" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Καί ποῦ βρίσκεται ὁ πραγματικός πλοῦτος ;


 Χιλιάδες επίχρυσα μέλη της παγκοσμιοποιητικής ελίτ του κόσμου που έχουν πετάξει στο Νταβός της Ελβετίας για το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) είπαν να προετοιμαστείτε να σοκαριστείτε με το πόσα χρήματα στην πραγματικότητα, έχουν οι πραγματικά πλούσιοι άνθρωποι. 

Μια έκθεση που καλεί τη δημόσια δράση για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανισότητας έχει δημοσιευτεί εγκαίρως για τη συγκέντρωση ανθρώπων που οι ίδιοι δεν τους λείπουν ούτε ένα ή έξι δολάρια.

Αναλυτικά οι πέντε πλουσιότεροι άνδρες του κόσμου υπερδιπλασίασαν την περιουσία τους από 405 δισεκατομμύρια δολάρια σε 869 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2020.

Η Oxfam's Inequality Inc. δηλώνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού σημειώθηκε σταθεροποίηση μιας «υπερφορτισμένης αύξησης του ακραίου πλούτου» ενώ η παγκόσμια φτώχεια παραμένει σε επίπεδα προ της πανδημίας.


Ως παράδειγμα του αυξανόμενου πλούτου που συσσωρεύεται από τους πλουσιότερους στον πλανήτη, η έκθεση υποστηρίζει ότι οι πέντε πλουσιότεροι άνδρες : Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos, Larry Ellison και Warren Buffett αυτοί και μόνο είδαν τον πλούτο τους να εκτινάσσεται κατά 114% τα τελευταία τρία χρόνια

Εν τω μεταξύ, το κατώτερο 60 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού έχασε συνολικά 20 δισεκατομμύρια δολάρια, μια μείωση 0,2 τοις εκατό.

Και αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, είπε, ο κόσμος θα έχει τον πρώτο του τρισεκατομμυριούχο μέσα σε 10 χρόνια και ότι θα χρειαστούν σχεδόν 230 χρόνια για να μηδενιστεί ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας της Παγκόσμιας Τράπεζας των 6,85 δολαρίων.

«Βρισκόμαστε μάρτυρες των απαρχών μιας δεκαετίας διχασμού, με δισεκατομμύρια ανθρώπους να επωμίζονται τα οικονομικά κύματα της πανδημίας, του πληθωρισμού και του πολέμου, ενώ οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων εκτινάσσονται», δήλωσε ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής της Oxfam International, Amitabh Behar.

«Αυτή η ανισότητα δεν είναι τυχαία. η τάξη των δισεκατομμυριούχων διασφαλίζει ότι οι εταιρείες θα τους προσφέρουν περισσότερο πλούτο σε βάρος όλων των άλλων».

καναπεδάκια από τον μπουφέ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, την Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Ένας σερβιτόρος σερβίρει καλό κρασί στην υποδοχή. Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

H έκθεση συνεχίζει ότι μεγάλες εταιρείες σημείωσαν κέρδη ρεκόρ πέρυσι, με 148 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου να παράγουν συνολικά καθαρά κέρδη 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 52% σε σύγκριση με τα μέσα καθαρά κέρδη από το 2018 έως το 2021.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα αυτά;

Η έκθεση ζητά μεγάλη κρατική παρέμβαση για τη ρύθμιση των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης μονοπωλίων, της επιβολής ανώτατου ορίου στις αμοιβές των CEO και της θέσπισης νέων φόρων στους υπερπλούσιους και στις εταιρείες.

Στη συγκέντρωση του Νταβός ακούστηκε στο παρελθόν η άμεση επιβολή μόνιμων ετήσιων φόρων στα κέρδη των πλουσιότερων ατόμων του κόσμου θα μπορούσε να αναδιανείμει τον πλούτο και να βγάλει εκατομμύρια από τη φτώχεια, όπως ανέφερε το Breitbart News .

Σύμφωνα με την πρόταση της παγκοσμιοποίησης, η υπερεθνική φορολογία θα ξεκινούσε με ποσοστό 2% σε πλούτο άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και θα προχωρούσε στο 5% σε πλούτο άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, δημιουργώντας 2,52 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό θα ήταν επιπλέον –και συν τοις άλλοις– σε οποιουσδήποτε φόρους επιβάλλονται στην πηγή από μεμονωμένες εθνικές αρχές.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεξάγεται θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, καλωσορίζοντας τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου για να απολαύσουν μια σχεδόν ατελείωτη σειρά από κοκτέιλ πάρτι, καναπεδάκια, ομιλίες, συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών και μια σειρά από εκλεκτό φαγητό με ταιριαστά κρασιά.

Οἱ λιμουζίνες καταφθάνουν. Τά καυσαέριά τους δέν εἶναι ῥύπος ὅπως τῶν ἁπλῶν ἀνθρώπων τ᾿αὐτοκίνητα. Οἱ ἰδιοκτῆτες τους, πού μόλις εἶχαν ἀφήσει τό ἀεροδρόμιο ὅπου ἄφησαν τά λήαρ τζέτ τους (τα ἰδιωτικά τζέτ εἶναι ἕως καί 14 φορές πιό ρυπογόνα ἀπό τά εμπορικά ἀεροπλάνα καί ἕως καί 50 φορές πιό ρυπογόνα ἀπό τά τρένα),  θά περἀσουν τό κατώφλι τῆς αἴθουσας γιά τήν μεγάλη συζήτησιν, ὅπου θά ἐκφράσουν τήν τεράστια ἀγωνία τους γιά τήν κλιματική ἀλλαγή στόν πλανήτη. 

Για όσους αναζητούν απλούστερο φαγητό, ένα χοτ ντογκ με πίκλες, τηγανητά κρεμμύδια και μουστάρδα στο βελούδινο χιονοδρομικό θέρετρο φέρεται να κοστίζει 43 δολάρια.

Μια σαλάτα με κοτόπουλο Caesar με παρμεζάνα ξεκινά από περίπου 55 $.

Ἀπό : breitbartcom

Νά πῶ κάτι γιά αὐτοῦ τοῦ εἴδους τήν κάστα; Μᾶλλον περιττό θά εἶναι διότι,νομίζω, ὅλοι μας  ἀναλόγως αἰσθανόμεθα βλέποντάς τους καί μαθαίνοντας τό χρυσαφένιο βάρος τους. Ἄν εἶναι εὐτυχεῖς ; Χμμ... Προφανῶς οὔτε καί οἱ ἴδιοι γνωρίζουν τί σημαίνει εὐτυχία ὅταν μπορεῖς νά ἔχεις τά πάντα ! Τά πάντα ; Ναί, τά πάντα ὅσον ἀφορᾷ τά ὑλικά πράγματα. Καί αὐτό εἶναι τό μεγαλύτερο ἄγχος τους. Τό μεγαλύτερο πρόβλημά τους πού θά μένῃ ἄλυτο μέχρι ν᾿ἀφήσουν τόν μάταιο τοῦτο κόσμο μ᾿ὅλα ὅσα ἐπέτυχαν νά σωρεύσουν ὡς πλοῦτο.Ἴσως εἶναι ὁ λόγος πού ἀναζητοῦν τήν ἀθανασία ... 

Ποῦ ἀλήθεια βρίσκεται ἐν τέλει ὁ πραγματικός πλοῦτος ; 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,αν μας καλέσουν στο Νταβός του χρόνου,να θυμηθούμε να πάρουμε και κανένα τάπερ μαζί ,να φορτώσουμε τα καναπεδάκια και τις φλογέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χά,χά,χά !!!
      Πολύ καλό !!!
      Φαντάζεσαι τόν Σβάμπ νά μᾶς παρακολουθῇ νά γεμίζουμε τό τάπερ ;
      Ἀκριβῶς ὅπως στήν α΄φωτό. Πρόσεξε τό βλέμμα του...

      Χά,χά,χά !!!

      Κι᾿ἕνα ἄδειο μπουκάλι νεροῦ νά βάλουμε τά κρασιά.

      Χά,χά,χά !!!

      Μά νά σοῦ πῶ, χρειάζεται νά τό κάνῃ κάποιος αὐτό. Ἔτσι γιά νά ᾿δοῦμε τίς ἀντιδράσεις τῆς καμπαλαρίας...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή