" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ.

 

 Γράφει η ΕΒΕΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
 
Αφού μάλιστα γι αυτούς εκεί πάνω στα 
Διευθυντήρια και τούς ντόπιους υπηρέτες  τους, χώρες δεν υπάρχουν πια, υπάρχουν  μόνο χώροι, οικόπεδα. Και για τα γωνιακά ετοιμάζουν ιδιαίτερες περιποιήσεις.
Φυσικά μια άγρια καταστολή των οποιονδήποτε αγώνων έχει εξαπολυθεί σε όλη τη χώρα, δεν λέμε ότι κάπου υπάρχει δημοκρατία. Αλλά αυτό πού συμβαίνει στα Χανιά ξεπερνάει κάθε φαντασία και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα συμβαίνοντα στη Χαλκιδική.
Υπάρχει φανερή καταπάτηση μ' έναν τρόπο πού σοκάρει, οποιουδήποτε νόμου προστατεύει -προστάτευε δηλαδή γιατί τώρα τέτοιοι νόμοι δε φαίνεται να υπάρχουν πια-τα ατομικά δικαιώματα.  

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ

 Η στυγνή τρομοκρατία ,πριν φτάσει στην πόλη των Χανίων είχε ξεκινήσει από τα βουνά. Σε μια σπάνιας ομορφιάς περιοχή κατάφυτη σαν ζούγκλα και πέρασμα διάφορων αρπακτικών και μεταναστευτικών πουλιών, το γνωστό πια  Αποπηγάδι, ορισμένη σαν προστατευμένη περιοχή, επέλεξε να στήσει τις ανεμογεννήτριές της μια μεγάλη γαλλική εταιρεία η EDF (Electricite de France) πού δραστηριοποιείται και στα πυρηνικά και έκανε εισβολή στο Αποπηγάδι μέσα από διάφορες θυγατρικές με ελληνικά ονόματα. Η εισβολή είχε όλα τα χαρακτηριστικά της επέμβασης κατοχικού στρατού σε μια χώρα όπου οι άρχοντές της έχουν παραδώσει τα κλειδιά και συνεργάζονται αρμονικότατα με τον κατακτητή. Οποιοσδήποτε νόμος υπήρχε εκεί για ρύθμιση των ζητημάτων μιας ανεξάρτητης χώρας παραβιάστηκε ασύστολα. Όλες οι άδειες δόθηκαν στην εταιρία εντελώς παράνομα. Ξαφνικά και απροειδοποίητα για τούς κατοίκους άρχισε ένα καταστροφικό σκάψιμο των βουνών και κατασχέθηκαν σπίτια και ιδιοκτησίες χωρίς μάλιστα καμιά αποζημίωση. Βρέθηκε νεκρός ο δασάρχης πού αρνιόταν να υπογράψει άδειες για την εταιρία και ο φάκελος της υπόθεσής του έκλεισε εντελώς βιαστικά. Οι κάτοικοι πού πρόβαλλαν σθεναρή αντίσταση μπροστά από τις μπουλντόζες σέρνονται επί χρόνια σε δίκες. 


Η τρομοκρατία εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αποπηγάδι με τη συνεχή παρουσία ανθρώπων της εταιρίας, ολόκληρων διμοιριών της αστυνομίας με μονάδες ΜΑΤ και ενός άλλου επίλεκτου σώματος πού πλέον είναι πανταχού παρόν στα Χανιά, την ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής  Εγκλήματος),ένα σώμα κουκουλοφόρων αστυνομικών.
Επί 4 χρόνια οι κάτοικοι ζουν μ' αυτήν την κατάσταση ναζιστικού τύπου κατοχής όπου τα επίλεκτα σώματα εισβάλουν στα σπίτια τους τούς τρομοκρατούν με κάθε τρόπο, υπάρχουν θερμά επεισόδια και απόπειρες δολοφονίας ενώ η εταιρία έχει εξασφαλίσει τη χρήση τού χώρου πού έχει απαλλοτριώσει σαν χώρο πού δεν ανήκει καθόλου στην ελληνική επικράτεια και προτίθεται να κατασκευάσει εκεί, σχέδιο πού προωθεί με κάθε μυστικότητα, υβριδικούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς, θέτοντας στην υπηρεσία της ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής. 
Από το Αποπηγάδι το κύμα τρομοκρατίας και καταστολής επεκτάθηκε τελευταία και στην ίδια την πόλη των Χανίων μ' έναν τρόπο πού φαίνεται στους ανύποπτους ανθρώπους πού έρχονται σε επαφή μαζί του σαν εντελώς παράλογος.
Όχι πώς δεν υπήρχαν πιο παλιά περιστατικά, όπως τού νεαρού παιδιού πού σκοτώθηκε τον Οκτώβρη τού 2010 μετά από καταδίωξη αστυνομικών και την τρομοκράτηση της οικογένειάς του να μην ενοχοποιήσει την αστυνομία. Αλλά η κατάσταση φαίνεται ότι αποφασίστηκε να γενικευτεί.
Από την αρχή τού φετινού χρόνου ξεκινά ένα μπαράζ τρομοκρατικών κλήσεων για ανάκριση σε πληθώρα πολιτών των Χανίων για υποθέσεις πού είχαν συμβεί ακόμα και ενάμιση χρόνο πριν!!! Είναι τόσο πολλά τα περιστατικά πού ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω μερικά: για μια πορεία των Αγανακτισμένων το καλοκαίρι τού 2011,για μια απόπειρα αντι- παρέλασης στις 28 Οκτώβρη τού 2011,για την κατάληψη τού κτιρίου της Αντιπεριφέρειας τον Φλεβάρη τού 2012,για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Μάρτη 2012.Οι πολίτες πού κλήθηκαν για ανάκριση για συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις, αναγνωρίσθηκαν λέει από αστυνομικούς, ενώ δεν είχαν συλληφθεί τότε, και χωρίς κανένα στοιχείο για το πώς αναγνωρίσθηκαν εκτός από την αυθαίρετη μαρτυρία των ίδιων πάντα αστυνομικών. Την μέρα δε της παρουσίασής τους στα Δικαστήρια, η ατμόσφαιρα ήταν καθαρά πολεμική με έντονη την απειλητική παρουσία των  ειδικών αστυνομικών δυνάμεων των κουκουλοφόρων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος). Ακολούθησαν πολλά ακόμα περιστατικά, όπως η δίωξη τού εισαγγελέα των Χανίων Πενταγιώτη πού μίλησε ανοιχτά για Χούντα, μια υπόθεση πού εξελίσσεται μέσα στη μεγαλύτερη μυστικότητα και σιωπή γιατί έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα, και η σύλληψη συνδικαλιστών με μόνη την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες στις οποίες ούτε καν είχαν συλληφθεί, με απειλή μάλιστα την απόλυση από την εργασία τους όσων απ' αυτούς είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Το γεγονός της αναδρομικής και αυθαίρετης κλήτευσης ατόμων για εκδηλώσεις πού είχαν γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα και χωρίς καν στοιχείων για την προσωπική τους ευθύνη σ' αυτές, μετά από την κατοχικού τύπου εισβολή στο Αποπηγάδι, αφήνει πραγματικά άφωνους και τούς δημοσιογράφους πού κάνουν ρεπορτάζ για τα γεγονότα.
Τι συμβαίνει εκεί στα Χανιά; 
Απαγορεύονται τώρα και οι απλές διαδηλώσεις; Απαγορεύεται οποιαδήποτε διαμαρτυρία ενάντια στις πράξεις της κυβέρνησης; Κάποια στιγμή πήραν εντολή στην αστυνομία να εξετάσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πού έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια και να “χοντρύνουν το παιχνίδι” ασκώντας αναδρομικές διώξεις;; Γιατί η ανάγκη για ολική υποταγή των πολιτών θεωρήθηκε τόσο αναγκαία ειδικά στα Χανιά περισσότερο από οπουδήποτε αλλού (μετά τη Χαλκιδική) . Νομίζω ότι στα Χανιά εκτυλίσσεται ένα πείραμα αυτή τη στιγμή για το οποίο θα τα πούμε στη συνέχεια.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ;

Πιστεύω ότι αυτό πού συμβαίνει τώρα στα Χανιά είναι εφαρμογή. Όπως είπα και στην αρχή, μιας πρόβας τζενεράλε για τον διοικητικό διαμελισμό της χώρας και επιλογή περιοχών στις οποίες οι επίσημοι νόμοι, έστω αυτοί κι έτσι όπως είναι, δεν θα έχουν καμιά εφαρμογή, και στη θέση τους θα ισχύουν άλλοι άγραφοι, φυσικά πιο ανοικτού δικτατορικού χαρακτήρα, ανάλογα με τα συμφέροντα πού παίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Φυσικά ισχύει ότι ολόκληρη η χώρα διολισθαίνει σε μια κατάσταση άτυπης δικτατορίας αλλά η ταχύτητα με την οποία γίνεται αυτό διαφέρει στις διάφορες περιοχές και δοκιμάζουν τώρα την επιτάχυνση στις περιοχές-φιλέττα πού τούς ενδιαφέρουν περισσότερο. Η διαίρεση σε καλό και σε κακό κομμάτι είναι γνώρισμα πια της “νέας τάξης πραγμάτων” και εφαρμόζεται τόσο για χώρες όσο και για τράπεζες και εταιρείες πού είναι για εκποίηση. Είναι η λογική πού εμπνέει τα σχέδια για δημιουργία των ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).Έτσι στα κομμάτια-φιλέττα έχουν ειδικό λόγο η δικτατορία τους να είναι πιο απόλυτη. Μ' αυτό τον τρόπο αποφεύγουν περισσότερο το ολικό ξεμπρόστιασμα τους, την επίσημη κήρυξη τού στρατιωτικού νόμου-πού δεν θα την κάνουν έτσι κι αλλιώς εφόσον μπορούν να τον έχουν κηρύξει χωρίς να το πουν και παίζοντας το θέατρο της  δημοκρατίας. Ακόμη, με τον τρόπο αυτό αποφεύγουν περισσότερο τον κίνδυνο γενικευμένης εξέγερσης. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, δεν είναι ότι εκεί βρέθηκαν τυχαία οι πιο σκληροί αστυνομικοί, όπως τυχαία δεν βρέθηκαν και στη Χαλκιδική και δε θα βρεθούν τυχαία σε όποιο άλλο μέρος σκοπεύουν να εισβάλουν οι μεγάλες εταιρίες. Τώρα γιατί θεωρήθηκαν φιλέτο τα Χανιά δεν νομίζω ότι θέλει και πολύ σκέψη. Είναι η σημαντικότατη γεωγραφική θέση τους, είναι η παρουσία της μεγάλης εταιρίας με τις πολλές θυγατρικές πού έχει ήδη ξεκινήσει το καταστροφικό έργο της στο Αποπηγάδι η οποία έχει εγκαταστήσει ήδη 3 ανεμογεννήτριες και όπως έχει διαπιστωθεί σκοπεύει να εγκαταστήσει 100(!!!) δεσμεύοντας ολόκληρο τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.Η ύπαρξη δε νερών αυξάνει την αξία της περιοχής. Είναι το λιμάνι πού δεν ξέρουμε πώς θα χρησιμοποιηθεί. Αλλά πέρα απ' αυτά φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλα σχέδια για την “αξιοποίηση” της περιοχής από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες πού προωθούνται με κάθε μυστικότητα για να πετύχουν τον αιφνιδιασμό. Όλα αυτά πού έγιναν και πού σκοπεύουν να γίνουν στα Χανιά απαιτούν την πλήρη υποταγή των κατοίκων τους και το σπάσιμο κάθε διάθεσής τους για αντίδραση. Από εκεί προέκυψε και η ανάγκη για την επιβολή τού άτυπου στρατιωτικού νόμου. Δε χρειάζεται να πω βέβαια ότι τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Δεν ξέρω τι έγινε σε μια πρόσφατη συγκέντρωση πού είχε αναγγελθεί στην πόλη με θέμα την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ελπίζω μόνο ότι θα διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για οργάνωση αντίστασης και θα κληθούμε και εμείς από τις άλλες πόλεις να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

 αναδημοσίευση από : ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου