" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ἄ, ἡ Δύσις ἀνακάλυψε τόν "κακό δράκο " !


Γράφει ὁ Gonzalo Lira

  Τι είναι αυτό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την εμμονή των ΜΜΕ να επιμένουν ότι η Ρωσία είναι «κατώτερος εταίρος» της Κίνας; Ότι η Ρωσία δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την Κίνα;

Νομίζω ότι είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να απεικονίσουν την Κίνα ως το «τελικό αφεντικό» ( δῆλα δή,κάποιος νά παίξῃ τόν ῤόλο τοῦ κακοῦ )  για τον επερχόμενο Σινο-αμερικανικό πόλεμο.

Πρώτα απ᾿όλα, οι « Financial Times»,@ftworldnews,η παρουσίαση της Ρωσίας με βιομηχανικά κενά που βασίζεται αποκλειστικά στην Κίνα για οτιδήποτε δεν είναι εμπόρευμα, είναι παράλογηαποδεδειγμένα αναληθής.

Η Ρωσία έχει μια τεράστια βιομηχανική βάση - σε αντίθεση με τη Δύση, της οποίας η βιομηχανία έχει υπονομευθεί.

Δεύτερον, δεν είναι μυστικό ότι η Ρωσία έχει το ένα δέκατο του πληθυσμού της Κίνας και έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη οικονομία.

Αλλά μ᾿αυτή τήν λογική και οι ΗΠΑ που έχουν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Κίνας, και μια μικρότερη οικονομία επίσης σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι «κατώτερος εταίρος» της Κίνας;

Τρίτον, οι « Financial Times» ισχυρίζονται ότι η Ρωσία κατάφερε να αντέξει τις κυρώσεις μόνο επειδή το Πεκίνο έριξε στη Ρωσία «οικονομικό σωσίβιο» - και πάλι, δεν είναι αλήθεια.

(Αν κάποιος έριξε τη Μόσχα «σωσίβιο», ήταν η Ινδία, της οποίας οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν 15 φορές τους τελευταίους 13 μήνες.)

Όπως λέγεται σωστά, μια «οικονομική σανίδα σωτηρίας» θα ήταν τα ακάλυπτα δάνεια ή επιχορηγήσεις σε μια χώρα—όπως αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ και η Δύση για το καθεστώς του Κιέβου.

Καμία χώρα δεν το έχει κάνει αυτό για τη Ρωσία — απλώς συναλλάσσονται με τη Ρωσία, αγοράζοντας ό,τι πουλάνε σε δίκαιες τιμές αγοράς.

Το άρθρο ισχυρίζεται, «Η Μόσχα βλέπει την οικονομική της εξάρτηση από την Κίνα ως κρίσιμη για τις προοπτικές της να κερδίσει τον πόλεμο, είπε ένα πρόσωπο κοντά στο Κρεμλίνο».

Επομένως, σιωπηρά ισχυρίζεται ότι η Ρωσία ξεπέρασε τις δυτικές κυρώσεις ΜΟΝΟ λόγω της σχέσης της με την Κίνα.

Και δηλώνει ξεκάθαρα ότι η Κίνα είναι ο λόγος που οι Ρώσοι μπορεί να κερδίσουν τον πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Είναι ένας ιστοχώρος ψευδούς αφήγησης: «Καθώς η Ουκρανία μπορεί να πολεμήσει και να επιβιώσει μόνο με τη βοήθεια των ΗΠΑ—η Ρωσία μπορεί να πολεμήσει και να επιβιώσει μόνο με την κινεζική βοήθεια!».

Επομένως, ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ εχθρός δεν είναι η Ρωσία - είναι η κακιά χώρα που υποστηρίζει τη Ρωσία: Η Κίνα.

Το άρθρο (και πολλά παρόμοια) απεικονίζει τη Ρωσία ως τον «κατώτερο εταίρο» της Κίνας, έτσι ώστε στη Δύση, η Κίνα να αναγνωρίζεται ως ο «πραγματικός» εχθρός.

The Final Boss ( ὁ κακός τῆς ἱστορίας), στην γλώσσα των βιντεοπαιχνιδιών.

Καθώς θα προχωρά ο καιρός, η καταρρέουσα στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία θα αποδοθεί στο ανύπαρκτο «κινεζικό σωσίβιο» προς τη Ρωσία.

Αυτή η ταπεινωτική (και επιζήμια) ήττα για τη Δύση στην Ουκρανία θα αποδοθεί όχι στη Ρωσίααλλά στον «ανώτερο εταίρο» της Ρωσίας :   Την Κίνα.

Αυτό επιτρέπει στις ΗΠΑ να στρέψουν την εχθρότητά τους μακριά από τη Ρωσία (τον απλό «κατώτερο εταίρο») και να κατηγορήσουν για τα πάντα στην Κίνατο Τελικό Αφεντικό.

Αυτή είναι μια στρατηγική προπαγάνδας, που διευκολύνει πρώτα την επιβολή κυρώσεων κατά της Κίνας - και στη συνέχεια έναν πόλεμο με την Κίνα.

Ἀπό ἐδῶ


Ἐξέθεσε πολύ ἁπλά καί λογικότατα πώς ἔχουν τά πράγματα,ὁ Γκονζάλο Λίρα. Καί βεβαίως ὅλο τό στημένο ἀφήγημα τῆς δύσεως πρός ὑποβιβασμό τῆς Ῥωσσίας μέ σκοπό τήν στοχοποίησιν τῆς Κίνας. Ἡ Δῦσις, σχεδόν γιά κάθε κακό πού βιώνει ἡ ἀνθρωπότης, βρῆκε τούς ὑπαιτίους της. Τό κακό δίδυμο Ῥωσσίας -Κίνας. Καί ἀφοῦ ἡ μία οὔτως ἤ ἄλλως δέχεται τά πυρά καί τά " πυρά" πρέπει νά ἑτοιμάζεται καί ἡ ἑπομένη. Ἡ Κίνα. Πόσο ἄριστα παίζουν τό παιχνίδι τῆς χειραγωγήσεως ! Ἀλλά ἔτσι εἶναι ὅταν κάποιος ἔχει πάρει στά χέρια του σχεδόν τό σύνολο τῶν μμε καί τό ἔχει καταστήσει  ἕνα προσωπικό μέσον προπαγάνδας. 

Μόνον πού κάποιος δέν μπορεῖ νά ἔχει συνέχεια τό "πάνω χέρι". Ὅπως ἕνας δρόμος δέν ἔχει μόνον ἄνοδο μά ἔρχεται ἀναποφεύκτως καί τό σημεῖον τῆς καθόδου. Ἔτσι καί μ᾿αὐτούς. Κοντά εἶναι σ᾿αὐτή τήν κάθοδο τά νεοταξίτικα ὄρνεα ! Τό θέμα εἶναι ἡ ταχύτης μέ τήν ὁποία θά βρεθοῦν ἐκεῖ ὁπότε ἀνάλογον θά εἶναι καί τό μέγεθος τοῦ τσακίσματός τους ! Θά τό ᾿δοῦμε σύντομα...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε και το νερό! – Έδωσαν στους ολιγάρχες «συγγενείς και φίλους» τον έλεγχο δικτύων και πηγών!

    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥς ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/apisteyto-i-kyvernisi-idiotikopoiise-kai-to-nero-dinoun-stous-oligarxes-syggeneis-kai-filous-ton-elegxo-diktyon-kai-pigon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 15 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012
      Ο ξενόδουλος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Τατούλης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης όλων των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου !!!
      https://sxolianews.blogspot.com/2012/06/blog-post_15.html

      ...προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης όλων των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου στην (προς το παρόν υπό δημόσιο έλεγχο και οσονούπω ιδιωτική Ανώνυμη Εταιρεία) Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν και προωθούν την πώλησή της σε γαλλικά ιδιωτικά συμφέροντα...

      Διαβαζουμε γιά ΕΥΔΑΠ :
      .....Το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει την πλειοψηφία της εταιρείας. Από την 22/02/2018 το 49,96% πέρασε στο Δημόσιο και το 11,37% παρέμεινε στο ΤΑΙΠΕΔ. Το Δημόσιο συνεχίζει να ελέγχει το 61,33%.
      ...Η περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ είναι η μείζων περιοχή της Αττικής. Όμως η ΕΥΔΑΠ έχει τη δυνατότητα να παρέχει όλο το εύρος των υπηρεσιών της και εκτός περιοχής αρμοδιότητάς της μέσω θυγατρικών Εταιριών και μέσω σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τους ΟΤΑ.
      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CE%A5%CE%B4%CF%81%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82_%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82

      Ἐπίσης ἐρωτῶ : τί εἶναι τό ΕΕΣΥΠ ;

      ΣτΕ: Εποπτεία και έλεγχο στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ οφείλει να έχει το Δημόσιο
      Αντισυνταγματικές έκρινε το ΣτΕ τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε το 2016 και μεταβίβασε την πλειοψηφία των μετοχών των δύο εταιρειών ύδρευσης ( Αθήνας και Θεσσαλονίκης) στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.( https://www.kathimerini.gr/society/561703159/ste-epopteia-kai-elegcho-sti-dioikisi-tis-eydap-ofeilei-na-echei-to-dimosio/)
      ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ
      ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ : Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) συγκεντρώνει κάτω από μία ενιαία θεσμική δομή σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία και αξιοποίησή τους.( https://www.hcap.gr/)

      Ἔχουν ξεπουληθεῖ τά πάντα ἁπλῶς δέν τό ξέρουμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
  2. Διαβαζω με ενδιαφερον το αρθρο και ξαφνικα βλεπω οτι η "αντιδραση" ερχεται απ τους.....Financial Times, τους ευφερετες του ψευδους και του εγκληματος δηλαδη.
    Οποτε ακυρον!
    Ασ' τους να κοπανιουνται, αυτοι τα γραφουν αυτοι τα διαβαζουν, οπως αυτος εδω ο ελεεινος και τρισαθλιος οβραιος Μαξ Μπουτ που κοντολογις κοπανιεται οτι ο Πουτιν απηγαγε παιδια απ' την Ουκρανια και τα μετεφερε για την ασφαλεια τους στην Ρωσσια.

    -Putin’s invasion of Ukraine can be seen as a desperate gambit to increase Russia’s declining population at gunpoint.
    That the Russians have kidnapped at least 11,000 Ukrainian children looks especially sinister in light of Russia’s baby deficit.-

    Τωρα να του πεις ρε καραξεφτιλισμενε εγκληματια σκυλοεβραιε τουλαχιστον ο Πουτιν δεν θα δολοφονησε οπως κανετε εσεις στην υποδουλη Παλαιστινη ακομα και ΣΗΜΕΡΑ, οπως δολοφονησατε και 500.000 μωρα Ιρακινους κατα την ψοφια εβραια Ολμπραϊτ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ διαλυσετε το Ιρακ με τα γνωστα αποτελεσματα της παναθρωπινης δυστυχιας. Μην παμε ακομα πιο πισω στην Ιστορια που εσεις οι εβραιοι κρυβετε, με τα παιδακια του Βιετ-Ναμ που αρπαξατε λακωντας απ τις ταρατσες με τα ελικοπτερα το 75 και τα μεταφερατε στην Αμερικη για τις "παιδεραστικες σας ...αναγκες".
    Ουυυστ καθαρματα.

    Τοπα και ξεθυμανα και τωρα βλεπω ενα πανεμορφο βιντεο ποσο ομορφη ηταν η Γερμανια το 1936 κατα τους Ολυμπιακους Αγωνες.
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=DGZ3xwLxnU8.
    Η Γερμανια που διελυσαν οι "γνωστοι" συντροφοι του Μπουτ, με τραινα που κυκλοφορουσαν χωρις να δολοφονουν τους επιβατες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφω :
      Πόσο ἄριστα παίζουν τό παιχνίδι τῆς χειραγωγήσεως ! Ἀλλά ἔτσι εἶναι ὅταν κάποιος ἔχει πάρει στά χέρια του σχεδόν τό σύνολο τῶν μμε καί τό ἔχει καταστήσει ἕνα προσωπικό μέσον προπαγάνδας...

      Ἡ ἀντίδρασίς μας ; Εἶδες τήν Ὁλλανδία; Μέ τό πού βγῆκε πρῶτο κόμμα τό Κίνημα Ἀγροτῶν-Πολιτῶν ἀνεκάλυψαν,4 χρόνια μετά τήν ἵδρυσίν του πώς εἶναι χειραγωγούμενο τῆς Μπάγιερ καί Μονσάντο ! Εἶναι ὁ Ὁλλανδικός Δούρειος Ἴππος !!!
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/03/blog-post_21.html

      Καί ἐπί 4 χρόνια γιατί δέν τά λέγανε ; !!!

      Καλλιεργοῦν τήν ἀπογοήτευσιν καί τήν ματαιότητα τῶν ἀγώνων γιά κάθε λαό. Πώς ὅ,τι καί νά κάνουν ἐν τέλει οἱ χαμένοι τῆς ὑποθέσεως θά εἶναι καί ἡ ἐξουσιαστική ἐλίτ θά ὁλοκληρώσῃ μ᾿ἐπιτυχία τά σχέδιά της γιά μία Νέα Τάξιν Πραγμάτων.

      Δέν ἔχω νά πῶ τίποτε περισσότερο. ..

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή