" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

180 χρόνια μετά και ...μυαλό δεν βάλαμε ακόμη...


Σήμερα μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων που βιώνει το Ελληνικό Κράτος, αλλά και ο Ελληνικός Λαός κατ’ επέκταση, έρχεται η μνήμη μιας δολοφονίας να αναβιώσει τον πόνο της αγιάτρευτης πληγής που μας πονά πάνω από 180 χρόνια!
Μια πληγή που προσδιορίζεται σαφώς στον χώρο της πολιτικής εξουσίας η οποία πανομοιότυπη υφίσταται δυο αιώνες τώρα και αποτελεί την τροχοπέδη οποιασδήποτε ανάκαμψης του Ελληνικού Έθνους !
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κανείς να αιτιολογήσει τον ραγιαδισμό που δεν λέει να ξεκολλήσει από πάνω μας, να πάψει πια να μας χαρακτηρίζει  μήπως και έτσι βρούμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στο μονοπάτι της ορθής ελληνικής σκέψης και δημιουργίας!
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ως ιστορικό γεγονός, η γιγάντωση των τουρανομογγολικών ορδών, και η σχηματοποίησή τους σε μια αυτοκρατορία ( πλασματική κατ’ ουσία όμως πραγματική ως υπόσταση!) που έδωσε την αρχή για έναν πιο σκοτεινό μεσαίωνα από εκείνον της επιβολής του χριστιανισμού, κυρίως στον Ελλαδικό χώρο!
Είχαν τους λόγους τους οι πάντα «απέναντι» της ελληνικής σκέψεως, ενάντιοι, να δημιουργήσουν μια τέτοια «δύναμη» που να διακατέχεται από καθαρώς και πραγματικώς βαρβαρικά ένστικτα! Και είχαν και έχουν τους λόγους τους να τους διατηρούν εκεί, ως «μπαμπούλες» σε ένα τόσης καίριας σημασίας γεωπολιτικό χώρο! 
Και φυσικά από την άλλη, έπρεπε να καταστήσουν τους Έλληνες τους κακομοίρηδες της υπόθεσης, ώστε μέσω της αλλοτρίωσης να επιτύχουν την ολοκληρωτική «κατοχή» τους χωρίς ίχνος αντίδρασης!
«Λογικό»  φαίνεται λοιπόν πως ο ερχομός του Καποδίστρια στην μόλις απελευθερωμένη Ελλαδική ( σιγά το πράγμα δηλαδή, ένα κομματάκι που αφορούσε την Αργολίδα, μέρος της Αττικής και Αρκαδίας και κάνα -δύο νησάκια του Αργοσαρωνικού), να μην μπορεί να εκληφθεί ως το ιστορικής σημασίας γεγονός που στην ουσία ήταν!  Πού να κατανοήσουν οι εξαθλιωμένοι από κάθε άποψη, κυρίως όμως από άποψης παιδείας, έλληνες, ότι ο γίγαντας αυτός θα μπορούσε να καταστήσει την Ελλάδα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ χώρας !!! Υπόδειγμα που θα μπορούσε να φθάσει σιγά- σιγά την αίγλη του παρελθόντος!
Έρμαια της «φιλοσοφίας» των εξουσιαστών του «διαίρει και βασίλευε»  έπεσαν στην παγίδα και έσβησαν τις μελλοντικές σελίδες της ιστορίας που θα γέμιζαν από την νέα δόξα !!! Και φυσικό επόμενο ήταν η μαυρίλα και καταχνιά να φωλιάσει για καλά στην πατρίδα μας και αυτή την φορά χειρότερης μορφής, αφού υπήρχε και υπάρχει η ψευδαίσθηση της ελευθερίας!!!
Καμαρώνουμε λοιπόν τα έργα μας και τους πολιτικούς άνδρες μας που μας έφεραν εν έτει 2011 δεμένους χειροπόδαρα στους κατοχικούς μας αφέντες!!! 180 χρόνια μετά , και το αποτέλεσμα είναι πως η κατοχή όχι απλά δεν έχει τελειώσει αλλά εδραιώνεται ακόμη πιο ισχυρή σε θεμέλια καλά βαλμένα!!!
Άνδρες όπως ο Καποδίστριας ΔΕΝ φαίνεται πως θα φανούν ξανά στον τόπο αυτό που έπαψε πια να «μυρίζει»  θαλασσινή αύρα, έπαψε πια να λάμπει κατάλευκος κάτω απ’ τον ελληνικό ήλιο, έπαψε πια να είναι …Ελλάδα!!! Και μυαλό δεν βάλαμε ακόμη… 

Λία Βλάχου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου