" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Μητροπολίτης Συμεών : Πιστεύουμε στήν Παραδοσιακή οἰκογένεια...ἀφῆστε τίς ἀμερικανιές ἐδῶ εἶναι Ἑλλάδα !

«Πιστεύουμε στην παραδοσιακή ελληνορθόδοξη οικογένεια, όπως τη μάθαμε και όπως είναι και όπως θα είναι. Όπως θέλει η ίδια η ζωή, όπως ορίζει η ίδια η φύση, τον τρόπο που ερχόμαστε στον κόσμο. Κάποιος πατέρας και κάποια μητέρα αγάπησαν ο ένας τον άλλον για να μπορέσουμε να έρθουμε στον κόσμο».

«Πιστεύουμε σε αυτή την οικογένεια, υποστηρίζουμε αυτή την οικογένεια και αν κάποιος μας θεωρεί συντηρητικούς, ναι, αυτό είναι το είδος της κοινωνίας που θέλουμε. Ναι, είμαστε συντηρητικοί, ρε! Εσύ τι θελεις ;  Να χαίρεσαι για την πρόοδό σου, στο σκοτάδι της προόδου σου!».

«Αφήστε στην άκρη τους «αμερικανισμούς»! Εδώ είναι Ελλάδα! Έφτιαξαν (καινοφανείς) θεωρίες, κανείς δεν τολμά να πει λέξη, και τους χαρακτηρίζουν «ομοφοβικούς… Πού το βρήκες αυτό, ε; Που το βρήκες; »

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ (Νίκος Σταματάκης). Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών είναι ένας ειλικρινής ηγέτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που λέγεται ότι είναι από τους λίγους που είναι έτοιμοι να διαδεχθούν ον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πριν από λίγες μέρες, αμέσως μετά την τελική απόρριψη της Εκκλησίας της Ελλάδος σε οποιαδήποτε υποστήριξη για γάμο και υιοθεσία ομοφυλόφιλων, πρωτοστάτησε και θύμισε σε όλους μας τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο… Με μια φλογερή ομιλία που έγινε viral και ενθουσίασε όλους τους Ορθόδοξους στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα, έβαλε τους «προοδευτικούς» στη θέση που τους αξίζει – στην περιθωριακή άκρα αριστερά όπου ανήκουνΣτη μειοψηφία της πολιτικής και της κοινωνίας

Ο δυναμισμός στον λόγο του Μητροπολίτη Φθιώτιδας ήταν ουσιαστικά ένα ξέσπασμα υπέρ της οικογένειας και των παραδόσεων και του συνεκτικού ρόλου της Εκκλησίας στην κοινωνία. Ο Συμεών είπε με σταθερό τόνο αυτό που φοβήθηκε να πει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ότι «δεν απορρίπτουμε κανέναν, σεβόμαστε τους πάντες, αλλά απαιτούμε και να μας σέβονται. Και μη μας κοροϊδεύετε. Απαιτούμε να μας σέβεστε ».

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ: Met. Ο Συμεών (γεννήθηκε ως Ιωάννης Βολιώτης το 1977 στην Κοζάνη) σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε ως υποψήφιος διδάκτορας στην Ιστορία της Φιλοσοφίας και έκανε μεταπτυχιακό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2011 εντάχθηκε στο δυναμικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Στις 25 Ιουνίου 2014 διορίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Καγκελάριος και γενικός διευθυντής των διοικητικών υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στις 11 Οκτωβρίου 2019 εξελέγη Μητροπολίτης Φθιώτιδος με 62 ψήφους επί συνόλου 79.

... ( ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ



Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Δόξα τω Θεώ
    Δεν σπούδασε σε ευρωπαϊκό αιρετικό έδαφος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐτυχῶς πού ὑπάρχουν καί αὐτές οἱ φωνές καί θά ἐλπίζουμε πάντα.

      Καλή κι᾿εὐτυχισμένη Χρονιά σοῦ εὔχομαι, μέ ὐγεία κι᾿ἀγάπη.

      Χρόνια Πολλά ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Σας εύχομαι με την βοήθεια του Θεού ότι είναι να γίνει θα γίνει.

      Διαγραφή
  2. Φωνάζω: Ήμαρτον, Δέσποτ' Άγιε 'βλόησον:

    Το δρόμο γιά την «Ελευθερία» έδειξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών
    https://flashnews.gr/post/459522/to-embolio-ths-astrazeneca-ekane-o-mhtropoliths-fthiwtidas-symewn/

    Δώρο Θεού το εμβόλιο- Δεν είμαστε αστυνομικά όργανα
    https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/1255781/mitropolitis-fthiotidas-symeon-doro-theoy-to-emvolio-den-eimaste-astynomika-organa

    Μήπως λέω, μήπως νά 'μαστε ολίγον τί επιφυλακτικοί;
    Δέν ξέρω αλλ'Αφττό τό, έν γένει, "ΛΑΚΙΡΝΤΊ" μέ διακατέχει Ευαγγελία, κι ενδεχομένως έχω καταντήσει paranoid ...
    Γι' αφττό Ξαναφωνάζω: ΉΜΑΡΤΟΝ ΚΑΊ ΆΣ ΒΓΏ'ΓΏ ΠΑΡΑΝΟΪΚΌΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί δέν σοῦ πέρασε ἀπό τό μυαλό πώς μπορεῖ νά ἔχῃ μετανοιώσει γιά ἐκείνη τήν στάσιν του ; Δύο χρόνια μετά ἔχομε ζήσει πράγματα καί θάματα,σχετικῶς. Γιατί νά μήν τοῦ ἀναγνωρίσῃς ὅτι μπορεῖ νά ἔχῃ πάρει πλέον τήν ἀντίθετη ῥότα ;

      Ἄς μήν ἀρχίσουμε γιά ἀκόμη μία φορά τήν άποδόμησιν τῶν πάντων !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 καί συγκρατήσου...

      Διαγραφή
    2. Τι νά πώ... αισθάνομαι ξαναστάσιμος.
      Καί τού χρόνου σέ τήν ίδια τάξη, δηλαδή καί νά λέμε κι εφχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Οποιος "ποιμήν" δημοσίως προέτρεψε το ποίμνιο να δηλητηριασθή, εάν μετενόησε, δημοσίως και με παρρησία πρέπει να ανανωρίση το λάθος του και να ζητήση συγγνώμη απο το ποίμνιο. Μετά ακολουθεί απόσυρση απο τον δημόσιο βίο και προσευχή.
      Ούτε ένας δεν ζήτησε συγγνώμη. Ούτε ένας δεν αναγνωρίζει οτι μιλάμε για το έγκλημα των αιώνων.
      Κανείς απο αυτούς δεν μπορεί να διοικήση την Εκκλησία του Χριστού.
      Και φυσικά για τις σατανοταυτότητες, ούτε λέξη ο εν λόγω.
      Η αισιοδοξία είναι καλή, ο ρεαλισμός καλύτερος.
      Ερευνητής

      Διαγραφή
  3. Μάλλον κατάλαβε το λάθος του και προσπαθεί να επανορθώσει; και πήρε θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα ; κρατάμε μικρό καλάθι .Ίδωμεν .καλή και ευλογημένη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά μέ ὑγεία, ἀγάπη κι᾿εὐτυχία.
      Εἰρήνη σ᾿ὅλο τόν κόσμο !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή