" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

«Sillicon Valley τῆς Ἑλλάδος» ἤ ἀλλιῶς ἡ «Νέα Ἐποχή» τῶν Ἰωαννίνων ...

 
Σοῦ εἶπε πάλι γιά τό ...Μουσεῖον; (φωτό)

Ἔχω τήν ἐντύπωσιν πώς ἡ πρό 4ημέρου ἐπίσκεψις τοῦ Κούλη στήν Ἥπειρον γενικῶς καί τά Ἰωάννινα πιό εἰδικῶς,δέν ἔλαβε τήν προσοχή πού τῆς ἔπρεπε. Γιατί; Πρῶτον,διότι ὁ Κούλης ἔδωσε ὁδηγίες/διαταγές στόν Μητροπολίτη Ἰωαννίνων,Μάξιμον,γιά παρότρυνσιν τῶν πιστῶν πρός ἐμβολιασμό. Μέ τό ζόρι,διότι στήν ἐκκλησία δέν θά ξαναμποῦν ἄν δέν κάνουν τό μπόλι.Ἔτσι τοῦ εἶπε ὁ Κούλης τοῦ Μαξίμου.Ἔτσι ἀκριβῶς ! 

Τό δεύτερον πού ἐνδιέφερε τόν Μητσοτάκη,σχετικῶς μέ τά Ἰωάννινα,καί ἄμεσα ἐξαρτώμενο καί μέ τούς ἐμβολιασμούς ( «ἐλευθερία»,«ἀσφάλεια») ἦταν ἡ τεχνολογική ἀνάπτυξις τῆς περιοχῆς μέ τόν ἐρχομό μεγάλων,ἀναλόγου ἐνδιαφέροντος,ἑταιρειῶν,γερμανικῶν συμφερόντων. Γερμανικῶν,λέμε τώρα,τύποις.Διότι ποιοί ἔχουν στά χέρια τους τέτοιους πολυεθνικούς κολοσσούς,δέν χρειάζεται καί πολύ σκέψιν...

Ἄς ᾿δοῦμε πρῶτα τίς ὀδηγίες/διαταγές,πρός τόν Μάξιμον: 

Γελᾶτε γιαγιᾶδες καί τόν χαϊδεύεται ἔ; Καλά,πηγαίνετε γιά τό μπόλι καί βλέπουμε ποῦ θά πάῃ ἡ χαρά σας... (φωτό)

«Παρακαλώ Σεβασμιώτατε να πείτε στο επόμενο κήρυγμα σας, ότι δεν θέλετε κανέναν ανεμβολίαστο. Να το πείτε ανοιχτά, καθαρά, προστατεύετε το ποίμνιο σας, τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας πρωτίστως. Και πρέπει όλοι όσοι δεν εμβολιάστηκαν στο πρώτο κύμα, τώρα που βλέπουν ότι τα εμβόλια δεν είναι απλά αποτελεσματικά αλλά και απολύτως ασφαλή, να σπεύσουν να το κάνουν».

«Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη νέα γενιά», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχουμε πια ανοίξει την πλατφόρμα εμβολιασμού σε όλες τις ηλικίες ήδη έχουμε κλείσει πάνω από 70.000 ραντεβού στις ηλικίες 18 έως 24 αλλά και στα νέα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού και η χαλάρωση θα είναι πολύ πιο ευχάριστη και πολύ πιο εύκολη εάν είναι εμβολιασμένοι».

Ὁλόκληρος Μητροπολίτης καί κουνᾶ καταφατικά τό κεφάλι στίς ἐπιτακτικές ὀδηγίες τοῦ Μητσοτάκη,ἄν τί νά τοῦ πῆ πώς οἱ πιστοί τόν μόνο λόγον πού ἀκολουθοῦν εἶναι τοῦ Κυρίου καί κανενός Μητσοτάκη ἤ ὅποιου ἐξουσιαστή. Κρῖμα στόν κλῆρο μας...

Ἐν συνεχείᾳ,ἄς περάσουμε καί στό ἄλλο θέμα ἐκεῖνο πού ἀφορᾷ τήν τεχνολογική ἀνάπτυξιν τῆς περιοχῆς τῶν Ἰωαννίνων καί τῆς Ἡπείρου γενικότερα. Τί εἶπε ὁ Κούλης ἐπί τοῦ θέματος; 

Αναφερόμενος στις προοπτικές των Ιωαννίνων και στο γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανοίξει ερευνητικές μονάδες και γραφεία στην πόλη, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τα Γιάννενα έχουν όλες τις δυνατότητες να γίνουν τεχνολογικός πόλος και να προσελκύσουν και άλλες εταιρείες, όχι μόνο ξένες αλλά και ελληνικές», ενώ επισήμανε ότι οι ικανότητες του ελληνικού εργατικού δυναμικού αποτελούν πόλο έλξης για τους επενδυτές.

«Είναι το ταλέντο, η δημιουργικότητα, η εργατικότητα νέων ανθρώπων, καλά εκπαιδευμένων, οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να εργαστούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο θα καλύπτει τις δικές τους επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό είδαν αυτές οι εταιρείες και ήρθαν εδώ ... Θα υποστηρίξουμε το τεχνολογικό πάρκο, έχοντας ήδη δεσμεύσει σημαντικούς πόρους ύψους 20 εκατομμυρίων για να δημιουργηθεί. Στο χέρι μας είναι να τρέξουμε γρήγορα να ωριμάσουμε το έργο αυτό να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες»».

Γιά πᾶμε νά δοῦμε,σχετικῶς,τί ἀκριβῶς συμβαίνει στά Ἰωάννινα. Διαβάζουμε : 


Να μετατρέψει την πόλη των Ιωαννίνων σε «Sillicon Valley της Ελλάδας» φιλοδοξεί η εταιρεία λογισμικού TeamViewer η οποία εγκαινίασε το πρώτο της hub στην περιοχή...Η Περιφέρεια Ηπείρου προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς το σχέδιο για την υλοποίηση πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, μετά από παρότρυνση των γερμανικών εταιριών P&I Hellas και TeamViewer, που ανήκουν στο ίδιο επενδυτικό fund. 
 ...γιατί δεν επελέγη κάποια μεγαλύτερη πόλη, με ευκολότερη πρόσβαση, όπως για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη, που έχει συχνά δρομολόγια και καλύτερο αεροπορικό δίκτυο, και προκρίθηκε τελικά μια περιοχή της Ηπείρου. Όπως εξήγησε η διοίκηση της TeamViewer τα Γιάννενα έπεσαν στο τραπέζι καθώς, εκτός από το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και το δυνατό πανεπιστήμιο που διαθέτουν, είναι ένα αναπτυσσόμενο μέρος που δεν εμφανίζει σημάδια κορεσμού και πλέον απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υποδομές.

Μάλιστα, όπως είπαν αναμένεται να ανακοινωθεί και απευθείας πτήση Ιωάννινα – Στουτγκάρδη, γεγονός που θα επιτρέψει στα στελέχη της μητρικής εταιρείας συχνότερες επισκέψεις.

...Εφόσον το εγχείρημα της TeamViewer στεφθεί με επιτυχία, εκτιμάται ότι μέχρι το 2025, τα Γιάννενα θα έχουν καταστεί πόλος έλξης ξένων τεχνολογικών εταιρειών. Υπενθυμίζεται δε ότι η Cisco έχει ανακοινώσει την πρόθεση εγκατάστασης στην Πρέβεζα για τη δημιουργία κέντρου εκπαίδευσης δεξιοτήτων, ενώ ενδιαφέρον για δραστηριοποίηση στα Ιωάννινα έχει εκδηλώσει και η PRODINA.

Μιλώντας για τη φιλοσοφία και το DNA της γερμανικών συμφερόντων εταιρείας, ανέφεραν ότι η λειτουργία της TeamViewer είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ψηφιακό μετασχηματισμό,το μέλλον της εργασίας , την αειφορία, τη διάδοση των συσκευών και των εφαρμογών, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη....(ἀπό ἐδῶ)


Καί ποιά εἶναι αὐτή ἠ κάργα νεοταξίτικη γερμανική ( λέμε τώρα...) ἑταιρεία πού ...λαχτάρησε νά ἔρθῃ στήν Ἑλλάδα καί μάλιστα στά Ἰωάννινα; Πρὄκειται γιά μία τεχνολογική ἑταιρεία μέ ἕδρα τό Κόππιγγκερ τῆς Γερμανίας ἡ ὁποία ἔγινε γνωστή ἀπό τήν δημιουργία τοῦ ἀπομακρισμένου λογισμικοῦ TeamViewer. 

« Σήμερα, το TeamViewer AG προσφέρει στους πελάτες του μια παγκόσμια πλατφόρμα για σύνδεση, παρακολούθηση και έλεγχο υπολογιστών, μηχανημάτων και άλλων συσκευών...» Πρόεδρος εἶναι ὁ Ἀβραάμ ( Ἄμπε)  Πελέντ. (ἐδῶ)

Καί ποιός εἶναι ὁ πρόεδρος τῆς ἑταιρείας Ἀβραάμ Πελέντ (φωτό ἀριστερά);

Ο Abraham (Abe) Peled ( Ἰσραηλίτης στήν καταγωγή) γεννήθηκε στη Ρουμανία . Αποφοίτησε από το Technion ( Ἰνστιτοῦτο Τεχνολογίας Ἰσραήλ) με πτυχίο BSc και MSc το 1967 και το 1971 αντίστοιχα, και τα δύο πτυχία στην ηλεκτρολογία. Έκανε το μεταπτυχιακό του έργο στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ για την Επεξεργασία Ψηφιακού Σήματος και πήρε το διδακτορικό του το 1974. Από το 1967 έως το 1971 ο Peled ήταν τεχνικός αξιωματούχος στο Ισραηλινό Στρατιωτικό Σώμα . Από το 1974 έως το 1993 ο Peled εργάστηκε στο τμήμα έρευνας της IBM στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχικά ως ερευνητής και αργότερα στη διαχείριση της έρευνας, η τελευταία του θέση ήταν αντιπρόεδρος συστημάτων και λογισμικού, με ευθύνη διαχείρισης για όλες τις δραστηριότητες έρευνας και προηγμένης ανάπτυξης παγκοσμίως στο Τμήμα Έρευνας της IBM ...Από το 1993 έως το 1995 ο Peled υπηρέτησε ως ανώτερος αντιπρόεδρος για την ανάπτυξη επιχειρήσεων στο Elron του Ισραήλ , όπου ξεκίνησε το πρώτο Internet ISP και ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου στο Ισραήλ.

...Τον Ιούλιο του 2012, η Cisco εξαγόρασε την NDS Group Ltd. έναντι 5 δισ. Δολαρίων. Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2014, ο Peled υπηρέτησε ως Ανώτερος Αντιπρόεδρος Στρατηγικής στην Ομάδα Βίντεο και Συνεργασίας της Cisco.
Ο Peled είναι επί του παρόντος ανώτερος σύμβουλος της Permira private equity, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Inmarsat και διευθύνων σύμβουλος της CyberCloud Ventures - μιας εταιρείας επενδύσεων που ίδρυσε. (ἐδῶ
Ο Δρ. Abraham Peled είναι πρόεδρος-εποπτικό συμβούλιο- στο TeamViewer AG, πρόεδρος-εποπτικό συμβούλιο στο TeamViewer Germany GmbH, πρόεδρος της Synamedia Ltd., Ανώτερος ανεξάρτητος μη εκτελεστικός διευθυντής της Inmarsat Group Holdings Ltd., πρόεδρος της Cyber ​​Armor Ltd., Εκτελεστικός Πρόεδρος της Metalogix Software US, Inc., Εκτελεστικός Πρόεδρος της NDS Group Holdings Ltd., Συνεργάτης της Cybercloud Ventures και Συνεργάτης της Peled Ventures LLC. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Inmarsat Group Holdings Ltd., της Pierce Global Threat Intelligence, Inc. και της Synamedia Holdings Ltd. Ο Δρ Peled είχε προηγουμένως απασχοληθεί ως Ανώτερος Ανεξάρτητος Μη Εκτελεστικός Διευθυντής από την Inmarsat Group Ltd., Senior VP- Ομάδα Στρατηγικής, Βίντεο & Συνεργασίας από την Cisco Systems, Inc., Εκτελεστικό Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της NDS Group Ltd.(ἐδῶ

Συνεπῶς,ὁ Ἀβραάμ Πελέντ εἶναι ἄμεσα συνδεδεμένος μέ τήν Cisco. πού ἔχει δείξῃ ἐνδιαφέρον γιά τήν Ἥπειρον καί συγκεκριμένα τήν Πρέβεζα. Γιά νά τήν δοῦμε : 

Cisco  : Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη (AI);
Το AI είναι ένα σύστημα επίλυσης πολύπλοκων προβλημάτων και ανάληψης δράσεων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Η μηχανική εκμάθηση (ML) είναι η ικανότητα να "μαθαίνει στατιστικά" από δεδομένα χωρίς ρητό προγραμματισμό. Η βαθιά εκμάθηση (DL) είναι η χρήση βαθιών νευρωνικών δικτύων για τη μάθηση και τη λήψη αποφάσεων με πολύπλοκα δεδομένα.( ἀπό τήν σελίδα της ἐδῶ.)

Η Cisco Systems, Inc. είναι ένας αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος τεχνολογίας με έδρα στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια , στο κέντρο της Silicon Valley . Η Cisco αναπτύσσει, κατασκευάζει και πωλεί υλικό δικτύωσης , λογισμικό , τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και άλλες υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας... Η Cisco Systems ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1984 από τη Sandy Lerner μαζί με τον σύζυγό της Leonard Bosack ( Πολωνός) . Η Λέρνερ ήταν ο διευθυντής των εγκαταστάσεων υπολογιστών για τη Σχολή Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ . Ο Bosack ήταν υπεύθυνος για τους υπολογιστές του Πανεπιστημίου του Stanford ...(ἐδῶ)

Ἀλλά ὑπάρχει καί ἡ P&I  τοῦ ἐπικεφαλής της Βασίλη Τριάδη,ὁμογενής μας ἐκ Γερμανίας.


Η εταιρία ιδρύθηκε στην Γερμανία το 1968 με διευθύνοντα σύμβουλο το Βασίλη Τριάδη
. Ο κύκλος των εργασιών της ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ (2016). Διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη μέσω 16 θυγατρικών σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα (Ιωάννινα) και ΗΠΑ-Redwood City (Silicon Valley), 15.000 πελάτες (απευθείας αναθέσεις από πελάτες 3500). Κατατάσσεται 63η στις 100 πρώτες ευρωπαϊκές εταιρείες "Προμηθευτών Λογισμικού" και 10η στις 10 κορυφαίες εταιρίες λογισμικού στην Γερμανία. Το όραμά της "Η συνέργεια μεταξύ HR (Ανθρώπινου Δυναμικού) και της Μηχανοργάνωσης: Απλή όπως ποτέ πριν".

Η P&I είναι σήμερα πρωτοπόρος και κορυφαία καινοτόμος εταιρεία στον τομέα του λογισμικού και στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού HR. Καλύπτει όλο το λογισμικό μηχανοργάνωσης και τις υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού προσφέροντας υπηρεσίες και λύσεις για την διαχείριση των ανθρώπων στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.

...Ο λόγος που επιλέχθηκαν τα Ιωάννινα για την δημιουργία του νέου Κέντρου προγραμματισμού/ανάπτυξης της πλατφόρμας/προϊόντων HCM της P&I στην Βόρεια Ελλάδα είναι η πλεονεκτική τους θέση. 

Διαθέτουν ένα τοπικό οικοσύστημα που ευνοεί την καινοτομία και υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών φορέων και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού . Υπάρχει θετικό επιχειρηματικό κλίμα, υποστηρικτικές δομές κι ευέλικτη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξοπλισμένο Τεχνολογικό Πάρκο που παρέχει πλήρεις εγκαταστάσεις στην P&I Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης 1 Gb με οπτική ίνα .Διαθέτει υποδομές, δίκτυα που προσφέρουν γρήγορη διασύνδεση με Αθήνα- Θεσσαλονίκη-Γερμανία-Ευρώπη (Εγνατία Οδός, Ιόνια Οδός, λιμάνι Ηγουμενίτσας, αεροδρόμια), ένα ανεκμετάλλευτο προς το παρόν περιφερειακό αναπτυξιακό δυναμικό, αναπτυσσόμενο τομέα πληροφορικής, ερευνητικά ακαδημαϊκά κέντρα, ισχυρή φοιτητική κοινότητα, συγκροτημένο περιβάλλον, "όμορφη πόλη με προοπτικές ανάπτυξης". (ἀπό ἐδῶ)

Καί τί μοῦ θύμισε ὅλο αὐτό; Εἰδικῶς ἐκεῖνο τό «εὐέλικτη τοπική αὐτοδιοίκησιν» ; 

«Τά Γιάννενα τῆς Νέας Ἐποχῆς»,τοῦ ἑβραίου δημάρχου τους,Μωϋσῆ Ἐλισάφ


Ποιά θά εἶναι ἡ «Νέα Ἐποχή» γιά τά Ἰωάννινα; Ἔ, ἀπό τήν μία ὁ Κούλης μέ τίς πιέσεις πρός ἐμβολιασμό ΟΛΩΝ,ἀπό τήν ἄλλη οἱ χορηγίες του γιά ἀνάπτυξιν ὑψηλῆς τεχνολογίας καί ἐν τέλει ἕνας Μωϋσῆς πού ἐγγυᾶται γιά τόν σίγουρο δρόμο τῆς «Νέας Ἐποχῆς»,τά λένε ὅλα ἀπό μόνα τους ...! 

Δέν μπαίνω στόν πειρασμό νά σχολιάσω τά γεωπολιτικά τῆς περιοχῆς,οὔτε τά τωρινά οὔτε,κυρίως,τά μελλοντικά..

Τό σίγουρο εἶναι πώς ὄντως,δέν δόθηκε ἡ σημασία πού ἔπρεπε σέ κείνη τήν,μέ πολύ νόημα, ἐπίσκεψιν τοῦ Κούλη στήν Ἥπειρον καί τά Ἰωάννινα...

Υ.Γ. Ὑπῆρξε καί τό ἐνδιαφέρον γιά τήν Δωδώνη,ἄκρως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ( ξέρω τί σᾶς λέω...ΕΔΩ ) ! Καί γιά τήν περίστασιν ἀπό κοντά Μελιδώνη καί Ἀμυρᾶς. 

Αὐτή ἡ Μελιδώνη,παντοῦ λέμε,ΠΑΝΤΟΥ !!! (φωτό)

Ἄν δέν κάνω λάθος,ἡ μανδάμ δεξιά εἶναι ἡ Ἀσημακοπούλου,ἔτσι; Βέβαια,ἡ ἑβραία Γιαννιώτισσα Χάνα (γιά τήν Χάνα ἐδῶ,ἐδῶ)-(φωτό) Καί ὁ πολιτσμάνος,ὅλο καμάρι,παίρνει πόζα γιά τήν φωτό ! 


Ἡ Πελασγική

16 σχόλια:

 1. Aναγνώστες και αναγνωστριες του άρθρου , οι καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοι εμβολιασμοί για τον coronovirus , είναι εκείνοι οι οποίοι δ ε γίνονται !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προφανῶς ἐμεῖς ἐδῶ,τό γνωρίζουμε,μέ τούς ἄλλους,τούς πολλούς τί γίνεται; !!!

   Ἐμεῖς εἴμαστε ἕνα μικρό ἱστολόγιο,μέ περιορισμένο,ἴσως πολύυυ περιορισμένο ἀναγνωστικό κοινό.
   Οἱ μεγάλες ἱστοσελίδες,ὅπου συρρέουν κατά ἑκατοντάδες χιλιάδες μήν χάσουν τήν «ὀρθή» ἐνημέρωσιν,τούς λένε νά πᾶνε νά κάνουν τό ἐμβόλιον.Ποιόν θά ἀκούσουν; Ἐμένα ἤ ἐσένα;

   Δυστυχῶς αὐτή εἶναι ἡ ἀλήθεια.

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

   Διαγραφή
  2. δεν περαζει λιγοι και καλοι,παντα οι πολλοι ηταν για τα μπαζα το ξερουν αυτο αλλωστε και οι επικυριαρχοι σαταναδες...

   Διαγραφή
  3. Σαφῶς καί δέν πειράζει,διότι ἄν πείραζε θά εἴχαμε σταματήσῃ πρό πολλοῦ. Συνεπῶς,ὅπως ΑΚΡΙΒΩΣ τό λές «λίγοι καί καλοί» καί ὅ,τι μποροῦμε νά προσφέρουμε θά τό κάνουμε μέ καλή θέλησιν καί ἀνιδιοτελῶς,πάντα !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

   Διαγραφή
 2. αυτη η μπουλντοζα η Μενδωνη παντου βρισκεται? ρεπο δεν κανει καθολου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἀπό τό 1994,ἀδιαλείπτως,ἡ ἐν λόγῳ βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ ὅπου ἔχει νά κάνῃ μέ Πολιτισμό,Ἀρχαιολογία,Ἱστορικές ἀποδείξεις συνεχοῦς παρουσίας τῶν Ἑλλήνων σ᾿αὐτό τόν τόπο.Ἤτοι τό αὐτόχθον τῆς Φυλῆς μας.
   Γιατί αὐτή ἡ ἐμμονή ; Εἶναι μόνον ἕνα σύμπλεγμα ἀγάπης πρός τήν ἐξουσία ἤ κάτι πιό ...σκοτεινό;

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

   Διαγραφή
 3. Mωυσής Ελισάφ, κνίτης του 1973,παιδί του Πολυτεχνείου ως πρωτοετής της Ιατρικής. Συν ο απόφοιτος του αμερικανικού κολλεγίου, νυν σκηνοθέτης, Βίκτωρ Αρδίττι, του ΚΚΕεσ. ήτοι ρηγάς, , φίλος των μαοϊκών αφών Μικρούτσικων του ΕΚΚΕ με ομοία δράσιν στις ταραχές των κομμουνιστών στο Πολυτεχνείον. Προσθέσατε στις ταραχές και τον Ιλάν Σολομών.

  Στα Ιωάννινα διαβιούν περί τους 30 Ισραηλίτες. Είναι φυσιολογικό να κατέχουν πέντε καθηγητικές έδρες;
  Μωυσής Ελισάφ και Τζων Καλέφ Εσδρά άρτι ομότιμοι καθηγηταί της Ιατρικής.
  Ισαάκ Λαγαρής, εξάδελφος του Ελισάφ, καί ο εκ Θεσσαλονίκης Σαμουήλ Κοέν στην Φυσικομαθηματική. Εσθήρ Σολομών καθηγήτρια Μουσειολογίας στην Φιλοσοφική.

  Μέτων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Στα Ιωάννινα διαβιούν περί τους 30 Ισραηλίτες. Είναι φυσιολογικό να κατέχουν πέντε καθηγητικές έδρες;»

   Φυσιολογικότατον ! Κανονικῶς,ὅλοι οἱ ἑβραῖοι/ες πρέπει νά κατέχουν,τό ἐλάχιστον,καθηγητική ἕδρα.

   Τό ἀντίθετο θά ἦταν παράξενο...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Μέτονα !

   Διαγραφή
 4. Μην ξεχνάμε και τις απ ευθείας πτήσεις τα τελευταία χρόνια από Τελ Αβίβ προς Ιωάννινα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἔλα ; Σοβαρά ὑπάρχει ἀπ᾿εὐθείας ἀνταπόκρισις ἀπό Τέλ-Ἀβίβ γιά Ἰωάννινα; !

   Βρέ τόν Μωϋσῆ ἐπιτυχίες !!!

   Τελικῶς ὁ Μωϋσῆς εἶναι «ἐγγύησις» γιά τά Ἰωάννινα,τελεία καί παύλα.

   Στό τσάκ εἶμαι νά γράψω τόν λόγον πού ἐπελέγη ἠ Ἥπειρος...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

   Διαγραφή
 5. Καλημέρα σας, οικοδέσποινα!

  Μουσείο καί στα Γιάννενα; (Όπως λέμε: "Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης καί στο Παρίσι"; ) 'Ντάξ'... Αλλά να μην ξεχάσουν να πούν ότι στους Γερμανούς τους κάρφωσε ο ίδιος ο αρχιρραββίνος τους, ο Σαμπετάϊ Καμπελής.

  Όχι να ψάχνουν τίποτε φαντάσματα "κακών φασιστών Ελλήνων", καί να μας τη λένε κι από πάνω! (Όπως συνηθίζουν.)

  Υγ: Ά! Να πούν επίσης ποιός κάρφωσε στους Οθωμανούς τον Διονύσιο τον Φιλόσοφο, καί να ζητήσουν καί καμιά συγνώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μονο τον Διονυσιο το Φιλοσοφο;
   Το σκηνωμα του Πατριαρχη; Την δωροδοκια τους στον Αλη-Πασα για να δολοφονησει τον Αγιο-Κοσμα τον Αιτωλο;
   Τα μυρια-οσα εγκληματα που εχουν διαπαρξει εναντιον των Ελληνων υπο τους Οθωμανους;

   Το κυριοτερο ομως ειναι ΠΌΤΕ θα ζητησουν ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ συγνωμη απ την παγκοσμια Χριστιανοσυνη για ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ που διεπραξαν οι προπατορες τους.

   Διαγραφή
  2. « ...Στο λειτουργικό της Εβδομάδας των Παθών οι Εβραίοι κατηγορούνται ευθέως για τον θάνατο του Ιησού...Ευτυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες, οι χριστιανικές εκκλησίες ξεκίνησαν την αποδόμηση αυτής της ιστορικής ανακρίβειας – και κυρίως η Καθολική Εκκλησία με την απόφαση που ελήφθη στη δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, το 1965. Το κείμενο στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου, όμως, παραμένει αναλλοίωτο: «Το αίμα αυτού εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών»...Δεν είναι μόνο ο Ματθαίος το πρόβλημα όμως. Σε κάθε ένα από τα τέσσερα Ευαγγέλια, οι Εβραίοι παρουσιάζονται ως οι κακοί της υπόθεσης και οι Χριστιανοί ακούνε κάθε εβδομάδα το ίδιο τροπάριο στην εκκλησία. Οι περισσότεροι εξ αυτών νομίζουν, μάλιστα, ότι η ιστορία που ακούνε αποτελεί αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων... οι Χριστιανοί ιερείς δεν πρέπει να λησμονούν τις ιστορικές συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκαν τα Ευαγγέλια και να κηρύττουν την Αγάπη.Παλιότερα το λησμόνησαν, όπως λησμόνησαν και ότι το μέτρο της πίστης τους ήταν η Αγάπη που τρέφει ο Δημιουργός προς τα Τέκνα του. (https://www.kathimerini.gr/opinion/719384/ta-pathi-toy-christoy-kai-oi-evraioi/)

   Γράφει ὁ συντάκτης τοῦ ἄρθρου πού φιλοξενεῖ μέ καμάρι ἡ Καθημερινή.Μόνον πού ὁ συντάκτης του ἔχει παραλείψη κάτι πολύ βασικό : Ἄλλοι εἶναι αὐτοί πού θεωροῦν ἑαυτούς ἐκλεκτούς τοῦ Θεοῦ καί κάθε ἕναν λαό πέραν τόν δικό τους γκόϊμ=ζῶο.

   Εἰλικρινῶς,μέ ἔχει,ἀφάνταστα,κουράση αὐτή τους ἡ κυριαρχία ΠΑΝΤΟΥ ! ! !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

   Διαγραφή
 6. Δέν ὑπάρχει χώρα τῆς Δύσεως πού νά μήν ἔχῃ τά μουσεῖα τους.Καί ἐννοεῖται πώς δέν ἀρκοῦνται σ᾿ἕνα.Κάθε πόλις καί μουσεῖο κάθε συνοικισμός καί μνημεῖον,ὅπως ἔλεγαν ἐπί 7ετίας :«Κάθε πόλις καί στάδιον κάθε χωριό καί γυμναστήριο».

  Νά ζητήσουν συγγνώμη ; Μά ἀφοῦ αὐτοί εἶναι ΠΑΝΤΑ τά θύματα !

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/51/Cry-wolf.png/450px-Cry-wolf.png

  Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Εργδημεργ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αντιγράφω σχόλιο από Διόδοτο:

  " Ντροπή και θλίψη.-
  Μα πάλι στο βάθος η Μενδώνη?!
  τελικά όπου Μενδώνη : Μπαζώνει.. Τσιμεντώνει.. Κουκουλώνει..
  (αλλά και τον δρόμο της στρώνει προς την αγχόνη!)

  Μαρko "


  🤣

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρός τό παρόν,ἡ Μενλιδώνη τόν μόνον δρόμο της πού ἔχει στρώση εἶναι πρός τήν ἐξουσία τήν ὁποία κατέχει ἀπό τό 1994 μέχρι σήμερα,ὑπό τήν ὅποια κυβέρνησιν,ἐκλέγει αὐτός ὁ λαός! 27 συναπτά ἔτη ἑδραιώνει τήν ἐξουσία της. Αὐτή εἶναι ἡ ἀλήθεια,δυστυχῶς...!

   Κατά τ᾿ἄλλα,τό σχόλιον ἦτο,ὄντως,ἐπιτυχές !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα !

   Διαγραφή