" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Νετανιάχου : Ἡ Χάγη δέν θά μᾶς σταματήσῃ.

ἐδῶ
 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο να μην αφήσει την υπόθεση γενοκτονίας που εκδικάζεται κατά της χώρας του στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) να σταθεί εμπόδιο στη συνέχιση του πολέμου της χώρας του κατά της Χαμάς στη Γάζα.

« Κανείς δεν θα μας σταματήσει ούτε η Χάγη, ούτε ο Άξονας του Κακού και κανείς άλλος. Είναι δυνατό και απαραίτητο να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη και θα το κάνουμε », είπε.

Ενώ ο όρος « Άξονας του Κακού » χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια ομιλία του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους για να αναφερθεί στο Ιράκ, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα – εκείνη την εποχή πιστευόταν ότι ήταν οι κύριοι εχθροί της Ουάσιγκτον εξοπλισμένοι με « όπλα μαζικής καταστροφής » αργότερα. αποδεικνύεται ότι είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου μύθος – δεν είναι σαφές εάν ο Νετανιάχου σκόπευε να υποτιμήσει την Πιονγκγιάνγκ. Ωστόσο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας υποστήριξαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ότι η Δυτική Ιερουσαλήμ είχε προκαλέσει την επιδρομή εναντίον της με τις « συνεχείς εγκληματικές της πράξεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού ».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας, ο Ισραηλινός ηγέτης χρησιμοποίησε τον όρο για να αναφερθεί στο Ιράν, τους Χούτι της Υεμένης, τη Χεζμπολάχ και την ίδια τη Χαμάς – έναν χαλαρό συνασπισμό που έχει περιγραφεί αλλού ως ο « Άξονας της Αντίστασης » για την αντίθεσή του στην εξουσία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. στην περιοχή.

Οι ακροάσεις για την γενοκτονία κατά του Ισραήλ ξεκίνησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο ICJ της Χάγης στην Ολλανδία, με τη Νότια Αφρική να υποστηρίζει ότι το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε ενέργειες «που αποσκοπούν στην καταστροφή σημαντικού μέρους της παλαιστινιακής εθνικής, φυλετικής και εθνοτικής ομάδας ."

Η Δυτική Ιερουσαλήμ αντέδρασε ότι η Χαμάς είναι στην πραγματικότητα αυτή που τρέφει πρόθεση γενοκτονίας κατά των Ισραηλινών και υποστήριξε ότι δικαιολογείται η προσπάθεια «εξάλειψης » της μαχητικής ομάδας που κατηγορείται για 1.200 θανάτους Ισραηλινών στις 7 Οκτωβρίουανεξάρτητα από τη ζημιά που θα προκύψει στον άμαχο πληθυσμό.

Τα στρατεύματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων παραδέχθηκαν έκτοτε ότι έλαβαν εντολή να πυροβολήσουν Ισραηλινούς στα σύνορα κιμπούτς και στην έρημο κατά τη διάρκεια της επιδρομής της Χαμάς, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πόσα από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πραγματικότητα από Παλαιστίνιους σε αντίθεση με τα πυρά τανκς και τις αεροπορικές επιδρομές των IDF.

Ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου