arxigramma-Hπροφητεία ανήκει στον Πατροκοσμά τον Αιτωλό. Το πλήρες κείμενό της βρίσκεται (καί) εδώ.
 
Το θέμα είναι πως, ενώ την ήξερα από χρόνια, αναρωτιόμουνα πού κολλάει το στενό του Κρά

Βλέπετε, όλη η υπόλοιπη προφητεία αναδίδει καθαρά Βαλκανικό «άρωμα». Η ονομασία «Κράψη» είναι Αλβανική πέρα γιά πέρα, χωρίς να γνωρίζω ποιό ακριβώς μέρος προσδιορίζει (ποιός ξέρει ποιοί παππούδες τα ξέρουν αυτά – καί στο μεταξύ, από τον καιρό του Κοσμά του Αιτωλού, οι ονομασίες πιθανώτατα έχουν αλλάξει), το δε «Μουζίνα» Γιουγκοσλαύϊκο, γιά το οποίο επίσης αγνοώ την ακριβή γεωγραφική του θέση. (Πάντως, υπάρχει Γιουγκοσλαύϊκο επίθετο «Μούζινιτς».)

Είναι φανερό πως η όλη προφητεία μιλάει γιά εισβολή στρατού από τα δυτικά παράλια της Βαλκανικής χερσονήσου (δηλ. τις Δαλματικές ακτές), καί το μόνο αταίριαστο σ’ αυτήν είναι το στενό του Κρά – το οποίο πέφτει κοντά στην Ταϋλάνδη.

 Ακριβώς εδώ:


Σήμερα, όμως, μου λύθηκε η απορία! Ο «κοντός» πάει στο Πεκίνο γιά υπογραφή αμυντικής συμφωνίας, ενώ κάμποσα ηπαπαραίϊκα αεροπλανοφόρα περιπολούν «κοντά» στο στενό του Κρά – ωσάν ενοχλητικές σκατόμυγες.

Κολλάει, λοιπόν, αρκετά καλά – μου φαίνεται.
Υγ: Σημαντική συμπλήρωση.

Μαθαίνω πως υπάρχει καί Κρά Αργυροκάστρου. (Πχ εδώ κι εδώ.) Αν καί η σωστή ονομασία της τοποθεσίας φαίνεται να είναι «Κουρά».
Εν πάσει περιπτώσει, αυτό θεωρώ πως δεν αναιρεί την αρχική μου υπόθεση. Θεωρώ πως η προφητεία μπορεί κάλλιστα να ισχύει ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα.

 ergdhmerg

Περισσότερα, εδώ κι εδώ

«Ο Δρόμος τού Μεταξιού» (1ος αιώνας μ.Χ.)

Διαβάζουμε επίσης εδώ κι εδώ

Ἔσχατη Γραμμή Ἀνασχέσεως