" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Προς τις ακτές της Κύπρου κινούνται τα δύο ερευνητικά πλοία THOR BEAMER και BERGEN SURVEUOR

Ξαφνική αλλαγή της πορείας των δύο ερευνητικών πλοίων που έχουν μισθωθεί από την τουρκική κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ερευνών στον κόλπο της Αττάλειας.

 Το βράδυ το δύο μισθωμένα πλοία THOR BEAMER και BERGEN SURVEUOR σταμάτησαν τις έρευνες στον κόλπο της Αττάλειας και πλέουν με μικρή ταχύτητα 4-5 κόμβους σε μικρή απόσταση μεταξύ τους με κατεύθυνση νοτιοανατολικά προς τις ακτές της κατεχόμενης Κύπρου.
Εάν συνεχίσουν αυτή την πορεία με αυτή την ταχύτητα αναμένεται να φτάσουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της βορείας Κύπρου και της Τουρκίας τα ξημερώματα. 
Προφανώς η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχομένων για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της προσπάθειας των Τούρκων να ερευνήσουν την περιοχή για υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.  

πηγή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου