" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Τό Φανάρι,ὁ Ἀρχηγός κι᾿ὁ Ὑπαρχηγός


«...ο Friedrich Stahlin στο σύγγραμα του για την αρχαία Θεσσαλία, γράφει αναφερόμενος στην οροσειρά από τους Γόμφους πορς τη Μητρόπολη, ότι "...στο νοτιοανατολικό άκρο της ήταν η άνω πόλη της Μητροπόλεως και στη βορειανατολική γωνία η Ιθώμη (Φανάρι), δηλ. δύο πόλεις που κυριαρχούσαν στην περιοχή." Και λίγο μετά γράφει ότι "...Η Ιθώμη βρισκόταν στο εσωτερικό του οχυρού τετραγώνου της Εστιαιώτιδος, ασφαλής και απρόσιτη, πάνω στην ανυψούμενη γωνία της σειράς των σχιστολιθικών λόφων, στη θέση της σημερινής τοποθεσίας Φανάρι, το οποίο πήρε το όνομα του αυτό, επειδή φαίνεται από παντού. Στεφανώνεται από ένα μεσαιωνικό κάστρο. Στη βορειοδυτική πλευρά των οχυρωματικών τειχών βρίσκονται κατάλοιπα ενός αρχαίου ελληνικού τείχους με ορθογώνιους λίθους..."...Η χρονολογία που χτίστηκε το Φανάρι δεν είναι εξακριβωμένη. Πιθανότατα κατά τον Τιμολέοντα Βλάχο στα τέλη της μεσαιωνικής περιόδου...Τον 13° αιώνα η Δυτική Θεσσαλία βγαίνει από την αφάνεια και έρχεται στο προσκήνιο, λόγω της γειτνίασής της με το Δεσποτάτο της Ηπείρου...Στο προαναφερθέν λεύκωμα του λυκείου Φαναρίου, βλέπουμε ότι σύμφωνα με αναφορά του Θ. Ραχωβίτσα, γύρω στο 1720, οι Τούρκοι έφεραν κι εγκατέστησαν γύρω από το Φανάρι, κυρίως σε Λοξάδα και Χάρμενα, Τούρκους εποίκους από το Ικόνιο, τους οποίους αποκαλούσαν Κονιάρους. ...( Μία πολύ καλή ἱστορική ἀναδρομή σχετικῶς μέ τό χωριό Φανάρι Καρδίτσης,ἐδῶ)

Η ανατολική γειτονιά του Φαναρίου  όπως ήταν μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους το 1881. Σ΄αυτή εγκαταστάθηκαν οι μάστοροι από την Στράτσιανη  και ονομάστηκε «Μαστόρικα».

Περίπου 460 χρόνια το Φανάρι,ήταν υπό την οθωμανική κυριαρχία (1420-1881μΧ). 400 τούρκικες οικογένειες εγκαταστάθηκαν στο χωριό και κατοικούσαν στα καλύτερα σπίτια κοντά στο κάστρο. Η συμβίωση με τους Φαναριώτες ήταν δύσκολη μέχρι την απέλευθέρωση και την ειρηνική αποχώρησή τους το Σεπτέμβριο του 1881....Γύρω στο 1884 άρχισαν να φτάνουν στο χωριό Στρατσιανίτες χτιστάδες προς αναζήτηση δουλειάς...Η δουλειά όμως στην περιοχή ήταν αρκετή και αποφάσισαν να πάρουν και τις οικογένειές τους μαζί. Έγινε μεταδημότευση και εγκαταστάθηκαν στο Φανάρι στα άδεια σπίτια που άφησαν οι τούρκοι... (ἐδῶ) Ἀνάμεσα σ᾿αὐτούς πού σήμερα ἀσχολοῦνται μέ τό ἐπάγγελμα τοῦ χτίστη καί κάποιος ὀνόματι Ῥαχοβίτσας Γεώργιος.

Νά σημειώσουμε ἐπίσης πώς τό μεγάλο ἀξιοθέατο τοῦ Φαναρίου Καρδίτσης εἶναι τό βυζαντινό κάστρο. Μπορεῖτε σχετικῶς νά διαβάσετε,Τό βυζαντινό οχυρό πού ἠλεγχε τό πέρασμα από την Ήπειρο στη Θεσσαλία.

Πρόεδρος τοῦ Πολιτιστικοῦ Συλλόγου Φαναρίου ( ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ),τό 2011,ἦταν ἡ σύζυγος τοῦ Ῥαχωβίτσα,κ. Σάσα Ῥαχωβίτσα.Οἱ φωτό ἀπό τήν ἐκδήλωσιν πού πραγματοποίησαν τότε.Ἀπό ἐδῶ καί οἱ πληροφορίες.

Ψάχνοντας λοιπόν πληροφορίες γιά τό Φανάρι Καρδίτσης,βρήκαμε πώς ὁ πρώην Ἀρχηγός Χωροφυλακῆς,Νικόλαος Κουτσιανᾶς,μέ καταγωγή ἀπό τό γειτονικό καραγκούνικο χωριό, Κρανιά,φοίτησε  στό Γυμνάσιον Φαναρίου.Τί ἦταν αὐτό πού τόν παρεκίνησε νά καταταγῆ στήν Χωροφυλακή; Διαβάζουμε : 

Ὁ ἀρχηγός Χωροφυλακῆς Ν. Κουτσιανᾶς μέ τόν Ἀρχιεπίσκοπο Σεραφεἰμ (φωτό)

... Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα τον μήνα Απρίλιο του έτους 1932 όπου οι χωριανοί έχουν έθιμο μετά την Θεία Λειτουργία να βγαίνουν στην πλατεία του χωριού, να χορεύουν και να τσιγκρίζουν αυγά μπροστά στον ιερέα, τον πρόεδρο τον γραμματέα και τον δάσκαλο εμφανίσθηκε ένα έφιππος χωροφύλακας. Ο πρόεδρος έτρεξε και έπιασε το άλογο, ο χωροφύλακας ξεπέζευσε και τον υποδέχθηκαν από κοινού με τον ιερέα, τον γραμματέα και τον δάσκαλο τοποθετώντας τον στους επισήμους.Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του ο μικρός Νίκος ρώτησε τον πατέρα του ποιος ήταν αυτός, απαντώντας του ότι αυτός ήταν ο Τετράδης Ανθυπασπιστής, διοικητής χωροφυλακής του Φαναρίου, αυτός που διατάζει σε όλα τα χωριά στην ευρύτερη περιοχή και φροντίζει για την νομιμότητα και την τάξη. Ο μικρός Νίκος δίχως να το πολυσκεφθεί είπε στον πατέρα του πως και αυτός θα γίνει Τετράδης ανθυπασπιστής, απαντώντας του ο πατέρας του ότι για να γενς (γίνεις) σαν και αυτόν θέλει πολύ διάβασμα, υπομονή και κόπο. Ο μικρός Νίκος αποκρίθηκε απ΄ταχειά θα δεις και πράγματι από την επόμενη ημέρα που πήγε στα πρόβατα στον ντρουβά (ταγάρι), εκτός από ψωμί και το κλειδοπίνακο (ξύλινο δοχείο της εποχής) είχε την πλάκα, το πλακοκόνδυλο και το βιβλίο που όλο έγραφε και διάβαζε....

Μπῆκε στήν Σχολή Χωροφυλακῆς στίς 14 Σεπτεμβρίου 1940 (Ἐκδήλωση στό Φανάρι πρός τιμή τοῦ Ἀρχηγοῦ Χωροφυλακῆς κ. Νικ. Κουτσιανά)

Τον Μάρτιο του 1941 κατετάγη στην Χωροφυλακή και με την κατάρρευση του Αλβανικού Μετώπου κατέφυγε στην Κρήτη μαζί με όλο το Επιτελείο της Χωροφυλακής, όπου πήρε μέρος στην μάχη της Κρήτης... σαν διοικητής λόχου, πολέμησε στου Μακρυγιάννη...Το 1948 γράφτηκε στην Σχολή Αξιωματικών της Χωροφυλακής και αποφοίτησε αριστούχος ως ανθυπομοίραρχος και από εδώ και πέρα αρχίζει και η λαμπρή του καριέρα...το 1961 ήρθε στη Ρόδο η Τζάκι Κέννεντυ, τον στέλνουν στην προσωπική της φρουρά διότι ήταν γνώστης της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας

1977 φωτό)

Το 1966 στέλνεται στην Αμερική για ανώτερες σπουδές και στη συνέχεια στην Ελβετία και στη Γαλλία

Ὁ ἀντιστράτηγος Νικ.Κουτσιανᾶς μέ τόν ΠτΔ Κων/νο Τσάτσο,Πάσχα 1977φωτό)

Αποδείχθηκε ένας από τους πιο ικανούς αξιωματικούς και το 1974 γίνεται Αρχηγός της Χωροφυλακής μέχρι και το 1979 όπου και αποστρατεύεται...(ἀπό ἐδῶ)

Ἀπό τό Φανάρι Καρδίτσης ξεκίνησε γιά νά μπῆ στήν Ἑλληνική Βασιλική Χωροφυλακή,τόν Σεπτέμβριο τοῦ 1940,ἐπί καθεστῶτος Μεταξᾶ,Νικόλαος Κουτσιανᾶς,πού ἔφθασε μέχρι καί Ἀρχηγός τοῦ Σώματος.Ἀπό τό Φανάρι Καρδίτσης,ξεκίνησε κι᾿ὁ Ἰωάννης Ῥαχωβίτσας γιά νά καταταγῆ καί αὐτός στήν Ἑλληνική Χωροφυλακή τόν Σεπτέμβριο τοῦ 1973,ἐπί καθεστῶτος Παπαδοπούλου μόνον πού αὐτός δέν ἐπέτυχε νά φθάσῃ στό ὕπατο ἀξίωμα.Ἔμεινε Ὑπαρχηγός τῆς ἑνωποιημένης ἀπό τό 1984  ( ἐπί πασοκρατορίας) Χωροφυλακῆς μετά τῆς Ἀστυνομίας Πόλεων,ὀνομαζομένη πλέον ΕΛ.ΑΣ

Σαν σήμερα ( 14 Σεπτεμβρίου 1973 ) κατατάχθηκαν στην Σχολή Υπενωμοταρχών της Ελληνικής Χωροφυλακής !!! Ευχαριστώ τον Θεό, γιατί μετά από όλη αυτή την "πορεία", είμαι "πλήρης" εμπειριών και υγιής!!!

.... Σε συγγενείς και φίλους του ζήτησε «να µην τον “κουρδίζουν” µε τα “πώς” και τα “γιατί” της φυγής του από την Αστυνοµία, για τα πρόσωπα, τις καταστάσεις και τις σκοπιµότητες». Λίγους µήνες µετά την αποχώρησή του ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου ερευνών της DEA στην Ελλάδα – τον επέλεξαν ανάµεσα σε περίπου δέκα υποψηφίους. Πολλοί, όµως, ισχυρίζονται ότι «όλα ήταν τυπικά. Ο Γιάννης είχε ερείσµατα στην πρεσβεία λόγω των υποθέσεων µε τα ναρκωτικά. Ηταν βέβαιο ότι αυτόν θα διάλεγαν». (ἐδῶ)

Καί οἱ δύο βρέθηκαν στήν Ἀμερική.Ὁ ἕνας γιά «ἀνώτερες σπουδές» ὅπως λέει τό βιογραφικό του,ὁ ἄλλος γιά «τό κυνήγι τῶν ναρκωβαρόνων» καί ὄχι μόνον...


...ο «Ελληνας Κάλαχαν» γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια στη μακρινή Κολομβία όπου κυνηγούσε βαρόνους κοκαΐνης. Οι καραβιές κόκας που κατέσχεσε τον έκαναν να περάσει πολλές φορές το κατώφλι της DEA...( ἐδῶ).

...είχε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 την υποστήριξη πολλών στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ οι οποίοι είχαν συνεργαστεί µαζί του µέσω της DEA...(ἐδῶ)

Καί κάπου ἐκεῖ «συνέλαβε» τήν ἰδέα τῆς δημιουργίας τῆς ὁμάδος ΔΙΑΣ : 

«Κανείς δεν ξέρει ότι η οµάδα ∆ΙΑΣ “δηµιουργήθηκε” στη Λίµα του Περού! Είχα πάει εκεί για µια υπόθεση ναρκωτικών και η τοπική αστυνοµία µού είχε δώσει συνοδούς ασφαλείας, επειδή γίνονταν σωρηδόν απαγωγές. Παρατήρησα, λοιπόν, πόσο ευέλικτοι ήταν δύο µοτοσικλετιστές µε µηχανές Εnduro που µε ακολουθούσαν. Οι υπόλοιποι κολλούσαν στην κίνηση της πόλης. Οταν βρέθηκα στη Σύρο ως αστυνοµικός διευθυντής Κυκλάδων, άρχιζα να κάνω ένα µεγάλο σχέδιο όλης της Αθήνας την οποία “σάρωνα” µε 2.137 εποχούµενους αστυνοµικούς. Εκεί, στην Ερµούπολη, έγινε ο σχεδιασµός της ∆ίκυκλης Αστυνόµευσης. Οταν, λοιπόν, λίγους µήνες αργότερα µε κάλεσε ο τότε υπουργός ∆ηµόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο γραφείο του για να συζητήσουµε για την έξαρση της εγκληµατικότητας, του είπα για το σχέδιό µου µε τους µοτοσικλετιστές. Του έδειξα ένα παράδειγµα για µια ληστεία που υποτίθεται ότι θα γινόταν στη Γλυφάδα: Πάνω σε ένα χαρτί σηµείωσα πώς και από ποιους δρόµους θα έσπευδε επιτόπου η ∆ΙΑΣ. Από τις επιχειρήσεις µου για τα ναρκωτικά ξέρω όλους τους δρόµους της Αθήνας απέξω κι ανακατωτά, στο µυαλό µου έχω πια εµφυτευµένο ένα GPS. Είπα, λοιπόν, στον υπουργό ότι “αν δεν τους πιάνουµε επ’ αυτοφώρω, το σίγουρο είναι ότι θα τους τροµάζουµε”. Ο Χρυσοχοΐδης το σκέφτηκε για λίγο και µου ζήτησε να προχωρήσω. Ετσι δηµιουργήθηκε η οµάδα ∆ΙΑΣ»(ἐδῶ)

Δύο ἀριστεῖα ἀνδραγαθίας ! Ἰανουάριος 1999,(φωτό)

Καί Βεβαίως δέν ἦταν μόνον ἡ ΔΙΑΣ,ἀλλά καί ἡ ΔΕΛΤΑ ( Δύναμη Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης....Κρίθηκε ως επιτυχημένη ομάδα και προσέλκυσε αξιωματούχους από την Κίνα και την Ιαπωνία προκειμένου να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να δημιουργήσουν αντίστοιχες μονάδες.Παρόλο τις επιτυχίες που πέτυχε η συγκεκριμένη μονάδα διαλύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 λόγω των πολλών περιπτώσεων αστυνομικής βίας και ακραίας καταστολής...),ἦταν καί αὐτή μία ἰδέα τοῦ Ῥαχωβίτσα. Μπορεῖ νά τήν κατήργησε,τήν ὁμάδα ὁ τσυριζα,ἀλλά ὁ Κούλης τήν ἐπανέφερε,μέ ἄλλο ὄνομα πλέον :ἐδῶ


Χμμ...ἦρθαν λέει οἱ ἰάπωνες καί οἱ κινέζοι νά ἀποκτήσουν τεχνογνωσία γιά τήν συγκεκριμένη ὁμάδα,ὥστε νά φτιάξουν καί ἐκεῖνοι μίαν ἀνάλογον ; Καί οἱ κινέζοι; Κῦττα ἐπιτυχίες ὁ Ῥαχωβίτσας μέχρι Κῖνα ἡ χάρις του ! Τί θυμήθηκα τώρα : 

Η 22χρονη μετά τον εφιάλτη με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στη Μυτιλήνη και έγινε αστυνομικός - Τώρα υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και είναι στην πρώτη γραμμή στα γεγονότα στη Μόρια...«Αυτό που περιμένουμε είναι η διαταγή του αρχηγείου για την τοποθέτησή της. Ελπίζουμε ότι θα είναι στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, για να βρίσκεται κοντά μας» είχε πει στο protothema.gr ο πατέρας της Ειρήνης, ο οποίος είναι και ο ίδιος αστυνομικός και υπηρετεί στη Λέσβο, κ. Γιώργος Μελισσαρόπουλος και τελικά η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα... (ἐδῶ)

Κάτσε τώρα γιά νά καταλάβω (ἄν γίνεται νά καταλάβω,μ᾿ὅλα αὐτά τά περίεργα πού ζοῦμε ! ).Μία 19χρονη πού εἶχαν συλλάβη οἱ κινέζοι,γιά διακίνησιν ναρκωτικῶν ( κοκαΐνη) ἀλλά ἀπεδείχθη ...ἀθῶα,ἔγινε ἀστυνομικός; Καί ὁ πατέρας της εἶναι ἐπίσης ἀστυνομικός; Καί κατά σύμπτωσιν,τοποθετήθηκε καί στό «σπίτι» της καί μάλιστα στό ἴδιο τμῆμα μέ τόν μπαμπά της; Αὐτή πού ὀνειρευόταν νά γίνῃ μοντέλο,αἴφνης ἀπεφάσισε νά γίνῃ ἀστυνομικός ; Ἔτσι ὅλα τόσο γρήγορα,μέσα σέ 2 χρόνια :ἀπόφασις,ἐξετάσεις,φοίτησις,τοποθέτησις στό «σπίτι» της; Χμμ...Καί ὁ Ῥαχωβίτσας  ἔπαιξε κάποιον ῥόλον σ᾿ὅλο αὐτό τό σκηνικό; Ἡ σύνδεσις μέ τό μοντέλο,τά ναρκωτικά,ὁἀστυνομικός πατήρ,μέλος τῆς ἀστυνομίας καί ἡ ἴδια,πλέον...Τί νά πῶ,ὅλα γίνονται στήν χώρα αὐτή,ὅλα! Στήν Λέσβο,λέει ἡ 22χρονη ἀστυνόμος-πρώην μοντέλο πού γλύτωσε τά κάτεργα τῆς Κίνας.Ἀντιμέτωπος μέ τά λαθρομουσλίμ,ἔ; Γιά διαβᾶστε τί εἶχε ᾿πῆ στόν Παπουτσῆ,ὁ Ῥαχωβίτσας, ὅταν ἐκεῖνος ἦταν ὑπουργός Προ-Πο : 

... Φέρεται να είχε πει στον τότε υπουργό Χρήστο Παπουτσή «µη φτιάχνεις το φράγµα στον Εβρο. ∆ηµιούργησε µόνο µερικά κέντρα υποδοχής, να τους βάζεις µέσα συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα και µετά να τους διώχνεις»...(ἐδῶ

Ἔλα,ὁ Ῥαχωβίτσας προτείνει δημιουργία ΚΥΤ; Καί τί κάνεις ἀφοῦ τούς μαζέψεις ἐκεῖ ; Τούς διώχνεις; Χά,χά,χά ! Πολύ πλάκα ἔχει ἡ ὑπόθεσις ! Καί ποιός τό λέει;Ὁ Ῥαχωβίτσας πού τά ψιλοκουβέντιαζε μέσα στήν Ἀμερικανική Πρεσβεία,μέ τούς ἀμερικανούς πού τόσο λατρεύουν τούς τουρκαλάδες ! 


Γιά φαντάσου,ὁ Ῥαχωβίτσας θά χάλαγε τά σχέδια τῶν προστατευομένων τῶν ἀφεντάδων του! Βλέπεις τό νά παρέχῃ ἡ ἀμερικανική πρεσβεία,προσωπικό γραφεῖο στόν Ῥαχωβίτσα,τί ἄλλο σημαίνει πέραν τῆς σχέσεως ἐργοδότου/ἐργαζομένου; 

Μήν παραλείψουμε,ἐπίσης, πώς ἐπί τῶν ἡμερῶν τοῦ Παπουτσῆ : 

 ...συγκροτήθηκαν μεικτές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και FRONTEX για την επιτήρηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας και δημιουργήθηκε το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων στο πλαίσιο του Σένγκεν...( ἐδῶ)

Πρό 3ετίας εἶχα γράψη ἕνα θέμα,ἐξ ἀφορμῆς τῶν σκληρῶν καί αἱματηρῶν ἐπεισοδίων πού σημειώθηκαν ἐκ μέρους τῶν μονάδων καταστολῆς, στίς διαμαρτυρίες γιά τήν Μακεδονία,στό Πισοδέρι Φλώρινας,συγκεκριμένως σημείωνα: 

Ἐπεί δή,αὐτές τίς ἡμέρες γίνεται πολύς λόγος γιά τίς μονάδες καταστολῆς ἤ τά ΜΑΤ, πού χρησιμοποιοῦνται κατά τῶν διαδηλωτῶν καί τούς ὁποίους σώνει καί καλά πρέπει νά εἶναι ΜΟΝΟΝ ἐκ τῆς ἀλλοδαπής,ἔχω νά πῶ τοῦτο : Οἱ μηχανισμοί ἑνός κράτους,ἀπό καταβολῆς του.ἦταν πάντα τέτοιοι πού τό ἐξυπηρετοῦσαν καί ὑπηρετοῦσαν στό ἔπακρον ! Δέν ἦταν ἀνάγκη,ἄν καί ἐνίοτε χρησιμοποιοῦσαν καί ἀλλοφύλους,νά ἦταν ἀλλοδαποί γιά νά τσακίσουν τά πλήθη πού ξεσηκώνονταν. Μιά χαρά ἔκαναν τήν δουλειά τῆς καταστολῆς καί οἱ ἐγχώριοι ὑπάλληλοι πού ἀνήκαν στίς ὀμάδες αὐτἐς. Εἴτε ἦταν ἀστυνομία,εἴτε ἦσαν ὀμάδες περιφρουρήσεως,εἴτε πάλι ἦσαν σωματοφύλακες τοῦ δυνάστη,τό ἔργο τους ἕνα καί μοναδικόν : ἡ ἀσφάλεια,παντί τρόπῳ,τοῦ ...ἐργοδοτου τους...διόλου τυχαίως δέν ἐπιλέγονταν καί τό ἴδιο συμβαίνει ἕως σήμερα,τά ἄτομα πού στελεχώνουν τίς ὀμάδες αὐτές. Ὅπως, ἐπίσης δέν εἶναι τυχαῖον,πώς ἐπί Παπανδρέα,οἱ εἰσαγώμενοι στά σώματα ἀσφαλείας μποροῦσαν νά εἶναι καί μέ ἀπολυτήριον δημοτικοῦ ! Ἐκεῖ νά δεῖτε τί μπῆκε στόν χώρον ! Πόσα χωριατόπαιδα,κατηφόρησαν ἤ ἀνηφόρησαν κατά τά ἄστεα καί φόρεσαν τήν στολήν τῆς ...ἐξουσίας ! Μεγάλη ὑπόθεσις !( ΕΔΩ)


Ἀπό μία διπλωματική ἐργασία,σχετικῶς μέ τίς διαπροσωπικές συγκρούσεις ἀστυνομικῶν,διαβάζουμε λόγια τῶν ἰδίων τῶν ἀστυνομικῶν,οἱ ὁποῖοι ἔλαβαν μέρος στήν ἐργασία ἀπαντώντες σέ ἀνάλογον ἐρωτηματολόγιον  :  

«φοράγαμε στολή και όπως ξέρουμε όλοι η στολή σου δίνει κάποια εξουσία...»,«...από την ημέρα που θα βάλεις τη στολή ο ίδιος θα είσαι μέχρι και τη μέρα που θα φύγεις με ένα υψηλό αίσθημα στο καθήκον […] παίζεις μπάλα με την στολή… με τη φανέλα που λέμε… κοιτάς τον άλλον στα μάτιαότι θα τον ψαρώσεις με την στολή.»...

...«Κοίταξε να δεις οι αστυνομικοί όλοι είναι μία ξεχωριστή κοινωνική ομάδα εγώ αυτό συμπέρανα δηλαδή διαβάζοντας το… το βιώνω και το βίωσα όλα αυτά τα χρόνια ότι αποτελούμε ξεχωριστή κοινωνική ομάδα παντρευόμαστε μεταξύ μας,έχουμε φίλους μεταξύ μας, κάνουμε φιλίες, κουμπαριές έτσι η οικογένειά μας η οικογένειά μου είμαστε όλοι αστυνομικοί […] είμαστε μία κλειστή κοινωνική ομάδα δύσκολα βγαίνεις απέξω είναι αυτό που λένε η μπλε αυλή… έτσι λέγεται είναι η μπλε αυλή και εγώ το πιστεύω το λέμε θεωρητικά αλλά έχει και εφαρμογή […] βλέπεις τον με άλλο βλέμμα τον κόσμο ας πούμε είμαστε ναι όντως μία κοινωνική ομάδα έχουμε ...δύσκολα μπαίνεις και δύσκολα μαθαίνονται πράγματα.» (Ἀπό διπλωματική ἐργασία : «Διαπροσωπικές συγκρούσεις αστυνομικών»)

Ἀντιλαμβάνεται λοιπόν ὁ καθείς πῶς διαμορφώνονται οἱ ἄνθρωποι αὐτοί,μέσα σ᾿αὐτή τήν κλειστή κοινωνική ὁμάδα.Τήν μπλέ ὁμάδα.Πόσο σημαντικό ῥόλον παίζει ὁ ἐπικεφαλής τους,ὁ ὁποῖος στήν οὐσία εἶναι αὐτός πού τούς πλάθει σ᾿αὐτό πού τελικῶς γίνονται. Τήν ψυχολογία τους,τίς ἀντιλήψεις τους,τίς σχέσεις τους ἀπέναντι στόν πολίτη.Τήν σχέσιν κι᾿ἀντιμετώπισή τους ἀπέναντι στόν παραβατικό πολίτη,τόν κακοποιό... Καί πάντα ἀνάλογον βαρύτητα στήν διαμόρφωσιν αὐτῶν πού θά στελεχώσουν τίς ἀστυνομικές μονάδες,παίζει ὁ ἐσωτερικός κόσμος τοῦ κάθε ἑνός ξεχωριστά,τά πάσης μορφῆς συμπλέγματα πού μπορεῖ νά κουβαλᾶ μέσα του καί κυρίως ὁ λόγος πού τόν ὁδήγησαν στήν ἐπιλογή αὐτή. 

«εµείς µε τους κακοποιούς περπατάµε στο ίδιο ποτάµι, αλλά σε διαφορετική όχθη.Αυτό είναι αξίωμα κατά τη γνώμη μου και μπορώ να πω ότι κάποιες στιγμές έχει επηρεάσει τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία μου. Πιστεύω ότι όταν ο αστυνομικός-διώκτης ξέρει τον ρόλο του, μπορεί μέσα στον χώρο της παρανομίας να βρει ανθρώπους με τους οποίους να υπάρξει ακόμη και συμπάθεια. Μπορώ να πω ότι σε πολλές δύσκολες φάσεις βρήκα ανδρισμό στον χώρο της παρανομίας»,εἶχε πῆ ὁ Ἰωάννης Ῥαχωβίτσας (τό εἴδαμε ἐδῶ). Καί ξέρετε,αὐτό δέν εἶναι καθόλου ἁπλό.Σίγουρα εἶναι μία μεγάλη ἀλήθεια,ὅμως φαντάζεστε πόσο λεπτή γραμμή εἶναι ἡ ἴδια πορεία; Πόσο κοντά μποροῦν νά βρεθοῦν,αἴφνης,οἱ δύο ὄχθες,χωρίς νά τό καταλάβῃς; Πόσο δυνατός χαρακτῆρας πρέπει νά εἶναι κάποιος γιά νά παραμείνῃ σταθερός,ἀκλόνητος,ἀμετακίνητος μέχρι τέλους στό ἔργο πού ἔχη κληθῇ νά παράγῃ,τήν διαφύλαξιν τῆς ἀσφαλείας τῶν κοινωνιῶν ; 

Στήν προσωπική του ζωή,ὁ Ῥαχωβίτσας,μαθαίνουμε πώς ἀπό τόν γάμον του μέ τήν κ. Σάσα,ἔχει δύο κόρες. 

ἀπό τόν γάμο τῆς κόρης τοῦ Ῥαχωβίτσα,Ἀντιγόνης μέ τόν Πρίαμο Ῥοῦφο ( ἐδῶ)

Η μια του κόρη εργάζεται στην Αθήνα ως οικονομική σύμβουλος ιδιωτικής επιχείρησης ενώ η μικρότερη βρήκε την τύχη της, ως θηλυκός «χάκερ» στη μακρινή Νέα Υόρκη.(ἐδῶ)

Πρίαμος Ῥοῦφος,γαμβρός τοῦ Ῥαχωβίτσα ἐργάζεται στήν γερμανική  ἑταιρεία ἀπορρυπαντικῶν Henkel.Βεβαίως τό ἐπίθετο εἶναι ἱστορικῶς γνωστό,ἀφοῦ πρὄκειται γιά τήν γνωστή οἰκογένεια ἐκ Πατρῶν (λέμε τώρα...) Ῥούφ ἤ Ῥούφου ἀπό προκρίτους,δημάρχους,νομάρχες,γερουσιαστές, βουλευτές, ἕως καί πρωθυπουργούς,χωρίς νά γνωρίζουμε ἄν ὑπάρχει συγγένεια μέ αὐτούς.Καθολικοί στό θρήσκευμα. Σίγουρα ὅμως τό ὄνομα,Πρίαμος, εἶναι σπάνιο. Καί βάσει αὐτῆς τῆς σπανιότητος ἔπεσα πάνω σέ μία αἴτησιν ἡλεκτροδοτήσεως ( Δεκέμβριος 2020- ἐδῶ-) πού ἀφορᾷ προφανῶς κάποιο σπίτι,στήν θέσιν Μπεϊλίκι,τοῦ Δήμου Μουζακίου Καρδίτσης.Νά ὑποθέσουμε πώς εἶναι ἀπό τήν προῖκα τῆς κόρης τοῦ Ῥαχωβίτσα; Μᾶλλον,ἀφοῦ στόν ἴδιο δῆμο ἀνήκει καί τό Φανάρι.

Ἐν τέλει,ἀπό ἕνα μικρό χωριό τῆς Καρδίτσας,εἴδαμε δύο ἀνθρώπους νά ἔχουν κατά κάποιον τρόπον κοινή πορεία,μέ διαφορά πολλῶν χρόνων μεταξύ τους βεβαίως,πλήν ὅμως κοινή ὅσον ἀφορᾷ τά ἀξιώματα,τίς διακρίσεις,τίς σχέσεις τους ὡς πρός τήν ἐξουσία.Τήν ὅποια ἐξουσία ἐντός κι᾿ἐκτός.
Τό ὅτι καί οἱ δύο κατετάγησαν στήν Χωροφυλακή ἐπί ὁλοκληρωτικῶν καθεστώτων,δέν ξέρω πόση καί ποιά σημασία μπορεῖ νά ἔχῃ,ὅμως ὅπως καί νά τό κάνῃς κάτι ὑπῆρξε πού ὅλο καί κάποια ἀχνάρια ἄφησε μέσα τους...

Ἄν εἶχαν σχέσιν μεταξύ τους; Δέν μπορῶ νά τό γνωρίζω,ἴσως ἄν κάποιος συνδυάσῃ τό γεγονός πώς ὁ Ῥαχωβίτσας ἦταν ἤδη χωροφύλακας στό διάστημα τῆς Ἀρχηγίας του στήν Χωροφυλακή τοῦ Νικολάου Κουτσιανᾶ,καί ὡς συντοπίτες μπορεῖ νά εἶχαν γνωριμία πού νά ἄφηνε τά περιθώρια μιᾶς ἐπαφῆς,πιθανῶς.Ὅμως δέν ὑπάρχουν σχετικές πληροφορίες.



Ἡ Πελασγική  

28 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐν τάξει διορθώθηκε.Εἶναι πολύ καλό τό θέμα καί ἔχει βίντεο ἀπό ντρόουν,τοῦ Κάστρου καί τοῦ χωριοῦ πού ὁμολογουμένως εἶναι πολύ ὄμορφο !

      Ὁφείλω νά δώσω συγχαρητήρια στούς Φαναριῶτες πού ἀποδεικνύουν πώς ἀγαποῦν τό χωριό τους καί τοῦ δίνουν μία ἰδιαιτέρα προσοχή.Καί φυσικά ὄχι μόνον σήμερα,ἀφοῦ ὅπως διαβάζουμε ἡ ἀγάπη καί φροντίδα γιά τό χωριό τους,ὑπῆρξε ἀνέκαθεν.

      Διαγραφή
    2. Το χωριό τους, μνημονεύεται από τον Όμηρο, στην Ιλιάδα, στη ραψωδία Β, στίχος 729.
      Πρόκειται για την Αρχαία Ιθώμη.

      Διαγραφή
    3. Ναί.

      Ἡ ἱστορική διαδρομή πού παραπέμπω στόν ἀρχικό σύνδεσμον,ἔχει ὅλα τά στοιχεῖα. Εἶναι πολύ καλό θέμα.

      Διαγραφή
  2. Για να μην ξεχνιώμαστε - 1: http://esxatianasxesi.blogspot.com/2021/01/65-66-2011-2021.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔ ναί,ἐννοεῖται.Ἄν δέν μετρᾷ ἡ δική του γνώμη ποιοῦ θά μετρήσῃ;

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ . ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ (ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΕΥΡΥΤΕΡΑ) . ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΣΚΟΤΕΙΝΑ , ΔΥΣΒΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΠΑΡΑ ΔΥΣΩΔΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ . ΜΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ . ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ , ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ) ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ , ΑΝΕΣΥΡΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟ-
    ΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ (ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΤΕ , ΤΟ ΜΑΙΟ 2011 ) , ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ , ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ (ΤΟΤΕ) ΣΧΕΔΙΑ-
    ΣΜΟ 14 ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ (;) ΛΑΘΡΟ , ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ , ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΠΕΡΙΩΝΥΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΦΥΛΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
    !!!!!! (ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΝΤΑΡΗ ΑΠΟ
    ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ "ΑΓΓΕΛΙΚΑ" ΜΟΥΤΡΑ ! ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΟΤΕ , ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ (ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
    ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΕΙΟΥ !!!!!!!) ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΓΝΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ . ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΗΛΘΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ,
    ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ! ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πῶς νά βάλουμε μυαλό;Ἐδῶ καί ντενεκέδες νά μᾶς κτυποῦν δομίζουμε πώς κελαἱδοῦν πουλάκια...

      Κῦττα τό σημερινό μου θέμα,σχετικῶς μέ τόν πατέρα τῆς Δαμανάκη.Ὅλοι ἤξεραν,ὅλοι γνώριζαν ἀλλά μοῦγκα.Ὁ πατήρ της χωροφύλαξ πού θέριζε τούς κομμουνιστές καί αὐτή βουλευτής του κκε ! Ὑπέρμαχος ἀγωνίστρια τῶν κομμουνιστικῶν «ἰδεολογιῶν» !

      Τί ψάχνεις ; Ὅταν ὁ ἁπλός κόσμος τό βουλώνει καί δέν τούς ξεβρακώνει αὐτά θά γίνονται πάντα ! Αὐτοί θά «βασιλεύουν» κυριολεκτικῶς,κληρονομικῷ δικαιώματι,λέμε !

      Κατά τ᾿ἄλλα οἱ «πατριῶτες» ἀγωνιστές τό μόνο πού ἐπιζητοῦν εἶναι ἕνα βουλευτικό ἕδρανο καί δέν βαριέσαι,μ᾿αὐτά θ᾿ἀσχολούμεθα; Μέ τό ποιά εἶναι ἡ Δαμανάκη,ποιός εἶναι ὁ Ῥαχωβίτσας καί ὁ κάθε ἕνας χρήσιμος τοῦ Συστήματος ;

      Υ.Γ. Γιά τόν Χῖο,νά μήν τά ξαναγράφω.Μεγάλο μοῦτρο...!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Αἰθεροβάμονα !

      Διαγραφή
  4. Για να μην ξεχνιώμαστε - 2: http://esxatianasxesi.blogspot.com/2020/09/2-6.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διηνέκη,ἐπεί δή οὔτε στήν σελίδα τοῦ Χίου μπαίνω,οὔτε τήν φυλλάδα του διαβάζω ( ἔχω κάτι κολλήματα πού δέν μοῦ βγαίνουν σέ καλό.Χάνω θέματα καί στοιχεῖα πολύ σημαντικά),πές μου σέ παρακαλῶ :ποιοί εἶναι στήν φωτό;Αὐτός μέ τό μουστάκι εἶναι ὁ Ῥαχωβίτσας ἤ κάποιος πού τοῦ μοιάζει;

      Διαγραφή
    2. Ο Ραχωβίτσας Πελασγική, ο Ραχωβίτσας. Ο Ραχωβίτσας, με τον Βαβύλη (που κατέστρεψε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).
      Ο Ραχωβίτσας στο 2 και ο Βαβύλης στο 6.

      Διαγραφή
    3. Διηνέκη,διάβασα τό θέμα μέ τόν Βαβύλη.Μοῦ ἔκανε ἐντύπωσιν ἡ ἀπάντησις τῶν Ἰσραηλινῶν,ὅταν οἱ ἑλληνικές ἀρχές τούς ἐρώτησαν σχετικῶς μέ τόν «Παῦλο» ( τήν πλαστή ταυτότητα τοῦ Βαβύλη) καί ἔδωσαν τήν «χλιαρή ἀπάντησιν» ὅπως λέει τό θέμα.

      Κῦττα λοιπόν τί βρῆκα :
      Ο Γιάννης Ραχωβίτσας με τον Στρατηγό της δίωξης ναρκωτικών του Ισραήλ Ami Alon και τον Πρώην Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου Μιχάλη Παπαγεωργίου - φίλοι από 30ετιας και συμπολεμιστές στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών
      ( Ἔχει καί τήν ἀνάλογον φωτό : https://www.alithianews.gr/topika/news/1433-narkotika-i-mastiga-tou-aiona)

      30 χρόνια φιλία μέ τόν Στρατηγό δίωξης ναρκωτικῶν τοῦ Ἰσραήλ ! Καλι γιά τόν πλαστο-Παῦλο,τά «τσακάλια» οἱ Ἰσραηλινοί,χαμπάρι δέν πῆραν;

      ........

      Διαγραφή
    4. Κάτι ἀκόμη.

      Μπορεῖ ὁ Ῥαχωβίτσας νά ἔχῃ σχέσιν μέ κάποιον Γρηγόρη Ῥαχωβίτσα ; Αὐτός εἶναι ἀντιπρόεδρος στό ΔΣ τῆς Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας
      https://agnooumenoi74.org/

      Διαγραφή
    5. Πράκτωρ των ισραηλινών ήταν ο Βολιώτης Βαβύλης. Μα, καλά, δεν θυμάσαι τι γινόταν το 2005; Τα ξέχασες; Είναι δυνατόν;
      ================================================================
      Σιγά μην έχει και αγνοούμενο στην Κύπρο. Έλεοςςς!!! Συνεπωνυμία.

      Διαγραφή
    6. Ναί,τό εἶχα ξεχάση.Ἀλήθεια.

      Ἄν καί θυμᾶμαι πού μοῦ εἶχε κάνη ἐντύπωσιν τό ἐπίθετό του διότι ἔμοιαζε μέ τοῦ Ἁγίου Βαβύλα.Τό περιστατικό μέ τόν Ἰουλιανό τόν Παραβάτη.Τήν μετακομιδή τῶν λειψάνων του πού διέταξε ὁ Ἰουλιανός καί κάηκε ὁ ναός τοῦ Ἀπόλλωνος.Τό ξέρεις ἔτσι;

      Αὐτή τήν ὁμοιότητα τοῦ ὀνόματος θυμᾶμαι πού μοῦ ἔκανε ἐντύπωσιν.

      Διαγραφή
    7. Μήν ἀποκλείεις κάποια συγγένεια.Εἶναι ἀρκετά σπάνιο τό ἐπίθετο Ῥαχωβίτσας.Μπορεῖ νά μήν εἶναι ἀπό τήν οἰκογένειά του,ἀλλά ἴσως κάποια συγγένεια.

      Τί γίνεται ὁμως σ᾿αὐτό τόν τόπο !

      Διαγραφή
  5. Βρώμααα... Βρώμα και δυσωδία... Μπόχααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διηνέκη,εἶδες τυφλαμάρα νά μήν δῶ τόσο σημαντικό στοιχεῖο ὅπως τό βραβεῖο Κρόνου πού πῆρε ἡ ταινία; Μπράβο σου πού τό ἐπεσήμανες !

    Ἐννοεῖται τό συμπλήρωσα,ἀπό ἐσένα καί ἔβαλα καί παραπομπή γιά τό :Σύγκρουσις Διογενῶν-Κρονίων.

    Τόσο σημαντικό στοιχεῖον καί ἄμεσα συνδεδεμένο μέ τόν κανιβαλισμό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομαδική δουλειά, από «Οδύσσεια - Σχόλια Νέα - Ανάσχεση». Προχωράμε.
      Γράφω κάτι και για τον Φουράκη.

      Διαγραφή
    2. Δέν ξέρω πόσο ἀλήθεια μπορεῖ νά ἔχῃ αὐτό πού ἔλεγε ὁ Φουράκης.Σοῦ ἔχω πῇ ὅτι τόν γνωρίζαμε προσωπικῶς.Τό εἴχαμε συζητήση καί αὐτό.Ἐπέμενε.Ὅμως.

      Ὅμως,Διηνέκη,ἐδῶ πού μένω δίπλα μας ὑπάρχουν κάποιοι ῥομά.Στά πέντε χρόνια πού εἴμαστε ἐδῶ,ἔχουν τύχει δύο κηδεῖες.Ἔχουν γίνῃ κανονικότα,Διηνέκη.Κανονικότατα.

      Ἐπίσης,θυμᾶμαι,σ᾿ἕνα φόρουμ πού ἤμουν,ἀπό τίς ἀρχές τοῦ 2000,εἶχε γίνη ἐπίσης θέμα.Εἶχαν βάλλη φωτό ἀπό κηδεῖες,τοὐλάχιστον τῆς δεκαετίας τοῦ ᾿80.

      Γι᾿αὐτό εἶναι ἕνα θέμα πού δέν μπορεῖ ν᾿ἀποδειχθῆ.Μπορεῖ νά ἔχη ἀλήθεια,μπορεῖ νά ἴσχυε,ἴσως,πολύ παλαιότερα...
      Δέν θά ὑπῆρχαν,λές,παρόμοιες ἀναφορές ἀπό παλαιά;Γιατί δέν γνωρίζουμε κάτι ἐπ᾿αὐτοῦ;

      Διαγραφή
    3. Δεν αναφερόταν στους Αθιγγάνους, αλλά στους Γύφτους.
      Άλλο Αθίγγανος (Ρομά) κι άλλο Γύφτος. Το λένε και μεταξύ τους...

      Διαγραφή
    4. Δέν μπορῶ νά τούς ξεχωρήσω,ὅλους ἴδιους τούς βλέπω.

      Καί ἴσως ( δέν τό θυμᾶμαι,ἀλήθεια),στίς συζητήσεις πού κάναμε μέ τόν Φουράκη,(βασικῶς συζητούσαμε θέματα ἀποσυμβολισμῶν τῆς Ἑλληνικῆς Προἱστορίας) νά εἶχε ἀναφερθῆ ἡ διαφοροποίησις ἀθιγγάνων-γύφτων.

      Μᾶς ἔλεγε,καί γιά τούς ἐβραίους καί ἀπό ποῦ προέρχονται/δημιουργοῦνται,ἀλλά αὐτά δέν γράφονται...

      Καλό ξημέρωμα Διηνέκη !

      Διαγραφή
  7. Γνωρίζοντας πλέον σήμερα,ποιοί είναι στό εμπόριο τών ναρκωτικών.(αυτοί πού κυβερνούν ασφαλώς) αντιλαμβανόμαστε πολλά περισσότερα..

    "Τομεάρχης" τής Ελλάδας καί τών γύρω περιοχών ,ο εκάστοτε "αρχηγός " τής Ελληνικής "αστυνομίας"!! Ο ελέγχων το εμπόριο,τήν σωστή διακίνηση και ελέγχοντας τούς "εμποράκους" του μεγάλου αφεντικού .Μαζί πάντα τρωγωπίνουν με τον "επιτηρητή" της επιχειρησης--"Πρέσβη"..
    ΟΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ ΜΑς,ΟΛΑ ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑς ΚΑΙ ΤΑ ΈΞΟΔΑ ΔΙΚΑ ΜΑς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή