" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ἡ Νότιος Ἀφρική πάει στό Διεθνές Δικαστήριο τό Ἰσραήλ

 


Η υπόθεση κατηγορίας του Ισραήλ γιά γενοκτονία στήν Γάζα πού ἡ Νότιος Αφρική έχει καταγγείλει στην Χάγη, όχι μόνο για να σταματήσει το μακελειό του Τελ Αβίβ στη Γάζα, αλλά και για να τοποθετηθεί η πρώτη σημαία της πολικότητας στις δικαστικές αίθουσες του πλανήτη: αυτή είναι η πρώτη υπόθεση πολλών που θα επιδιώξουν να σταματήσουν την ατιμωρησία της Δύσης και να αποκαταστήσουν το διεθνές δίκαιο. που οραματίζεται στον Χάρτη του ΟΗΕ.

Τίποτα λιγότερο από την πλήρη έννοια του διεθνούς δικαίου εκδικάζεται σήμερα στη Χάγη. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί.

Χρειάστηκε ένα αφρικανικό έθνος, όχι ένα αραβικό ή μουσουλμανικό έθνος, αλλά ένα σημαντικό μέλος των BRICS, για να προσπαθήσει να σπάσει τις σιδερένιες αλυσίδες που έχει αναπτύξει ο Σιωνισμός μέσω του φόβου, οικονομικής ισχύος και συνεχών απειλών, υποδουλώνοντας όχι μόνο την Παλαιστίνη αλλά και σημαντικές περιοχές της πλανήτης.

Με μια ανατροπή της ιστορικής ποιητικής δικαιοσύνης, η Νότια Αφρική, ένα έθνος που γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για το απαρτχάιντ, έπρεπε να πάρει το ηθικό υψηλό επίπεδο και να είναι το πρώτο που θα καταθέσει μήνυση κατά του απαρτχάιντ του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ).

Η μήνυση 84 σελίδων, με εξαιρετική επιχειρηματολογία, πλήρως τεκμηριωμένη και κατατεθείσα στις 29 Δεκεμβρίου 2023, περιγράφει λεπτομερώς όλες τις συνεχιζόμενες φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας και ακολουθήθηκαν από όλους με smartphone σε όλο τον πλανήτη.

Η Νότια Αφρική ζητά από το ICJ – έναν μηχανισμό του ΟΗΕ – κάτι πολύ απλό: Να δηλώσει ότι το κράτος του Ισραήλ έχει παραβιάσει όλες τις ευθύνες του βάσει του διεθνούς δικαίου από τις 7 Οκτωβρίου.

Και αυτό, κρίσιμα, περιλαμβάνει παραβίαση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία του 1948, σύμφωνα με την οποία η γενοκτονία αποτελείται από «πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να καταστρέψουν, εν όλω ή εν μέρει, μια εθνική, εθνοτική, φυλετική ή θρησκευτική ομάδα».

Η Νότια Αφρική υποστηρίζεται από την Ιορδανία, τη Βολιβία, την Τουρκία, τη Μαλαισία και σημαντικά τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC), ο οποίος συνδυάζει τα εδάφη του Ισλάμ και αποτελεί 57 κράτη μέλη, εκ των οποίων τα 48 φιλοξενούν μουσουλμανική πλειοψηφία. Είναι σαν αυτά τα έθνη να αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειοψηφία του Παγκόσμιου Νότου.

Ό,τι και να συμβεί στη Χάγη θα μπορούσε να ξεπεράσει μια πιθανή καταδίκη των Ισραηλινών για γενοκτονία. Τόσο η Πρετόρια όσο και το Τελ Αβίβ είναι μέλη του ICJ ( Διεθνές Δικαστήριο) – επομένως οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές. Το ICJ, θεωρητικά, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου οι ΗΠΑ ασκούν βέτο σε οποιαδήποτε δύσκολα γεγονότα που αμαυρώνουν την προσεκτικά κατασκευασμένη αυτοεικόνα του Ισραήλ.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το ICJ δεν έχει εξουσία επιβολής.

Αυτό που η Νότια Αφρική, πρακτικά, στοχεύει να επιτύχει είναι να επιβάλει το ICJ στο Ισραήλ μια εντολή να σταματήσει αμέσως την εισβολή –και τη γενοκτονία. Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα.

Μια συγκεκριμένη πρόθεση καταστροφής

Η ανάγνωση της πλήρους αίτησης της Νότιας Αφρικής είναι μια τρομακτική άσκηση. Αυτό είναι κυριολεκτικά η ιστορία που γίνεται, ακριβώς μπροστά μας που ζούμε στον νέο, εθισμένο στην τεχνολογία, 21ο αιώνα, και όχι μια επιστημονική φαντασία για μια γενοκτονία που λαμβάνει χώρα σε κάποιο μακρινό σύμπαν..

Η αίτηση της Πρετόρια έχει την αξία της σχεδίασης της Μεγάλης Εικόνας, «στο ευρύτερο πλαίσιο της συμπεριφοράς του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων κατά τη διάρκεια του 75χρονου απαρτχάιντ, της 56χρονης πολεμικής κατοχής του παλαιστινιακού εδάφους και του 16ετούς αποκλεισμού της Γάζας."

Η αιτία, το αποτέλεσμα και η πρόθεση οριοθετούνται με σαφήνεια, υπερβαίνοντας τις φρικαλεότητες που έχουν διαπραχθεί από την Επιχείρηση Al-Aqsa Flood της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Στη συνέχεια, υπάρχουν «πράξεις και παραλείψεις του Ισραήλ που μπορούν να ισοδυναμούν με άλλες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου». Η Νότια Αφρική τους απαριθμεί ως «γενοκτονικού χαρακτήρα, καθώς δεσμεύονται με την απαιτούμενη συγκεκριμένη πρόθεση ( dolus specialis ) να καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους στη Γάζα ως μέρος της ευρύτερης παλαιστινιακής εθνικής, φυλετικής και εθνοτικής ομάδας».

«Τα γεγονότα», που παρουσιάζονται από τη σελίδα 9 της αίτησης, είναι βάναυσα – από την αδιάκριτη σφαγή αμάχων έως τη μαζική απέλαση: «Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι από τον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας – περίπου το 85 τοις εκατό του πληθυσμού – έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές μέρος για να καταφύγουν, όσοι δεν μπορούν να φύγουν ή αρνούνται να εκτοπιστούν έχουν σκοτωθεί ή διατρέχουν ακραίο κίνδυνο να σκοτωθούν στα σπίτια τους».

Και δεν θα υπάρξει γυρισμός: «Όπως σημείωσε ο Ειδικός Εισηγητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων, η στέγαση και η αστική υποδομή της Γάζας έχουν ισοπεδωθεί, απογοητεύοντας κάθε ρεαλιστική προοπτική για τους εκτοπισμένους πολίτες της Γάζας να επιστρέψουν στα σπίτια τους, επαναλαμβάνοντας μια μακρά ιστορία μαζικών αναγκαστικών εκτοπισμών Παλαιστινίων από το Ισραήλ».

Ο συνένοχος Ηγεμόνας

Το στοιχείο 142 της αίτησης μπορεί να περικλείει ολόκληρο το δράμα: «Ολόκληρος ο πληθυσμός αντιμετωπίζει την πείνα: 93 τοις εκατό του πληθυσμού στη Γάζα αντιμετωπίζει επίπεδα κρίσης πείνας, με περισσότερους από έναν στους τέσσερις να αντιμετωπίζουν καταστροφικές καταστάσεις» – με τον θάνατο να επίκειται.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 25 Δεκεμβρίουημέρα των Χριστουγέννων – ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε τη γενοκτονική ρητορική του, υποσχόμενος: «Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε και θα εμβαθύνουμε τις μάχες τις επόμενες ημέρες, και αυτό θα είναι μια μακρά μάχη και δεν είναι κοντά στο τέλος».

Έτσι, «ως εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη» και «εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου επί της ουσίας», η Νότια Αφρική ζητά προσωρινά μέτρα, το πρώτο από τα οποία θα είναι «το κράτος του Ισραήλ να αναστείλει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις εντός και κατά της Γάζας».

Αυτό ισοδυναμεί με μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Κάθε κόκκος άμμου από το Negev μέχρι την Αραβία γνωρίζει ότι οι νεοφιλελέ ψυχοπαθείς που είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του κατοικιδίου τους, του τηλεκατευθυνόμενου, ξεμωραμένου ενοίκου του Λευκού Οίκου, δεν είναι μόνο συνένοχοι στην ισραηλινή γενοκτονία αλλά αντιτίθενται σε κάθε πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός .

Παρεμπιπτόντως, μια τέτοια συνενοχή τιμωρείται επίσης από το νόμο, σύμφωνα με τη Σύμβαση Γενοκτονίας.

Globalistan: How the Globalized World Is Dissolving Into Liquid War)

Ως εκ τούτου, είναι δεδομένο ότι η Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ θα προχωρήσουν χωρίς φραγμό για να εμποδίσουν μια δίκαιη δίκη από το Διεθνές Δικαστήριο, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο πίεσης και απειλής. Αυτό συνδυάζεται με την εξαιρετικά περιορισμένη εξουσία που ασκεί οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο για να επιβάλει τον κανόνα του διεθνούς δικαίου στον εξαιρετικό συνδυασμό Ουάσιγκτον-Τελ Αβίβ.

Ενώ ένας ανήσυχος Παγκόσμιος Νότος κινείται προς δράση ενάντια στην άνευ προηγουμένου στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, όπου πάνω από το 1% του πληθυσμού έχει δολοφονηθεί σε λιγότερο από τρεις μήνες, το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ομαδοποιήσει τις πρεσβείες του για να εκβιάσει τους διπλωμάτες και τους πολιτικούς της χώρας υποδοχής για να εκδώσουν γρήγορα μια "άμεση και αδιαμφισβήτητη δήλωση κατά τις ακόλουθες γραμμές: Να δηλώσετε δημόσια και ξεκάθαρα ότι η χώρα σας απορρίπτει τους εξωφρενικούς, παράλογους και αβάσιμους ισχυρισμούς που διατυπώνονται εναντίον του Ισραήλ".

Θα είναι πολύ διαφωτιστικό να δούμε ποια έθνη θα συμμορφωθούν με την εντολή.

Είτε επιτύχουν οι τρέχουσες προσπάθειες της Πρετόρια είτε όχι, αυτή η υπόθεση είναι πιθανό να είναι μόνο η πρώτη του είδους της που κατατίθεται σε δικαστήρια σε όλο τον κόσμο τους επόμενους μήνες και ακόμη και χρόνια. Οι BRICS – των οποίων η Νότια Αφρική είναι ένα σημαντικό κράτος μέλος – αποτελούν μέρος της νέας διόγκωσης των διεθνών οργανισμών που αμφισβητούν τη δυτική ηγεμονία και τη «βασισμένη σε κανόνες τάξη» της. Αυτοί οι κανόνες δεν σημαίνουν τίποτα. κανείς δεν τους έχει δει καν.

Εν μέρει, η πολυπολικότητα έχει αναδυθεί για να διορθώσει τη δεκαετίες-μακρά μετατόπιση μακριά από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και να βιαστεί προς την ανομία που ενσωματώνεται σε αυτούς τους ψευδείς κανόνες. Το σύστημα των εθνικών κρατών που στηρίζει την παγκόσμια τάξη δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το διεθνές δίκαιο που το διασφαλίζει. Χωρίς τον νόμο, αντιμετωπίζουμε πόλεμο, πόλεμο, και περισσότερο πόλεμο, το ιδανικό σύμπαν του Ηγεμόνα του ατελείωτου πολέμου, στην πραγματικότητα.

Η υπόθεση κατηγορίας γενοκτονίας της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ είναι καταφανώς απαραίτητη για να αντιστραφούν αυτές οι κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς συστήματος, και σχεδόν σίγουρα θα είναι η πρώτη από πολλές τέτοιες αγωγές εναντίον του Ισραήλ και των συμμάχων του για να μετατοπίσει τον κόσμο πίσω στη σταθερότητα, την ασφάλεια και την κοινή λογική.

Ἀπό : unz.com


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Στο ¨διεθνές¨¨δικαστήριο" της..ΧΑΓΗΣ. Της "φωλιάς" τών σιωνιστών,για να "δικάσει" τους Σιωνιστες. Εδώ γελάμε με την καρδιά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, κανείς δέν ἀντιλέγει για τά περί "φωλιᾶς", ὅμως ὅπως καί νά τό κάνουμε ὑπάρχουν κανονιστικές διατάξεις πού τό διέπουν ὑπογεγραμμένα ἀπό τά μέλη ὅπως καί τό Ἰσραήλ καί ὅταν οἱ παραβιάσεις αὐτῶν εἶναι καταφανεῖς σίγουρα δέν μπορεῖ νά παρά νά τίς καταδικάσῃ.
      Ἅς ἐλπίσουμε πώς θά γίνουν ὅλα δίκαια.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Καλα ξηγηθηκαν οι "ζουλου" αλλα προβλεπω συντομα να λιμοκτονουν εκει κατω ολως τυχαιως...

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χώρα τῶν BRICS, ἡ Νότιος Ἀφρική, δέν θά ἔλεγα πώς τήν φοβᾶμαι ὅσον ἀφορᾷ τήν οἰκονομία της. Βεβαίως ὑπάρχει ἀκόμη νωπό τό θέμα τους μέ τούς Λευκούς. Μεγάλο θέμα !!!

      Σχετικά θέματα ἔχει δημοσιεύσει ὁ "Κόκκινος Οὐρανός" : https://redskywarning.blogspot.com/search?q=%CE%9D.+%CE%91%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE

      Τό σημαντικό εἶναι πώς ἀπεδείχθη ὡς ἡ μόνη πού πῆρε τήν πρωτοβουλία νά τά βάλλῃ κατά τοῦ Σιωνισμοῦ,παγκοσμίως.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας, Ευαγγελία καί συνεπισκέπτες,
    η Νότιος Αφρική καλώς κι ορθώς πράττει καί "μηνύει" τό κράτος τού σιχαμένου κερατά.
    Η Γενοκτονία όμως δέν σταματάει σέ δικαστικές αίθουσες. Δυστυχέστατα.
    Κι άν -λέμε τώρα- σταματούσε τό Φονικό, ακόμα κι αφτήτή στιγμή, η Καταστροφή, ό Θάνατος καί η Δυστυχία που έχουνε δωρίσει, απλόχερα, οι γενναιόδωροι καί χουβαρντάδες -στά μόνα που είναι, ανέκαθεν, ανοιχτοχέρηδες- ένσαρκωμένοι ανθυποδιάβολοι, δέν είναι -πρακτικώς- δυνατόν ούτε νά "μπαλωθούν", ούτε καί νά τιμωρηθούν οί, πάσης φύσεως, Αυτουργοί αυτών...
    Δέν ξέρω...χάνω τά λόγια μου, νά μήν πώ καί τά λογικά μου...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως ἔτσι ὅμως γίνεται. Διότι ἐάν δέν ὑπῆρχε ὅλο αὐτό τό θανατικό τότε δέν θά ὑφίστατο θέμα γενοκτονίας.
      Ὅτι δέν μπορεῖ νά ἀπαλύνῃ τόν πόνο τοῦ χαμοῦ τόσων ἀνθρώπων, ἀμάχων, γυναικῶν, παιδιῶν εἶναι ἀλήθεια. Ὅμως μία δικαίωσις ἴσως θά μπορέσῃ νά ἔλθῃ μέσα ἀπό τήν καταδίκη τῶν ὑπευθύνων.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. https://pbs.twimg.com/media/GDkijRUa4AAS-Vv?format=jpg&name=large

      Διαγραφή
    3. Πώ,πώ ! Τί χαιρέκακοι ἄνθρωποι πού εἶστε ; !

      Πέραν τοῦ ἀστείου μακάρι νά βγῇ κάτι δίκαιον ἀπό τήν ὑπόθεσιν τῆς Νοτίου Ἀφρικῆς στό Δ.Δ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  4. Επειδή οι Οβριοί είναι ο πιο Μνησίκακος λαός του κόσμου,
    η Νότια Αφρική θα έχει μεγάλες περιπέτειες...

    Εύχομαι οι B.R.I.C.S. να την υποστηρίξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄς ᾿δοῦμε τήν ἐξέλιξιν τῆς ὑποθέσεως.

      Λές ἡ Νότιος Ἀφρική νά πῆγε ἔτσι μόνη "ξυπόλυτη στ᾿ἀγκάθια ; "
      Ξέρουν οἱ BRICS τί πρέπει νά κάνουν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  5. Οι BRICS δεν ειναι ενα ασκερι φωνασκουντων ρεμπελων. Το καθε μελος του μπλοκ μεταφερει εις τον δημοσιον λογο του, το πνευμα και στοχο της νεας υπερδυναμεως.

    Η Νοτιος Αφρικη δεν εκανε τιποτα παραπανω απο το να παρουσιαση την κατευθυνση της πορειας του ομιλου εις τον οποιον ανηκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή