" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Γάλα κατσαρίδας μεγαλώνει,μεγαλώνει,μεγαλώνει γερά ἑρπετά !

 Η προώθηση της φυσιολογικής κατανάλωσης εντόμων συνεχίζεται εδώ και χρόνια, με τους επιστήμονες να προβάλλουν το γάλα κατσαρίδας  ότι είναι «πιο θρεπτικό» από το αντίστοιχο αγελαδινό.

Το 2016, μια ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Βιολογίας Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής (InStem) στην Ινδία ανέλυσε την αλληλουχία ενός κρυστάλλου πρωτεΐνης που βρέθηκε στο μέσο του εντέρου της κατσαρίδας, είδος σκαθαριού του Ειρηνικού ( Diploptera punctata ). Ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο γάλα που εκκρίνει το έντομο για να ταΐσει τα μικρά του ήταν πάνω από τρεις φορές πιο θρεπτικό από το αγελαδινό γάλα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του InStem, αυτός ο κρύσταλλος που βρέθηκε στο D. punctata θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη διατροφή του πληθυσμού στο μέλλον. Ένας κρύσταλλος πρωτεΐνης περιέχει περισσότερο από το τριπλάσιο ποσό ενέργειας που βρίσκεται σε ισοδύναμη ποσότητα βουβαλίσιου γάλακτος.

Βλέποντας ότι η απόκτηση του κρυστάλλου από τα έντομα δεν είναι μια εφικτή προσπάθεια, οι επιστήμονες αποφάσισαν να προσδιορίσουν την αλληλουχία των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κρυστάλλων πρωτεΐνης γάλακτοςκάτι που κατάφεραν με επιτυχία. Τώρα, ελπίζουν να αποκτήσουν την μαγιά που θα τους επιτρέψει να παράγουν τον κρύσταλλο πρωτεΐνης γάλακτος σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

Η Shanchari Banerjee, μια ερευνητής και μέλος της ομάδας που συνέθεσε τους κρυστάλλους πρωτεΐνης γάλακτος, περιέγραψε το υποτιθέμενο γάλα κατσαρίδας. Είπε στους Times of India το 2016: «[Είναι] σαν ένα πλήρες φαγητό… [με] πρωτεΐνες, λίπη και σάκχαρα. Αν κοιτάξετε τις πρωτεϊνικές αλληλουχίες, έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα».

Ο επικεφαλής επιστήμονας Subramanian Ramaswamy, εν τω μεταξύ, ανέδειξε το γάλα κατσαρίδας ως «τρόφιμο που απελευθερώνεται από το χρόνο» με πλούσιες θερμίδες σε θρεπτικά συστατικά. Καθώς η πρωτεΐνη στο γάλα της κατσαρίδας αφομοιώνεται, οι κρύσταλλοι γάλακτος από το D. punctata απελευθερώνουν περισσότερη πρωτεΐνη με ισοδύναμο ρυθμό για να συνεχιστεί η πέψη.

Σχετικῶς μέ τό γάλα κατσαρίδας ἄρθρο τοῦ 2018,ἐδῶ

«Αν χρειάζεστε φαγητό που είναι θερμιδικά υψηλό, έχει απελευθερωθεί [και είναι] πλήρες, αυτό είναι που θέλετε », είπε. Ο Ramaswamy τόνισε επίσης ότι το γάλα κατσαρίδας είναι «πολύ σταθερό» και «μπορεί να είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα πρωτεΐνης».

Το WEF σχεδιάζει να καταργήσει την κτηνοτροφία

Η εισαγωγή του γάλακτος κατσαρίδας ως πιο θρεπτικής πηγής πρωτεΐνης από τα βοοειδή προοιωνίζεται καλά με το σχέδιο του παγκοσμιοποιητικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την εξάλειψη της εκτροφής βοοειδών στο όνομα της «ανακούφισης της κλιματικής αλλαγής».

Ένα άρθρο του Ιουλίου 2021 στον ιστότοπο του WEF που έγραψε ο Antoine Hubert, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πρωτεΐνης εντόμων Ynsect, θεωρούσε την κατανάλωση εντόμων ως καλύτερη επιλογή.


«Τα έντομα είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης που απαιτεί λιγότερους πόρους από τη συμβατική αναπαραγωγή», έγραψε.


«Μελέτες υποδεικνύουν ότι για την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης που παράγεται, τα έντομα –ειδικά οι αλευροσκώληκες– απαιτούν πολύ λιγότερη γη από άλλες πηγές ζωικών πρωτεϊνών. Μια [ξεχωριστή] μελέτη για τους γρύλους δείχνει ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικοί στη μετατροπή των ζωοτροφών σε κρέας από το κοτόπουλο, τουλάχιστον τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικοί από τους χοίρους και 12 φορές πιο αποτελεσματικοί από τα βοοειδή».

Ένα βίντεο από το Business Insider που παρουσίαζε μια φάρμα γρύλων στον Καναδά υπερασπίστηκε επίσης τα έντομα ως πηγή πρωτεΐνης . «Οι γρύλοι περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερη πρωτεΐνη από το βόειο κρέας – χωρίς καμία περιβαλλοντική ζημιά», είπε ο αφηγητής του βίντεο. Στελέχη της Entomo Farms στο Οντάριο που φορούσαν μάσκες το επιβεβαίωσαν, λέγοντας ότι η χρήση γρύλων ως τροφή αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά ζητήματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από την κατανάλωση κρέατος.


Η εγκατάσταση συγκομίζει περίπου 50 εκατομμύρια γρύλους την εβδομάδα για χρήση ως ανθρώπινη τροφή. Μετά τη συγκομιδή, τα τριζόνια είτε αλέθονται σε σκόνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλεύρι, είτε αφήνονται ως έχουν για να τα «τσιμπολογήσουν ολόκληρα σαν πατατάκια». (Σχετικό: Πλάνα από φάρμα κρίκετ στον Καναδά υπογραμμίζει την παγκοσμιοποίηση της προσπάθειας για την αντικατάσταση του βοείου κρέατος με ζωύφια. )

Είναι αλήθεια ότι η Entomo Farms – μέσω του banner της Actually Foods – έχει αρχίσει να πουλά σνακ εμπλουτισμένα με αλεύρι γρύλων . Το Cheddar Jalapeno Puffs με βάση το καλαμπόκι, το οποίο αναφέρει το "βιολογικό αλεύρι γρύλων" ως συστατικό, πωλείται τώρα στα καναδικά σούπερ μάρκετ.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που μιλά για την προώθηση για την φυσιολογική κατανάλωση εντόμων, όπως το  γάλα κατσαρίδας και το αλεύρι από γρύλους.


Ἀπό : newstargetcom


Μᾶς λένε,λοιπόν  :  

Τί γνωρίζατε περί γάλακτος μέχρι σήμερα ; 

Ξεχᾶστε το. 

Τώρα ἦρθε τό « γάλα κατσαρίδας» μεγαλώνει,μεγαλώνει, μεγαλώνει γερά ἑρπετά ! 

Νά τό πιεῖτε καί νά πεῖτε καί τό ἄσμα,βρωμερά ἑρπετά. Καμπαλάκια...

Ἐμεῖς συνεχίζουμε νά μεγαλώνουμε τά παιδιά μας ὅπως ἡ Ἀνθρώπινη παράδοσις ἐπιβάλει ! 

τρέξε,τρέξε μικρούλη,γῖνε ΑΝΔΡΑΣ μικρούλη,ΑΝΔΡΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΓΕΡΟΣ ! 


Ἡ Πελασγική

9 σχόλια:

  1. Γιατί οι διάφοροι επιστήμονες καί η ανθρωπότητα γενικά που ασχολούνται με τό θεμα τής διατροφής τού ανθρώπου να στρέφονται πρός τα σκουλίκια τίς κατσαρίδες τούς γρύλους καί τα έντομα καί να μήν ερευνά παραγωγή τροφής απο τα φυτά που είναι πολύ πιο φυσική καί δεν εμπεριέχει πόνο καί βασανισμό σε έμβια όντα? Η φυτοφαγία βίγκαν είναι η αληθινή διατροφή τού ανθρώπου καί ταυτόσημη με τήν φύση του. Η γή παράγει τα πάντα για τήν σωστή διατροφή τού ανθρώπου καί κάθε φυτό καί φρούτο εκτός από τίς πλήρες διατροφικές τους αξίες είναι καί φάρμακα θεραπείας καί πρόληψης ασθενιών. Επισης συμβάλει στήν διατήρηση καί βελτίωση τού φυσικού περιβάλλοντος Πολύ σημαντικό αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἐάν ἡ φυτοφαγία ἦταν στήν φύσιν τοῦ ἀνθρώπου,νομίζω πώς θά ἦταν καί διαφορετική ἡ διάταξις τῶν ὀργάνων του ; Π.χ. διαβάζουμε : « Φυτοφάγος ονομάζεται ο οργανισμός που τρέφεται μόνο από διάφορα φυτά αλλά από καθόλου κρέας. Στα φυτοφάγα ζώα ο πεπτικός σωλήνας είναι μακρύτερος από ότι των σαρκοφάγων. Αυτό συμβαίνει επειδή η τροφή τους περιέχει πολύ κυτταρίνη και είναι δύσπεπτη....»

    Γιά νά εἶναι ἔτσι διαμορφωμένος,ἀπό τήν Φύσιν, ὁ ἀνθρώπινος ὀργανισμός,αὐτό μᾶλλον κάτι σημαίνει.

    Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει μένω στήν οὐσία αὐτοῦ πού σημειώνεις σχετικῶς μέ τήν παραγωγή τροφῆς ἀπό τά φυτά. Ξέρεις τί θά σοῦ ἀπαντήσουν ὁ Σβάμπ καί ἡ παρέα του ; Πώς καί οἱ καλλιέργεις τίς ἴδιες βαριές ἐπιπτώσεις ἔχουν γιά τό κλῖμα καί τό περιβάλλον. Καί ἴσως νά εἶναι χειρώτερα διότι θά χρειαστοῦ πολύ μεγαλύτερες ἐκτάσεις γιά νά καλυφθῆ ἡ ζήτησις. Στά ἐργαστήρια δέν μπορεῖ νά γίνῃ αὐτό.
    Ἀπεναντίας, λένε : « .....τα έντομα εκπέμπουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου και απαιτούν λιγότερη γη και νερό για παραγωγή από τα βοοειδή, καθιστώντας τα ιδανική τροφή του μέλλοντος...» ( Γιά τά πλεονεκτήματά τους πού μᾶς ἀραδιάζει ὁ ἑρπετο-Σβάμπ, γράφαμε ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2022/08/blog-post_18.html

    Συνεπῶς ντέ καί καλά θέλουν νά μᾶς δώσουν νά τῶμε μόνον κατσαρίδες,σκουλίκια καί νεκρά ἀνθρώπινα σώματα.

    Καλησπέρα ἀγαπητέ Κώστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε διατροφικά να είναι συμβατός (να τρώει) όχι με φυτά αποκλειστικώς, ούτε με θηλαστικά, αλλά με καρπούς. Καρπούς (σπόρους, φρούτα, πατάτες κ.ά.) πάνω απ' το χώμα και καρπούς κάτω απ' το χώμα. Είτε ωμούς είτε ξηρούς, είτε μαγειρεμένους. Και κάποια φυτά, ναι. Δεν είναι όμως φυτοφάγος.
      Κρέας:
      Κανονικά θα έπρεπε να τρώμε κρέας μόνο των κατώτερων βασιλείων απ' το δικό μας (πουλερικά-πτηνά, ψάρια). Όχι απ' το βασίλειο στο οποίο ανήκουμε και εμείς, δηλαδή τα θηλαστικά. Γιατί έτσι θρέφουμε τα κατώτερά μας ένστικτα και έχουμε και κάποια ροπή προς τις εκφυλιστικές νόσους (βλ.καρκίνος). Χωρίς κινδύνους, συνετό θα ήταν μόνο τρεις φορές τον μήνα κρέας θηλαστικών (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή εριφίων).

      Διαγραφή
    2. Ναί Κώστα,ἔτσι ! Τό κρέας πρέπει νά τό συμπεριλαμβάνῃ στήν διατροφή του ὁ ἄνθρωπος ἀλλά μέ μέτρο. Βασικῶς ὅλα μέτρο χρειάζονται.

      Ὅλες οἱ τροφές ἀπό τά χόρτα,λαχανικά,ὄσπρια,πουλερικά,ψάρια καί κρέας εἶναι μέρος τῆς Μεσογειακῆς διατροφῆς μας,πού ἔχει ἀποδειχθεῖ ἡ καλλύτερη διατροφή. Καί αὐτό δέν εἶναι καθόλου τυχαῖον.

      Ἐμεῖς θά συνεχίσουμε νά τρεφόμαστε ὅπως ἔχουμε μάθει ἀπό τούς προγόνους μας καί ὅποιος θέλει νά τρώῃ ἀκρίδες,γρύλους,κατσαρίδες κανείς δέν τόν ἐμποδίζει. Ὄχι ὅμως ἐδῶ, Δέν περνοῦν αὐτά. Στήν Ἀφρική καί τήν Ἀσία ἑρπετόΣουάμπ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Κώστα !

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα,αφού η εντομοφαγία είναι η λύση,γιατί αυτά τα "μυαλά"δεν λύνουν πρώτα το πρόβλημα της πείνας στην Αφρική και στις αναπτυσσόμενες χώρες τα προηγούμενα χρόνια και αφήνουν τον κόσμο να πεινάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί,ἐκεῖ στήν Ἀφρική ἤ καί σ᾿ἄλλες λεγόμενες «τριτοκοσμικές» χῶρες τί νομίζεις πώς τρῶνε ; Λοιπόν θά σοῦ πῶ μία ἱστορία πού μᾶς εἶχε πεῖ πρίν ἀρκετά χρόνια,ἕνας φίλος μας γιατρός καί συγγραφέας. Μᾶς εἶχε πεῖ λοιπόν ἕνα περιστατικό πού εἶχε ζήσει ὁ Σούρπης,τοῦ Παναθηναϊκοῦ,κατά τήν ἐπίσκεψίν τους γιά ἕναν ἀγῶνα σέ μία χώρα τῆς Ἀφρικῆς. Ὅταν ἔγινε ἡμίχρονο,εἶπε, μαζεύτηκαν οἱ παίκτες τῆς ἀντίπαλης ὀμάδας κατά τετράδες σέ κύκλο καί εἶχαν κάτι στήν μέση τό ὀποῖο ἔτρωγαν,εἶπε. Ἀπό περιέργεια πλησίασε καί εἶδε πώς ὑπῆρχε ἕνα μπώλ στήν μέση πού πειεῖχε γάλα καί ἕνα σκεύος μεγαλύτερο μέ καπάκι. Εἶδε νά σηκώνουν τό καπάκι νά πιάνουν μία κατσαρίδα ἀπό τίς δεκάδες πού περιείχε νά τήν βουτοῦν στό γάλα καί νά δαγκώνουν τό μέρος πού ἔβρεξαν κόβοντας τό κομμάτι ἐνῶ ἡ κατσαρίδα ἦταν ζωντανή.

      Λοιπόν αὐτό σκέψου τώρα πώς ἦταν κάπου στήν δεκαετία 80. Τί λές,τρῶνε ἤ ὄχι ἔντομα κάπου μάλιστα ζοῦν ἀποκλειστικά ἀπό αὐτά. Συμπερασματικῶς :σώθηκαν ἀπό τήν πεῖνα οἱ χῶρες αὐτές ; Προφανῶς ΟΧΙ !
      Συνεπῶς μέ τήν προώθησιν τῆς ἐντομοφαγίας κάτι ἄλλο ἐπιδιώκει ὁ νοσηρός «ἐγκέφαλος» τῆς καμπαλαρίας ...

      Τό περιστατικό εἶναι ἀληθινό καί ἄν χρειαστῆ σᾶς ἀποκαλύπτω καί τό ὄνομα τοῦ γιατροῦ. Εἶναι γνωστό ὄνομα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  4. Κυρία Ευαγγελία καλησπέρα.
    Μήπως κι αυτά τα εβαπορέ συνήργησαν και συνεργούν ακόμη, στην μαλθακοποίηση του πληθυσμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ᾿ἕναν βαθμό ὄντως. Τό γάλα πρέπει νά πίνῃ ὁ ἄνθρωπος μόνον ὡς βρέφος μέχρι τόν ἀπογαλακτισμό. Μετά μόνον τά προϊόντα του ( τυριά,γιαούρτια).

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή