" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Τί ἔγινε στήν Βηρυτό ! ! !


Ο απολογισμός ως τώρα: 70 νεκροί και 3700 τραυματίες 

 Ο Μισέλ Αούν-Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Λιβάνου, ανέφερε ότι η έκρηξή προκλήθηκε από τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας που επί έξι χρόνια υπήρχαν σε περιοχη του λιμανιού, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, κάτι απαράδεκτο όπως είπε.



Οἱ φωτό ἀπό ἐδῶ ὅπου ὑπάρχουν καί βίντεο τῆς ἐκρήξεως

Πρωθυπουργός Λιβάνου: Οι υπεύθυνοι για την έκρηξη στη Βηρυτό θα πληρώσουν το τίμημα

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν θα μείνει ατιμώρητο και οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν το τίμημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ


Καί αὐτοί πού ἔχουν τήν μῦγα ...μυγιάζονται :

Iσραήλ και Χεζμπολάχ τονίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την έκρηξη στη Βηρυτό

Το Ισραήλ δεν έχει καμία σχέση με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στον Λίβανο, μετέδωσε η τηλεόραση του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ)

Λίγο νωρίτερα, κυκλοφόρησαν φήμες περί πυραυλικής επίθεσης στο λιμάνι της Βηρυτού.
Την ίδια ώρα και η Χεζμπολάχ αρνήθηκε επίσης ότι οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα μιας επίθεσης πυραύλων
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι N12, είπε ότι η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο ατύχημα που ξεκίνησε με την εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς.

Το Ισραήλ προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο 



Το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης προσέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο, αφού εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού σκότωσαν δεκάδες και τραυματίστηκαν χιλιάδες, σε μια σπάνια επίδειξη υποστήριξης προς τη χώρα του εχθρού.

«Το Ισραήλ προσέγγισε το Λίβανο μέσω διεθνών αμυντικών και διπλωματικών καναλιών για να προσφέρει ιατρική ανθρωπιστική βοήθεια στην κυβέρνηση του Λιβάνου», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς και ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι έδωσε εντολή στον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Μιρ Μπεν Σαμπάτ, να συζητήσει με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ Νικολάι Μλάντενοφ πώς μπορεί το Ισραήλ να βοηθήσει τον Λίβανο.



Τό ἔχει ἡ μοῖρα της...






Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Φυσικά κι αυτό ..."ατύχημα"..

    Πρώτα τα...κάνουν όλα σκόνη...και μετά ..."ανοικοδόμηση"...

    Γνωστό το..πολεοδομικό..."έργο" τους....

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα , διαβάστε και εδώ https://www.veteranstoday.com/2020/08/05/breaking-israel-nukes-beirut/ , άλλη οπτική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή