" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Τά μάτια τους στήν Μεσόγειο ... !


 Η αστυνομία στην Ελλάδα ενήργησε βάσει πληροφοριών που παρείχε η Μοσάντ του Ισραήλ για τη σύλληψη δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν επίθεση με «μαζικές απώλειες» σε ένα εστιατόριο kosher στην Αθήνα που διευθύνεται από το Chabad.

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ύποπτοι είναι Σιίτες Πακιστανοί και πιστεύεται ότι συνεργάζονταν με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) - την υπηρεσία του ιρανικού καθεστώτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία στο εξωτερικό και έχει κατηγορηθεί για αυξανόμενη παρακολούθηση επιφανών Βρετανών Εβραίων.

Μοσάντ : «Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ βοήθησε στην αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την υποδομή, τις μεθόδους λειτουργίας και τη σύνδεση με το Ιράν»

( ἀπό :  The Jewish Chronicle


Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας
την Τετάρτη μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό κέντρο σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο Ραβίνος Μέντελ Χέντελ, ο οποίος διευθύνει το εβραϊκό κέντρο του Τσαμπάντ, είπε ότι έμαθε για την προγραμματισμένη επίθεση στις ειδήσεις.

«Δόξα τω Θεώ είμαστε ασφαλείς. Είμαστε ευγνώμονες που αποτράπηκε αυτή η τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο Χέντελ σε δήλωση με τη σύζυγό του Νεχάμα που εστάλη μέσω e-mail στο Associated Press. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τις ελληνικές αρχές».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε αργά την Τρίτη ότι η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας του Μοσάντ βοήθησε την Ελλάδα να αποτρέψει την τρομοκρατική επίθεση. Μια δήλωση από το γραφείο του υποστήριξε ότι οι δράστες συνδέονται με το Ιράν...

( ἀπό : timesofisrael.com

ὁ ἰσραηλινός ΥΠΕΞ Eli Cohen  (φωτό)
..............
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποτροπή των τρομοκρατικών σχεδίων. 
«Το καθεστώς του αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρόμο στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και τον ευρύτερο κόσμο και μόνο μια σκληρή στάση και συνεργασία θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος»

Ο Mark Dubowitz, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος για την Άμυνα των Δημοκρατιών (FDD), δήλωσε ότι η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ έχει βοηθήσει πολλά έθνη να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει γίνει ένας «εξαγωγέας πληροφοριών», βοηθώντας πολλές χώρες – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που δεν έχουν επίσημες σχέσεις με το Ισραήλ – να σταματήσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις»

ἀπό ἐδῶ

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας του FDD ( διαβᾶστε γιά τό ἵδρυμα γιά τήν ὑπεράσπισιν τῶν δημοκρατιῶν,ΕΔΩ.Δημιούργημα τοῦ Ἰσραηλινοῦ λόμπι τῶν ΗΠΑ μετά τήν 11η Σεπτεμβρίου 2001)  , Jonathan Schanzer, δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ έχει «αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια».

«Αυτό έχει υποκινηθεί από αμοιβαία οικονομικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και από τις αυξανόμενες ανησυχίες για την κακοήθη δραστηριότητα τόσο της Τουρκίας όσο και του Ιράν», είπε ο Σάνζερ... Η ματαιωμένη επίθεση στην Αθήνα είναι το αποτέλεσμα μιας σχέσης που έχει τις ρίζες της στην κοινή επιθυμία να διασφαλιστεί ότι η Μεσόγειος θα παραμείνει στην δυτική σφαίρα επιρροής», είπε...

( ἀπό : allisrael.com


...Ο Τζόναθαν εργάστηκε στο παρελθόν ως αναλυτής χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου έπαιξε αναπόσπαστο ρόλο στον προσδιορισμό πολλών χρηματοδότων της τρομοκρατίας. Είχε προηγούμενες ερευνητικές θέσεις στο think tank στο Washington Institute for Near East Policy και στο Middle East Forum...Εχει μελετήσει την ιστορία της Μέσης Ανατολής σε τέσσερις χώρες. Έλαβε το διδακτορικό του από το King's College του Λονδίνου, όπου εκπόνησε τη διατριβή του για το Κογκρέσο των ΗΠΑ και τις προσπάθειές του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας τον 20ό αιώνα. Μιλάει αραβικά και εβραϊκά...( πλήρες βιογραφικό ἐδῶ κι᾿ἐδῶ)

Ἀπό ὅλα τά παραπάνω μένω στό τελευταῖο πού θεωρῶ οὐσιαστικότατον : 

«... κοινή επιθυμία να διασφαλιστεί ότι η Μεσόγειος θα παραμείνει στην δυτική σφαίρα επιρροής »

Κι᾿ὅπου « δυτικῆς ἐπιρροῆς» ἀντιλαμβάνεσθε πώς ὁ λόγος περί ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,Ε.Ε. Καί ἄν θέλετε νά πᾶμε καί λίγο πιό πέρα, θά ἐρωτήσω : ποιός βρίσκεται πίσω ἀπό ἀπ᾿ὅ,τι νοεῖται ὡς Δῦσις ;  Ναί αὐτοί ! 

Τό βλέπουμε στήν Οὐκρανία,ἕναν χρόνο τώρα, τό βλέπαμε σ᾿ὅλους τούς πολέμους τῶν ΗΠΑ,τό βλέπουμε ἱστορικῶς στήν δρᾶσιν τῆς Ἀγγλίας ὡς Αὑτοκρατορίας...

Ἡ Μεσόγειος καί ἡ Βόρειος Ἀφρική, ἄλλως τε ἦταν ἀνέκαθεν ἕνας διακαής πόθος τους. Δεῖτε τόν ...φιλόσοφο Ἀνρί Λεβί ἤ τόν ἐξ Ἀλγερίας Ζάκ Ἀτταλί πώς γυροφέρνονται πάνω ἀπό ἐκεῖ σάν τά ὄρνεα...

Ναί,δικά τους ὅλα, ὅπως τό λέει καί τό γνωστό δόγμα Μακάϊντερ ...

Ἔτσι,ἡ Μεσόγειος θά παραμείνῃ στήν δυτική σφαίρα ἐπιρροῆς...

Σημείωσις : Τό "Σαμπάτ ιν Ἄθενς",δέ εἶναι ἕνα ἁπλό μαγαζάκι. Πρὄκειται γιά ἕναν χῶρο πού πού ἔχει ἀπ᾿ὅλα. Ἐστιατόριο, καφετέρια, μπάρ,μπακάλικο, ἀναγνωστήριο, αἴθουσα ὁμιλιῶν, αἴθουσα προσευχῆς, αἴθουσα ἐκδηλώσεων, ίντερνετ καφέ καί βεβαίως ἑορτάζουν ὅλες τίς ἑβραϊκές ἐορτές .  Περᾶστε ἀπό ἐδῶ νά ᾿δεῖτε φωτό



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,δεν τους έκατσε το στήσιμο με την Ρωσίδα "κατάσκοπο"και τους Ρώσους πράκτορες που αλωνιζουν,ας πούμε,στην Αθήνα,και τώρα έβγαλαν το επόμενο στημένο, συμπτωματικά πριν τις εκλογές,χωρίς να τους πειράζει που οι Αμερικάνοι και Ισραηλινοί πράκτορες δρουν αυτόνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔχεις ᾿δεῖ πολλούς κατασκόπους νά βγάζουν κατά δεκάδες τίς φωτό ἔνθεν κακεῖθεν ; Μᾶλλον τό ἀντίθετο. Ἀποφεύγουν τίς φωτό ὅπως ὁ ἐξω ἀπό ᾿δῶ τό λιβάνι.

      Ὅταν λοιπόν βλέπεις Μοσάντ,ἱδρύματα γιά τήν προάσπισιν τῶν δημοκρατιῶν, ἑβραϊκό λόμπι ΗΠΑ,ΥΠΕΞ Ἰσραήλ μέχρι καί τόν πρωθυπουργό τους νά παίρνουν μέρος στό "θεατρικό" καταλαβαίνεις τήν συνέχεια...
      Ὄχι ;

      Διάβασε : Με την παρουσία του στον χώρο που λειτουργεί και ως Συναγωγή, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε το καθαρό μήνυμα της δημοτικής αρχής ενάντια στον αντισημιτισμό και στον φόβο, καθώς και τη στήριξη και συμπαράστασή του στην εβραϊκή κοινότητα της Αθήνας, στους επισκέπτες και τους επενδυτές από το Ισραήλ...
      « Ἡ Ἀθῆνα εἶναι μία ἀσφαλής πόλη »
      ( https://sxolianews.blogspot.com/2023/03/blog-post_61.html)

      Κατάλαβες...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.............

    https://www.tiktok.com/@epanellinismos8/video/7215180614226447621


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλβανός πολιτικός εMπιστήμονας
    ΞΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΦYΡΙΖΑ..........
    ΝΕΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ

    https://pbs.twimg.com/media/FslnejpXgAE5Olg?format=jpg&name=medium

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή