" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σόιμπλε: Η επόμενη δόση για την Ελλάδα θα καθυστερήσει

Στη δήλωση ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα θα καθυστερήσει προχώρησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι δανειστές φαίνεται πως δεν πείθονται πλέον και ζητούν χειροπιαστές αποδείξεις από την ελληνική κυβέρνηση για να δώσουν το πακέτο των 8 δισ. ευρώ.
Το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ζητούν να έχει τεθεί σε εφαρμογή η εργασιακή εφεδρεία, να έχει γίνει έστω μία αποκρατικοποίηση, να έχει γίνει απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, και να έχει προχωρήσει η διαδικασία με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.
Αν η δόση δεν εγκριθεί, το ελληνικό κράτος θα αντιμετωπίσει το φάσμα της στάσης πληρωμών από τις 18 Οκτωβρίου και μετά, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά χρεοκοπία.
Με τον τρόπο αυτό οι δανειστές θέλουν να μας εξαναγκάσουν να «συμμορφωθούμε» και να προχωρήσουμε άμεσα στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου