" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Βλαντίμιρ Ποῦτιν : Ἡ πολύτεκνη οἰκογένεια εἶναι ἡ κύρια ἀξία !

Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΞΙΑ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΗ Η ΡΩΣΙΑ


Στις 29 Ιουλίου 2023, στο Κρεμλίνο της Μόσχας πραγματοποιήθηκε  η βράβευση πολύτεκνων οικογενειών από όλη τη Ρωσία με το παράσημο της " Γονικής Δόξας " .

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στο κοινό μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αγία Πετρούπολη, όπου διεξάγεται η Σύνοδος με τη συμμετοχή εκπροσώπων σχεδόν όλων των χωρών της αφρικανικής ηπείρου. Από την άποψη αυτή, ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία προσωπικής ανάθεσης οικογενειών που φέρουν εντολές:

φωτό
Δυστυχώς, δεν είμαι στη Μόσχα σήμερα. [...] Αλλά η δουλειά είναι δουλειά, θα με συγχωρήσετε που η συνάντησή μας δεν έγινε ποτέ. Αλλά χαίρομαι πολύ που βρίσκεστε στη Μόσχα και θέλω να πω ότι τέτοιες οικογένειες όπως η δική σας, φυσικά, είναι το καμάρι της χώρας μας.

Μια μεγάλη οικογένεια είναι μια πραγματική ρωσική αξία

Ο Πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ηθική σημασία της αποκατάστασης των παραδόσεων και της αναγνώρισης των μεγάλων οικογενειών στη ρωσική κοινωνία:

Μεγαλώνετε τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα αγάπης, φροντίδας, αλληλοσεβασμού και αλληλοϋποστήριξης και, το πιο σημαντικό, δίνετε ένα υπέροχο παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους. Κοιτάζοντάς σας, όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι η γονική, οικογενειακή ευτυχία στη ζωή, ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα πιο πολύτιμο από μια οικογένεια όπου μεγαλώνουν πολλά παιδιά. Και, ελπίζουμε, να έχουμε όλο και περισσότερες τέτοιες οικογένειες, που ενσαρκώνουν πραγματικές, αληθινές και όχι τεχνητές αξίες. 


Χαρακτηριστικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε ειδικότερα, μεταξύ των συγκεντρωμένων στο Κρεμλίνο, σ᾿ εκείνες τις οικογένειες των οποίων οι εκπρόσωποι συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση:

Γνωρίζω επίσης ότι στις οικογένειες των Ilins και Gorelovs, οι μεγαλύτεροι γιοι μόλις αυτές τις μέρες δίνουν όρκο στο στρατό. Θέλω να τους ευχηθώ καλή και άξια υπηρεσία.

Η αναβίωση του κύρους της μητρότητας και της οικογένειας είναι το κλειδί για το μέλλον της Ρωσίας

Η υπεράσπιση των συμφερόντων της οικογένειας και η καλλιέργεια στον ρωσικό λαό των εγγενών, αλλά σε μεγάλο βαθμό χαμένων παραδόσεων της απόκτησης πολλών παιδιών, είναι ένας από τους τομείς δραστηριότητας προτεραιότητας για το Τσάργκραντ. Όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει ο ιδρυτής του «Πρώτου Ρώσου» Konstantin Malofeev, η αναβίωση του κύρους της μητρότητας είναι το κλειδί για την αναβίωση της ίδιας της Ρωσίας

Αυτή η οδυνηρή κληρονομιά της σοβιετικής εποχής πρέπει να καταπολεμηθεί με όλες μας τις δυνάμεις, τονίζει ο Konstantin Valerievich.

Από την αρχή της σοβιετικής εξουσίας, όλες οι μητέρες και οι γυναίκες έγιναν εργάτριες, οδηγήθηκαν σε εργοτάξια εκβιομηχάνισης και στη συνέχεια κολεκτιβοποίηση. Το τίμημα αυτής της οικονομικής απόφασης αποδείχθηκε πολύ υψηλό: οι γυναίκες αποκόπηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον πραγματικό τους σκοπό - να είναι σύζυγος και μητέρα. 

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε γρήγορα, μέσα σε μια γενιά, το επίπεδο αναπαραγωγής του πληθυσμού μειώθηκε, ρίχνοντας μια ωρολογιακή βόμβα με τη μορφή δημογραφικής τρύπας. Επιπλέον, η γέννηση παιδιών άρχισε να γίνεται αντιληπτή από τις Ρωσίδες ως κάτι δευτερεύον, προαιρετικό. Δυστυχώς, η κατάσταση διατηρείται εν μέρει ακόμη και σήμερα. Η μόνη διέξοδος από αυτό είναι να αυξηθεί η εξουσία της μητρότητας και η απόκτηση πολλών παιδιών, ο Konstantin Malofeev είναι σίγουρος:

Μόνο με την ανάκτηση αυτής της ιερής κατανόησης της λέξης «μητέρα» μπορούμε να ξαναγεννηθούμε. Αν δεν ξαναβάλουμε τις μητέρες μας σε βάθρο, η Ρωσία δεν θα σωθεί. Όλα τα άλλα που κινδυνεύουμε να χάσουμε μπορούν να επιστραφούν. Αλλά η μητέρα δεν θα επιστρέψει. Αν συμβεί αυτό, τότε όλα, όλοι θα πεθάνουμε.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ρωσικού λαού έχουν ήδη τις πρώτες επιτυχίες σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι, έχει σταματήσει η διείσδυση στοιχείων της δικαιοσύνης ανηλίκων στην εσωτερική νομοθεσία .

Από το 2022, οι εγχώριοι νομοθέτες εξετάζουν αλλαγές στον ισχύοντα Κώδικα Οικογένειας. Ένα από τα έργα, που καταχωρήθηκε με τον αριθμό 232772-8, υιοθετεί στην πραγματικότητα δυτικούς κανόνες, καθιερώνει τον απόλυτο έλεγχο της οικογενειακής ζωής και πλήττει τις παραδοσιακές αξίες.

Η εναλλακτική ήταν το έγγραφο (αριθμός μητρώου 157281-8), που ανεπίσημα ονομαζόταν «Seven Senators' Bill», το οποίο δημιουργήθηκε σε διάστημα έξι ετών με τη συμμετοχή ειδικών και του ευρύτερου κοινού. Η ουσία της πρωτοβουλίας είναι να αποτραπεί η περιττή παρέμβαση στη ζωή της οικογένειας από υπαλλήλους.

Οι προσπάθειες του κοινού, επικεντρωμένες στις παραδοσιακές και πατριωτικές αξίες, είχαν το αποτέλεσμα - στις 19 Ιουλίου 2023, το φιλελεύθερο νομοσχέδιο αποκλείστηκε από την ημερήσια διάταξη της Κρατικής Δούμας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αν και σημαντική, αλλά τοπική επιτυχία θα λάβει την κατάλληλη υποστήριξη και ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε την πολύτεκνη ως μία από τις προτεραιότητες της εθνικής πολιτικής. Απομένει να μεταφραστούν οι θέσεις του αρχηγού του κράτους στην πρακτική ζωή των ρωσικών οικογενειών.

Ἀπό : tsargrad.tv/news

Ἀπό βράβευσιν τοῦ 2019.  φωτό

Ἀκοῦς ἕναν ἡγέτη νά τονίζει τίς ἀξίες τῶν ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν. Τίς ἀξίες πού θά ἔπρεπε κάθε χώρα,κάθε Ἔθνος νά προβάλῃ ὡς ὕψιστες γιά τήν ὕπαρξιν καί συνέχεια τοῦ γένους τους ὅμως σήμερα αὐτό πού κάποτε ἦταν κοινό σημεῖο γιά ὅλες τίς κοινωνίες ἔχει δυστυχῶς περιοριστεῖ τόσο πολύ ! Σχεδόν ἐξαφανιστεῖ. 

Κι᾿ἀναρωτιέμαι,ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού ψέγουν καί ἀκόμη χειρότερα κατηγοροῦν αὐτούς τούς ἐλαχίστους ἡγέτες,ὑπερασπιστές τῶν ἀνθρωπίνων ἀξιῶν, ὡς ὑποχείρια τῆς παγκόσμιας ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ ; 

Κι᾿ὅμως ὑπάρχουν...

Λοιπόν ὅσο θά ἀκοῦμε τόν Ποῦτιν,τήν Μελόνι,τόν Ὄρμπαν καί κάθε ἕναν ἡγέτη πού ὑπερασπίζεται τίς βασικές ἀξίες στηρίξεως τῶν ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν καί παραδόσεων,ἐμεῖς θά εἴμαστε μαζύ τους καί θά ἐπικροτοῦμε τίς ἐνέργειες αὐτές. 

Ἀπό τήν ἄλλη θά θλιβόμεθα πού βρισκόμαστε σέ μία χώρα ἡ ὁποία ἐνῷ θά ἔπρεπε νά ἀποτελεῖ τόν κύριο προασπιστή τῶν ἀνθρωπίνων ἀξιῶν, ἀπεναντίας ἔχει καταντήσει ἡ πλέον χαρακτηριστική περίπτωσις προωθητοῦ τῆς νεοταξίτικης ἀτζέντας πού περίτρανα ἀποδεικνύει τό μῖσος της ἀπέναντι στόν Ἄνθρωπο ! Κρῖμα διότι,ἐμεῖς ἄλλα ὀνειρευτήκαμε καί ἄλλα πιστεύαμε γιά τήν Ἑλλάδα μας . Ὅμως δέν θά πάψομε ποτέ νά τά ὑπερασπιζόμεθα...


« Μεγαλώνετε τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα αγάπης, φροντίδας, αλληλοσεβασμού και αλληλοϋποστήριξης και, το πιο σημαντικό, δίνετε ένα υπέροχο παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους. Κοιτάζοντάς σας, όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι η γονική, οικογενειακή ευτυχία στη ζωή, ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα πιο πολύτιμο από μια οικογένεια όπου μεγαλώνουν πολλά παιδιά. Και, ελπίζουμε, να έχουμε όλο και περισσότερες τέτοιες οικογένειες, που ενσαρκώνουν πραγματικές, αληθινές και όχι τεχνητές αξίες. » 

Γι᾿αὐτό σ᾿ἀγαποῦμε Ποῦτιν ! 


Ἡ Πελασγική

20 σχόλια:

  1. Θά ψαχτώ γιά βίζες κι άν ναί, σύν γυναιξί καί τέκνοις, θά μετακομίσω στη Μόσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅταν μάθεις σχετικῶς μέ τήν βίζα στήν Ῥωσσία,πές μας σέ παρακαλῶ κι᾿ἐμᾶς,διότι ποῦ ξέρεις πόσοι μπορεῖ ἐν τέλει ν᾿ἀποφασίσουμε κάτι παρόμοιο ; !

      ..............

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  2. Γιά τουρισμό μόνον...
    Γιά μόνιμην εγκατάστασιν, φαιόν έως χλωμόν:
    https://www.mouzenidis.com/el-cy/russia/article/visa-rosias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαιόχλωμο ἔ ;

      Καί μοῦ εἶπε κάποιος : Θά πᾶς στήν Ῥωσσία καί τόν χειμῶνα θά λές : ποῦ εἶσαι Ἑλλαδίτσα μου ; !!!

      Μά τί γέλιο ἔκανα ! Χά,χά,χά !

      Ἐπέι δή εἶχε δίκαιο...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Εμείς οι ελλαδίσιοι, μπροστά στόν Ρώσο, είμαστε χαλβάδες μ' όλην τήν σημασίαν τής λέξεως.
      Τυγχάνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι τίς καιρικές συνθήκες τής Μόσχας.
      Εμείς θά 'χαμε κατεβάσει τά ρολά καί θά ψοφούσαμε απ'τό κρύο.
      Αυτοί λειτουργούν κανονικότατα καί στή Σιβηρία καί παντού.
      Τώρα μάλιστα, υπάρχουν αμέτρητα βίντεο στό διαδίχτυ μέ μιά μικρή γεύσι απ' τήν μάχη που δίνουν καθ'ημέραν με τίς σκληρές συνθήκες τού περιβάλλοντος κι όχι μόνον τίς χειμερινές.

      Διαγραφή
    3. Εἶναι ἀλλιῶς μαθημένοι οἱ ἄνθρωποι. Ὅπου βρέθηκαν προσαρμόσθησαν ἀναλόγως.

      https://www.youtube.com/watch?v=3vUijwJBpeM

      Γιά ἐμᾶς πάρα,μά πάρα πολύ δύσκολο ἕως ἀπίθανο νά ἀντιμετωπίσομε τέτοοιες καιρικές συνθῆκες.
      Μεσογειακοί γάρ... !

      https://www.youtube.com/watch?v=N5kPDHAqRtw

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Σιγά νά μήν εξέδιδαν βίζες διαρκείας γιά διαβατήρια αποτυχημένων, μπανάνα-στέητς κωλοχανείων καί λοιπών εχθρικών κρατών-λοατκι+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι᾿ὅμως κάποια ἐκτίμησιν πρός τήν Ἑλλάδα ἀκόμη τήν ἔχουν. ..

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Καλά ἔχει πολύ πλάκα !
    Κάποιοι, ἐνοχλήθηκαν ἀκόμη καί γιά τό ὅτι θέλουμε νά πᾶμε Ῥωσσία !
    Φοβερόν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτίμησιν έχουν, αλλά όχι στην προδοτική,
    πεταμένη κωλοκυβέρνησι καί στην κλίκα που λυμαίνεται τούς γηγενείς αυτού τού αποτυχημένου λοατκι+++ κωλοχανείου που παριστάνει το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έ, όχι ρέ σύ!
    Πράγματι, πολύ θά 'θελα να ιδώ τό πώς εκφράζουν τήν ενόχλησίν των, οί ενοχληθέντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτά ὅπως ἔρχονται πᾶνε στόν κάλαθον,ἀπ᾿εὐθείας !

      Κατά τ᾿ἄλλα : https://www.youtube.com/watch?v=QdQjmVC3_nk

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  7. Το θεμα ειναι, μετα τον Πουτιν θα συνεχιστει η ιδια "γραμμη"; Ας ελπισουμε πως ναι.

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνῶ καί νομίζω πώς αὐτός εἶναι ὁ σκοπός τοῦ Ποῦτιν καί τῶν περί αὐτόν : Νά περάσουν στούς Ῥώσσους ὅσο τό δυνατόν γίνεται, στόν μεγαλύτερο βαθμό τίς ἀξίες,τά ἰδανικά καί τίς ἰδέες πού πρεσβεύουν ὡς ἐκφραστές τῆς Ῥωσσικῆς Πολιτιστικῆς Παραδόσεως.

      Ἐλπίζουμε νά τό ἐπιτύχουν στόν μέγιστο βαθμό ( σέ μεγάλο βαθμό τό ἔχουν ηδη ἐπιτύχει) διότι δέν ἔχουν ἀπομείνει καί πολλοί ὑπερασπιστές αὐτῶν τῶν ἀξιῶν,

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
  8. Πουτιν. '' Προτεραιοτης εθνικης πολιτικης η πολυτεκνη οικογενεια ''.

    Η χολερα Λενιν εις την πυραν.https://www.youtube.com/watch?v=gZVbBfMGRZc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστά ! Καί ὅπως χαρακτηριστικά ἀναφέρεται στό παραπάνω θέμα,ἀπό τόν ἱδρυτή τοῦ Τσάργκραντ,τόν Konstantin Valerievich :

    ...Από την αρχή της σοβιετικής εξουσίας, όλες οι μητέρες και οι γυναίκες έγιναν εργάτριες, οδηγήθηκαν σε εργοτάξια εκβιομηχάνισης και στη συνέχεια κολεκτιβοποίηση. Το τίμημα αυτής της οικονομικής απόφασης αποδείχθηκε πολύ υψηλό: οι γυναίκες αποκόπηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον πραγματικό τους σκοπό - να είναι σύζυγος και μητέρα.
    Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε γρήγορα, μέσα σε μια γενιά, το επίπεδο αναπαραγωγής του πληθυσμού μειώθηκε, ρίχνοντας μια ωρολογιακή βόμβα με τη μορφή δημογραφικής τρύπας. Επιπλέον, η γέννηση παιδιών άρχισε να γίνεται αντιληπτή από τις Ρωσίδες ως κάτι δευτερεύον, προαιρετικό...»

    Τά ἔχομε γράψει κι᾿ἐμεις,κυρίως μέ τήν καθιέρωσιν τῆς ἑορτῆς τῆς γυναίκας καί τήν προάσπισιν τῶν δικαιωμάτων της ( σουφραζέτες - φεμινισμός) ἐπῆλθε ἡ καταστροφἠ τῆς οἰκογένειας καί κατά συνέπεια ἡ καταστροφή τῶν κοιωνιῶν, τῆς Ἀνθρωπότητος ἐν τέλει.

    Κάποιοι τό ἔχουν ἀντιληφθεῖ καί παίρνουν ἄμεσα μέτρα τά τελευταῖα χρόνια. Κάποιοι ἄλλοι, βλέπε Ἑλλάδα, συνεχίζουν ἀκάθεκτοι νά ὑπερασπίζονται τά γυναικεῖα κινήματα,τά δικαιώματα τῆς γυναίκας καί νά χτυποῦν τίς πολύτεκνες οἰκογένειες μέ βαριές φορολογίες βλέποντας τά παιδιά ὡς "τεκμήριον πλούτου" !!!

    Συνεπῶς ὄχι ἁπῶς εἴμεθα σέ λάθος δρόμο ἀλλά καθώς φαίνεται καί μέ τήν ἔγκρισιν τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ, δέν ὑπάρχει περίπτωσις νά βγοῦμε ἀπό αὐτόν...
    Μένει λοιπόν νά θαυμάζουμε ἄλλους ἡγέτες καί νά μακαρίζουμε ἄλλους λαούς...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά, αγαπητή μας Ευαγγελία, τά 'χουμε ξαναπεί κι εδώ κι αλλού, πως η Ελληνική Παραδοσιακή Οικογένεια ώς ο κύριος αν.σκ. τού αντιχρίστου συρφετού, του δημοκρατικού όμως, που έχει ώς Λατρεία τα "Ανθρώπινα Δικαιώματα" καί τά δικαιώματα τών "ευπαθών ομάδων", είναι ήδη σε κατάστασιν όχι μόνον ημιθανήν, αλλ' αρχόμενης σήψεως -όντας ακόμη "ζωντανή"- που σημαίνει πως κι άν αναστραφεί ΤΏΡΑ η όλη "διαδικασία", η ζημιά έχει γίνει.

      Καί δέν επισκευάζεται μέ τίποτα. Τουλάχιστον με τ' ανθρώπινα Μέτρα.

      Το μέλλον, λοιπόν, έν τώ δημοκρατικώ (καί δικαιωμακρατικώ) ελλάδι, προδιαγράφεται λαμπρόν, όμως αποκλειστικώς δια τήν γιυφτιάν, τήν αλβανίλαν, τήν βαλκανίλαν καί τήν, όπου Γής, μαχμουτίλαν που, σημειωτέον, είναι όλες τους οσμανολάγνες (καϊ τών "puppet masters" που χειρίζονται όλ' αυτά μαζί με τά, εν ελλάδι τσιράκια αυτονών).

      Άρα, έχουμε υποστεί "σάχ μάτ"....κι άντε νά βγάλουμ' άκρη.
      Οπότε, μόνον άν τιναχτεί στόν αέρα η παρτίδα, έχουμε κάποιες πιθανότητες επιβιώσεως καί ιστορικής συνεχεϊας, ώς Εθνοφυλετική Ομάς.
      Θά τό γράψω λαϊκιστί καί σ'χωράτε με, "να μή μείνει τίποτααα"...

      Διαγραφή
    2. Ὄχι τίποτα. Νά μείνῃ ἡ " καλή μαγιά" γιά τήν συνέχεια τοῦ Ἀνθρώπου.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    3. " Καλή μαγιά " , ὅ ἐστί μεθερμηνευόμενον :

      « Ἑλλάς γάρ μόνη ἀνθρωπογένει, φυτόν οὐράνιον καί βλάστημα Θεῖον, ἠκριβωμένον, λογισμόν ἀποτίκτουσα οἰκειούμενον ἐπιστήμην. »

      Καί ὁλόκληρον :
      Ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ Υἱός τοῦ ἀνθρώπου, Ἑλλάς γάρ μόνη ἀνθρωπογένει, φυτόν οὐράνιον καί βλάστημα Θεῖον, ἠκριβωμένον, λογισμόν ἀποτίκτουσα οἰκειούμενον ἐπιστήμην. Νῦν ἐδοξάσθη ὁ Υἱός τοῦ Ἀνθρώπου''..

      Διαγραφή