώ !!! Ὁ Θεός τούς βοήθησε καί τήν πλήρωσε ἡ δικαστίνα,μέσῳ χειροδικίας. Εὐτυχῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  4. Τελικα ο μουρλος προσηλυτος με το πριονι την εβαλε την αργεντινη ή οχι;

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρός τό παρόν ἡ Ἀργεντινή μετά τήν νίκη τοῦ ...Μιλέϋ ἔκανε στροφή κι᾿ἄλλαξε ῥότα. Βλέπεις ἐκεῖ πού οἱ σοβαρές οἰκονομίες βλέπουν τήν κατρακύλα τοῦ δολλαρίου, ὁ λάτρης τῶν Ἰσραηλινῶν ( πού θέλει νά τό παίξῃ καί πατριώτης τρομάρα του ) ὑπόσχεται νά βάλλῃ σέ τροχιά δολλαριοποίησης τό ἀργεντίνικο νόμισμα.
      Νομίζω πώς οἱ Ἀργεντίνοι ἔχουν ΗΔΗ καταλάβει πόσο λάθος ἦταν ἡ ἐπιλογή τους. Καί ποῦ εἶσαι ἀκόμη...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ. Χρόνια Πολλά καί Καλή Χρονιά !

      Διαγραφή