" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Κάτι γίνεται...Θά δείξῃ...




Συμφωνία μέ τήν Αἴγυπτον καί ἡ μερική ὁριοθέτησις τῆς ΑΟΖ,φαίνεται πώς θά εἶναι ἡ ἀρχή ἐξελίξεων στήν περιοχή τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου.

Κάϊρο: Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδoς - Αιγύπτου, υπέγραψαν συμφωνία μερικής οριοθετήσεως τής ΑΟΖ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μ Ε Ρ Ι Κ Η Σ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ...



Ὁ Χάρτης τῆς ΑΟΖ Ἑλλάδος καί Αἰγύπτου 

Για «τεράστια εθνική επιτυχία» που έρχεται μετά τη συμφωνία με την Ιταλία για οριοθέτηση ΑΟΖ έκαναν λόγο λίγο νωρίτερα διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τη συμφωνία που υπεγράφη πριν από λίγο στο Κάιρο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν:


«Το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση είναι πως η Ελλάδα δεν κάνει παράνομες συμφωνίες, ούτε εξαναγκάζει άλλες χώρες σε λεόντειες συμφωνίες. Διαπραγματεύεται και προβαίνει σε οριοθετήσεις με βάση το δίκαιο της θάλασσας και η ορθότητα της πολιτικής μας έναντι παράνομων ενεργειών, όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αποδεικνύεται από το ότι το Κάιρο οριοθέτησε με την Ελλάδα, παρά τις μάταιες προσπάθειες της Τουρκίας να πλειοδοτήσει προσφέροντας στην Αίγυπτο μεγαλύτερη ΑΟΖ

Καί εἶμαι ἐπιφυλακτική γιατί ξέρω μέ ποιούς ἔχω κάνω.Διότι δέν μπορεῖ ἕνας ὑπουργός ἐξωτερικῶν,προσέξτε: ἐξωτερικῶν, νά λέει τήν μία ἔτσι,τήν ἄλλη ἀλλιῶς καί μετά πάλι ἔτσι !



Δένδιας: Στα όρια της φαιδρότητας η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο

Ν.Δένδιας: «Δεν έχουμε αρνηθεί τελείως το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης»

Δένδιας: Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει καταλήξει εκεί που ανήκε, στον κάλαθο των αχρήστων

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τον τον καθορισμό αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ΑΟΖ, μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ιστορική μέρα και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. 

«Το απολύτως αντίθετο του άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου» όπως σχολίασε, προσθέτοντας ότι «έχει καταλήξει εκεί που ανήκε από την πρώτη στιγμή, στον κάλαθο των αχρήστων».

Ποιός μέ διαβεβαιώνει,λοιπόν,ὅτι δέν θ᾿ἀλλάξῃ μετά ἀπό κάποιο διάστημα καί ἀναλόγως τῶν περιστάσεων,τά ξαναπῇ ...ἀλλιῶς ;

Μήπως ὅλα ἐξαρτῶνται ἀπό τό τελευταῖο πού πρόσθεσε :

Κάλεσε μάλιστα όποια άλλη χώρα της περιοχής το επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου.
...η Ελλάδα «θα συνεχίσει να κινείται με αποφασιστικότητα και με τις υπόλοιπες συνορεύουσες χώρες». Πρόσθεσε ότι το Διεθνές Δίκαιο δεν πρέπει να εφαρμόζεται επιλεκτικά.

Ὅποια ἄλλη χώρα τῆς περιοχῆς ; Δῆλα δή; ...

Καί αὐτό τό : «μέ ἀποφασιστικότητα» προφανῶς ἔχει νά κάνῃ μέ :



ο κ. Δένδιας μετέβη αιφνιδιαστικά στην Αίγυπτο νωρίς το απόγευμα και λίγες ώρες αργότερα έπεσαν οι υπογραφές οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Ποιοί ἦταν οἱ λόγοι πού συνέτρεξαν γιά μία τόσο αἰφνιδιαστική κίνησιν ἐκ μέρους Ἑλλάδος καί Αἰγύπτου; Νά ὑποθέσω οἱ ἐξελίξεις στήν Λιβύη; Πᾶμε νά δοῦμε τίς ἐξελίξεις,στό θέμα Λιβύη,τῶν τελευταίων δύο ἡμερῶν. 

Σκληρό μήνυμα Λευκού Οίκου προς Τουρκία για τη Λιβύη

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά από την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Λιβύη. Αντιτασσόμαστε σθεναρά στην ξένη στρατιωτική συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μισθοφόρων και ιδιωτικών στρατιωτικών “εργολάβων”, από όλες τις πλευρές.
Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες ξένων δυνάμεων για εκμετάλλευση της σύγκρουσης – για παράδειγμα, με τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας ή με έλεγχο των πόρων που ανήκουν στο λαό της Λιβύης – αποτελούν σοβαρές απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και το παγκόσμιο εμπόριο.αυτές οι προσπάθειες υπονομεύουν τα συλλογικά συμφέροντα ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων και των εταίρων μας στην περιοχή της Μεσογείου...»
(5/8/2020)

Μήνυμα πού ἐπισημαίνει καί ὁ ...Τζέφρυ :



Λίγες ὥρες μετά ἦρθε ἡ ὁμιλία Χαφτάρ ὅπου τό μήνυμα πρός τόν Ἐρντογάν ἦτο σαφές :

«Την κληρονομιά των προγόνων σας την κάναμε σφαίρες. …Δε θέλω να βλέπω κανένα Τούρκο να περπατάει μπροστά σε αυτούς τους ήρωες…Δεν υπάρχει έλεος διότι δεν το δικαιούνται…Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό».(ἐδῶ)

Καί ἡ Ἰσπανία στήν μέσιν :

...το θέμα της κρίσης στη Λιβύη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ισπανίας. Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας Σάμεχ Σούκρι τόνισε στην Ισπανίδα ομόλογό του, Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια, τη σημασία της αντιμετώπισης της μεταφοράς τρομοκρατικών στοιχείων και παραστρατιωτικών στη Λιβύη, καθώς και της απόρριψης εξωτερικών παρεμβάσεων στη χώρα, που έχει πληγεί από συγκρούσεις. (ἐδῶ)

Καί πῶς ἀντέδρασε ἡ τουρκιά,σήμερα;

Ὅσον ἀφορᾷ τήν Λιβύη :



Ο Τσαβούσογλου πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λιβύη μαζί με τον ομόλογο του της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο... προειδοποίησε ότι ο πραξικοπηματίας Χαφτάρ ο οποίος δεν πιστεύει στην πολιτική λύση στη Λιβύη μπορεί να επιτεθεί ανά πάσα στιγμή.Πρέπει τόσο να υποστηριχθεί η Λιβύη όσο και να δημιουργηθεί μια συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και της Λιβύης σε αυτό το θέμα...Τι μπορούμε να κάνουμε για την οικονομική της ανάπτυξη, πως θα αναπτύξουμε τις σχέσεις υπό αυτήν την έννοια; Υπάρχουν επενδύσεις επιχειρήσεων μας εδώ από παλιά, υπάρχουν ημιτελείς επενδύσεις, έχουν να παίρνουν χρήματα. Την επόμενη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Τουρκία. Συζητήσαμε και για αυτά στο πλαίσιο της λύσης...η επιχείρηση IRINI η οποία έχει αποστολή να εμποδίσει την μεταφορά όπλων στη Λιβύη από τη θάλασσα είναι μια επιχείρηση που υποστηρίζει τον Χαφτάρ και τους υποστηρικτές του και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται εργαλείο σε αυτό.(ἀπό ἐδῶ)

Χμμ...χεράκι-χεράκι μέ τήν Μάλτα,ἡ τουρκιά,πῆρε τίς ῥοῦγες,ἔ ; Τήν Μάλτα :

Τουρκική Στρατιωτική Βάση στη Μάλτα !!!

Καί μπορεῖ μέν ὁ Χαφτάρ νά δίδῃ συγχαρητήρια,στά ἑλληνικά παρακαλῶ,γιά τήν Συμφωνία μέ τήν Αἴγυπτο καί τήν χάραξιν ΑΟΖ :

"Συγχαρητήρια στους Έλληνες αδελφούς μας, είμαστε χαρούμενοι για εσάς", γράφει στα ελληνικά, λογαριασμός των δυνάμεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του Χαλίφα Χαφτάρ, κάνοντας σχόλιο για την υπογραφή της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.(ἐδῶ)

ὅμως δέν μποροῦμε νά παραβλέψουμε πώς αὐτή ἡ συμφωνία ἀποτελεῖ μερική ὁριοθέτησιν ΑΟΖ,μέ πάρα,μά πάρα πολύ κρίσιμα γεωγραφικά σημεῖα,τῆς Ἑλληνικῆς κυριαρχίας,νά μένουν ἐκτός :

0% ΑΟΖ το Καστελλόριζο, 50% η Ρόδος και 90% η Κρήτη !!! Αυτά υπέγραψε με την Αίγυπτο,ο Δένδιας !!!



Γιατί ἄρα γε ; Ἄς δοῦμε καί τήν ἀντίδρασιν τῆς τουρκιᾶς μετά τήν συμφωνία :

Τουρκικό ΥΠΕΞ : «Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Οι αποκαλούμενες περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, όπως περιγράφονται στη συμφωνία οριοθέτησης που υπογράφηκε σήμερα, δεν αποτελούν νόμο για την Τουρκία. Αυτό θα αποδειχθεί στο μέτωπο και στο τραπέζι...Η Αίγυπτος, η οποία εγκατέλειψε τα 11.500 km2 της με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Κυβέρνηση το 2003, χάνει επίσης τη θαλάσσια δικαιοδοσία της με αυτήν τη αποκαλούμενη συμφωνία με την Ελλάδα...Η Τουρκία στην συγκεκριμένη περιοχή δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο»(ἀπό ἐδῶ)

Ὅλο αὐτό τό νταηλίκι τῶν τουρκαλάδων,ἀπό ποῦ πηγάζει ἄρα γε; Ἄν καί δέν θέλω,μέ τίποτα,νά πηγαίνω τό πρᾶγμα ἐκεῖ,δυστυχῶς αὐτό πάει μόνο του,ἀφοῦ ἡ ἴδια ἡ ἱστορία μᾶς ἔχει δώσει τίς ἀποδείξεις...

Γιά ποιόν δουλεύει,τόσο σκληρά,ἡ τουρκία;

Μπορεῖτε,ἐσεῖς,νά δεῖτε ἤ νά φαντασθεῖτε,κάποιον ἄλλον πίσω ἀπό τέτοιου εἴδους ὕπουλα σχέδια ; 

Νομίζω πώς «κοντός ψαλμός ἀλληλούϊα».Θά δείξῃ...


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου