" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Καί στήν Λιβύη πῆγε,τό λυκόρνιο !Ξέρετε σέ ποιόν ἀπαγόρευσε τήν εἴσοδο στήν Λιβύη,ὁ Φαγέζ Ἀλ Σαράτζ; Στόν Ἀνρί Λεβύ ! Τί δέν τόν θυμᾶστε τόν Λεβύ;

Ἀλήθεια,τί γύρευε τό κοράκι τοῦ διεθνοῦς σιωνισμοῦ,Ἀνρί Λεβύ,στήν Ἑλλάδα;

ἤ τόν πολύ ἐπιτυχή χαρακτηρισμό του,ἀπό τόν Διηνέκη :

Τι γύρευε το λυκόρνιο αυτό στην Αθήνα; 

Ναί,γι᾿αὐτόν τόν Λεβύ γίνεται λόγος.
Δέν θά σχολιάσω τό γεγονός πώς ἐκεῖνος πού τοῦ ἀπαγόρευσε τήν εἴσοδον ἦταν ὁ τουρκικῆς καταγωγῆς σημερινός πρωθυπουργός τῆς κυβερνήσεως ἐθνικῆς συμφωνίας τῆς Λιβύης,Φαγέζ Ἄλ Σαράτζ ( προφανῶς ὡς Ἕλληνες πολλά μᾶς χωρίζουν ἀπό δαῦτον...),ὅμως θά σταθῶ ἀκριβῶς στόν λόγον πού τοῦ ἀπαγόρευσε τήν εἴσοδον. Ἄν καί ἐν τέλει,ἐπεί δή μιλᾶμε γιά ἀρχιλύκορνα,κατάφερε καί εἰσῆλθε στήν χώρα τῶν Λιβύων.

Πᾶμε νά δοῦμε,γιατί ὁ Σαράτζ δέν τόν ἤθελε στήν χώρα του :

Η κυβέρνηση της Λιβύης στην Τρίπολη ανακοίνωσε, το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Ιουλίου 2020, ότι ερευνά την επίσκεψη του αμφιλεγόμενου Γάλλου Εβραίου συγγραφέα Μπέρναρντ Λεβί στη χώρα, τονίζοντας ότι θα λάβει μέτρα εναντίον όσων του επέτρεψαν να εισέλθει στο έδαφος της Λιβύης, γράφει αραβική ιστοσελίδα που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Κυβερνητική οργή


Το σχόλιο της κυβέρνησης ήρθε σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης, Φαγιζέ αλ Σάρατζ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το συμβούλιο υιοθέτησε να διερευνήσει αυτήν την επίσκεψη φέροντας στο φως όλα τα γεγονότα και τις λεπτομέρειες που την περιβάλλουν, τονίζοντας ότι θα λάβει «αποτρεπτικά νομικά μέτρα εναντίον όσων συμμετείχαν σε αυτήν ή συνεργάστηκαν σε αυτήν την επίσκεψη, η οποία παραβιάζει τη νομιμότητα και τους νόμους του κράτους».

Το Προεδρικό Συμβούλιο έδωσε επίσης, «αυστηρές οδηγίες του προς όλα τα όργανα, τις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα σε πλήρη συμμόρφωση με το νόμο και τις αποφάσεις του Προεδρικού Συμβουλίου, για να αποτρέψουν τυχόν μελλοντικές παραβιάσεις».


Το Σάββατο, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου της Λιβύης Χαλέντ αλ Μάσρι (Khaled al-Mashri) εξέφρασε την «έκπληξή του που επετράπη» στον Λεβί να εισέλθει στη Μισράτα και ζήτησε έρευνα για την επίσκεψη του, ειδικά γιατί έχει την υποστήριξη του Παρισιού που έχει τεθεί υπέρ του αρχηγού του LNA Χαλίφα Χαφτάρ.


Μάλιστα, το τούρκικο πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο Λεβύ πήγε στην πόλη Ταρχούνα αλλά οι αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο.(ἀπό ἐδῶ)


Προφανῶς καί ἤξεραν πολύ καλά τί ἔκαναν αὐτοί πού τοῦ ἀπαγόρευσαν τήν εἴσοδο στήν χώρα τους.Πολύ καλῶς ἤξεραν,ἀφοῦ ἄλλως τε ὁ ῥόλος τοῦ ἐν λόγῳ εἶναι πλέον γνωστός τοῖς πᾶσι. Ὅπου γίνεται πόλεμος καί κακός χαμός,ἐννοεῖται :


Ὁ Μπερνάρντ-Ἀνρί Λεβύ,ἀποκαλεῖται «ἑβραϊκό σκυλί» κατά τήν ἐπίσκεψίν του στήν Λιβύη


«Η επίσκεψη του Εβραίου συγγραφέα, ο οποίος είναι γνωστός για τη σθεναρή υποστήριξή του στο Ισραήλ, προκάλεσε αναταραχή στη Λιβύη, εν μέσω εκκλήσεων για έρευνα σε όσους του έδωσαν βίζα στη χώρα», ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας ότι «ο Πρέσβης της Λιβύης στη Γαλλία Ο al-Houderi αρνήθηκε την έκδοση βίζας για τον Εβραίο συγγραφέα».

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν κοντά στην Ταρχούνα, νοτιοανατολικά της Τρίπολης, και ένας άνδρας φώναξε «Εβραϊκός σκύλος» στη συνοδεία του Γάλλου συγγραφέα,
Ο Levy έγραψε στο Twitter ότι κάνει ένα ταξίδι αναφορών στα «πεδία θανάτωσης» της Λιβύης. Δημοσίευσε μια φωτογραφία αυτού που είπε ότι η αστυνομία της Λιβύης προστατεύει τον ελεύθερο τύπο. Στη φωτογραφία, μπορούν να δουν άντρες με AK-47 και καλυμμένα πρόσωπαπροφανώς τον προστατεύουν. «Τόσο διαφορετικό από τους κακοποιούς που προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συνοδεία μου στο δρόμο της επιστροφής στη Μισράτα»,ἔγραψε ὁ Λεβύ


Ο Levy χλευάστηκε στα κοινωνικά μέσα για την επίσκεψη. Ο Emadeddin Badi σημείωσε ότι ο Levy φορούσε το συνηθισμένο πουκάμισό του και ότι η επίσκεψή του ήταν «φιάσκο PR» για το GNA. Ο Λιβυκός Παρατηρητής ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ταρχούνα άνοιξαν πυρ εναντίον της συνοδείας του Λέβι. Άλλοι σημείωσαν ότι είχε έρθει να δει την «καταστροφή που βοήθησε να φέρει».Bernard-Henri Levy's (referred to here as "Jewish dog") convoy blocked from entering Tarhunah


Ἀπό : ἐδῶ

Καί :

France’s Bernard-Henri Levy unwelcome in Libya

Ἐμεῖς πάντως ἐδῶ τόν εἴχαμε,ὄχι ἁπλῶς καλοδεχθεῖ,ἀλλά ἐτιμήθη μέ τήν πλέον ἐπίσημον συνάντησιν μετά τοῦ προέδρου τῆς δημοκρατίας τους,τόν Προκόπη Παυλόπουλο :  


Βρέ,ἄξιοι τῆς μοίρας μας εἴμαστε ...! 


Λυκόρνιο :

Είναι μυθικό πλάσμα, με κεφαλή όρνεου, που το ελκύουν ως γνωστόν τα κουφάρια ζώων, με ράμφος κοφτερό-μυτερό και σώμα λύκου, καθώς και την όρεξή του.

Ο όρος χρησιμοποιείται ως:

επιθετικός προσδιορισμός για άτομο, ύπουλο, άπληστο, ικανό να αρπάξει και από εκκλησία, με κακόβουλη διάθεση και το μυαλό του πάντα στο πονηρό και την αρπαγή,
στη μορφή λυκόρνι, κατά συγκοπή της κατάληξης, ως προσφώνηση μεταξύ κολλητών,
την μορφή «ο αρχιλύκορνας», υποδηλώνει τον υπερθετικό βαθμό του απλού λυκόρνεου, το υπέρτατο λυκόρνιο!

(περισσότερα ἐδῶ)

Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

 1. Ο Μπερνάρ Ανρί Λεβύ, εβραίος ειδικού σκοπού. Γεννημένος το 1948 στην Αλγερία. Το 1949 εγκαθίστανται οικογενειακώς στην Γαλλία. Οι φίλοι και σύμμαχοι τους Άραβες καθίστανται εχθρικοί λόγω παλαιστιανιακού. Διαθέτουν γαλλική υπηκοότητα διότι Εβραίος υπουργός Δικαιοσύνης Αντόλφ Κρεμιέ είχε φροντίσει το 1870 να αποδόσει γαλλική ιθαγένεια στούς Ισραηλίτες της Αλγερίας.
  Η δραστηριότητα του αρχίζει από το 1971 όταν εγκαθίσται στο Μπαγκλαντές, πρώην Ανατολικό Πακιστάν ως οικονομικός σύμβουλος! . Το 1975 αυτός και ο όμοιος του Αντρέ Γκλούξμανν και η βουλγάρα Κρίστεβα παριστάνουν τους «νέους φιλοσόφους».
  Δεκαετία ΄90 τάσσεται με τους μουσουλμάνους της Γιουγκοσλαβίας. Το 2008 ευρίσκετα στην Γεωργία στην διαφορά της με την Οσετία και την σύγκρουση της με την Ρωσία.
  Το 2011 επίθεση κατά της Λιβύης κατά του μη ελεγχομένου Καντάφι. Πρωτοστατεί ο ουγγροεβραίος φίλος του Νικολά Σαρκοζι. Το ίδιο έτος βάλλει κατά της Συρίας. Το 2013 ευρίσκετα μεταξύ Κούρδων στην Συρία.

  Ένας επικίνδυνος Ιουδαίος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ...ΕΝΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΡΠΕΤΟ .
  ΚΑΙ ΑΜΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΑΛΥΣΗ DNA ,ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑ ΣΩΣΤΟΣ .
  ΕΤΣΙ ΓΕΛΟΥΣΕ Ο ΣΑΧΛΑΣ ΠΑΥΛΌΠΗΣ , ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ....ΟΤΑΝ
  ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΜΟΠΟΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ.
  ΜΑΛΛΟΝ ,ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ.
  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ! ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ , Ο ΠΑΥΛΟΠΗΣ !
  ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἔμ,ὁ Παυλόπουλος δέν θά γελοῦσε καί δέν θά χαιρόταν,ἀπό κάτι τέτοιες συναντήσεις; Παλιοί γνώριμοι,ἀπό τά φράγκικα κατατόπια τῶν νιάτων τους...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ Ἀριστόμαχε !

   Διαγραφή