" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Δέν θέλει τό BBC οἱ Ἄγγλοι ὁπαδοί νά ντυθοῦν ἰππότες στά γήπεδα τῆς Γαλλίας, μήπως "προσβληθοῦν" οἱ μουσουλμάνοι μέ τόν σταυρό

Το BBC έχει γελοιοποιηθεί για ένα άρθρο που υποδηλώνει ότι οι στολές ιππότη που φορούν οι Άγγλοι οπαδοί θα μπορούσαν να είναι «προσβλητικές» για τους Μουσουλμάνους.

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, οι Άγγλοι οπαδοί πάνε στο γήπεδο να δουν την εθνική τους ομάδα ντυμένοι σαν ιππότες, με τον παραδοσιακό κόκκινο σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Αλλά ενόψει του Euro 2016, που αρχίζει την Παρασκευή, η ιστοσελίδα iWonder του BBC δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Είναι λάθος να ντύνεσαι σαν σταυροφόρος για έναν αγώνα της Αγγλίας;»

Η ιστοσελίδα αναφέρει: «Οι ιππότες σχετίζονται με τη δύναμη και την τιμή μέσα από ιστορίες για ήρωες ιππότες όπως ο Βασιλιάς Αρθούρος.

«Ωστόσο, οι σταυροφόροι ήταν οι δράστες βίαιων επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή για τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους και τους ειδωλολάτρες».

Αναφέρει, επίσης, ότι ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου, συνδέεται με τον «ακροδεξιό εθνικισμό».

Το Συμβούλιο για την Πρόοδο της Αραβο-Βρετανικής Κατανόησης έχει επίσης επισημάνει τους αρνητικούς συνειρμούς του όρου «σταυροφορία» στον αραβικό κόσμο.

Το άρθρο που χαρακτηρίστηκε «ανοησίες PC (πολιτικής ορθότητας)». Αλλά το άρθρο του BBC έχει γίνει στόχος χλευασμού, με οπαδούς της Αγγλίας να λένε ότι το μόνο που κατάφερε είναι να αυξήσει την επιθυμία για τέτοια ενδυμασία.

Ο Paul Brickman παραδείγματος χάριν, έγραψε: «Πού μπορώ να βρω στολή σταυροφόρου λοιπόν; Οτιδήποτε που θα ενοχλήσει την PC Ταξιαρχία του BBC».

Ένας άλλος, ο John Moore αστειεύτηκε: «Θα εκδώσει το BBC μια προειδοποίηση για το ντύσιμο ως Βίκινγκ ότι μπορεί να προκαλέσει προσβολή στους Νορθούμπριαν μοναχούς;»

Μια δημοσκόπηση στο κάτω μέρος του άρθρου διαπίστωσε ότι το 85% των ανθρώπων πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να φορέσει κάποιος μια στολή σταυροφόρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου