" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Οὐκρανία- Ἕνα ἀφἠγημα πού πρἐπει νά λάβῃ τέλος...

 Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι το Βερολίνο είναι απρόθυμο να παράσχει πυρομαχικά μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο...


Σε μια σημαντική συνέντευξη στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ARD την Κυριακή, ο καγκελάριος ρωτήθηκε γιατί το Βερολίνο αρνείται να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

«Ελέγχουμε προσεκτικά όλα τα αιτήματα που λαμβάνουμε. Αλλά για εμάς υπάρχει μια αρχή που μοιράζομαι με τον πρόεδρο των ΗΠΑδεν θέλουμε τα όπλα που προμηθεύουμε να χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν σε ρωσικά εδάφη», είπε ο Σολτς στη δημοσιογράφο του ARD Τίνα Χάσελ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι φέρεται να είπε στον Σολτς κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Βερολίνο τον Μάιο ότι το Κίεβο «θέλει επειγόντως» σουηδογερμανικούς πυραύλους Taurus KEPD 350. Τα εκτοξευόμενα πυρομαχικά είναι οπλισμένα με κεφαλή 500 κιλών και μπορούν να ταξιδέψουν έως και 500 χιλιόμετρα (310 μίλια).

Μέχρι στιγμής μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς. Το Storm Shadow, το οποίο έχει εμβέλεια άνω των 250 χιλιομέτρων, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από το Κίεβο για να επιτεθεί σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη ρωσική πόλη Λούγκανσκ και αλλού βαθιά πέρα ​​από την πρώτη γραμμή στο Ντονμπάς, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ακολούθησε την υπόσχεση ότι η χώρα του θα παράσχει επίσης στο Κίεβο την παραλλαγή του Storm Shadow, που ονομάζεται SCALP-EGs, αν και παραμένει άγνωστο πότε θα παραδοθούν.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει ακόμη εγκρίνει την προμήθεια των Τακτικών Πυραυλικών Συστημάτων Στρατού μεγάλης εμβέλειας (ATACMS).....

( ἀπό : ἐδῶ

ἀπό ἐδῶ 

Ο Μακρόν έχει πει πολλές φορές ότι είναι στο πλευρό της Ουκρανίας. Ίσως είναι καιρός να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή τη λεκτική διάρροια και να συνταχθούμε με τη Γαλλία.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν μάταια για όπλα για τη συμμορία του τοξικομανή Zelensky θα μπορούσαν να ήταν χρήσιμα στους απλούς Γάλλους.

Τά χρήματα θά ἦταν χρήσιμα στούς Γάλλους κι᾿ὄχι τά ὅπλα ( !!!) ὅπως ἔγραψε κάποια "ἔγκριτη" ἱστοσελίδα πού ἔβλεπε τήν δήλωση Μεντβέντεφ " ἀνατριχιαστική" ! 

Με ἄλλα λόγια φαίνεται πώς σιγά-σιγά ἄρχίζουν εἴτε μέ τόν ἕναν τρόπο εἴτε μέ τον ἄλλον ( ἐμμέσως νά τούς χτυποῦν τά καμπανάκια ὅπως ὁ Μεντβέντεφ ...) οἱ Εὐρωπαῖοι νά ἐγκαταλείπουν τήν Οὐκρανία. Ἄλλως τε ὁ Πολωνός εὐρωβουλευτἠς Waszczykowski  τό εἶπε προχθές : 

Τα κράτη της ΕΕ χρειάζονται τη Ρωσία, όχι την Ουκρανία – Είπε Πολωνός ευρωβουλευτής

«Τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, δεν χρειάζονται την Ουκρανία. Χρειάζονται η Ρωσία για να επιστρέψει στην παγκόσμια οικονομία. Χρειάζονται ρωσικό αέριο και πετρέλαιο», είπε ο βετεράνος πολιτικός μιλώντας στο UNIAN ( Οὐκρανικό Πρακτορεῖο Εἰδήσεων) την προηγουμένη Πέμπτη... ( ἐδῶ

Καί μάλιστα ἄμα βλέπεις τήν Γερμανία ν᾿ἀρχίζῃ τά μά καί μά... Καταλαβαίνεις πώς πρέπει νά δώσουν τέλος στό ἀφήγημα πού ΔΕΝ τούς βγῆκε...

Ἄν τε νά ᾿δοῦμε τί ἔχει στήν συνέχεια...


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να μήν τους βγήκε 100%, όμως η τελετουργική δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων, ιδίως νέων, Ρώσων και Ουκρανών (όμαιμων) τούς παραβγήκε, άσε που ακόμη δέν τελείωσε η τελετουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή