" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ: «Ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωσις ἀποτελεῖ πολιτικό ἔργο πού σχεδιάστηκε ἀπό ἕναν πρώην κομμουνιστή», ἰσχυρίζεται πρώην ὑπουργός

Διαδηλωτής κατά της ΕΕ στην Πράγα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί ένα πολιτικό έργο που έχει σχεδιαστεί από έναν πρώην κομμουνιστή, ισχυρίζεται ο Iain Duncan Smith, ο μέχρι πρόσφατα υπουργός Εργασίας της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος παραιτήθηκε, πριν δύο μήνες, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις διαφωνίες του για τις νέες περικοπές επιδομάτων και ειδικά τις περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας.

 
Ο Ίαν Ντάνκαν Σμίθ (φωτο), ο οποίος θεωρείται «ευρωσκεπτικιστής», είπε ότι είναι σημαντικό ο κόσμος στην Βρετανία να συνειδητοποιήσει ότι η ΕΕ δεν δημιουργήθηκε για το εμπόριο - αλλά για την πολιτική ολοκλήρωση.

Τόνισε τη συμβολή του Altiero Spinelli (Αλτιέρο Σπινέλι), ενός πολιτικού θεωρητικού και πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου, στην ίδρυση της ΕΕ.

«Αξίζει να γνωρίζει ο κόσμος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει να κάνει με το θέμα του εμπορίου», είπε ο Duncan Smith στο BBC One και στην εκπομπή του Andrew Marr.

 
«Η ΕΕ δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της, κι ένας σημαντικός άνθρωπος που ονομάζεται [Altiero] Spinelli, Ιταλός, ο οποίος ήταν πρώην κομμουνιστής, σχεδίασε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη. Γιατί;

«Διότι αυτό είναι ένα πολιτικό σχέδιο, το να φέρουν τα ευρωπαϊκά κράτη όλο και πιο κοντά μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μέρος που λέγεται Ευρώπη και ο σχεδιασμός της ήταν τέτοιος που οι πολιτικοί που θα έρχονταν και θα παρέρχονταν, δεν θα μπορούσαν να υπερισχύσουν στην πραγματικότητα αυτών των αποφάσεων των γραφειοκρατών, διότι διαφορετικά ποτέ δεν θα φτάναμε εκεί».

Ο Spinelli είναι ένας από τους 11 επίσημα αναγνωρισμένους ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας άλλος είναι ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος ζήτησε τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης.

Ο Spinelli προσχώρησε στο Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα το 1920 για να πολεμήσει την φασιστική δικτατορία του Μπενίτο Μουσολίνι, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης της Ιταλίας τότε.

Πέρασε πάνω από μια δεκαετία ως πολιτικός κρατούμενος και έγινε μία από τις κορυφαίες μορφές του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού.

Ο Spinelli πέθανε το 1986, επτά χρόνια πριν από την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια έκδοση ενός σχεδίου που πρότεινε για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1984 και θεωρείται από την ΕΕ ως «πηγή έμπνευσης» για τις συνθήκες.

Ο Duncan Smith, ο οποίος αγωνίζεται για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επέμεινε ότι η Βρετανία θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει πλήρη πρόσβαση στους ελέγχους της ενιαίας αγοράς και των συνόρων της, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
ΚΟ: Περί «αντικομμμουνιστικής ΕΕ»: Η παραπάνω είναι «εορταστική» αφίσα της ΕΕ. «Η Ευρώπη για όλους» κλπ. Σε περίοπτη θέση το σφυροδρέπανο. Εάν προσέξετε, θα διαπιστώστε καταρχάς, ότι όλα τα υπόλοιπα σύμβολα - εκτός του σφυροδρέπανου - είναι σύμβολα θρησκειών! Φαίνεται ότι ο άνθρωπος που σχεδίασε το multi faith ΕΕ αστέρι, θεωρεί το σφυροδρέπανο ένα θρησκευτικό σύμβολο! Επίσης ο σταυρός δεν βρίσκεται στο κέντρο του αστεριού, αλλά σε πιο υποβαθμισμένες θέσεις. Τέσσερις φορές εμφανίζεται το σφυροδρέπανο και τέσσερις το αστέρι του Δαβίδ (οποία σύμπτωσις). Λιγότερες δηλαδή, από όσες (3) εμφανίζεται ο σταυρός!... 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου