" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

«Κυνηγημένοι,ἀδικημένοι» ἀλλά ΠΑΝΤΑ,οἱ μόνοι κερδισμένοι !!!

Μία ἐρώτησις,ἀπό τόν φῖλο/ἀναγνώστη Εὖ-Στρατιώτη,ἐδῶ,στάθηκε ἡ ἀφορμή γιά τό κατωτέρῳ θέμα, τό ὁποῖον βεβαίως χωρίς τήν συνεισφορά τοῦ ἀγαπητοῦ ἀναγνώστου μας,Ἰωάννη,ἐδῶ,δέν θά μποροῦσε νά γίνῃ. Καί τόν εὐχαριστοῦμε πολύ διότι,τελικῶς,ἀπεδείχθη πολύ σοβαρό θέμα ! 

Ὁ Ποῦτιν μέ τόν Γ.Εἰσαγγελέα Οὐστίνωφ φωτό
Λοιπόν,στίς ἀρχές τοῦ 2005,μία ὁμάδα Ῥώσσων,5000 ἀτόμων,νομοθέτες,βουλευτές,συγγραφεῖς,μαθηματικοί,ἐπιφανεῖς πολίτες τῆς Ῥωσσίας ἀλλά καί ἁπλοί ἄνθρωποι,ἔστειλαν στόν Γενικό Εἰσαγγελέα τῆς ῬωσσίαςVladimir Ustinov, μία ἐπιστολή διαμαρτυρίας σχετικῶς μέ τούς ἐκεῖ ἑβραίους καί κάποιους νόμους/ὁδηγίες ,συγκεκριμένα ὁ νομικός κώδικας ὑπό τήν ὀνομασία Shulkhan Arukh, τόν ὀποῖον ἀκολουθοῦν,μέσα ἀπό τούς ὁποίους  φαίνεται ξεκάθαρα τό ἀντι-χριστιανικό μῖσος. Ἡ ἐρώτησις πρός τόν Γενικό Εἰσαγγελέα,ἦταν πόσο ἐπικίνδυνο μπορεῖ νά εἶναι αὐτό γιά τήν χώρα τους καί φυσικά τοῦ ζήτησαν μία διερεύνησιν γιά ῥατσιστική ὑποκίνησιν.

Ἄς ᾿δοῦμε τό θέμα πώς εἶχε : 

Ρώσοι εισαγγελείς ξεκίνησαν μια προκαταρκτική έρευνα για μια ρωσική εβραϊκή οργάνωση για τη δημοσίευση ενός εβραϊκού κειμένου 500 ετών. Πριν από δύο εβδομάδες, οι εισαγγελείς της Μόσχας αρνήθηκαν να κινήσουν ποινική υπόθεση εναντίον των συντακτών μιας επιστολής που καλούσε τις ρωσικές αρχές να απαγορεύσουν τις εβραϊκές θρησκευτικές οργανώσεις ως εξτρεμιστές. Τώρα, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ερευνήσουν μια εβραϊκή οργάνωση που δημοσίευσε το Shulchan Aruch, το οποίο οι συντάκτες της αντισημιτικής επιστολής ανέφεραν ως αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους. 

 Shulchan Aruch
Η προκαταρκτική έρευνα οδήγησε τουλάχιστον έναν Ρώσο Εβραίο αξιωματούχο να κάνει παράλληλες αντισημιτικές συγκρίσεις στο παρελθόν της Ρωσίας. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η αρχική έρευνα θα οδηγήσει σε πλήρη έρευνα της εβραϊκής ομάδας, του Κογκρέσου των Εβραϊκών Θρησκευτικών Οργανώσεων και Κοινοτήτων της Ρωσίας, CJROAR . Τα γεγονότα παρακινούν ρωσικές εβραϊκές ομάδες που συχνά διαφωνούν μεταξύ τους για να βρουν κοινό έδαφος για να αντιταχθούν στις ενέργειες των εισαγγελέων. 

Η επιστολή, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, ζήτησε τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων των εβραϊκών θρησκευτικών ομάδων στη Ρωσία που λειτουργούν σύμφωνα με τον «ηθικό νόμο του Shulchan Aruch», έναν κώδικα πρακτικής halachah ή εβραϊκού νόμου, που ισχυρίζεται η επιστολή περιέχει κανόνες που είναι προσβλητικοί για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Υποστηρίζοντας ότι
οι Εβραίοι πιστεύουν στα «αντιχριστιανικά ήθη», οι υπογράφοντες απαίτησαν επίσης ν᾿ απαγορευτεί στους Εβραίους να απασχολούνται στη δημόσια διοίκηση και στα μέσα ενημέρωσης. Η επιστολή, η οποία περιελάμβανε 20 βουλευτές της Δούμα μεταξύ των 5.000 υπογραφόντων της, προέτρεψε στην ποινική δίωξη της CJROAR, η οποία δημοσίευσε μια ρωσική μετάφραση του Kitzur Shulchan Aruch, μιας συνοπτικής έκδοσης του κώδικα, το 1999. 

Τα νέα ότι οι εισαγγελείς ερευνούν μια εβραϊκή ομάδα δημιούργησαν ένα πρωτοσέλιδο την Πέμπτη σε μια εθνικής εμβέλειας εφημερίδα της Ρωσίας και ώθησαν τρεις από τις μεγάλες εβραϊκές ομάδες της Ρωσίας να απαντήσουν. Ο Σεργκέι Μάρτενκο, εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Μόσχας, δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia ότι το γραφείο του έκρινε απαραίτητο να εξετάσει την CJROAR, αν και αρνήθηκε να πει τι προκάλεσε αυτή την κίνηση. Η Izvestia εικάζει ότι η έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε ποινική κατηγορία εξτρεμισμού εναντίον της CJROAR. 

Η έρευνα δημιούργησε αγανάκτηση σε ρωσικές εβραϊκές ομάδες. Ακόμη και μια εβραϊκή οργάνωση που διαφωνούσε με την CJROAR είπε ότι είναι εντυπωσιακό ότι οι εισαγγελείς διερευνούν μια εβραϊκή οργάνωση αντί να διώκουν εκείνους που έγραψαν την αντισημιτική επιστολή

"Είμαστε εξοργισμένοι από το ίδιο το γεγονός αυτού του ελέγχου", Alexander Boroda, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AEN την Πέμπτη. «Μια ανασκόπηση των βιβλίων που γράφτηκαν τον 16ο ή 17ο αιώνα και είναι η κληρονομιά μας ».

Pinchas Goldschmidt (φωτό)
Σπάνια οι εθνικής εμβέλειας εφημερίδες στη Ρωσία δημοσιεύουν ραβινικά σχόλια για ένα κλασικό εβραϊκό κείμενο στην πρώτη σελίδα. Αλλά αυτό συνέβη αυτή την εβδομάδα, όταν η Izvestia έδωσε ένα λεπτομερές σχόλιο από τον Pinchas Goldschmidt * , επικεφαλής ραβίνο της εβραϊκής κοινότητας της Μόσχας και επικεφαλής του ραβινικού δικαστηρίου που συνδέεται με την CJROAR, ο οποίος παρείχε τις παρατηρήσεις του σχετικά με τις περικοπές στο Shulchan Aruch που φάνηκαν να ενοχλούν περισσότερο όσους έγραψαν την αντι- Σημιτική επιστολή. Μεταξύ των αποσπασμάτων είναι η απαγόρευση για τους Εβραίους να διδάσκουν οποιαδήποτε από τις τέχνες που γνωρίζουν, σε μη-Εβραίους ή σε εβραίες γυναίκες να βοηθούν μη-εβραίες γυναίκες κατά τον τοκετό...

Στα σχόλιά του για την εφημερίδα, ο Goldschmidt εξήγησε ότι τέτοιοι νόμοι και απαγορεύσεις προέρχονταν από την αρχαία ιστορία - μερικοί από τους προχριστιανικούς χρόνους πριν από 2.500 χρόνια - και αναφέρονται σε λατρευτές ειδώλων, όχι στους χριστιανούς. Ενώ τα σχόλιά του θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ρωσικό κοινό να κατανοήσει τη συνεχιζόμενη διαφωνία σχετικά με έναν σκοτεινό εβραϊκό κώδικα, ο Goldschmidt είπε στην JTA ότι ένοιωσε άβολα παρέχοντας τέτοια σχόλια στην εφημερίδα.
«Είναι ειρωνικό το ότι μπαίνω στο ρόλο του προκάτοχού μου, Ραβίνου Γιακόφ Μαζέ», είπε ο Γκόλντσμιντ, αναφερόμενος στον επικεφαλής ραβίνο της Μόσχας που κατέθεσε σε θέματα εβραϊκού δικαίου κατά τη διάρκεια της δίκης του Μπέιλις, μια περίφημη υπόθεση δυσφήμισης αίματος του 1913.  (Σημ. Πελασ. ἕνας ἑβραῖος τῆς Ῥωσσίαςὁ ὁποῖος εἶχε κατηγορηθῆ γιά τήν ἀπαγωγή καί τελετουργική δολοφονία ἑνός 13χρονου ἀγοριοῦ στό Κίεβο,ἀλλά μετά ἀπό περιπετειώδη δίκη ἀθωώθηκε. Σχετικῶς ἐδῶ)

«Τα ζητήματα που διακυβεύονταν κατά τη διάρκεια της δίκης του Beilis τότε επέστρεψαν για να στοιχειώνουν τη Ρωσία σήμερα», δήλωσε ο Goldschmidt. Σε μια σχετική ανάπτυξη, Οι ηγέτες δύο ρωσικών εβραϊκών οργανώσεων κάλεσαν την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την Πέμπτη να αποτρέψουν την οργάνωση των σοσιαλδημοκρατικών, σοσιαλιστικών και εργατικών κομμάτων από το να αποδεχθούν στις τάξεις τους ένα ρωσικό κόμμα του οποίου οι ηγέτες υπέγραψαν την αντισημιτική επιστολή. 

Dmitry Rogozin
Σε ξεχωριστές δηλώσεις, η Ομοσπονδία Εβραϊκών Κοινοτήτων και το Ρωσικό Εβραϊκό Κογκρέσο υπενθύμισαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή ηγεσία ότι οι περισσότεροι Ρώσοι νομοθέτες που υπέγραψαν την επιστολή ήταν εκπρόσωποι του κόμματος της Ροντίνα, ενός  εθνικιστικού κόμματος και ενός από τα τέσσερα ρωσικά πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται επί του παρόντος στη Ρωσική Δούμα ή στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Σοσιαλιστική Διεθνής εξετάζει επί του παρόντος αίτηση εγγραφής από τη Ροντίνα. Οι ηγέτες της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων δήλωσαν σε συνέδριο στη Μόσχα ότι τα μέλη της Ροδίνας πλήττονται από αντισημιτισμό και ξενοφοβία. 

«Κανείς από αυτούς δεν ζήτησε συγγνώμη», δήλωσε ο πρόεδρος του RJC, Vladimir Slutsker, αναφερόμενος στα μέλη της Ροντίνα που υπέγραψαν την επιστολή. «Κανείς δεν εκδιώχθηκε από το κόμμα ή από την κοινοβουλευτική φατρία της Ροντίνα». 

Εν τω μεταξύ, ο αρχηγός της Ροντίνα, Ντμίτρι Ρογκοζίν, έγραψε στον Goldschmidt την Πέμπτη, εξαιρώντας τον εαυτό του από τα μέλη του κόμματός του που υπέγραψαν την επιστολή. Ο Ρογκοζίν, του οποίου το κόμμα έχει κερδίσει δημοτικότητα από την ίδρυσή του πριν από λίγα χρόνια, έγραψε ότι κατά τη γνώμη του κόμματός του, οι θεολογικές πηγές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για νομική δίωξη οποιουδήποτε ανεξαρτήτως πίστεως, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων. Είπε ότι λυπάται που η επιστολή υπογράφηκε από μέλη του κόμματός του και καταδίκασε τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία

Ἡ Συναγωγή Choral  στήν Μόσχα (φωτό)

Ωστόσο, η επιστολή του Ρογκοζίν δεν ανέφερε κυρώσεις εναντίον των 14 νομοθετών Ροντίνα που υπέγραψαν την αντισημιτική επιστολή. Ο Goldschmidt χαιρέτισε συγκρατημένα την επιστολή, αλλά είπε ότι θα περίμενε ο Ρογκοζίν να επιπλήξει - και ίσως ακόμη και να αποβάλει - αυτούς τους νομοθέτες από το κόμμα του. Είπε ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε από την αντισημιτική επιστολή και η αντίδραση παρακολούθησης των εισαγγελέων μαρτυρούν το γεγονός ότι ο αντισημιτισμός χρησιμοποιείται για πολιτικό όφελος, ειδικά κατά τη διάρκεια των επόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών, που αναμένεται αργά 2007. 

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο θρησκευτικός αντισημιτισμός έχει ήδη γίνει πρωταρχικός παράγοντας στις επερχόμενες εκλογές», δήλωσε ο Goldschmidt. 
(23 Ἰουνίου 2005, ἐδῶ)

Ἀποτέλεσμα ὅλου αὐτοῦ; 

Ο Goldschmidt απελάθηκε από τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2005, αλλά του επετράπη να επιστρέψει στην κοινότητα μετά από τρεις μήνεςμετά από μια διεθνή εκστρατεία. Το 2010 με ειδική εντολή του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφέγινε πολίτης της Ρωσίας.

Γράφει τό βικιπαίδια (ἐδῶ),πῶς ἔγινε ὅμως; Ὁ Γκόλντσμιθ εἶχε πάει γιά διακοπές στό Ἰσραήλ τό καλοκαίρι τοῦ 2005,στήν ἐπιστροφή του : 

Η βίζα του ακυρώθηκε σε αεροδρόμιο της Μόσχας, αφού επέστρεψε από ταξίδι στο Ισραήλ , αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει στο Τελ Αβίβ, 

Στην επιστολή του υπουργείου αναφέρεται το άρθρο 27 του νόμου περί μετανάστευσης της Ρωσίας, το οποίο εμποδίζει τους αλλοδαπούς που θεωρούνται απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια να εισέλθουν στη χώρα.

 "Το να θεωρηθεί απειλή εθνικής ασφάλειας είναι γελοίο." δήλωσε ο Mark Levin, εκτελεστικός διευθυντής του NCSJ: Advocates on Behalf Εβραίων στη Ρωσία, την Ουκρανία , τα κράτη της Βαλτικής και Ευρασία. είπε ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να ενημερώνει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την κατάσταση, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ελβετίας πιέζουν για την επιστροφή του Goldschmidt

 ....« ανεξάρτητα από τον λόγο, αυτό είναι απολύτως εξωφρενικό. Ο άνθρωπος έχει εργαστεί εδώ για 15 χρόνια, έχει πολλούς οπαδούς. Σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί απειλή για τη ρωσική εθνική ασφάλεια »  δήλωσε ο Μιχαήλ Τσλένοφ, επικεφαλής της εβραϊκής οργάνωσης της Βα᾿άντ (**). (ἐδῶ)

Ὁ Γκόλνσμιθ,τελικῶς ἔλαβε βίζα τόν Ἰανουάριο τοῦ 2006.Καί ὅπως διαβάσαμε πιό πάνω,τέσσερα χρόνια ἀργότερα ἔγινε καί Ῥῶσσος πολίτης.

Ἄς ᾿δοῦμε καί σχετικῶς μέ τό Shulkhan Arukh καί κατά πόσον ἀποτελεῖ γιά τούς ἑβραίους,ἁπλῶς μία ἀνασκόπησιν κειμένων τοῦ 16ου αἰ.

Ἐκδήλωσις πού ἀπαιτεῖ τήν ἐκμάθησιν τοῦ Shulkhan Arukh (ἀπό ἐδῶ)

Ο νομικός κώδικας που είναι γνωστός ως Shulkhan Arukh , συντάχθηκε από τον Σεφαρδίτη ραβίνο Joseph Caro στα μέσα του 1500, και εξακολουθεί να είναι ο τυπικός νομικός κώδικας του Ιουδαϊσμού . 

Όταν οι ραβίνοι, ειδικά εάν είναι Ορθόδοξοι , καλούνται να αποφανθούν για ένα ζήτημα του εβραϊκού νόμου, ο πρώτος τόμος που συμβουλεύονται γενικά είναι ο Shulkhan Arukh. Ένας σημαντικός λόγος για την καθολική αποδοχή του είναι ότι ήταν ο πρώτος κώδικας που απαριθμούσε τα διαφορετικά έθιμα και νόμους τόσο των Σεφαραδικών όσο και των Ασκενάζιμ Εβραίων.  

Το Shulkhan Arukh χωρίζεται σε τέσσερις τόμους:

1. Orakh Hayyim - νόμοι της προσευχής και των εορτών .

2. Yoreh Deah - διαφορετικοί νόμοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διέπουν τη φιλανθρωπική οργάνωση ( tzedaka ), τη μελέτη Torah και τους εβραϊκούς διατροφικούς νόμους .

3. Even ha­Ezer -νόμοι σχετικά εβραϊκό γάμο και το διαζύγιο .

4. Khoshen Mishpat - Ιουδαίο αστικό δίκαιο.

Μέχρι σήμερα, η ραβινική χειροτονία ( semikha ) δίνεται συνήθως σε έναν μαθητή μόνο αφού εξεταστεί στο Shulkhan Arukhειδικά σε εκείνα τα τμήματα που ασχολούνται με το kashrut ( διατροφικοί νόμοι ).  (ἀπό ἐδῶ)

Μάλιστα. Ποῦ μένουμε; Σ᾿αὐτό πού λένε οἱ ἴδιοι μέσῳ τῆς σελίδος τους : 

εξακολουθεί να είναι ο τυπικός νομικός κώδικας του Ιουδαϊσμού 

Όλοι οι ραβίνοι  ο πρώτος τόμος που συμβουλεύονται γενικά είναι ο Shulkhan Arukh. 

Μέχρι σήμερα, η ραβινική χειροτονία ( semikha ) δίνεται συνήθως σε έναν μαθητή μόνο αφού εξεταστεί στο Shulkhan Arukh,

Ἔ, ναί τούς παρεξήγησαν οἱ ῥῶσσοι νομοθέτες...Τούς καημένους...

Τί ἔχει σημασία ὅμως; Πώς ὁ Γκόλντσμιθ δικαιώθηκε,ἀφοῦ ξεσηκώθηκαν ὅλοι οἱ ἑβραῖοι. Τί σημαίνει αὐτό ; Ἐπιβεβαιώνεται ἡ δύναμίς τους ! Ἔμ πῶς νά μήν ἐπιβεβαιώνεται ὅταν ξέρουν πώς νά ὀργανώνονται; Γιά διαβᾶστε πρῶτα γιά τόν Γκόλντσμιθ,τά βραβεῖα καί τίς τιμές του καί μετά γιά τίς ὀργανώσεις τους στήν Εὐρώπη.: 

Pinchas Goldschmidt(φωτό)
*Γεννημένος στήν Ζυρίχη της Ελβετίας 
 Ο Goldschmidt έφτασε στη Ρωσία το 1989 και άρχισε να παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποκατάσταση της εβραϊκής ζωής και των κοινοτικών δομών της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, νηπιαγωγείων, ραβινικού δικαστηρίου, ταφής, κοινωνικών εστιατορίων, μαγειρεία απόρων, σχολών ραβινικής και πολιτικής προστασίας δομές, όπως το Ρωσικό Εβραϊκό Συνέδριο και το Συνέδριο των Εβραϊκών θρησκευτικών Οργανώσεων και Ενώσεων στη Ρωσία (CJROAR).

Τον Ιανουάριο του 2005, πεντακόσια άτομα ( σημ. Πελασγ. πέντε χιλιάδες ἦσαν κατά τά δημοσιεύματα τῆς ἐποχῆς,ὅπως διαβάζουμε πιό πάνω.Ἀπό τό βικιπαίδια ξέφυγε ἕνα μηδενικό...), συμπεριλαμβανομένων εκδοτών εφημερίδων, διανοούμενων, του κοινού και 19 βουλευτών ( 20 βουλευτές τῆς Δούμα.Καί ἐδῶ τῆς ξέφυγε ἕνας.),της Δούμα δημοσίευσαν μια καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας . Οι καταγγέλοντες ζήτησαν το κλείσιμο της εβραϊκής οργανωμένης ζωής στη Ρωσία. Μια επόμενη τηλεοπτική εκπομπή , κατά την οποία 100.000 άτομα τηλεφώνησαν, αποκάλυψε ότι το 54% των συμμετεχόντων υποστήριξε την ιδέα της απαγόρευσης όλων των εβραϊκών οργανώσεων στη Ρωσία. Ο Goldschmidt έγραψε μια λεπτομερή απάντηση σε όλες τις κατηγορίες και απηύθυνε την επιστολή στον Ντμίτρι Ρόγκοζιν , αρχηγό του εθνικιστικού κόμματος Ροντίνα (Μητέρα), ο οποίος, αφού έλαβε την επιστολή του Goldschmidt, ζήτησε συγγνώμη και εξαιρέθηκε από την καταγγελία. ( Σημ. Πελ. Τελικῶς οἱ ἑβραῖοι μία χαρά τά πᾶνε μέ τά ἐθνικιστικά/ἀκροδεξιά κόμματα/παρατάξεις τῆς Ἀνατολικῆς Εὐρώπης,χωρῶν τοῦ πρώην Ἀνατολικοῦ Μπλόκ...)

Ο Goldschmidt απελάθηκε από τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2005, αλλά του επιτράπηκε να επιστρέψει στην κοινότητα μετά από τρεις μήνες, μετά από μια διεθνή εκστρατεία. Το 2010 με ειδική εντολή του προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ , έγινε πολίτης της Ρωσίας

Συμμετέχει ενεργά σε διαθρησκευτικές συγκεντρώσεις διαλόγου με Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στη Νέα Υόρκη, Παρίσι, Astana ,  Σεβίλλη , Βιέννη και Μόσχα. 
Στο ρόλο του ως προέδρου του CER, ο Goldschmidt επικεντρώθηκε στη διασφάλιση της εβραϊκής συνέχειας στην Ευρώπη, καθώς και στην καταπολέμηση της νομοθεσίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατά της τελετουργικής σφαγής και της περιτομής.

... η CER συμμετείχε επίσης στον διαθρησκευτικό διάλογο και ήταν ηγετική θέση στη συγγραφή και την έγκριση για το έγγραφο του 2016 «Από την Ιερουσαλήμ στη Ρώμη», την πρώτη εβραϊκή θεολογική απάντηση στο Nostra Aetate της καθολικής εκκλησίας , που εκδόθηκε πριν από 51 χρόνια, το οποίο απέρριψε την έννοια της συλλογικής ενοχής του εβραϊκού λαού για το θάνατο του Ιησού.

Ο ραβίνος ίδρυσε επίσης το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Ηγεσίας των Μουσουλμάνων για να συμβάλει στη δημιουργία διαλόγου μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων της Ευρώπης και να ανανεώσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των θρησκευτικών ταυτοτήτων. (ἐδῶ)

Μετά λοιπόν ὅσα ἔλαβαν χώρα στήν Ῥωσσία μέ τούς ἑβραίους,τήν ἀποκατάστασιν τοῦ ῥαββίνου καί τήν τιμή ἀπό τήν ῥωσσική πολιτεία στό πρόσωπό του,ἄρχισαν καί τά βραβεῖα. Ἀνταλλαγή βραβείων μεταξύ Γκόλντσμιθ καί Γαλλίας,ὁ λόγος : 





Σαρκοζί : «Δεν θέλουμε οι Γάλλοι Εβραίοι να φύγουν από τη Γαλλία επειδή φοβούνται. Θέλουμε να είναι άνετα να φορούν kippah. Πρέπει να σηκωθούμε για να προστατεύσουμε τις εβραϊκές μας κοινότητες. Είναι αδύνατο να μην το κάνουμε. Δεν πολεμήσαμε τους Ναζί για να αναγκάσουμε τους Εβραίους να τρέξουν στο Ισραήλ 70 χρόνια μετά. » (Ἰανουάριος 2016,ἀπό ἐδῶ



 Ο επικεφαλής Ραβίνος Pinchas Goldschmidt, πρόεδρος της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων (CER) ,έλαβε το υψηλότερο βραβείο της Γαλλίας, το Légion d'Honneur , σε τελετή στο Παρίσι, από τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων Jean-Yves Le Drian.

... Απέτινε φόρο τιμής στην εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας, που είναι μακράν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, προσθέτοντας: «Θα συνεχίσουμε το έργο μας για τις θρησκευτικές μειονότητες προκειμένου να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη απαλλαγμένη από μίσος που σέβεται την ελευθερία μας και το δικαίωμα να ασκήσουμε την πίστη μας».
(Νοέμβριος 2018)


Η Διάσκεψη των Ευρωπαίων Ραβίνων (CER) είναι η πρωταρχική Ορθόδοξη ραβινική συμμαχία στην Ευρώπη. Ενώνει περισσότερους από 700 θρησκευτικούς ηγέτες των κοινών κοινοτήτων συναγωγών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1956 με πρωτοβουλία του Βρετανού αρχιραβίνου Sir Israel Brodie, προκειμένου να αναβιώσει τις εξοντωμένες εβραϊκές κοινότητες στην ηπειρωτική Ευρώπη. Ο Brodie υποστηρίχθηκε από τον επικεφαλής ραβίνο της Γαλλίας, τον Jacob Kaplan, τον επικεφαλής ραβίνο του Άμστερνταμ, τον Aharon Schuster και τον Βρετανό Σεφαρδίτη πνευματικό ηγέτη, Hacham Gaon. (ἐδῶ. Διαβᾶστε,ἔχει καί θυγατρικές...)


Το συνέδριο των εβραϊκών θρησκευτικών οργανώσεων και ενώσεων στη Ρωσία (CJROAR) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1993. Το CJROAR συνδέει 100 εβραϊκές οργανώσεις σε 68 ρωσικές πόλεις. Αυτός ο φορέας δεν διαθέτει διοικητικές εξουσίες, αλλά εκτελεί συμβουλευτικές, συντονιστικές και αντιπροσωπευτικές λειτουργίες. 
Οι κύριες δραστηριότητές του είναι ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή θρησκευτικών σεμιναρίων, η προετοιμασία του προσωπικού για το έργο σε κοινότητες, η εισαγωγή του εβραϊκού πληθυσμού στις εθνικές παραδόσεις, καθώς και η εκπαιδευτική και εκδοτική δραστηριότητα..
...Στις αρχές του σχολικού έτους 2006, το CJROAR εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο κάλεσε τους Εβραίους της Ρωσίας και τους επικεφαλής των εβραϊκών κοινοτήτων να ζητήσουν να ενημερώσουν τον Αρχηγό Ραβί της Ρωσίας για τους Εβραίους μαθητές που υποχρεούνται να μελετήσουν τα «Βασικά της Χριστιανική Ορθόδοξη κουλτούρα ", την διεξαγωγή εξετάσεων κατά την διάρκεια του Shabbat και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην τήρηση των εβραϊκών θρησκευτικών κανόνων (ἐδῶ)

ἀπό τήν πορεία τοῦ 1987,στήν Σοβιετική Ἕνωσιν.  ἐδῶ

Το National Coalition Supporting Eurasia Jewry ή NCSEJ , πρώην National Conference Supporting Soviet Jewry ή NCSJ , είναι ένας οργανισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες που υποστηρίζει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των Εβραίων στη Ρωσία , την Ουκρανία , τη Λευκορωσία , τα κράτη της Βαλτικής και την Ευρασία ....Με έδρα την Ουάσιγκτον DC , είναι τώρα μια οργανωση προστασίας περίπου 50 εθνικών οργανώσεων και 300+ τοπικών ομοσπονδιών, κοινοτικών συμβουλίων και επιτροπών..... 
...Διοργάνωσε πορεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους  Εβραίους της Σοβιετικής Ένωσης,στις 6 Δεκεμβρίου 1987, μια μέρα πριν από μια συνάντηση μεταξύ του Ρόναλντ Ρέιγκαν και του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ . Περίπου 250.000 άνθρωποι ήταν εκεί, μεταξύ των οποίων ο George HW Bush , ο Iosif Begun , ο Yuli Edelstein , η Ida Nudel και ο Natan Sharansky...Υπεύθυνος της οργάνωσης είναι ο Stephen Greenberg και ο πρόεδρος Alexander Smukler .( ἐδῶ)

Καί βεβαίως ὑπάρχει τό Εὐρωπαϊκό Ἑβραϊκό Κοινοβούλιο,ὁ IHRA καί σχεδόν ὅλοι οἱ φορεῖς τῆς Ε.Ε. ἔχουν σέ πρώτη γραμμή καί προτεραιότητα τήν προστασία τῶν ἑβραίων καί τήν καταπολέμησιν τοῦ ἀντι-σημιτισμοῦ.Ὅπως βεβαίως καί ὅλες οἱ εὐρωπαϊκές χῶρες στίς ὁποῖες ἔχουν ἐπιβληθῆ καί ψηφιστῆ ἀνάλογοι νόμοι κατά τοῦ ἀντι-σημιτισμοῦ


(**) Ο Vaad είναι εβραϊκός όρος για ένα συμβούλιο.Συχνά αναφέρεται σε συμβούλιο ραβίνων , δηλαδή σε ραβινικό συμβούλιο. Είναι ένα φαινόμενο διασποράς, που δεν έχει προηγούμενο στους Ταλμουδικούς χρόνους...Από τον Διαφωτισμό και την επακόλουθη χειραφέτηση των Εβραίων που ζουν σε ευρωπαϊκά έθνη, οι εβραϊκές κοινότητες δεν έχουν πλέον τις δικές τους αυτόνομες κυβερνήσεις και δεν υπάρχουν πια οι κυβερνήτες. Ωστόσο, οι Vaads που εξουσιοδοτήθηκαν από τους Rabbinat και τους ηγέτες της κοινότητας συνέχισαν να ασκούν τεράστια δύναμη στις αντίστοιχες εβραϊκές κοινότητες τους Ένα πρωταρχικό παράδειγμα αυτού ήταν ο Vaad Rosh Hashochtim της Πολωνίας και της Λιθουανίας , ένα συμβούλιο που απαρτιζόταν από επτά Ραβίνους που ρύθμιζαν τα 3.500 ασκούμενα shochtim στην Πολωνία και τη Λιθουανία πριν από το Ολοκαύτωμα .

Σήμερα, οι Vaads εξακολουθούν να υπάρχουν ως ραβινικά συμβούλια, το καθένα με το δικό του πεδίο. Μερικοί ασχολούνται με τη διατήρηση των κοινοτικών προτύπων του kashrut (kosher food). Άλλοι ασχολούνται με κοινοτικά πρότυπα γάμου, διαζυγίου και μετατροπής σε Ιουδαϊσμό .
Οι σύγχρονες Vaads στον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό περιλαμβάνουν το Vaad Halakha και το Beth Din της Αμερικής, και τα δύο χρηματοδοτούμενα από το Ριβινικό Συμβούλιο της Αμερικής . Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Vaad Harabonim, μέρος του Συμβουλίου της Νέας Αγγλίας. Επιβλέπει το kashrut των τροφίμων για πολλούς κατασκευαστές τροφίμων στη Νέα Αγγλία , ΗΠΑ...( ἐδῶ)

Δέν ἀφήνουν νά τούς ξεφύγει τίποτα,λέμε.Μέχρι καί ( ἴσως κυρίως αὐτό) τό φαγητό. Τά κοσέρ τους...Καί μετά θά μᾶς ποῦν ὅτι ἔκαναν τά πειραματικά,θανατηφόρα ἐμβόλια οἱ ἑβραῖοι ...!!! 

Ποιός εἴπαμε πώς εἶναι ὁ σκοπός ἱδρύσεως τῆς Ὀρθόδοξης ῥαββινικῆς συμμαχίας στήν Εὐρώπη ; 

« να αναβιώσει τις εξοντωμένες εβραϊκές κοινότητες στην ηπειρωτική Ευρώπη. » 

Γιά νά θυμηθοῦμε κάτι,πάλι σχετιζόμενο μέ τήν Ῥωσσία καί ἀπ᾿αὐτό θά καταλάβετε ποιοί εἶναι οἱ σκοποί τους καί γιά ποιό λόγον δημιουργήθηκε ὅλο τό θέμα μέ τό Shulkhan Arukh  ἀπό τούς ἐπιφανεῖς Ῥώσσους : 

«...Ο Ewald Ammende πέθανε στις 15 Απριλίου 1936 υπό περίεργες συνθήκες στο Πεκίνο, όπου ήθελε να συναντηθεί με εκπροσώπους των εβραϊκών μειονοτήτων από το Valdgeym ( Εβραϊκή Εθνική Περιοχή στην Άπω Ανατολή)...


Η Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια ( JAO ) είναι στη ρωσική Άπω Ανατολή...Στην ακμή του, στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο εβραϊκός πληθυσμός στην περιοχή έφτασε στα 46.000-50.000 περίπου, περίπου το 25% του συνολικού πληθυσμού. Από την απογραφή του 2010 , ο πληθυσμός του JAO ήταν 176.558 άτομα...Μέχρι το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε το Ρωσικό Γραφείο Απογραφής, υπήρχαν μόνο 1.628 Εβραίοι...

Το άρθρο 65 του Συντάγματος της Ρωσίας ορίζει ότι η JAO είναι η μόνη αυτόνομη περιφέρεια της Ρωσίας . Είναι μία από τις δύο επίσημες εβραϊκές δικαιοδοσίες στον κόσμο, η άλλη είναι το Ισραήλ ..   

Ὁ Ewald Ammende εἶναι αὐτός πού ἀγωνίστηκε γιά τά δικαιώματα τῶν ἐθνικῶν μειονοτήτων στήν Εὐρώπη,ἱδρυτής τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Συνεδρίου Ἐθνικοτήτων πού τελικῶς ἐξελίχθηκε στήν σὐγχρονη Ὁμοσπονδιακή Ἕνωσιν Εὐρωπαϊκῶν Μειονοτήτων (Federal Union of European Nationalities (FUEN) ( Ἄς τά ξαναδιαβάσουμε,ΕΔΩ)

Νά συνδυάσουμε καί αὐτό : 

...στήν πόλιν Τερεζίν τῆς Τσεχίας ἔγινε μία διάσκεψις, τόν Ἰούνιο τοῦ 2009, ὑπό τόν τίτλον : Διάσκεψις περιουσιακῶν στοιχείων τοῦ ὁλοκαυτώματος ὅπου μαζεύτηκαν 47 χῶρες ( ὅλης τῆς Εὐρώπης σύν Ἀργεντινή,Αὐστραλία,Καναδᾶς,ΗΠΑ, Οὐρουγουάη καί βεβαίως τό Ἰσραήλ)  καί ὑπέγραψαν δεσμευτική δήλωσιν ὅτι θά λάβουν μέτρα γιά τήν διόρθωσιν τῶν οἰκονομικῶν λαθῶν ἑναντίον τῶν ἑβραίων,πού ἐπῆλθαν ἐκ τοῦ ὁλοκαυτώματος
Ένα χρόνο αργότερα, 43 από τους υπογράφοντες (εκτός της Λευκορωσίας , της Μάλτας , της Ρωσίας και της Πολωνίας) ενέκριναν ένα συνοδευτικό έγγραφο, τις Οδηγίες του 2010 και τις Βέλτιστες Πρακτικές για την Επιστροφή και Αποζημίωση Ακίνητης (Πραγματικής) Ιδιοκτησίας , οι οποίες καθορίζουν τις βέλτιστες πρακτικές για ακίνητα. Σύμφωνα με τις οδηγίες , προτιμάται η επιστροφή του ίδιου του ακινήτου ( σε αποζημίωση ), ωστόσο όταν δεν είναι δυνατή η πληρωμή η αντικατάσταση ακινήτου που είναι "πραγματικά δίκαιη και επαρκής" είναι δυνατή. ...( Ἀπό ΕΔΩ , ὅπου οἱ Πολωνοί ἤδη γνωρίζουν τί ἐστί ἑβραῖος...) 

Γιά λογαριασμό τῆς χώρας μας,ὑπέγραψε τήν συγκεκριμένη διακήρυξιν ὁ Μιλτιάδης Κύρκος.Διαβάζουμε στήν σελίδα τοῦ ΚΙΣ  : 


Γιά τό τέλος καί μετά ἀπ᾿ὅσα εἴδαμε καί διαβάσαμε ( ἄν καί τό μεγαλύτερο μέρος τους μᾶς εἶναι ἤδη γνωστόν) γιά τήν δρᾶσιν τῶν ἐν λόγῳ ἐν Εὐρώπῃ,κράτησα ἀπόσπασμα σχετικῶς μέ τό θέμα,ἀπό τήν ἐφημερίδα «The New York Sun»,ὑπό τόν τίτλον «Ὁ νέος πόλεμος ἑναντόν τῶν ἑβραίων».  Διαβᾶστε : 

Φυσικά,το Ταλμούδ  ή το Σουλχάν Αρούκ, δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από αναφορές κατά των Χριστιανών. Δεδομένης της παγκόσμιας μεταχείρισης των Εβραίων τα τελευταία 1.500 χρόνια, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περισσότερα από αυτά. Ωστόσο, εάν πρόκειται να αρχίσουμε να εξαλείφουμε τα θρησκευτικά βιβλία για τα αποσπάσματα μίσους, γιατί να ξεκινήσουμε με την ήσσονος σημασίας περίπτωση των Εβραίων; Ας κάψουμε πρώτα την Καινή Διαθήκη και το Κοράνι...

Τό καταλάβατε; Πρῶτα τήν Καινή Διαθήκη !!! Τό ἱερό βιβλίο τῶν Χριστιανῶν,μέ τόν λόγον τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ,πού τό κύριον καί βασικό μήνυμά Του εἶναι ἡ Ἀγάπη γιά τόν πλησίον. Ὄχι πώς μᾶς κάνει ἐντύπωσιν,οὔτε ἔκπληξιν,τό βαθύ καί ἄμετρον,γνοφώδες μῖσος τους κατά τοῦ Χριστιανισμοῦ ἤ ἐπί τό ὀρθότερον κατά τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς θρησκείας. 

Ἐν τάξει,δέν περιμένω παρά ἀπό τούς νοήμονες καί μόνον,νά ἀντιληφθοῦν,ἐπιτέλους,μέ ποιούς ἔχουμε νά κάνουμε καί τί ἐπιδιώκουν γιά ἐμᾶς.Τί; Ξέρετε...


Ἡ Πελασγική

17 σχόλια:

  1. Το Σουλχάν Αρούχ είναι μία επιτομή, μία σύνοψις του Ταλμούδ με εμπνευστή και δημιουργό τον Ιωσήφ Κάρο, αρχές 16ου αιώνος. Σημαίνει στρωμένο τραπέζι.

    Προ μηνών επαρουσίασθη η ελληνική μετάφρασις από τον ραβίνο Ισαάκ Μιζάν. Χρηματοδόται οι νεαροί Ισαάκ και Ματθίας Ματαράσσο, εγγονοί του Ματθία (πρώην Σταματίου) Ρέστη από την κόρη του Καίτη και φυσικά ανεψιοί του Βίκτωρος Ρέστη.
    Στην παρουσίασι παρέστη ο νεοταξίτης μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΟΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΑΣ, ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΙ'ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΌΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟΝ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 3ου ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΏΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΗΓΕΤΗ.
    ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
    ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΣΑΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗ.
    ΟΛΟΙ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΚΤΟΝΟΥΣ.

    ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ, ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη! Χαίρετε και υγιένετε. Ξέρετε τί εστί παραδοσιακή οβραϊλα; Γεμάτη ομορφιές και νοήματα!
    https://web.nli.org.il/sites/nli/hebrew/digitallibrary/pages/viewer.aspx?presentorid=EDU_XML_ENG&docid=EDU_XML_ENG700345307

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ !

      Κρασάτο τόν μαγείρεψε;

      Ἄς ἀστεευτοῦμε λίο γιατί ἀλλιῶς δέν μᾶς βλέπω καλά,μέ ᾿δαὐτους...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Κρασάτους θα μαγειρέψουν εμάς! Σε κατάσταση "kapparot" βρέσκεται εδώ και πολλά χρόνια το έθνος μας... Θα έχουμε το άδοξο τέλος των Ρομανώφ!

      Διαγραφή
    3. Καί γιά ὅσους δέν ξέρουν,"kapparot" εἶναι τό τελετουργικό πού κάνουν οἱ ὀρθόδοξοι ἑβραῖοι τήν παραμονή τοῦ Γιόμ Κιπούρ.Παίρνουν ἕνα ζωντανό κοτόπουλο καί τό στριφογυρνοῦν πάνω ἀπό τό κεφάλι τους,διαβάζοντας ταυτοχρόνως καί κάποια « προσευχή»,στήν συνέχεια τό σφάζουν τελετουργικά.

      Ἔ,μετά,ἀφοῦ ἔτσι ἔχουν «ἐξιλεωθῆ» (!!!), τό μαγειρεύουν καί τό χλαπακιάζουν οἰκογενειακῶς.

      https://www.youtube.com/watch?v=DWseBPOPG0M

      Τώρα τί σόϊ ἐξιλέωσις εἶναι αὐτή μέ τό νά βασανίζουν καί νά δολοφονοῦν μέ τόσο φρικτό τρόπο ζωντανά πλάσματα,ὁ καθείς μπορεῖ νά τό ἀντιληφθῇ. Καί γιά νά βοηθήσω λίγο : προφανῶς εἶναι ἐξιλέωσις πρός τόν μισάνθρωπο Γιαχβέ τους ( Βάαλ/Κρόνο) πού διψᾷ γιά ἀνθρώπινο αἷμα. Μή μπορώντας νά τοῦ τό προσφέρουν,φανερῶς,ἐξιλεώνονται μέ τά κοτόπουλα...

      Διαγραφή
    4. Ἀγαπητέ Ανώνυμοε 7 Ιουνίου 2021 - 12:01 π.μ.
      τό σχόλιο μέ τήν τελετή περιτομῆς,δέν μπαίνει διότι εἶναι «ἀκατάλληλον» γενικῶς...

      Σχολιάζουμε,κρίνουμε,ἐκφράζουμε τίς ἀπόψεις μας ἀλλά κοσμίως,ἐννοεῖται...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    5. Άς είναι ευλογημένο. Συγχωρήστε μου, παρακαλώ, την "αδιακρισία".
      Χαίρετε, εν Χριστώ και υγιένετε, πάντοτε.

      Διαγραφή
    6. Ποιό νά εἶναι εὐλογημένο ; Ποιά «ἀδιακρισία» ; Μέ συγχωρεῖς δέν ἔχω καταλάβη...

      Πάντως ἐάν πρὄκειται γιά τό σχόλιο πού δέν ἀνερτήθη,δέν ἦταν θέμα «ἀδιακρισίας»,ἁπλῶς μή κόσμιον...

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει,δέν τίθεται καί σοβαρό θέμα.Ἔ,λίγο πιό προσεκτικοί στόν λόγον μας νά εἴμεθα.Ὅλοι μας !

      Τό ξέρω,ὅταν ἔχεις νά κάνῃς μέ ᾿δαὐτους κάπου μπορεῖ νά ξεφύγῃς,μοῦ συμβαίνει κι᾿ἐμένα καί δέν μπορεῖς νά φανταστῇς τό πόσο δύσκολα συγκρατοῦμαι...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  4. Δυστυως η μιαρη φυλη ευρισκεται παντου και μαγαριζει σχεδον τα παντα με ην παρουσιαν της.

    The Cover-Up Continues: the Truth About Bill Gates, Microsoft, and Jeffrey Epstein.

    Ολη αναλυσις εδω:
    https://www.unz.com/wwebb/the-cover-up-continues-the-truth-about-bill-gates-microsoft-and-jeffrey-epstein/
    Ατυχως δεν εχω τον χρονο να μετφρασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶναι τεράστιο θέμα ! Τέλος πάντων,ἴσως κάποιος πού θά γνωρίζῃ καλῶς τήν ἀγγλική,μπορέσει νά τό μεταφράσῃ.

      Εὐχαριστοῦμε ἀγαπητέ,γιά τίς πληροφορίες.

      Διαγραφή
  5. -Εξουσιάζουν την υφήλιο αλλά παριστάνουν και τα Θύματα.

    -Με το αζημίωτο, βέβαια (βλ. Ολοκαύτωμα).

    Με τα μπουκωμένα Μ.Μ. Εξαπάτησης,
    κρατούν τούς ανιστόρητους και αφελείς λαούς
    ΠΑΝΤΑ Υπνωτισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδατε τι ωραια "δουλεψαν" ο Τιτος και ο Αντολφ; Το αποτελεσμα μετραει...

    Αντιφασιστας Εθνικιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνηθως οι "αντιφασιστες" ειναι εβραιοι εθνικιστες.
      Εσεις;
      Αντιφασιστας εθνικιστης σκετο;

      Διαγραφή
    2. Ὁ ἕνας τούς διέσπειρε καί ὁ ἄλλος τούς ξαναμάζεψε.Τό ὅφελος,γνωστό :«Κυνηγημένοι,ἀδικημένοι» ἀλλά ΠΑΝΤΑ,οἱ μόνοι κερδισμένοι !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    3. Σκετο, τελείως σαν τον καφε

      Διαγραφή