" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Πάντα, τά πάντα αὐτοί ...


Φαντάζεστε ἕναν ὑπουργό μιᾶς ὁποιασδήποτε χώρας,ἐκτός Ἰσραήλ,νά δήλωνε δημοσίως ὅ,τι «μία πόλις 7000 κατοίκων πρέπει ν᾿ἀφανιστῇ» τί θά γινόταν ; 

Λοιπόν αὐτό,ὅπως τό διαβάζετε,τό εἶπε ὁ ὑπουργός Οἰκονομικῶν τοῦ Ἰσραήλ Bezalel Smotrich καί ἐκτός ἀπό μία ἀντίδρασιν ἀπό τό ὑπουργεῖο ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ,δέν ὑπῆρξε καμμία ἄλλη ἀπολύτως ἀντίδρασις ἤ καταδίκη τῶν ἀπαισίων αὐτῶν λεγομένων. Διαβάζουμε :


 Ανώτερος Ισραηλινός υπουργός είπε ότι το παλαιστινιακό χωριό Huwara θα πρέπει να «αφανιστεί» ημέρες αφότου Ισραηλινοί ακροδεξιοί έποικοι βιαιοπράγησαν στα κατεχόμενα χωριά της Δυτικής Όχθης, πυρπολώντας δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα μετά τη δολοφονία δύο Ισραηλινών ομοφύλων τους .

«Νομίζω ότι το χωριό Huwara πρέπει να εξαφανιστεί. Νομίζω ότι το κράτος του Ισραήλ πρέπει να το κάνει», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich, ο οποίος χειρίζεται επίσης την πολιτική διοίκηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

.............

«Είναι απίστευτα εμπρηστικό», είπε ο Imran Khan του Al Jazeera, ανταποκριτής στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

«Ένας πολύ ανώτερος υπουργός που είναι υπεύθυνος για ορισμένες υποθέσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για το Ισραήλ, ζητά την καταστροφή μιας παλαιστινιακής πόλης», είπε ο Khan.

Τα σχόλιά του έγιναν αφότου ο Ζβίκα Φόγκελ, μέλος του κοινοβουλίου του ριζοσπαστικού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, τη Δευτέρα φάνηκε να χαιρετίζει τη βία από τους εποίκους στη Χουβάρα - όπου ζουν περίπου 7.000 άνθρωποι.

«Ένας τρομοκράτης αναδύθηκε από τη Χουβάρα – και η Χουβάρα ήταν εκεί και κάηκε», είπε ο Φόγκελ. «Αυτό θέλω να δω. Μόνο έτσι θα πετύχουμε αποτρεπτικό αποτέλεσμα».

«Μετά από μια δολοφονία όπως [της Κυριακής], τα χωριά πρέπει να καίγονται όταν ο [ισραηλινός στρατός] δεν ενεργεί», πρόσθεσε.

Ο Φόγκελ, ο οποίος είναι μέλος του ακροδεξιού συνασπισμού με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, βρίσκεται τώρα υπό έρευνα από τον γενικό εισαγγελέα και την αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Νεντ Πράις,χαρακτήρισε τα σχόλια «αποκρουστικά, ανεύθυνα και αηδιαστικά».

  Ο  Πράϊς ζήτησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους του Ισραήλ να αποκηρύξουν δημόσια τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Σμότριτς.

Τουλάχιστον 390 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που ένας Ισραηλινός στρατηγός περιέγραψε ως «πογκρόμ», με τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν μαχαιρώματα και επιθέσεις με μεταλλικές ράβδους και πέτρες.

............Ο υποστράτηγος Yehuda Fuchs, ο οποίος διοικεί τον ισραηλινό στρατό στην περιοχή, υπερασπίστηκε τον ρόλο των δυνάμεών του στη βία, αφού οι Παλαιστίνιοι κατηγόρησαν τους στρατιώτες ότι στέκονται δίπλα στην επίθεση των εποίκων.

«Το περιστατικό στη Χουβάρα ήταν ένα πογκρόμ που έγινε από παράνομους», είπε ο Φουξ στο N12 News αργά την Τρίτη.

..........  ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir, κάλεσε τους ανθρώπους «να μην πάρουν το νόμο στα χέρια τους», ενώ το κόμμα του Εβραϊκή Δύναμη κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι είναι ανεπαρκής απέναντι στην αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».

«Αυτό δεν είναι «να πάρεις τον νόμο στα χέρια σου» γιατί οι νόμιμοι άνθρωποι δεν σπέρνουν τον τρόμο στον [άμαχο] πληθυσμό», είπε ο Φουξ. «Η συλλογική τιμωρία δεν βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και τρομοκρατία».

ὁ Ben-Gvir σέ προσωπική στιγμή καθώς ἐτοιμάζεται γιά τήν προσευχή του βάζοντας τόν μαῦρο κύβο στό κεφάλι. ( φωτό)

Ωστόσο, ο ίδιος ο Ben-Gvir ( σημ. Πελ. ὁ ὑποκριτής ) είχε απαντήσει στη βία δίνοντας συνέντευξη Τύπου στο φυλάκιο του παράνομου οικισμού του Evytar, όπου ζήτησε να νομιμοποιηθεί το φυλάκιο.

 Καθώς ο ιερός μουσουλμανικός μήνας του Ραμαζανιού και το εβραϊκό Πάσχα απέχουν εβδομάδες, ξένοι μεσολαβητές προσπάθησαν να περιορίσουν τις εντάσεις που έχουν αυξηθεί από τον περασμένο χρόνο.

 Η παλαιστινιακή ένοπλη δραστηριότητα έχει επίσης αυξηθεί, με αρκετές ομάδες να εμφανίζονται τον τελευταίο χρόνο στη Δυτική Όχθη.

«Ανησυχώ», είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Tom Nides στο συνέδριο του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ του Ινστιτούτου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας αργά την Τρίτη.

«Αυτή θα είναι μια πολύ περίπλοκη χρονική περίοδος την οποία πρόκειται να διανύσουμε, πρέπει να διατηρήσουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ήρεμα για να τ᾿αποτρέψουμε να βγούν εκτός ελέγχου, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να συμβεί», είπε ο Nides. 

πηγή 

Νομίζω πώς ὁ Νετανιάχου θά ἔχῃ κακά ξεμπερδέματα μέ τούς φανατικούς ἑβραίους πού ἔχει μπλέξει χάριν τῆς συγκυβερνήσεως. Τώρα ψάχνει νά μαζέψῃ τά ἀμάζευτα ἔχοντας ἀπέναντί του ὄχι μόνον τούς οὔτως ἤ ἄλλους πάντα ἐκεῖ εὐρισκόμενους,ὡς νομίμως ἀμυνομένους, Παλαιστινίους ἀλλά καί τούς κατοίκους τοῦ Ἰσραήλ ἀφοῦ οἱ ἀντιδράσεις,πορεῖες διαμαρτυρίας καί γενικῶς λαϊκές ἀναστατώσεις καί ξεσηκώματα ἑναντίον τῆς κυβερνήσεώς του εἶναι ἀσταμάτητες. 

Μέχρι καί τήν γυναῖκα του εἶχαν ἐγκλωβίσει σ᾿ἕνα κομμωτήριο σήμερα,ἐπί ὥρες καί χρειάστηκε ἀστυνομική δύναμις γιά νά τήν διασώσῃ : 

Πάντως τό θέμα τῆς Χουβάρα κρατᾷ χρόνια. Δεκαετίες ! Ἀπό τόν πόλεμο τῶν 6 ἡμερῶν καί μετά τά πράγματα γιά τούς Παλαιστινίους τῆς Χουβάρα δέν εἶναι καθόλου ῤόδινα...

"  Από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967 , η Χουβάρα βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή .

Μετά τις συμφωνίες του 1995 , το 38% της γης Huwwara ταξινομήθηκε ως Περιοχή Β , το υπόλοιπο 62% ως Περιοχή Γ Το Ισραήλ έχει κατασχέσει 282 ντουνάμ γης Huwwara για τον ισραηλινό οικισμό Yitzhar

Η Huwara έχει γίνει στόχος επιθέσεων με τιμές ,πράξεις βίας από Ισραηλινούς Εβραίους εποίκους . Σύμφωνα με το International Middle East Media Center (IMEMC), τον Απρίλιο του 2010 έποικοι πυρπόλησαν τρία παλαιστινιακά οχήματα στη Huwara, ενώ στις 27 Φεβρουαρίου 2011, σε μια επίθεση με τιμή κατά της εκκένωσης του Havat Gilad , έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο ένα σπίτι στο χωριό. Τον Μάρτιο του 2012 ένα αστέρι του Δαβίδ σχεδιάστηκε σε ένα τζαμί του χωριού.  Τον Μάρτιο του 2013, ώρες μετά το μαχαίρωμα στο Tapuah Junction, Εβραίοι έποικοι πήγαν στο Huwara σε μια άλλη επίθεση με τιμή. Επιτέθηκαν με πέτρες σε λεωφορείο που μετέφερε παλαιστίνιες μαθήτριες, έσπασαν μια ασπίδα,τραυματίζοντας τον οδηγό. 


Τον Οκτώβριο του 2014, κατά την περίοδο συγκομιδής της ελιάς,  μια πυρκαγιά ερήμωσε τεράστιες εκτάσεις παλαιστινιακής γεωργικής γης μεταξύ του χωριού Hawara, κοντά στη Nablus και του οικισμού Yitzhar στη Δυτική Όχθη, καταστρέφοντας πάνω από εκατό ελαιόδεντρα . Αν και η αιτία της πυρκαγιάς έχει αμφισβητηθεί, ο δήμαρχος της Huwara ισχυρίστηκε ότι μασκοφόροι από το κοντινό Yitzhar και τους γύρω οικισμούς έβαλαν τη φωτιά ρίχνοντας εμπρηστικά υγρά στα δέντρα  και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εμπόδισαν τους Παλαιστίνιους πολίτες να φτάσουν στα εδάφη για να σβήσουν τη φωτιά. Αργότερα, οι ισραηλινές δυνάμεις επέτρεψαν στην πολιτική άμυνα από το παρακείμενο παλαιστινιακό χωριό Μπουρίν να σβήσει τη φωτιά, αλλά μόνο αφού είχε επεκταθεί σε ακόμη μεγαλύτερη περιοχήΤο κάψιμο και η καταστροφή των ελαιόδεντρων είναι μια συνεχιζόμενη ανησυχία των Ηνωμένων Εθνών, ένα μοτίβο που οι New York Times αποκαλούν επιθέσεις «τιμής».  Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι μέχρι το 2013 «...Ισραηλινοί έποικοι κατέστρεψαν ή κατέστρεψαν σχεδόν 11.000 ελαιόδεντρα που ανήκαν σε Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη» ( ἀπό ἐδῶ

Ἄρα τό θέμα δέν εἶναι σημερινό. Ἡ Χουβάρα ὅντως εἶναι στό στόχαστρο γιά νά ἀφανισθῇ. Διότι ἔτσι ἔχουν μάθει ἄν δέν κατέχουν κάτι. «Ἤ ἐμεῖς ἤ κανείς ! »

Τί κάνει ὁ ὑπόλοιπος κόσμος ; Ἁπλῶς 9,5 στίς 10 φορές δέν μαθαίνει τίποτε ἀπό ὅσα συμβαίνουν ἐκεῖ...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Το θεμα της λυσης με την τρομοφωλια των εβραιων στην Ανατολικη Μεσογειο ειναι πολυ απλο.
    Μια φορα να περαση απο πανω τους ενα "φαντομ" καινα τους φιλοδωριση με δυο μικρης ισχυος και σχολασε ο γαμος.
    Τα υπολοιπα με τους υπολοιπους θα τα αναλαβουν οι Λαοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιοτερα τους χαριζαν την Μαδαγασκαρη αλλα τους πειραζε το κλιμα....

      ΛΟΚΙ

      Διαγραφή
    2. Λές νά φτάνουν ; Χμμ... Νομίζω πώς οἱ φωλιές τους εἶναι ἀλλοῦ...
      Οἱ φωλιές πού βγάζουν τίς " Λερναῖες Ὕδρες "...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    3. Φτανουν και παρα-φτανουν, γιατι οταν σχολασει ο γαμος εκει, τοτε θα αρχισει το τρεξιμο.
      Ο λογος τους και οι υπογραφες τους θα ειναι καλπικες (παντα ηταν) πια στα κεντρα εξουσιας, χωρια που θα φοβουνται να βγουν εξω απ τα σπιτια τους. Για δε τους "μεγαλους αλλα ΚΑΙ τους συνοδοιπορους τους" θα κρυφοκοιτανε απ το παραθυρο ποτε θα ερθει το κλιμακιο των υγειων πια, μυστικων υπηρεσιων καθε κρατους για να τους μαζεψει με την κατηγορια της Εσχατης Προδοσιας εναντιον της Ανθρωποτητας.

      Τοτε θα ανασανει ο καθε νομοταγης πολιτης.

      Διαγραφή