" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ὁ "Νόμος τῆς Ἐπιστροφῆς" ,τό Ἰσραήλ καί τό διαχρονικό καταφύγιο τῶν ἑβραίων ἐγκληματιῶν...

ΤΕΧΡΑΝΗ (FNA)- Ο Richard Silverstein, δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής, λέει ότι πολλοί Εβραίοι εγκληματίες, υπό έρευνα ή κατηγορούμενοι για σοβαρά εγκλήματα στις χώρες τους, όπως παιδόφιλοι και δολοφόνοι, βρίσκουν καταφύγιο στο Ισραήλ μέσω του "Νόμου της Επιστροφής".

Μιλώντας σε συνέντευξή του στο FNA, ο Ρίτσαρντ Σίλβερσταϊν είπε ότι το Ισραήλ ψήφισε τον Νόμο της Επιστροφής για να προστατεύσει τους Εβραίους που βρίσκονται σε κίνδυνο να γλυτώσουν από διωγμούς στις χώρες που κατοικούν, αλλά στην πράξη τον χρησιμοποίησε ως «νέα προσφορά καταφυγίου στον Εβραίο εγκληματία του κόσμου».

«Υπήρξαν επίσης παιδόφιλοι που εισήλθαν στο Ισραήλ ενώ ήταν υπό καταδίωξη από τις αρχές των χωρών κατοικίας τους», πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Ο Richard Silverstein γράφει το Tikun Olam*, ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην επίλυση της Ισραηλινο-Αραβικής σύγκρουσης. Η δουλειά του έχει προβληθεί στα Middle East Eye, The Nation, Jacobin, the New Arab, Guardian και Los Angeles Times. Έχει συνεισφέρει με δοκίμια σε πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Al Jazeera, The Huffington Post, The Guardian και Middle East Eye.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Ε: Γιατί το Τελ Αβίβ επιτρέπει εγκληματίες που φεύγουν από άλλες χώρες στο Ισραήλ, ακόμη και όταν καταζητούνται στη χώρα όπου έχουν διαπράξει ένα έγκλημα;

Α: Το Ισραήλ έχει μια ιδιόμορφη σχέση με τους Εβραίους της Διασποράς. Υπερηφανεύεται ότι είναι καταφύγιο για τους Εβραίους που βρίσκονται σε κίνδυνο που φεύγουν για να γλυτώσουν από διωγμούς που υφίστανται στις χώρες κατοικίας τους. Ο "Νόμος της Επιστροφής" είχε σκοπό να δώσει σε τέτοιους Εβραίους ένα καταφύγιο και να τους επιτρέψει να αποκτήσουν την ισραηλινή υπηκοότητα. Αλλά κατά κάποιο τρόπο αυτό το φαινόμενο έχει μετατραπεί ώστε να προσφέρει στους Εβραίους εγκληματίες υπό έρευνα ή κατηγορούμενους για σοβαρά εγκλήματα στις χώρες καταγωγής τους, καταφύγιο στο Ισραήλ. Ο πιο διάσημος από αυτούς ήταν ο Meyer Lansky ( φωτό ἀριστερά), ο διαβόητος μαφιόζος, ο οποίος αναζήτησε υπηκοότητα στο Ισραήλ βάσει του Νόμου της Επιστροφής. Όταν ο Meir Kahane καταζητήθηκε από τις αμερικανικές αρχές, κατέφυγε στο Ισραήλ, όπου ριζώθηκε η ρατσιστική του ιδεολογία.

Υπήρξαν επίσης παιδόφιλοι που εισήλθαν στο Ισραήλ ενώ ήσαν υπό καταδίωξη από τις αρχές στις χώρες κατοικίας τους. Η αρχική ιδέα ότι το Ισραήλ προοριζόταν ως τόπος συγκέντρωσης εξόριστων έχει υποβαθμιστεί από αυτή τη νέα προσφορά καταφυγίου στους Εβραίους εγκληματίες του κόσμου.

Ε: Γιατί το Ισραήλ δεν εκδίδει ορισμένους από αυτούς που καταζητούνται στις χώρες τους;

Α: Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκληματίες έρχονται στο Ισραήλ φέρνοντας βαλίτσες γεμάτες μετρητά. Το Ισραήλ καλωσορίζει τέτοια βρώμικα χρήματα προερχόμενα από ξένες πηγές. Σε μια περίπτωση, ένας υπερορθόδοξος εβραίος, υπουργός της κυβέρνησης προστάτεψε έναν Αυστραλό Εβραίο παιδόφιλο που καταζητείται εκεί για εγκλήματα κατά μαθητών. Του επέτρεψε να κρυφτεί στο Ισραήλ, ώστε να μην αντιμετωπίσει δίωξη στην πατρίδα του. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η Αυστραλία ζήτησε για πρώτη φορά την έκδοσή του. Παραμένει στο Ισραήλ.

Ε: Το Ισραήλ είναι μέλος της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF), τότε πώς γίνεται το Ισραήλ να μένει ατιμώρητο τόσο απλά καθώς παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους πιο διαβόητους εγκληματίες που αναζητούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στις χώρες τους;

Α: Αν και δεν γνωρίζω τους συγκεκριμένους κανόνες βάσει των οποίων λειτουργεί αυτός ο οργανισμός και ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνουν τα κράτη μέλη, το Ισραήλ δεν τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις εκτός εάν πρέπει να το πράξει. Εάν το Ισραήλ πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον του να αγνοήσει ή να παραβιάσει τέτοιους κανονισμούς, το κάνει όσο μπορεί να το κάνει χωρίς συνέπειες.

(Ἀπό :  farsnews.ir)

* Το ‘Tikun Olam’ (תקון עולם στα εβραϊκά) είναι πολιτικό blog, με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ, το οποίο τακτικά έχει αναφορές σε θέματα ασφάλειας του Ισραήλ. Το ιστολόγιο δημιουργήθηκε το 2003 από τον Richard Silverstein και καλύπτει την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση και τις σχέσεις Εβραίων -Μουσουλμάνων. Το Tikun Olam έχει παρουσιάσει πολλές ιστορίες που απαγορεύτηκαν να δημοσιευτούν στο Ισραήλ. Κάποιοι έχουν αποκαλέσει το blog ως το «Wikileaks του Ισραήλ».

Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Richard Silverstein δημοσίευσε τα ονόματα δύο Ισραηλινών εμπόρων όπλων που, όπως είπε, συμμετείχαν στην παράνομη εξαγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ιράν μέσω Ελλάδας .  Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2014, ο Silverstein ήταν ο πρώτος που δημοσίευσε το όνομα του Naim Araidi , Ισραηλινού πρεσβευτή στη Νορβηγία , ο οποίος απολύθηκε από την θέση του με ισχυρισμούς σεξουαλικής παρενόχλησης

Τον Δεκέμβριο του 2014, ο blogger δημοσίευσε για πρώτη φορά το όνομα του διοικητή της Unit 8200 , Brig. Στρατηγός Ehud Schneerson.

Τον Μάρτιο του 2016, η ιστορία του Chaim Shacham , ενός Ισραηλινού διπλωμάτη που τέθηκε σε αναστολή λόγω καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών , αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Tikun Olam



Εὐχαριστῶ τόν NORD


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο: