" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μελέτη Treuhand για Εθνική Άμυνα: Πωλείται αντί 11 δισ. ευρώ!

Αν δεν υπάρξει ενεργός αντίσταση των Ελλήνων πολιτών, σε λίγο θα είναι αργά και για τους Έλληνες και για την Ελλάδα.

Η γνωστή εταιρεία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο για άμεση μείωση του χρέους στο 90% από το 145% του ΑΕΠ, όπως το έφτασε η νυν κυβέρνηση από 115% που το παρέλαβε, πρέπει να πουληθούν τα πάντα εκτός από αρχαία μνημεία και ο Β. Σόιμπλε το δέχεται.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ), υπό τον έλεγχο της ευρωζώνης, για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, η οποία θα κάνει αυτό που έκανε η Δυτική Γερμανία στην ηττημένη γεωστρατηγικά-πολιτικά Ανατολική Γερμανία.
Στην διαχείριση αυτής της εταιρείας θα περιέλθουν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Δηλαδή οι ξένοι θα αναλάβουν να πουλήσουν την ελληνική δημόσια περιουσία.  
Η εταιρεία Roland Berger υπολογίζει την αξία τους στα 125 δισ. ευρώ. Προτείναι να διατεθούν τα 60 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης και το υπόλοιπο να το αναλάβει ο μηχανισμός στήριξης, EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ" δήλωσε στη WiWo ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Wiwo ισχυρίζεται ότι το σχέδιο είναι εν γνώσει του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε και εμείς".
Αυτό είναι χειρότερο από την γερμανική κατοχή, είναι επιστροφή στην τουρκοκρατία. Ξένοι αποτιμούν την αξία της χώρας, ξένοι την πουλάνε και ξένοι την αγοράζουν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αποτιμούν την ακίνητη περιουσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα 11 δισ. ευρώ και σε αυτά περιλαμβάνουν και το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας! Όταν το 2004 η Ντόιτσε Μπανκ προσέφερε 600 εκατ. ευρώ μόνο για το 10% του πρώην ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι και μόνο για την αξιοποίηση της έκτασης επί 35ετία, όχι πώληση (η μελέτη βρίσκεται στα χέρια του defencenet.gr), τώρα ολόκληρη η ακίνητη περιουσία κοστολογείται 11 δισ. ευρώ!
Το θέμα πλέον δεν είναι τι κάνει η κυβέρνηση των "Κουίσλινγκ", η κατοχική κυβέρνηση των "Ράλληδων" και "Λογοθετόπουλων". Αυτοί εκλέχθηκαν δημοκρατικά και με ένα πρωτοφανές πραξικόπημα υπακούουν αυτούς που τους έφεραν στην εξουσία για να εκτελέσουν διατεταγμένη αποστολή.
Το ερώτημα είναι τι κάνει ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολίτες. Το δέχεται αυτό; Η Ιστορία λέει ότι κάθε λαός έχει την τύχη που του αρμόζει...
Γιατί σοβαρή αντίδραση ακόμα δεν υπάρχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου