" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Ὅταν τό Σύστημα αὐτο-βραβεύεται

Μόλις αὐτοβραβεύτηκαν καί αὐτοχειροκροτοῦνται !!!  φωτό

Το δυτικό κατεστημένο μόλις έδωσε στον εαυτό του ένα βραβείο για την «Παγκόσμια Ειρήνη και Ελευθερία».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε το «δικαστικώς ισότιμο του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης» από τον Τζάστιν Τριντό σε ένα τέλειο αυτο-συγχαρητήριο όργιο

Γράφει η Rachel Marsden

Αν δεν έχετε ακούσει για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό World Law Foundation, θα μπορούσατε να δικαιολογηθείτε. Ωστόσο, παρά του ότι υφίσταται μόνον 4 χρόνια, από το 2019, έχει ήδη δημιουργήσει ένα βραβείο που περιγράφεται από τον δυτικό Τύπο ως το «δικαστικώς ισότιμο» του κορυφαίου βραβείου στον κόσμο για την προώθηση της ειρήνης.

Αναρωτηθείτε από πού πήραν αυτή την ιδέα, αν όχι από την ίδια την οργάνωση. Μπορεί κάποιος απλώς να δημιουργήσει μια δεξαμενή σκέψης και να την βάλει επικεφαλής ενός βραβείου που χαρακτηρίζεται ως η τελευταία έκδοση του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης; ...............

Έτσι, πριν από λίγες μέρες, οι " ταπεινοί άνθρωποι του World Law Foundation " συγκεντρώθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Δικαίου. Ένα από τα μεγάλα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν να απονεμηθεί το φετινό Παγκόσμιο Βραβείο Ειρήνης και Ελευθερίας σε κανέναν άλλον πέραν της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μη εκλεγμένη de facto Βασίλισσα της Ευρώπης, η οποία το δέχτηκε εκ μέρους της επιτροπής. ( Σημ .  Πελασγ. Γιά τήν ἐν λόγῳ ἔχομε γράψει σχετικῶς,παλαιότερα ἐδῶ

Ἔλα !  Δέν τό περίμενα !!! 

 Ιδιαίτερα με έναν πρώην επίτροπο της ΕΕ να είναι ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, το οποίο περιλαμβάνει επίσης πρώην πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Γαλλίας, πρώην προέδρους της Σλοβενίας και της Λετονίας, έναν πρώην αντιπρόεδρο της ΕΕ και διάφορα στελέχη των δυτικών εταιρειών, ακαδημαϊκούς και νομικούς.

Θα νόμιζες ότι η ίδια Επιτροπή της ΕΕ υπό την ηγεσία της Von der Leyen θα ήταν αμφιλεγόμενη υποψήφια για βραβείο ειρήνης, δεδομένου ότι τάσσεται συνεχώς με το μέρος του στρατιωτικού παρεμβατισμού της Ουάσιγκτον ή τουλάχιστον έχει κάνει ελάχιστα έως τίποτα για να τον σταματήσει, και μάλιστα οδήγησε στην περίπτωση της αλλαγής του καθεστώτος της Λιβύης. Πιο πρόσφατα, η ΕΕ είχε την ευκαιρία να σταματήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία πριν καν ξεκινήσει απαιτώντας από το Κίεβο να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ και απορρίπτοντας τον οπλισμό και την εκπαίδευση αντιρωσικών μαχητών από τη Δύση στα σύνορα με τη Ρωσία.

«Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτήσει την αγορά και την παράδοση όπλων και άλλου εξοπλισμού σε μια χώρα που δέχεται επίθεση», είπε η φον ντερ Λάιεν πέρυσι, χαρακτηρίζοντάς την «στιγμή ορόσημο». 

Ξέρετε τι άλλο είναι μια στιγμή ορόσημο ;  Η απονομή ενός βραβείου ειρήνης σε κάποιον του οποίου η σπασμωδική αντίδραση στην ένοπλη σύγκρουση ήταν να πλημμυρίσει τη ζώνη με ακόμη περισσότερα όπλα. Και πάλι, ίσως το Νόμπελ Ειρήνης να είναι πράγματι η σωστή σύγκριση, δεδομένου ότι απονεμήθηκε πρόωρα στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ακόμη και πριν προλάβει να διατάξει περισσότερους βομβαρδισμούς στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.


Η Von der Leyen ενσαρκώνει επίσης την επιτομή της ελευθερίας, προφανώς. Ή τουλάχιστον το καλύτερο που θα μπορούσε να βρει αυτή η ομάδα. Με ποιον είχε μάλιστα; Η περιουσία του Τζένγκις Χαν απέρριψε το βραβείο ή κάτι τέτοιο;

«Θα παρουσιάσουμε αυτόν τον μήνα μια νομοθετική πρόταση για ένα Digital Green Pass», έγραψε στο Twitter τον Μάρτιο του 2021. «Το Digital Green Pass θα διευκολύνει τη ζωή των Ευρωπαίων. Στόχος είναι να μπορέσουν σταδιακά να μετακινηθούν με ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο εξωτερικό – για εργασία ή τουρισμό». 

Τό πέρασε με πάσα ευκολία τό θέμα, για τους Ευρωπαίους που στερούνται το βασικό δικαίωμα πρόσβασης σε καθημερινούς χώρους, ταξίδια, εργασία και συνάθροισηόλα αυτά επειδή επιλέξατε να μην κάνετε ένα τρύπημα που δεν εμπόδισε ούτε τη μετάδοση ούτε την απόκτηση ενός συντριπτικά επιβιώσιμου ιού. Μιλάμε για το ίδιο τρύπημα Big Pharma για το οποίο η von der Leyen δεν έχει κάν παραδώσει, ακόμη και σε μια ερευνητική επιτροπή της ίδιας της ΕΕ, προσωπικές επικοινωνίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer την εποχή που η ΕΕ έκανε συμφωνία με την εταιρεία. .

Η Von der Leyen ήταν εξίσου ανοιχτή και ελεύθερη σε αυτό το θέμα, όπως αυτή και η Επιτροπή της ΕΕ με πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης και αφηγήσεις που κινδυνεύουν να αμφισβητήσουν το κατεστημένο δόγμα, εκδίδοντας απαγορεύσεις από πάνω προς τα κάτω και νομοθεσία που παρακάμπτουν κάθε δίκαιη διαδικασία στο έθνος-κράτος επίπεδο.

Έτσι, αφού αναρωτήθηκαν ποιος θα ήταν άξιος αποδέκτης αυτού του παγκόσμιου βραβείου ελευθερίας και ειρήνης και βρήκαν έναν μη εκλεγμένο γραφειοκράτη της ΕΕ που παρασύρει την Ευρώπη και τον κόσμο βαθύτερα σε ένοπλες συγκρούσεις και τους Ευρωπαίους στη φτώχεια με τον πληθωρισμό και το πνευματικό σκοτάδι με τη λογοκρισία, στράφηκε στην ερώτηση της παρουσιάστριας. Αυτοί οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Ειρήνης και Ελευθερίας έλεγαν προφανώς: «Ποιον θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε ως αυτόν που ενσαρκώνει την ελευθερία και την ειρήνη; 

Τι θα λέγατε για εκείνον τον μάγκα στον Καναδά που κατέστειλε επιτυχώς το κονβόϊ τῆς Ελευθείας ( μέ τούς φορτηγατζήδες)  και του οποίου η χώρα βοήθησε στην εκπαίδευση των νεοναζί του Αζόφ να διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και μετά προσπάθησε να το κρύψει από τον Τύπο για να βγή από την δύσκολη θέση ; » 

Εδώ μπαίνει ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. Τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί ως ελευθερία όπως η επίκληση μιας καταστολής τύπου στρατιωτικού νόμου κατά μιας ομάδας οδηγών φορτηγών που κορνάρουν διαμαρτυρόμενοι ενάντια σε μια κοινωνία δύο επιπέδων η οποία ενισχύεται από τις αυταρχικές εντολές του Τριντό για τον Covid – και στη συνέχεια μπλοκάροντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ως "τεχνική αποτροπής".

«Το Brexit άφησε πολλούς να αναρωτιούνται αν η ένωση θα συνεχίσει να είναι ισχυρή. Ο ευρωσκεπτικισμός ήταν σε άνοδο. Και ο προστατευτισμός και ο αυταρχισμός γίνονταν όλο και πιο διαδεδομένοι», είπε ο Τριντό , πιθανώς ως μια νεοσύστατη αρχή για τον αυταρχισμό, έχοντας μόλις πρόσφατα ασχοληθεί με αυτόν.

«Καθώς τα ρεφρέν όπως το «Πρώτα η Αμερική» γίνονταν πιο δυνατά, τόσο ο Καναδάς όσο και η Ευρώπη κράτησαν σταθερά την πεποίθησή μας ότι η ανάπτυξη δεν προέρχεται από το να υψώνουμε τείχη και να κλεινόμαστε πίσω από αυτά », πρόσθεσε ο Καναδός πρωθυπουργός . Στην πραγματικότητα, κανείς δεν τραγούδησε στη χορωδία America First πιο δυνατά από τον Καναδά και την Ευρώπη, ακολουθώντας τυφλά την ατζέντα που ορίστηκε στην Ουάσιγκτον για τα πάντα, από την Ουκρανία μέχρι το κλίμα, ακόμα κι αν είναι εις βάρος των συμφερόντων των δικών τους πολιτών.

Εάν αμφότερες –ή κάποια από αυτές τις δυτικές οντότητες είχαν αντισταθεί ξεκάθαρα απέναντι στην Ουάσιγκτον σε πρόσφατα καίρια ζητήματα παγκόσμιας σημασίας, τότε ο κόσμος θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση, πρώτα και κύρια οι δικοί τους πολίτες. Και δεν θα χρειαζόταν να τριγυρνούν καυχησιολογώντας για τους εαυτούς τους και να κατασκευάζουν μια μεγάλη υπόθεση που θα τους προσφέρει ένα μεγάλο χτύπημα στην παγκόσμια σκηνή...

Ἀπό :  swentr.site/news

Μία ἀκόμη ἐπιβεβαίωσις αὐτοῦ πού τόσο συχνά γράφουμε πώς τά βραβεῖα,τά παράσημα,τίς τιμές,καί ὅ,τι ἄλλο σχετικό εἶναι κατασκευασμένο ἀπό αὐτούς γι᾿αὐτούς ! 


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα.
    Αυτό το βραβείο μου θύμισε τα αυτάκια του Ανούβη... Μπα, αποκλείεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Πελασγική από όταν διάβασα την απάντηση σου στο σχόλιο μου, το ίδιο το σχόλιο μου...
      Μου έχει δημιουργηθεί μια εντονότατη αίσθηση προμνησίας (deja vu).
      Χρονικά μου φαίνεται σαν να έχει γίνει πριν 5-10 χρόνια και τώρα επαναλαμβάνεται.

      (Δεν πίνω τίποτα, χαχα)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα,επόμενος υποψήφιος από την Ελλάδα:ή Κούλης ή Καπουτζίδης που θα τον βγάλουμε και πρόεδρο της δημοκρατίας μέχρι το 2030!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπά, ἐμεῖς ὅσο καί νά χορεύουμε κατά πώς μᾶς βαροῦν τό ταμπουρίνο, ἀξιώματα,βραβεῖα καί τιμές παγκοσμίου ἐμβελείας δέν βλέπουμε μέ τίποτε. Εἴμαστε ἀπό αυτό πού λένε όἱ πιστοί ὑπηρέτες ἀφεντάδων.
      Πάντα δουλικά γιά νά μάθουμε νά δίνουμε τό Πνεῦμα στήν Ἀνθρωπότητα.
      Βρέ κυνήγι καί ἁλυσίδα στό λαιμό διά παντός !

      Υ.Γ. Θυμᾶσαι τήν ταινία "ὁ πλανήτης τῶν πιθήκων" ;
      διαβάζουμε στό βικιπαίδεια : ..... Το κεντρικό μήνυμα της ιστορίας είναι ότι η ανθρώπινη νοημοσύνη δεν είναι σταθερή ποιότητα και θα μπορούσε να ατροφήσει αν θεωρηθεί δεδομένο...»

      Ἔ, πῶς τό βλέπεις αὐτό ; Χμμ ... Κάποιοι τό πιστεύουν ...Μάντεψε ποιοί εἶναι οἱ πίθηκοι σήμερα ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Ευαγγελία σ' εσένα καί σ' όλους τούς επισκέπτες σου

    Τούτο 'δώ τό κακοστημένο καρακιόζ μπερντέ ονομάζεται, ελληνιστί,
    αυτο- κι αλληλολιβάνισμα...
    ...τά πατσαβούρια αυτο- κι αλληλο-λιβανίζονται κι αυτο- κι αλληλο-επιβεβαιώνονται κι αυτο-αλληλεπιδεικνύονται στήν πλέμπα, ωσάν τά γιούφτικα σκεπάρνια καί τ' αντίστοιχα πτυοσκάπανα.

    ΚΑΊ ΘΛΙΒΕΡΟΊ ΚΑΊ ΓΕΛΟΊΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή