" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Ἀπό ποιούς,ἀλήθεια, κινδυνεύει ἡ Εὐρώπη ; Ἀπό τά γνωστά λυκόρνια...
Bernard- Henri- Levy : «το φαινόμενο των μορφωμάτων λαϊκισμού, που αναδύονται μ’ εφιαλτικό θράσος στα ευρωπαϊκά κράτη. Μορφώματα, τα οποία έχουν πια ξεπεράσει ακόμη και τα όρια του ρατσισμού και τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα επιδιώκοντας την κατεδάφισή του, επέκεινα δε την κατεδάφιση της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού…»


I LOVE BOSNIA
Ποιᾶς ; Τῆς εὐρωπαϊκῆς δημοκρατίας ;

«Δεν υπάρχει πλέον Βανδέα. Πέθανε κάτω από το ελεύθερο σπαθί μας μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά της. Δεν υπάρχει πλέον Βανδέα, δημοκρατικοί πολίτες, μόλις την έθαψα στους βάλτους και στα δάση της Σαβεναί, σύμφωνα με τις διαταγές που μου δώσατε [.. .]Συνέθλιψα τα παιδιά κάτω από τις οπλές των αλόγων, έσφαξα τις γυναίκες, που, τουλάχιστον αυτές, δεν θα γεννήσουν ξανά συμμορίτες [...] εξολόθρευσα τα πάντα»!(ἐδῶ)


Ὁ Λεβύ,εἶπε,πώς ἦταν αὐτός πού ἔπεισε τόν Σαρκοζί (ἐπίσης ἑβραϊκῆς καταγωγῆς) νά ἑτοιμάσῃ ἕναν πόλεμο κατά τῆς Λιβύης.Εἶχε ἐπανειλημμένως ἐπισκεφθεῖ τήν Βεγγάζη καί ὁργάνωσε τό θέμα μέ τούς ...ἐπαναστάστες. 
Ἤ :

Όπως έλεγε ο Ροβεσπιέρος : « Αυτό που συνθέτει την δημοκρατία, είναι η καταστροφή όλων όσων της αντιτίθενται».

...ανέκαθεν στις Δημοκρατίες απ΄τη Γαλλική Επανάσταση και μετά ποινικοποιούνταν με διάφορους τρόπους εξόντωσης η αντίθετη άποψη που αμφισβητούσε τη κυριαρχούσα ιδεολογία!


Ὑπερασπιζόμενος τήν ...δημοκρατία γιά ἕνα Κουρδιστάν σέ βάρος τοῦ Ἰράκ,ἐννοεῖται...
Στα βόρεια ορεινά τμήματα υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα σιδήρου, χαλκού και μόλυβδου. Στο νότο υπάρχουν μεγάλες κοιλάδες με θερμό κλίμα και πλούσια πετρελαιοφόρα κοιτάσματα, που αποτελούν το μήλο της έριδας για πολλά αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα, με ουσιαστικές επιπτώσεις στην επίλυση τον κουρδικού ζητήματος. (Κουρδιστάν) Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ισραήλ "υποστηρίζει τις νόμιμες προσπάθειες του κουρδικού λαού να επιτύχει το δικό του κράτος".(Ιρακινό Κουρδικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας 2017)

Ποιοῦ; Τοῦ εὐρωπαϊκοῦ πολιτισμοῦ;

Φραγκία ἡ χώρα τοῦ ...Φωτός ! 

 «Πολιτισμικές ἀξίες» ; Ναί,διότι ἡ σύγκρουσις εἶναι ἀέναος... 


Ὧ,ναί μέ τόν ἄλλο «μεγάλο φιλόσοφο» τόν Ζίζεκ. Αὐτόν πού ἤθελε νά σταλοῦν στά γκούλαγκ ὅσοι δέν ψήφιζαν τά κομμούνια τοῦ τσυριζα...Στιγμές ὑπερφυσικῆς διανοήσεως...!
Ὅταν ἡ CIA καί οἱ Ῥοκφέλερ διέδωσαν τήν μοντέρνα τέχνη

Κυρίαρχοι παντοῦ ! Καί στήν γνῶσιν ! Ο Μπερνάρ Ανρί Λεβύ, εβραίος ειδικού σκοπού. Γεννημένος το 1948 στην Αλγερία. Το 1949 εγκαθίστανται οικογενειακώς στην Γαλλία. Οι φίλοι και σύμμαχοι τους Άραβες καθίστανται εχθρικοί λόγω παλαιστιανιακού. Διαθέτουν γαλλική υπηκοότητα διότι Εβραίος υπουργός Δικαιοσύνης Αντόλφ Κρεμιέ είχε φροντίσει το 1870 να αποδώσει γαλλική ιθαγένεια στούς Ισραηλίτες της Αλγερίας.
Η δραστηριότητα του αρχίζει από το 1971 όταν εγκαθίσταται στο Μπαγκλαντές, πρώην Ανατολικό Πακιστάν ως οικονομικός σύμβουλος! . Το 1975 αυτός και ο όμοιος του Αντρέ Γκλούξμανν και η βουλγάρα Κρίστεβα παριστάνουν τους «νέους φιλοσόφους».
Δεκαετία ΄90 τάσσεται με τους μουσουλμάνους της Γιουγκοσλαβίας. Το 2008 ευρίσκεται στην Γεωργία στην διαφορά της με την Οσετία και την σύγκρουση της με την Ρωσία.
Το 2011 επίθεση κατά της Λιβύης κατά του μη ελεγχομένου Καντάφι. Πρωτοστατεί ο ουγγροεβραίος φίλος του Νικολά Σαρκοζι. Το ίδιο έτος βάλλει κατά της Συρίας. Το 2013 ευρίσκεται μεταξύ Κούρδων στην Συρία.

Ένας επικίνδυνος Ιουδαίος...
(Σχόλιον ἀναγνώστου μας,ἀπό ἐδῶ)

Ἀπό ποιόν,ἄρα γε,στήν πραγματικότητα,κινδυνεύει ἡ Εὐρώπη; 


Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,στον ΚΥΡΙΟ ΔΙΗΝΕΚΗ,για,εκτος των αλλων,Υπεροχα μαθηματα,αυλικης,Αγγλικης γλωσσης!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαντάζομαι θά τά διαβάσῃ τά σγχαρητήριά σας,ὁ Διηνέκης.

  Δέν μπορῶ νά καταλάβω,ὅμως,τήν ἔννοια τοῦ προσδιορισμοῦ «αὐλικῆς» στό Ἀγγλικῆς γλώσσης !

  Καλησπέρα ἀγαπητέ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. aulico: di linguagggio o di stile nobile(λεξικο devoto-oli)
   Ν.Γ.Μ.

   Διαγραφή
  2. ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΥΡΙΑ, ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΑΥΛΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ DEVOTO -OLI,TΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ.
   ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.
   ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΣΑΣ ΕΡΓΟ.Ν.Γ.Μ.

   Διαγραφή
 3. EΚΛΕΚΤΗ ΚΥΡΙΑ, ΑΥΛΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ AULICA,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΓΛΩΣΣΗΣ.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΕΣ,ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΕΣ, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
  Ν.Γ.Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εὐχαριστῶ πολύ γιά τήν πληροφορία,ἀγαπητέ ! Χρησιμότατη διότι δέν ἤξερα πώς ὑπῆρχε τέτοια διάκρισις.

   Εὐχαριστῶ πολύ καί γιά τά καλά σας λόγια!

   Καλησπέρα ἀγαπητέ !

   Διαγραφή
 4. ngbouz@yahoo.gr,μονον για ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΥΡΙΑ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΟΜΩΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!
  Ο ΘΕΟΣ, ΝΑ ΣΑΣ-ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ!!!!!ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!!Ν.Γ.Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή