" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Ὁ Τσακλόγλου,οἱ ὑποτροφίες τῆς χούντας καί τό «Γυμνάσιο Ἀριστούχων Ἀναβρύτων»



«Φίλε Πάνο, σε καλωσορίζω στο υπουργείο Εργασίας, ένα χώρο οικείο σε εσένα, ένα χώρο που γνωρίζεις. Με τις απόψεις σου, τις ιδέες σου, τις πολιτικές σου είμαι σίγουρος ότι θα ενδυναμώσεις όχι μόνον το υπουργείο αλλά και την κυβέρνηση. Καλωσόρισες» 

«Ως προς τα πρόσωπα, την περίοδο 2012-2014 ήμουν πρόεδρος του ΣΟΕ. Είχα άριστη συνεργασία με τον τότε και νυν υπουργό, Γιάννη Βρούτση, αλλά και σημαντικά στελέχη του υπουργείου τόσο πολιτικά (Στρατινάκη), όσο και υπηρεσιακά. (Εδώ συνάντησα κάποιους από τους πλέον αποτελεσματικούς ανώτατους δημοσίους υπαλλήλους). Ταυτόχρονα, συναντώ νέα στελέχη με τα οποία έχω συνεργασθεί στο παρελθόν -μία από τις καλύτερες φοιτήτριές μου (Καρασιώτου)...
Αρκετά έχουν ακόμα να γίνουν, κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- ως προς τον δεύτερο πυλώνα του ασφαλιστικού συστήματος. Σε αυτές τις αλλαγές ελπίζω να αφιερώσω όλη μου την ενέργεια το επόμενο χρονικό διάστημα».(ἀπό ἐδῶ)

« ...εάν κάποιος έχει παιδια πρέπει να κοπεί το αφορολόγητο όριο ενώ και για τους πολύτεκνους κόβονται τα επιδοματα » Η πρόταση Τσακλόγλου το 2012


«...Η ιστορια αρχιζει το 1970. Τοτε ο δικτατωρ Παπαδοπουλος ειχε την εμπνευσι να μαζεψη τα καλυτερα μυαλα της χωρας στα ιδια σχολεια και να λαβουν την καλυτερη δυνατη μορφωσι. Εγιναν πανελλαδικες εξετασεις οπου καθε σχολειο σε ολη την επικρατεια συμμετειχε με τον καλυτερο μαθητη (οχι μαθητρια) της 6ης Δημοτικου.

Ιδρυθησαν τρια σχολεια. Στην Αθηνα επελεχθη η σχολη του τεως ανακτος τα Αναβρυτα, τα οποια μεχρι τοτε ησαν ιδιωτικο ιδρυμα, στην Θεσσαλονικη. εαν θυμαμαι καλα το Ανατολια και στις Σπετσες η Κοργιαλενειος τα οποια επισης ησαν ιδιωτικα. Κοινο χαρακτηριστικο και των 3 οτι οι μαθητες ησαν οικοτροφοι, κατα τα προτυπα των αγγλικων κολλεγιων της ελιτ. Με στρατιωτικη ιεραρχια και αυστηροτητα, ποινες στερησεως εξοδων τα Σαββατοκυριακα κλπ.
Το κρατος ανελαβε την χρηματοδοτησι τους...
»Στα ατομα που ηρθαν απο την Θεσσαλονικη (το 1972) ητο και ο Τσακλογλου! Ψηλος, αθλητικος, ωραιο αγορι, δεν εδινε αφορμες για τιποτα, πολυ ησυχος. ... Αυτο κρατησε μεχρι ενα χρονο μετα τον ερχομο του εθναρχη της κακιας ωρας, οποτε το  σχολειο αλλαξε ριζικως, οποιος ηθελε μπορουσε να γινη εξωτερικος σαν εμενα και εδεχθηκε κοριτσια. Αυτο ητο και η καταστροφη της ταξεως μου, καταλαβαινεις (Ἐννοεῖ τά ἐρωτικά θέματα καί τίς ἐπιρροές αὐτῶν στήν ἀπόδοσι τῶν μαθητῶν)..

»Ο Παπαδοπουλος ητο πολυ αφελης. Δεν ηλεγξε το παρελθον των οικογενειων των

εισαχθεντων. Μετα την "μεταπολιτευση" εσκασαν τα κομματικα και σε εμας. Το τι κομμουνι ενεφανισθη ξαφνικα δεν περιγραφεται!! Εκαναν συνεχως συνελευσεις, ηθελαν να πηγαινουμε σε διαδηλωσεις και τα λοιπα γνωστα. Επισης αρχισαν οι απειλες προς τους καθηγητες με την ρετσινια του χουντικου, η γνωστη μεθοδος... Εκει απεκαλυφθη ο Τσακογλου σαν ΚΚΕεσ. Ηταν πολυ ενεργος και παθιασμενος αλλα ταυτοχρονως και ηρεμη δυναμις...

»Ναι καποιοι εγιναν ιατροι, ο Τσακλογλου καθηγητης Πανεπιστημιου, αλλα γενικως τιποτα απο αυτο που θα λεγαμε να αναγνωριζεται σαν επωνυμος. Μονο δυο ατομα δεν εισηλθαν σε ΑΕΙ και κανεις δεν επηγε στο εξωτερικο εξ'αρχης. 


»...Πρεπει να απεκτησαν πολλα κουσουρια και συμπλεγματα εκει μεσα! Σκεψου τωρα τον Τσακλογλου στα 12 να φευγη απο το σπιτι των γονεων του και να κλεινεται οικοτροφος. Και για πεντε ετη μετα στην Αθηνα, εβλεπε τους δικους του Χριστουγεννα, Πασχα και καλοκαιρι!

Το κομμα φροντισε λοιπον να εξαφανισθη απο το βιογραφικο του νεου μας υφυπουργου η φοιτησις στα Αναβρυτα, το σχολειο  του τεως βασιλεως και μαλιστα με υποτροφια της χουντας!»

Ἀποσπάσματα ἀπό πληροφορίες περί Τσαλκόγλου,ἀπό συμμαθητή του στήν Σχολή Ἀναβρύτων. ( Προσωπική πηγή)

Ποιά ἦταν ὅμως ἡ Σχολή Ἀναβρύτων; Ἄς ξεκινήσουμε πρῶτα ἀπό τήν περιοχή.

Ἀνάβρυτα :



Ανάβρυτα ονομάζεται δενδρόφυτο αγρόκτημα, έκτασης περίπου χιλίων εκατό στρεμμάτων, σε τετράγωνο σχήμα, που βρίσκεται μεταξύ Αμαρουσίου και Κηφισιάς...Το κτήμα ανήκε στον Ανδρέα Συγγρό. Στις εκτάσεις του, μάλιστα, βρίσκεται η έπαυλη του Ανδρέα Συγγρού, που κτίσθηκε τα έτη 1872-1873 και βασίστηκε στην μελέτη του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. (ἐδῶ)

Ἄ,τοῦ Συγγροῦ !

Τώρα,πόσο μεγαλοϊατρός ἦταν ὁ πατέρας τοῦ Ἀνδρέα Συγγροῦ; Ἀρκεῖ νά σᾶς πῶς ὅτι ἦταν ὁ προσωπικός ἱατρός τῆς ἀδελφῆς τοῦ Σουλτάνου Μαχμούτ Β΄...Ἐκεῖ στήν Κωνσταντινούπολι γεννήθηκε καί ὁ Ἀνδρέας Συγγρός.Ὅμως μετά ἀπό 4 χρόνια βρέθηκαν στήν Ἄνδρο ὅπου καί ὁ μικρός Ἀνδρέας πῆγε στήν σχολή τοῦ Θεόφιλου Καΐρη (Ο Καΐρης ανέπτυξε μία προσωπική θρησκεία τη «Θεοσέβεια» επηρεασμένος από τους Γάλλους δεϊστές. Μία μονοθεϊστική διδασκαλία με δικές της τελετές λατρείας και αναφορές στην ισότητα και την ουσιαστική ελευθερία του ατόμου).Μετά τήν σύλληψι τοῦ Καΐρη ἡ οἰκογένεια πηγαίνει στήν Σῦρο... Καί ἔτσι ὁ Ἀνδρέας πῆγε στό γυμνάσιο τῆς Ἐρμουπόλεως. Βεβαίως ὁ πατήρ του τόν ἤθελε ἱατρό,ἀλλά ὁ πανέξυπνος Ἀνδρέας ἤξερε πώς στήν νέα Εὐρώπη καί δή τήν Βαλκανική,ἀλλοῦ βρισκόταν τό μέλλον πιά. Ἔτσι πῆγε στήν Σάμο,στόν Ῥοδοκανάκη πού ἦταν πραγματικός δάσκαλος τοῦ πῶς νά βγάζῃς χρῆμα μέ τήν σέσουλα ! Ἐκεῖ ἀρίστευσεν στήν τοκογλυφία,στό πῶς νά δημιουργῆς τράπεζες καί γενικῶς στό ...ἐμπόριον...
...Ὁ Συγγρός,πέντε χρόνια μετά,μόλις προσαρτήθηκε ἡ Θεσσαλία στήν Ἑλλάδα (1881), ἔτρεξε νά φτιάξῃ μία νέα τράπεζα ἐκεῖ,τήν Τράπεζα ἩπειροΘεσσαλίας ! Δανίζει τόν δῆμο Ἀθηναίων,μεσολαβεῖ γιά δάνειο τῆς κυβερνήσεως μέ ξένους ἐπενδυτές (κοράκια καί γῦπες δῆλα δή,πού μᾶς ῥουφοῦσαν τό αἷμα). Καί ἐκλέγεται καί βουλευτής...Ξανά δάνισε τό ἑλληνικό κράτος μέ 16 ἑκατομμύρια δραχμές καί ξανά βγῆκε βουλευτής...Ο Συγγρός με διάφορες κινήσεις προσπάθησε να συμβάλει στην χρεοκοπία της χώρας, έτσι ώστε να καταφέρει να γίνει μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας. Κατηγορήθηκε δε από τον τύπο και τον πολιτικό κόσμο για κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδος...Είχε τιμηθεί με την Ταινία του Μετζιτιε Α΄ Τάξεως και το παράσημο Μετζιτιέ Β΄ Τάξεως από το Σουλτάνο ( Καί πολλά ἄλλα «ὡραῖα»,γιά τόν ...φιλάνθρωπο Συγγρό,στό : Ὁ «Χρυσοκάνθαρος» Ἀνδρέας Συγγρός !)



Η χήρα του Ανδρέα Συγγρού, Ιφιγένεια, κληροδότησε την όλη έκταση στην Ελληνική Γεωργική Εταιρεία (το μετέπειτα “Βασιλικόν Ινστιτούτον Γεωπονικών Επιστημών”) "ίνα χρησιμεύη διαρκώς εις την μόρφωσιν καλών γεωργών και κηπουρών", σύμφωνα με ρητή διάταξη της διαθήκης της. Η Εταιρεία παρέλαβε το κτήμα το 1922 και το 1927 ίδρυσε μέσα σ’ αυτό το “Πρακτικόν Γεωργικόν Σχολείον Ιφιγενείας και Ανδρέου Συγγρού”, στο οποίο γίνονταν δεκτά κατά προτίμηση γόνοι της τάξης των γαιοκτημόνων που φιλοδοξούσαν να ασχοληθούν με τη γεωργία...Από το 1941, όμως, και μέχρι το σχολικό έτος 1946-1947, διακόπηκε η λειτουργία του, καθώς οι Γερμανοί κατακτητές προκάλεσαν σ’ αυτό πολλές και σημαντικές καταστροφές. Η “Σχολή Αναβρύτων”, πάντως, ανασυγκροτήθηκε μετά την Κατοχή και επαναλειτούργησε με κυριότερα τμήματα το μελισσοκομικό και το πτηνοτροφικό.Η Σχολή Αναβρύτων ιδρύθηκε με τον νόμο 1596/1950 (ΦΕΚ 297/20.12.1950) και με την ονομασία «Εθνικόν Εκπαιδευτήριον Αναβρύτων» ως ιδιωτικό ισότιμο, λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1949-1950.Πρώτος Διευθυντής του Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων, στο οποίο φοίτησε και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄, τότε διάδοχος, χρημάτισε ο Άγγλος παιδαγωγός Jocelin Winthrop-Young. Η πρωτοβουλία ανήκε στο «Εθνικόν Ίδρυμα», του οποίου πρόεδρος ήταν ο τότε Βασιλιάς Παύλος. Η σχολή ακολούθησε το παράδειγμα των σχολείων “Schule Schloss Salem” της Γερμανίας και “Gordonstoun” της Σκωτίας, τα οποία είχε ιδρύσει ο παιδαγωγός Κουρτ Χαν...

Το 1971 καταργείται το Εθνικό Εκπαιδευτήριο και στη θέση του ιδρύεται το εξατάξιο «Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων», με μαθητές που εξακολουθούν να εισάγονται με εξετάσεις και να είναι οικότροφοι. Δεν καταβάλλουν όμως δίδακτρα.


Από το 1982 και μετά η επιλογή των μαθητών γινόταν με κλήρωση. (Σημ. Πελασγικῆς : Ἀνδρέας Παπανδρέου,σοσιαλισμός γάρ,ἰσότης... )
Από το 2013 οι μαθητές οφείλουν να δώσουν εξετάσεις για την είσοδό τους στο σχολείο στα μαθήματα των Μαθηματικών και της Γλώσσας. (ἀπό:  Σχολή Αναβρύτων. Το ελληνικό Χάρβαρντ )

Ὅμως μέ τό πού ἦρθαν τά κομμούνια στήν ἐξουσία :
(Φεβρουάριος 2015) :
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, τα πρότυπα θα διαχωριστούν από τα πειραματικά, όπου από φέτος οι νέοι μαθητές θα εισαχθούν με κλήρωση και όχι με εξετάσεις όπως ισχύει σήμερα. Πρότυπα θα παραμείνουν πέντε σχολεία με βάση την ιστορικότητά τους (η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, η Βαρβάκειος Σχολή, η Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων, η Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και το Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων)-ἐδῶ-

Μετά διμήνου ὅμως καί ὕστερα ἀπό σφοδρές ἀντιδράσεις τῶν Δ.Σ. τῶν ἀνωτέρων σχολῶν :

Τα πέντε πρότυπα σχολεία που γλίτωσαν από τον… Μπαλτά!


Οἱ κομμουνιστικές διάνοιες συσκέπτονται περί ...Παιδείας...! 
Τόν Μπαλτᾶ πού εἶχε πεῖ περί Ἀριστείας :

«η αριστεία μοιάζει με ρετσινιά, καθώς, αν αριστεύσεις, είσαι αναγκασμένος να είσαι αντάξιος αυτής της έννοιας διαρκώς, ενώ, αν αποτύχεις, σε κυνηγάει η αποτυχία»

Πῶς λειτουργοῦσε ὅμως,ἀπό τό 1950 τό ἐν λόγῳ σχολεῖο; Κατά τά πρότυπα τοῦ παιδαγωγοῦ Κούρτ Χάν; Ποιός εἶναι αὐτός; Τά ἔχουμε γράψει :


..το καλοκαίρι του 1904, ο Hahn έπαθε σοβαρή ηλίαση, που τον ανάγκασε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του - παρά τις πολλές χειρουργικές επεμβάσεις ανακούφισης της πίεσης - να αποφύγει το φως και τη θερμότητα και να προστατευθεί από επικείμενη κεφαλαλγία φορώντας και μεγάλα γυαλιά ηλίου.

 Ο Kurt Hahn (1886-1974),ήταν Γερμανός πολιτικός και προοδευτικός εκπαιδευτικός εβραϊκής καταγωγής που αργότερα έγινε Χριστιανός πολίτης της Αγγλίας. Σήμερα θεωρείται ο «πατέρας» της σύγχρονης βιωματικής εκπαίδευσης και σημαντικός εκπρόσωπος της διεθνούς ειρήνης και της κοινωνικής εκπαίδευσης....
...Ο πατέρας του Όσκαρ Χαν ήταν ένας έμπορος. Ήταν συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της "Hahnschen Werke", μια ανώνυμη εταιρία που - που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1860 από τον παππού του Albert - με μεγάλα εργοστάσια χάλυβα και σωλήνων στο Duisburg και το Ντίσελντορφ αλλά και στην Άνω Σιλεσία της Αυστρίας,Ρωσία. Οι διάσημοι ραβίνοι και οι δάσκαλοι ήταν οι πρόγονοι της μητέρας του Charlotte, née Landau.
... τά ...σχέδια τοῦ Χάν γιά τήν ἐκπαίδευσι,πού θέλουν νά τά προσδιορίζουν ὡς προοδευτικά,παρ᾿ὅλα αὐτά εἶναι ἀκριβῶς τά ἴδια ὅπως πάντα : Μία ἐκπαίδευσις μέ προορισμό τήν ...ἀριστοκρατία,τήν Ἐλίτ τοῦ πλανήτη.Ἡ μόνη διαφορά,μέ τήν ἐκπαίδευσι πού προώθησε ὁ Χάν,θά μπορούσαμε νά ποῦμε πώς ἦταν :μία ἐκπαίδευσις γιά ...προβληματικά παιδιά...( Ε Δ Ω )


το «Εθνικόν Εκπαιδευτήριον Αναβρύτων» ιδρύθηκε με τον νόμο 1596/1950 (ΦΕΚ 297/20.12.1950) και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1949-1950 ως ιδιωτικό σχολείο ισότιμο των δημοσίων. Η παρεχομένη εκπαίδευση στο Εθνικό Εκπαιδευτήριο κάλυπτε τα σχολικά έτη από την Δ’ Δημοτικού έως την ΣΤ’ Γυμνασίου (αντίστοιχης της σύγχρονης Γ’ Λυκείου).
Τρία γεγονότα σηματοδότησαν την ίδρυση του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου:
  • η λειτουργία του ως οικοτροφείο δυτικοευρωπαϊκού τύπου σε μια χώρα όπου δεν υπήρχε αντίστοιχη εκπαιδευτική παράδοση. Περιπτώσεις όπως της «Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών» αποτελούσαν εξαιρέσεις. 
  • η οργάνωση της ζωής των οικοτρόφων μαθητών με βάση το παιδαγωγικό σύστημα του Κούρτ Χαν (Kurt Hahn
  • ο σκοπός λειτουργίας, ο οποίος ήταν η παροχή κατάλληλης ελληνικής διαπαιδαγωγήσεως στον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο.
με το Βασιλικό Διάταγμα 662/1971. Το «Εθνικόν Εκπαιδευτήριον Αναβρύτων» αντικαταστάθηκε από το δημόσιο εξαετές «Γυμνάσιον Αριστούχων Αναβρύτων». Το «Γυμνάσιον Αριστούχων Αναβρύτων» ήταν με την σειρά του ένα επίσης καινοτόμο παιδαγωγικό εγχείρημα. Βασιζόταν στην κυρίαρχη τάση του «συμπεριφορισμού» (behaviourism) της δεκαετίας του ΄60. Κυρίαρχη παιδαγωγική γραμμή δεν ήταν πλέον η διαμόρφωση ατόμων – ηγητόρων (leaders), βασική συνιστώσα του συστήματος του Κουρτ Χαν, αλλά η πεποίθηση ότι «οι καλοί, όταν βρεθούν μεταξύ τους, γίνονται καλύτεροι».

 Το «Γυμνάσιον Αριστούχων Αναβρύτων» απετέλεσε μαζί με άλλα δύο ομόλογα σχολεία, ένα στην Θεσσαλονίκη και την «Αναργύρειον και Κοργιαλένειον Σχολή Σπετσών», δίκτυο σχολείων υψηλών απαιτήσεων.

Τα τρία σχολεία λειτούργησαν ως οικοτροφεία. Οι μαθητές γίνονταν δεκτοί κατόπιν εξετάσεων ειδικά για τα τρία «Γυμνάσια Αριστούχων» με βάση την ύλη των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Επιπλέον μόνον ένας μαθητής ήταν δυνατόν να προταθεί για αυτές τις εξετάσεις από κάθε ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου, ώστε να αποφευχθεί η υπερεκπροσώπηση «καλών» δημοτικών και, αντιθέτως, να διασφαλισθεί η συγκέντρωση όσον το δυνατόν περισσοτέρων «καλών», από όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας, καθένας των οποίων ήταν «καλός» στο περιβάλλον του. Οι μαθητές ήταν υπότροφοι (εκτός εάν το οικογενειακό εισόδημα ήταν πολύ υψηλό). Παρέμεναν στα «Γυμνάσια Αριστούχων» μόνον εφ’ όσον διασφάλιζαν βαθμό «άριστα» κάθε έτος... Κατά το τρίτο έτος της εφαρμογής του Β.Δ. 662/1971 τα τρία «Γυμνάσια Αριστούχων» συγχωνεύθηκαν στο ένα και μοναδικό που απέμεινε: το «Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων».( ἀπό ΕΔΩ ὅπως καί ἡ ἀνωτέρῳ φωτό)

Συμπερασματικῶς,ἐκφράζω μία ἀπορία : Γιατί ὁ κ. Τσακλόγλου δέν καμαρώνει γιά τήν Ἀριστεία του στό ἐξέχον ἐκεῖνο γυμνάσιο πού σπούδασε; Ἄ,ναί ! Διότι φαίνεται,ὡς διακατεχόμενος καί αὐτός ἐξ ἀριστερῶν πεποιθήσεων,πιστεύει πώς : 

«η αριστεία μοιάζει με ρετσινιά, καθώς, αν αριστεύσεις, είσαι αναγκασμένος να είσαι αντάξιος αυτής της έννοιας διαρκώς, ενώ, αν αποτύχεις, σε κυνηγάει η αποτυχία»

Ἀλλά καί διότι δέν εἶναι καί πρός καμάρι ἕνας ἀριστερός νά συμπεριλαμβάνει στό βιογραφικό του μία ὑποτροφία τῆς ...χούντας ! Τό ὅτι ἔχουν ὡφεληθεῖ; Ἔ, αὐτό εἶναι μία λεπτομέρεια...

 Ἐπίσημος ὀνομαστικός κατάλογος,καταρτισθείς ἀπό τό Ὑπουργεῖο Γεωργίας καί τήν Ἐπιτροπή Ἀποκαταστήσεως Προσφύγων,τοῦ 1928, μέ πρόσφυγες πού ἦρθαν ἀπό Πόντο,Μικρά Ἀσία,Ἀνατολική Θράκη (ἀπό ἐδῶ)

Υ.Γ. Στό σχολεῖο Ἀναβρύτων,τότε πού σπούδαζε ὁ διάδοχος Κωνσταντῖνος,περί τό 1952,σπούδαζε καί ὁ πατήρ τῆς Χάνα-Μισέλ Ἀσημακοπούλου,ναί,τῆς εὐρωβουλευτοῦ τῆς νουδου,(ἐδῶ,ἐδῶ),καθηγητής πυρηνικῆς φυσικῆς,Παναγιώτης Ἀσημακόπουλος,ὁ ὁποῖος φαίνεται νά ἐξελίχθηκε σέ πολύ καλό φῖλο τοῦ Κωνσταντίνου ἀφοῦ κάποια χρόνια ἀργότερα ὅταν ὁ Ἀσημακόπουλος ἀπέκτησε τήν κόρη του,ὁ βασιλεύς πλέον Κωνσταντῖνος ἔγινε ὁ νονός της.



« ...ο πατέρας μου Παναγιώτης Ασημακόπουλος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, ήταν συμμαθητής του στα Ανάβρυτα...Τη βάφτισαν στη Ρώμη, όταν ο Κωνσταντίνος είχε καταφύγει εκεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον των συνταγματαρχών...ο παππούς μου λεγόταν Μιχάλης, ήταν οικονομικός σύμβουλος στο Ιδρυμα Αϊνστάιν, η οικογένεια δεν είχε τότε αγόρια και ο παππούς απαίτησε από τους νονούς μου να με βαφτίσουν και Μισέλ, αφού όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσαν να με φωνάζουν Μιχάλη. Αλλωστε, το Μισέλ στα γαλλικά είναι και γυναικείο όνομα ...
...Φαίνεται όμως ότι ο τέως βασιλιάς δεν εγκαταλείπει τα βαφτιστήρια του. Επικοινωνεί συχνά με τη βαφτισιμιά του Αννα Ασημακοπούλου και μάλιστα την επισκέφθηκε δύο φορές στο σπίτι της στα Γιάννινα. Η πρώτη ήταν το Πάσχα του 2003, όταν η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ήταν έγκυος και τότε το διασκέδασαν παραδοσιακά με ηπειρώτικα τραγούδια. Η δεύτερη ήταν πιο πρόσφατα, στις εορτές για την απελευθέρωση της πόλης: «Είναι ένας απλός, καταδεκτικός άνθρωπος. Του αρέσει η ελληνική κουζίνα. Αποφεύγει τις πολιτικές συζητήσεις, αρνείται να σχολιάσει την παρούσα πολιτική κατάσταση και κυρίως μαζί μου οι συζητήσεις του είναι κοινωνικής φύσεως» λέει για τον νονό της η κυρία Ασημακοπούλου, επιδεικνύοντας και αναμνηστικές φωτογραφίες. Τον αποκαλεί «νονό», σκέτο, και έτσι αποφεύγει, όπως αναφέρει γελώντας, τις όποιες κακοτοπιές με τις προσφωνήσεις.(ἀπό ἐδῶ)

Σέ ποιό ἵδρυμα Ἀϊνστάϊν,ἦταν οἰκονομικός σύμβουλος ὁ παπποῦς τῆς Χάνας,τῆς ἑβραιοπούλας; Διότι ἀπ᾿ὅτι βρῆκα στό διαδίκτυο,ἕνα καί μοναδικό,στήν Μασαχουσέτη τῶν ΗΠΑ,ὑπαρχει ὑπ᾿αὐτή τήν ὀνομασία. 
Ἐκεῖ ἦταν ὁ παπποῦς της; Ἴσως...
Ἡ Χάνα-Μισέλ,ἀπό τά Ἰωάννινα,τοῦ ἑβραίου δημάρχου σήμερα. Ἡ Χάνα-Μισέλ ἡ ἑβραιοπούλα,ἀπό τήν πλευρά τῆς μητρός της,ὅπως λέει καί ἡ ἴδια.

Τελικῶς αὐτό τό σχολεῖο πάντα προσέλκυε τά «ὑψηλά κοινωνικά στρώματα» ...

Υ.Γ. 2  Ἀκόμη ἔνας ...ἐπώνυμος,συμμαθητής τοῦ πρίγκηπος (τότε) Κωνσταντίνου,μᾶς ἔρχεται ὡς πληροφορία ἀπό τόν Διηνέκη,τῆς Ἐσχάτης Γραμμῆς Ἀνασχέσως :

Ἐδῶ,ἐδῶ κι᾿ἐδῶ  

Γεώργιος Τζιτζικώστας,πατήρ τοῦ περιφερειάρχου Κεντρικῆς Μακεδονίας Ἀποστόλου Τζιτζικώστα : 


Στην Ελλάδα, για τέσσερις ώρες θα βρεθεί, την ερχόμενη Δευτέρα, ο έκπτωτος μονάρχης Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του συμμαθητή και προσωπικού φίλου του Γεώργιου Τζιτζικώστα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 59 ετών και θα κηδευτεί στη Θεσσαλονίκη.
(Ἰούλιος 2000)

Αὐτός πέρασε ἀπό τρεῖς κυβερνήσεις : Καραμανλῆ,Ῥάλλη καί Μητσοτάκη.Ὅσο γιά τά ὑπουργεῖα :Γεωργίας,Συντονισμοῦ καί βεβαίως τό Μακεδονίας - Θράκης ( ἀλοίμονον ! )

Ὁ «σκληρός δεξιός» ἄνθρωπος τοῦ Εὐαγγέλου Ἀβέρωφ.Τοῦ Ἀβέρωφ μέ τούς «Κενταύρους»,ἔτσι;
Ἐδῶ γιά τήν οἰκογένεια Ἀβέρωφ κι᾿ἐδῶ περί «Κενταύρων»,ὅπως καί ἐδῶ...



Ἡ Πελασγική 

7 σχόλια:

  1. Διάγγελμα πακιστανού εξω απο την Βουλή
    Τι χρειαν έχομεν μαρτύρων;
    https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2020/08/video.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητή Κατακομβική Ἐκκλησία,ἔχω τήν ἐντύπωσιν πώς ὁ ἐν λόγῳ «πρόεδρος τῶν ἐν ἑλλάδι πακιστανῶν»,λέει τελείως διαφορετικά πράγματα.Προφανῶς ἡ μετάφρασις εἶναι φτιαγμένη ἀπό κάποιους,γιά νά δείξῃ τό θρᾶσος τῶν μουσλίμ πού φυσικά τό «καλλιέργησαν» οἱ «ἡμέτεροι» πολιτικάντηδες.Ὅμως μπορεῖ νά εἶναι καί ἀπό κάποιους ἄλλους ( ξέρετε ποιούς) πού νά θέλουν νά ῥίξουν σέ παγίδα πατριωτικούς διαδικτυακούς χώρους...

      Βεβαίως τά πράγματα εἶναι ἔτσι ἀκριβῶς,ὅμως ποτέ δέν θά εἶχαν τέτοιου μεγέθους θρᾶσος νά τό ποῦν δημοσίως.Πρωτίστως γιά δική τους προστασία...

      Τέλος πάντων,ἐνῶ εἶναι μία τραγική πραγματικότης,ἀπό τήν ἄλλη ἕνα «παραποιημένο» βίντεο,ἐννοεῖται πώς ἐνέχει καί τούς ἀναλόγους κινδύνους.Οἱ κάθε λογῆς Δημητρᾶδες παραμονεύουν...

      Καλησπέρα ἀγαπητή Κατακομβική Ἐκκλησία!

      Διαγραφή
  2. O Aνδρέας Συγγρός για να ισοσκελίσει τα ανομήματα του χρηματοδότησε την ίδρυσι του ομωνύμου αφροδισιολογικού-δερμτολογικού νοσοκομείου. Έπασχε από σύφιλι.
    Το σχολείο στα Ανάβρυτα δημιουργήθηκε γιά να μην είναι απομενομένος ο διάδοχος Κωνσταντίνος Γλυξβούργος στις εγκυκλίους σπουδές του.
    Συμμαθητής του και μετέπειτα ο καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , πατέρας της εκ μητρός εβραίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ὄχι μόνον συμμαθητής του ἀλλά καί κολλητός του,ἀφοῦ μετά ὁ Κωνσταντῖνος ἔγινε νονός τῆς Χάνας,τῆς κόρης τοῦ Παναγιώτη Ἀσημακόπουλου,καθηγητή πυρηνικῆς φυσικῆς.Ἄ,ὁ δέ παππούς της,Μιχάλης Ἀσημακόπουλος ἦταν οἰκονομικός σύμβουλος στό ἵδρυμα Ἀϊνστάϊν.Τώρα θά μοῦ πεῖτε ποῦ εἶναι τό ἵδρυμα αὐτό.Καλή ἐρώτησις διότι ἐγώ μόνον ἕνα βρῆκα στήν Μασαχουσέτη τῶν ΗΠΑ.
      Αὐτό ἐννοεῖ ἡ Χάνα-Μισέλ,πού πῆρε καί τό ὄνομα τοῦ παπποῦ Μιχάλη;
      ( ἐδῶ τά λέει : https://www.tovima.gr/2013/04/27/politics/anna-misel-asimakopoyloy-o-nonos-moy-o-kwnstantinos/)

      Εὐχαριστῶ γιά τίς πληροφορίες,τίς ὁποῖες συμπλήρωσα στό ἀνωτέρῳ θέμα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  3. Οι μασώνοι και οι «κρύπτο» τής 21ης Απριλίου, κατέστρεψαν την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες τελικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καί συνεχίζουν,Διηνέκη,συνεχίζουν...Κληρονόμοι ἐκείνων ΟΛΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή