" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Απρέπεια Βενιζέλου κατά γυναίκας που τον αποδοκίμασε!

 
Το πολιτικό του ήθος, την αγωγή του και την αδυναμία του να διατηρήσει την ψυχραιμία του αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ήρθε αντιμέτωπος με οργισμένους υπαλλήλους του υπουργείου του. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε προχθές στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου επί της οδού Νίκης, έφερε τον κ. Βενιζέλο πρόσωπο με πρόσωπο με τους εργαζομένους, στους οποίους επιθυμεί μέσω του ενιαίου μισθολογίου να περικόψει τους μισθούς για ακόμα μία φορά. Στα συνθήματα «ντροπή σας» και «να παραιτηθείτε», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν απάντησε. 
 
Η ιαχή «ου» όμως φαίνεται ότι τον ενόχλησε και δεν μπόρεσε, να συγκρατηθεί. Βλέποντας μία υπάλληλο του υπουργείου να τον γιουχάρει, της απάντησε, εμφανώς εκνευρισμένος «ου εσύ, μωρή!», αφήνοντας εμβρόντητους όλους τους παρισταμένους στο επεισόδιο, ακόμα και στενούς συνεργάτες του που ήταν μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι δίπλα στην υπάλληλο στεκόταν ο σύζυγός της, επίσης εργαζόμενος του υπουργείου Οικονομικών, που έσπευσε να την προστατεύσει από την οργισμένη αντίδραση του κ. Βενιζέλου.

Αμέσως επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση. Ομως και μόνο το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών αντέδρασε στις φραστικές επιθέσεις μεμονωμένων πολιτών δείχνει ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη ψυχραιμία, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει μια ομάδα ανθρώπων που θεωρεί ότι θίγεται από τα κυβερνητικά μέτρα. Χάνοντας την ψυχραιμία του και αντιδρώντας με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο, ρίχνει λάδι στη φωτιά, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερες αντεγκλήσεις.


Φοίβος Κλαυδιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου