" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ἡ προσφορά μιᾶς ἰταλικῆς ἐφημερίδος στούς ἀναγνῶστες της καί ἡ πρεσβεῖα τοῦ Ἰσραήλ

media

Μέγα ζήτημα έχει προκύψει στην γειτονική μας Ιταλία, από την προσφορά της εφημερίδας Il Giornale προς τους αναγνώστες της, του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ «Mein Kampf» (Ο Αγών μου).

Η εφημερίδα, που είναι ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αιτιολόγησε την προσφορά της, μέσω του διευθυντού της, ως εξής: «Πρέπει να διαθέτει κανείς μια σφαιρική γνώση, κάθε ιστορικής περιόδου. Δεν είναι μια πρωτοβουλία προπαγάνδας, δεν θα είχα πρόβλημα να διαθέσουμε μαζί με την εφημερίδα μας, και το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Μάο».

Βέβαια, αν η εφημερίδα διέθετε το «Κόκκινο Βιβλιαράκι» του Μάο, τα «Άπαντα του Λένιν» και οποιοδήποτε άλλο πόνημα ηγέτη της εγκληματικής κοσμοθεωρίας του κομμουνισμού (που στοίχισε στην ανθρωπότητα πάνω από 100 εκατομμύρια νεκρούς…), δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα όμως υπάρχει!

Έτσι, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιταλία ανακοίνωσε ότι: «Αν μας ρωτούσαν, θα τους συμβουλεύαμε να επιλέξουν βιβλία πολύ πιο κατάλληλα, για να κατανοήσει και να μελετήσει, κανείς, το Ολοκαύτωμα».

Συμπέρασμα: στην… «δημοκρατική» κοινωνία που ζούμε, κάθε εφημερίδα που θέλει να κάνει μια προσφορά στους αναγνώστες της, θα πρέπει να… συμβουλεύεται πρώτα την πρεσβεία του Ισραήλ κι αν αυτή εγκρίνει, έχει καλώς. Αλλιώς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου