" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο σύμβουλος Β.Σόϊμπλε, Κλέμενς Φουστ: "Η Ελλάδα πτώχευσε... ευτυχώς γι'αυτήν"!

Αυτό που ξέρουν όλοι, το δηλώνουν πλέον και αυτοί που ήθελαν, υποτίθεται, να βοηθήσουν, αλλά δεν πρόλαβαν: "Η διαδικασία της ''συντεταγμένης χρεοκοπίας'' στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει", τόνισε στην Deutsche Welle, ο καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης, Κλέμενς Φουστ, βασικός σύμβουλος του Β. Σόιμπλε. "Μόνο εάν ''κουρευτεί'' το 50% εως και το 60% του ελληνικού χρέους, μπορεί η Ελλάδα να ορθοποδήσει όχι άμεσα αλλά μετά από μία δεκαετία. δε διαφορετική περίπτωση, ούτε σε τριάντα χρόνια δεν θα καταφέρει να ανακάμψει"!

Και συνέχισε:
 ''Βασίζω την άποψη μου στο γεγονός, ότι η Ελλάδα σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης έχει ήδη διαπραγματευτεί την μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, όπως πχ. την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα μιας διαδικασίας πτώχευσης, όπως επίσης η μείωση των τόκων και η αναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων'' λέει στη συνέντευξη του ο σύμβουλος του Σόιμπλε.

Με τις δηλώσεις αυτές φαίνεται να ''κουμπώνει'' το εναλλακτικό γερμανικό σχέδιο που προβλέπει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ για την Ελλάδα, γενναίο ''κούρεμα'' του χρέους και νέα αυστηρότατα μέτρα λιτότητας.
Όπως διαρρέεται στο γερμανικό σχέδιο προβλέπεται από τη μία χορήγηση βοήθειας στις τράπεζες και στα ταμεία και από την άλλη η Ελλάδα θα αναλάβει μόνη της την υποχρέωση κάλυψης των ελλειμμάτων και υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί.

Το ερώτημα είναι πως θα μείνει η χώρα στο ευρώ αν πτωχεύσει; Με ξεπούλημα των πάντων;

πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου