" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Κῦττα ποιοί μιλᾶνε...!


 Ο Ισραηλινός υπουργός αποκαλεί τον Ερντογάν «ναζί», προτρέπει σε εθνικό μποϊκοτάζ για οτιδήποτε τουρκικό

«Προτρέπω τους Ισραηλινούς να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, να μην αγοράζουν τουρκικά προϊόντα και να μην τους υποστηρίζουν οικονομικά», τόνισε ο Μπεν Γκβίρ.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ και ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Otzma Yehudit (Εβραϊκή Δύναμη) Itamar Ben Gvir κάλεσε τις τουρκικές αρχές για τη σύλληψη του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Sagiv Yehezkel στην Τουρκία.

Ο πολιτικός αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «φουλ Ναζί» και προέτρεψε τους Ισραηλινούς να μποϊκοτάρουν οτιδήποτε τουρκικό.

"Η Τουρκία δρα εναντίον Ισραηλινών παικτών και προς οτιδήποτε είναι εξ αποστάσεως ισραηλινό, με τον ναζισμό. Ο Ερντογάν είναι ένας πλήρης Ναζί. Προτρέπω τους Ισραηλινούς να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, να μην αγοράζουν τουρκικά προϊόντα και να μην τους υποστηρίζουν οικονομικά", έγραψε ο Μπεν Γκβίρ στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο Χ (πρώην Twitter).

"Το κράτος του Ισραήλ και οι Ισραηλινοί πολίτες δεν πρέπει να δείξουν επιείκεια προς την Τουρκία. Δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να μας ποδοπατήσουν", πρόσθεσε ο υπουργός.


Στις 14 Ιανουαρίου, ο Ισραηλινός μέσος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Antalyaspor, ο Sagiv Yehezkel έδειξε έναν επίδεσμο στο χέρι του με γραμμένο το "100 days. 7.10" και το αστέρι του Δαβίδ απεικονίζεται πάνω του αφού σημείωσε ένα γκολ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ της ομάδας του και της Trabzonspor. Η επιγραφή αναφερόταν στην 100ή ημέρα από την έναρξη του τρέχοντος γύρου της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, η οποία κλιμακώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023 αφού μαχητές του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικές εισβολές από τη Γάζα στο ισραηλινό έδαφος. Μετά τον αγώνα ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη με την κατηγορία της «δημόσια υποκίνηση εχθρότητας και μίσους».

Στις 15 Ιανουαρίου, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον Yehezkel και να τον εκδιώξουν από τη χώρα. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι ο ποδοσφαιριστής αναμενόταν να φτάσει στο σπίτι εκείνη την ημέρα. Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς είπε ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί σε «σκοτεινή δικτατορία» και κάλεσε τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα κατά της τουρκικής πλευράς.

ἀπό : tass.com

Η Antalyaspor ανακοίνωσε την απόφασή της να αποκλείσει τον Jehezkel από την ομάδα χθες, λέγοντας ότι ενήργησε ενάντια στις «εθνικές αξίες» και «αποκλείστηκε από την ομάδα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου».

 Σε ανακοίνωση του συλλόγου προστίθεται: «Το Διοικητικό μας Συμβούλιο δεν θα επιτρέψει ποτέ συμπεριφορά ενάντια στις ευαισθησίες της χώρας μας, ακόμα κι αν καταλήξει σε πρωτάθλημα ή κύπελλο».

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Yılmaz Tunc, έγραψε επίσης στο X, ότι ο Jehezkel πραγματοποίησε μια «άσχημη ενέργεια υποστηρίζοντας τη σφαγή του Ισραήλ στη Γάζα» αφού σκόραρε στην ισοπαλία 1-1 της Antalyaspor εναντίον της Trabzonspor.

Sinan Boztepe φωτό

Ο πρόεδρος της Antalyaspor, Sinan Boztepe, δήλωσε σε δήλωση στο X: «Η άμεση ανάρτηση μετά το γκολ του κοινοποιήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου μας και το θέμα έγινε αντιληπτό αμέσως.

«Έχει αφαιρεθεί. Θα ήθελα να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν θα επιτρέψω τέτοια συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος, όποια μεγάλη επιτυχία κι αν έρθει στο τέλος».

Ἀπό: middleeastmonitor.com

Ἄκου "ναζί" ἐπεί δή ἔπραξαν τό σωστό καί δίκαιον ! 

Δῆλα δή, ἐάν κάποιος πού καταδικάζει μία γενοκτονία εἶναι ναζί τότε αὐτοί πού τήν διαπράττουν τί ἀκριβῶς εἶναι ;

Τελικῶς, αὐτή ἡ πολεμική ἀντιπαράθεσις ἦρθε κι᾿ἔδειξε σ᾿ὁλόκληρη τήν ἀνθρωπότητα τί σημαίνει σιωνισμός, τί σημαίνει κράτος Ἰσραήλ. Καιρός ἦταν νά καταλάβῃ καί ὁ πλέον δύσπιστος ποιοί εἶναι οἱ πραγματικοί ἔνοχοι σ᾿ὅ,τι συμβαίνει στόν πλανήτη κι᾿ἐμπλέκει σέ πολέμους τά ἔθνη. 

Νά καταλάβουν ποιοί βρίσκονται πίσω ἀπό σκοτεινά γεγονότα πού ταλανίζουν τίς ἀνθρώπινες κοινωνίες καί κατά παράδοξον  ( ἤ καλοσχεδιασμένο )  τρόπο λειτουργοῦν σέ ὑπέρμετρο βαθμό θετικά γιά τήν συγκεκριμένη φυλή. 

Ναί, καιρός ἦταν. Πάντως αὐτοί ἄν καί καταφανῶς ἔνοχοι, δέν θά πάψουν νά φωνάζουν περί τῆς ἀθωότητός τους ἤ ἀκριβέστερα νά παριστάνουν τά θύματα. Τά αἰώνια θύματα...


 Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο: