" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Τό ὅτι σχεδιάζουν δέν σημαίνει πώς θά γίνῃ ...

 

Τό ἐργοστάσιο λιπασμάτων Yara στήν Νορβηγία. Ἀπό τά μεγαλύτερα στόν κόσμο ! Ποιός φταίει ὅμως γιά τήν ῥύπανσιν ; Οἰ ἀγελάδες ....Τώρα,λέει,μειώνει τήν παραγωγή του λόγῶ ἐλλέιψεως φυσικοῦ ἀερίου. Ἄλλος ἕνας κακός στόν ὀρίζοντα,γιά τά καημένα τά ἐργοστάσια,ὁ Ποῦτιν ! Δέν θά φταῖνε τά ἐργοστάσια λοιπόν γιά τήν μειωμένη παραγωγή οὔτε γιά τήν μειωμένη τροφοδοσία...Ἀπό κάθε ἄποψιν αὐτά ( ἐργοστάσια καί μεγαλοβιομήχανοι) εἶναι οἱ καλόί ! Ἅγιοι εἶναι ! ( φωτό)

Άλλο ένα ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων μειώνει την παραγωγή λόγω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Yara, που εδρεύει στη Νορβηγία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων στον κόσμο – ή τουλάχιστον ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων πριν η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση έχει και σ᾿αυτό τις επιπτώσεις ης.

«Δεν έχει πλέον οικονομικό νόημα να συνεχίσουμε να παράγουμε τόση αμμωνία όπως πριν», λέει η εταιρία, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς η Ευρώπη θα καλλιεργήσει αρκετά τρόφιμα για επιβίωση.

«Η αμμωνία παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή λιπασμάτων», ανέφερε το Reuters . «Χωρίς αυτό, οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα επιδεινωθούν επειδή τα θρεπτικά συστατικά που αφαιρούνται από το έδαφος κατά τη συγκομιδή δεν αναπληρώνονται».

Από τις αρχές Αυγούστου, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί σχεδόν κατά 40%. Από την αρχή του έτους, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 300 τοις εκατό. (Σχετικό: Δύο πολωνικές εταιρείες παραγωγής λιπασμάτων μόλις έκλεισαν για τους ίδιους λόγους .)

«Αυτό θα οδηγήσει σε λίγο μικρότερο όγκο που παρέχεται στο έδαφος. Και βασικά, με λίγα λόγια, η μακροπρόθεσμη επίπτωση είναι οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων», λέει ο Adrien Tamagno, αναλυτής της Berenberg.

Θα επιβιώσει η Ευρώπη από την κρίση των λιπασμάτων;

Όλο το χρόνο, η Yara μειώνει την παραγωγή αμμωνίας ως απάντηση στις διαρκώς αυξανόμενες τιμές της ενέργειας. Συνολικά, το εργοστάσιο παράγει μόνο περίπου το 35 τοις εκατό της χωρητικότητάς του σε αμμωνία – με περισσότερες περικοπές στο μέλλον, εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται.

«Βασικά δεν έχουμε δει ποτέ τιμές τόσο υψηλές για να υπερασπιστούμε την παραγωγή σε αυτά τα επίπεδα κόστους», δήλωσε ο αναλυτής της χρηματοοικονομικής εταιρεἰας " Kepler Cheuvreux", Magnus Melvær Rasmussen. «Δεν φαίνεται καλό και αυτό είναι πρόβλημα για τους αγρότες, για την παραγωγή τροφίμων και για την επισιτιστική ασφάλεια».

Οι ευρωπαίοι αγρότες μπορούν ακόμα να εισάγουν λιπάσματα από χώρες εκτός Ευρώπης. Το πρόβλημα είναι ότι οι τιμές θα εξακολουθήσουν να είναι πολύ υψηλότερες, με αποτέλεσμα πιο ακριβά τρόφιμα για έναν ήδη δοκιμαζόμενο οικονομικά πληθυσμό.

«Είναι δύσκολο να δεις ότι θα μπορέσεις να αντικαταστήσεις ό,τι μπορεί να λείψει », πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

Μια ανακοίνωση της εταιρίας Yara εξηγεί ότι η εταιρεία πρέπει να περιορίσει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα, 3,1 εκατομμυρίων τόνων αμμωνίας και 4,0 εκατομμυρίων τόνων τελικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων:

1,8 εκατομμύρια τόνοι ουρίας

1,9 εκατομμύρια τόνοι νιτρικών αλάτων

0,3 εκατομμύρια τόνοι NPK (άζωτο, φώσφορος και κάλιο)

«Η Yara θα χρησιμοποιήσει όπου είναι δυνατόν το παγκόσμιο σύστημα προμήθειας και παραγωγής της για να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες και να καλύψει τη ζήτηση των πελατών, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς παραγωγής νιτρικών αλάτων με χρήση εισαγόμενης αμμωνίας όταν είναι εφικτό», πρόσθεσε η εταιρεία.

«Η Yara θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να προσαρμόζεται στις συνθήκες της αγοράς στο μέλλον».

Όχι άλλο λίπασμα σημαίνει όχι άλλο φαγητό 

«Εσύ, ο σκλάβος, θα πάρεις αυτό που αποφασίζουν ότι θα έχεις και τίποτα περισσότερο. Αυτοί στην κορυφή της πυραμίδος, η παγκόσμια εξουσιαστική ελίτ, αποστρέφονται ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη και είναι αποφασισμένοι να την εξαφανίσουν οριστικά». 

 «αντιπαθούν την ανθρωπότητα» και θέλουν να εξοντώσουν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω της ελλείψεως και της πείνας.

Ἀπό :naturalnews.com 

« Θά πάω φυλακή,δέν θά μοῦ ἀνήκῃ τίποτα,θά τρώω τό φαγητό τῆς φυλακῆς καί ὁ κόσμος θά εἶναι εὐτυχής ! » (φωτό)

Κάτι ἡ ξηρασία,κάτι ἡ ἀγρανάπαυσις,κάτι ἡ αὔξησις τιμῆς τῆς ἐνεργειας φέρνει ὅλο καί πιο κοντά τόν στόχο τῆς καμπαλαρίας. Ὅλο καί πιό κοντά στήν ἐντομοφαγία,ὅλο καί πιό κοντά στόν καννιβαλισμό! 

Ἐν τέλει πιστεύω πώς πλέον δέν ὑπάρχουν ἀπορίες γιά τό πῶς θά φτάσουν οἱ ἄνθρωποι στό « δέν μοῦ ἀνήκει τιποτε» καί βεβαίως τό ΠΟΣΟΙ θά καταφέρουν νά φθάσουν ἐκεῖ. Ὅσοι λοιπόν θά ἔχουν γλυτώσει ἀπό τά ἐμβόλια,τούς ξαφνικούς θανάτους,τίς ἐμφανιζόμενες πανδημίες καί φυσικά τήν πεῖνα,θά εἶναι « Εὐτυχεῖς πού δέν θά τούς ἀνήκει τίποτε καί ἡ ζωή δέν ἦταν ποτέ πιό ὄμορφη» ! 

Ὅμως ὑπάρχει πάντα ἕνας παράγοντας πού παίζει σέ κάθε περίπτωσιν,σέ κάθε σχεδιασμό,σέ κάθε μελλοντικό πλάνο :ὁ ἀστάθμητος παράγων. Τί θά γίνει ἄν τελικῶς δέν μπορεῖ ν᾿ἀντιμετωπιστῇ ὁ παράγων αὐτός; Μεταφραζὀμενος λέγεται «Ἀφύπνησις τῆς μάζας». 

Ἡ καμπαλαρία οὔτε πού θέλει νά τό σκεφθῆ τί πρὄκειται νά συμβῆ σέ μία τέτοια περίπτωσιν.Γι᾿αὐτό καί ἡ μανία ἐπιβολῆς τοῦ παγκόσμιου κομμουνιστικοῦ συστἠματος ἐξουσίας.Ὅμως ἄν ἐπέλθη ἡ Ἀφύπνησις ὄχι κομμουνισμός,ὄχι ἡ ὅποια δικτατορία ἀλλά τίποτε δέν τούς σώζει ! 

Νά σᾶς πῶ ὅτι βλέπω πολύ πιθανό αὐτό τό σενάριο ; Ναί,τό βλέπω...


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Σχεδια ανωμαλων καταληγουν σε ανωμαλη προσγειωσιν.

    https://sun9-73.userapi.com/impg/y58c9mytqnqMi55k2ejoQtfT6_C8ITbzV0Zwow/8DSUw2T4MLM.jpg?size=1280x1030&quality=95&sign=f39ad46aec22f01af64fa25aba9c8ca8&type=album

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ἐπιτυχής ἡ σὐγκρισις καί ἡ ταύτισις τῶν φωτογραφικῶν στιγμιοτύπων !!

      Τήν ἀποθήκευσα. Εὐχαριστῶ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή
    2. Ἄ νά συμπληρώσω ἀπαραιτήτως,πώς αὐτό δέν εἶναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟΝ !

      Διαγραφή
  2. Ολοενα και γινεται πιο ευκρινες και πιο ευαναγνωστοω οτι το παιχνιδι για τους λαους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ τελικα.Δεν ειναι χαμενο οσο συνεχιζεται και ενδυναμωνεται η αφυπνιση του κοσμου απο τον βαθυ-βαθυτατο ληθαργο της μακροχρονιας παραλυτικης προπαγανδας.Η αφυπνιση αυτη ειναι μια διαδικασια-λειτουργια που απλα δεν μπορουν να την σταματησουν οσο και αν το επιδιωκουν. Δεν μπορουν να την σταματησουν γιατι θα αποκαλυφθουν και δεν ειναι ετοιμοι γιαυτο ακομα. Ταυτοχρονα οσο βγαινουν απο το σκοταδι οι ιδεοληψιες τους και οι σκοποι τους, εξαερωνονται. Δυσκολα πλεον μπορουν να σταθουν στην διαλεκτικη και στον πιο πρωτογονο ακομα ορθολογισμο. Συντελειται νομοτελειακα η αφυπνισης (προιοντος και του χρονου) και απο την καταναγκαστικη πλεον προσκρουση των πολιτων με αξεπεραστα επιβιωσιακα καθημερινα προβληματα. Οπως αυτα της ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΝΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ο λαοι ξυπνανε σιγα-σιγα!!! Ολοενα πιο γρηγορα και ελπιδοφορα και δεν θα μπορει πλεον τιποτα να σταματησει το ποταμι αυτο. Ασχετως του τι λενε τα μπουκωμενα απο χρημα ΜΜΕ της ΝΤΠ και οι ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ(πολλοι απο αυτους πεμπτοφαλλαγγιτες και εντος των φωτεινων δυναμεων) . Ασχετως των εκφοβιστικων αρων τυπων οπως του αποκοσμου Χαραρι, του Μπιλ Γκαιητς και του αποκρουστικου μπαρμπα των Αλπεων. Ασχετως (ας μου επιτραπει να πω ακομα μια φορα) των δηθεν μελλοντολογικων και επιστημονικων προσδοκιων του Χολυγουντ που εμμονικα δειχνουν ξανα και ξανα υποδοροιως την ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΙΣΧΥΣΗ των αρρωστημενων προταγματων της ΝΤΠ.Ασχετως των δηθεν "προφητειων" ακομα που προφητευουν ταχα και ετσι διασφαλιζουν στο θυμικο των ανθρωπων την ΑΝΕΚΚΛΗΤΗ ΝΙΚΗ των Νεοταξιτων-Εγκληματιων επι των λαων. Σκοτωνοντας την ελπιδα δια του ανεκκλητου ζοφου, δολοφονωντας την προοπτικη. ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Η νικη των δυναμεων του φωτος ειναι ορατη και βεβαιη κατα την γνωμη μου. Μενει ομως να αποφευχθει το κοστος της εξολοθρευσης εκατομμυριων η και δισεκατομμυριων ανθρωπων κατα τα παραδειγματα των παλαιοτερων πλανητικων συγκρουσεων. Ας ελπισουμε οτι αυτη τη φορα ο ανθρωπος θα αντιληφθει εγκαιρα και θα αφομοιωσει την παναρχαια θλιβερη ιστορια του. Και θα βγαλει τα συμπερασματα του. Αλλιως ξανα - μανα απο το μηδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνῶ μαζύ σου,ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Τό ἔκανα ἀνάρτησιν. Φαντάζομαι πώς ἔχω τήν ἄδειά σου. Ὅπως καί γιά τόν τονισμό...
      https://sxolianews.blogspot.com/2022/09/blog-post_39.html

      Εὑχαριστῶ πού μοιράζεστε τόσο ὄμορφος σκέψεις μαζύ μου καί μέ τούς ἀναγνῶστες μας.

      Νά τί σημαίνει ὅταν σᾶς γράφω πώς ἡ προσφορά σας εἶναι ἀνεκτίμητος !

      ΚΑλησπέρα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
  3. ΦΥΣΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΕΙΣΗΜΟΠΟΙΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .Φυσικά λιπάσματα :
    « Τα κυριότερα οργανικά φυσικά λιπάσματα είναι η κοπριά διαφόρων, κυρίως οικόσιτων, ζώων, όπως τα πουλερικά, τα πρόβατα, οι αγελάδες και τα άλογα, και τα σηπόμενα φύλλα, τα οποία μπορεί να έχουν υποστεί τη διαδικασία της κομποστοποίησης ή και όχι. Χρησιμοποιούνται, επίσης, και φυσικοί σχηματισμοί, όπως το γκουανό, το οποίο έχει προέλθει από φυσικές διεργασίες που έλαβαν χώρα σε περιττώματα θαλάσσιων πτηνών. Ανόργανα φυσικά λιπάσματα προέρχονται κυρίως από ορυκτά, όπως ο ασβεστόλιθος, το χλωριούχο κάλιο ή φωσφορικά ορυκτά...»
    καί φυσικές μεθόδους ἐμπλουτισμοῦ τοῦ ἐδάφους :

    ..Τα πλέον ταχέως απομακρυνόμενα από το έδαφος στοιχεία είναι το άζωτο, ο φωσφόρος και το κάλιο. Τα περισσότερα λιπάσματα αποσκοπούν στον εμπλουτισμό του εδάφους στα συστατικά αυτά. Παλαιότερα η αναπλήρωση του αζώτου στο έδαφος των χωραφιών γινόταν με τη μέθοδο της αμειψισποράς: Κάθε τέταρτο ή πέμπτο έτος η καλλιέργεια δημητριακών αντικαθίστατο με την καλλιέργεια ψυχανθών (φασόλια, φακές, ρεβίθια κτλ.) Λόγω των αζωβακτηρίων, που ζουν στις ρίζες αυτών των φυτών και είναι οι μόνοι οργανισμοί που μπορούν να μετατρέψουν απευθείας το ατμοσφαιρικό άζωτο σε απορροφήσιμες από το φυτό ουσίες, το έδαφος εμπλουτιζόταν σε άζωτο. Σήμερα η μέθοδος αυτή έχει αντικατασταθεί με την χρήση συνθετικών λιπασμάτων...

    (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AF%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1#%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CE%BB%CE%B9%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1)

    Ἀλλά αὐτά σημαίνουν καί ἐργασία. Σήμερα ὁ Ἕλληνας ἀγρότης,κυρίως,ἔχει ...ξεχάσει τήν ἔννοια ἀγροτικές ἐργασίες. Ἄς εἶναι καλά τά αφγανοπακιστανά...

    Περαστικά μας καί μήν παραπονεθεῖ κανείς γιά τήν μελλοντική μέθοδο ἐμπλουτισμοῦ ( καί ἴσως μοναδική) ἀπό τά νεκρά ἀνθρώπινα σώματα...

    Ν Τ Π

    ΚΑλησπέρα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πές μας και εσύ τώρα,αφού βλέπεις "πώς σχεδιάζουν αλλά δέν θα γίνει τελικώς". Εξηγησέ μας γιατί δέν θα γίνει ακριβώς.Ανάλυσε μας τόν λόγο που δέν θα γίνει τελικώς με επιχειρρήματα.
    Γιατί θα αφυπνηστούμε? Πώς με φοντάν?
    Μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό και το χάος ,το μείζον θέμα είναι ι η ρύπανση,του λιπάσματος που λένε η των εργοστασίων που άλλοι λένε? δΛΔ ΤΙ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΊΤΕ ?Ολα τα έχετε "πιάσει" και δεν έχετε ακούσει η σκεφτεί πώς ο ΠΟΥΤΙΝ θα "πάρει" στίς πλάτες του την καταστροφή τών οικονομιών τής Ευρώπης,μετά απο δική τους εντολή και μεταξύ τους σχεδιασμό? Αυτήν την καταστροφή που θα τούς φέρει ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ. ?? Αυτό κανείς δέν το έχει ακόμα αντιληφθεί? Κανείς δέν έχει πονηρευτεί , γιά την στάση του "ΗΓΕΤΗ" ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ που τους έχει εξαφανίσει και τούς ίδιους?
    Φίλε,είχες ακούσει ποτέ το "η μισή αλήθεια ειναι χειρότερη και από το μεγάλο ψέμμα"?
    ΨΑΞΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΕΙΣΑΣ.
    Καί εμείς κάπου βαρεθήκαμε να περιμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔχεις παρατηρήσει πώς τά φοντάν βοηθοῦν στήν ἀφύπνισιν ;

      Ὅσο γιά ττήν ῥύπανσιν τῶν ἐργοστασίων νομίζω πώς ἐπανειλημμένως ἔχουμε ἀναφερθεῖ.

      Γιά τόν Ποῦτιν :

      Δέν μπορῶ νά ἔχω ξεκάθαρη γνώμη. Βλέπω πώς ὅλο αὐτό πού ἔχει γίνει καί ἀπό τήν πλευρά του ξεκίνησε,σαφῶς καί βοηθᾶ τά σχέδια καί τήν ἀτζάντα τῆς ΝΤΠ. Ὅμως ἄς κρατᾶμε καί μία ἐλπίδα πώς μπορεῖ καί νά ἀποτελεῖ ἤ ν᾿ἀποδειχθῇ τό ὄπλο κατά τῶν παγκοσμιοποιητῶν.

      Σ᾿αὐτό τό «βαρεθήκαμε νά περιμένουμε» θά ἤθελα νά σοῦ πῶ ὅτι πιθανῶς καί νά περιμένουμε λάθος πράγματα γι᾿αὐτό δέν βλέπουμε ἀποτέλεσμα. Μήπως ν᾿ἀρχίσουμε νά ψάχνουμε κάτι ἄλλο ;
      Μήν μέ ρωτήσεις τί ; Δέν ξέρω,εἰλικρινῶς...

      Πάντως ἔχω τήν ἐντύπωσν πώς κάπου εἴμαστε λάθος. Πώς μᾶλλον παίζουμε τό παιχνίδι τους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή