" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αρχισε το "σκότωμα" της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό για να πληρωθούν τα δάνεια που έδωσε η τρόικα

"Σκότωσε" τα 4 πρώτα ακίνητα στο εξωτερικό η τρόικα
 "ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ" 41,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
 
Αρχισε το "σκότωμα" της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό για να πληρωθούν τα δάνεια που έδωσε η τρόικα: Σε περίπου 41,1 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό τίμημα από την πώληση τεσσάρων ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ (που ελέγχεται 100% από την τρόικα) χαρακτηρίζει ως «επιτυχή».



Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το εν λόγω τίμημα είναι κατά 27,1% και 13,6% υψηλότερο από την ανεξάρτητη αποτίμηση και τις τιμές εκκίνησης, αντίστοιχα.
Για την ολοκλήρωση της πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λευκωσία απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας.
Για τα ακίνητα στην Τασκένδη και τη Λιουμπλιάνα, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την εκ νέου προκήρυξη διαγωνισμού εντός 15 ημερών.
Η κατάταξη των έγκυρων οικονομικών προσφορών των τεσσάρων ακινήτων, έχει ως εξής:

  • - Για το ακίνητο στο Λονδίνο (2 Holland Park, W11 3TG), πλειοδότησε η εταιρεία Richard Deitz & Marina Nacheva, με τίμημα 27.462.880 ευρώ.
  • - Για το ακίνητο στη Λευκωσία (Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη), πλειοδότησε η εταιρεία Tofarco Limited, με τίμημα 8,3 εκατ. ευρώ.
  • - Για το ακίνητο στις Βρυξέλλες (Oδός Montoyer 25, περιοχή Leopold), πλειοδότησε η εταιρεία Home Invest Belgium, με τίμημα 3,24 εκατ. ευρώ.
  • - Τέλος, για το ακίνητο στο Βελιγράδι (Οδός Kralja Milutina 6), πλειοδότησε η εταιρεία KM6Consortium, με τίμημα 2,075 εκατ. ευρώ.
Αυτοί όπως πάνε θα πουλήσουν και τους Έλληνες σκλάβους...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου