" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Με νόμο ονομάζουν την παιδοφιλία «σεξουαλικό προσανατολισμό»



Η Δημοκρατική Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Jackie Speier*, θέλει να γίνει ομοσπονδιακός ένας πολιτειακός νόμος που απαγορεύει την παροχή συμβουλών προκειμένου να αλλάξει ο «σεξουαλικός προσανατολισμός» ενός ατόμου. Αυτό μπορεί σε κάποιους να μην ακούγεται και πολύ ακραίο, αλλά η παιδοφιλία θεωρείται και αυτή ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός» σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τη γλώσσα του νομοσχεδίου, ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορεί να τιμωρηθεί, αν προσπαθήσει να αλλάξει τη συμπεριφορά ενός παιδεραστή ή ενός ομοφυλόφιλου ατόμου ή να μιλήσει αρνητικά για τη συμπεριφορά τους που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητά τους. Το νομοσχέδιο καλεί τις πολιτείες να απαγορεύουν τις προσπάθειες να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανηλίκου, ακόμη και αν το ζητάει ο ανήλικος (!), καθώς κάτι τέτοιο είναι "επικίνδυνο και επιβλαβές"...

Το κείμενο της νομοθεσίας δεν απαγορεύει ειδικά την θεραπεία ‘μετατροπής ενός ομοφυλόφιλου’. Αλλά, απαγορεύει γενικά, τις προσπάθειες να αλλάξει ο «σεξουαλικός προσανατολισμός» ενός ατόμου. "Ως προσπάθειες αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού θεωρείται η οποιαδήποτε πρακτική ψυχικής υγείας που επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου », λέει το νομοσχέδιο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν να προσθέσουν μια τροποποίηση στο νομοσχέδιο που να διευκρινίζει ότι, «η παιδοφιλία δεν καλύπτεται ως προσανατολισμός».  Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επικράτησαν. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Alcee Hastings** (φωτο), δήλωσε ότι κάθε «εναλλακτικός σεξουαλικός τρόπος ζωής» θα πρέπει να προστατεύεται από το νόμο, και ως εκ τούτου αποφάσισε ότι η παιδοφιλία είναι ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός» που πρέπει να αντιμετωπιστεί το ίδιο όπως η ομοφυλοφιλία.

«Αυτή η γλώσσα είναι τόσο ευρεία και ασαφής, που αναμφισβήτητα θα μπορούσε να περιλαμβάνει όλες τις μορφές του σεξουαλικού προσανατολισμού, συμπεριλαμβανομένης της παιδοφιλία», δήλωσε ο Brad Dacus, πρόεδρος του Pacific Justice Institute. "Δεν είναι μόνο ο προσανατολισμός που προστατεύεται - η συμπεριφορά που σχετίζεται με τον προσανατολισμό προστατεύεται επίσης."
* Η Karen Lorraine"Jackie" Speier γεννήθηκε το 1950 στο Σαν Φρανσίσκο. Η μητέρα της Nancy (Kanchelian) ήταν αρμενικής καταγωγής και ο πατέρας της Manfred "Fred" Speier ήρθε από την Γερμανία και ήταν εβραϊκής καταγωγής. Η Speier υποστηρίζει τις αμβλώσεις και τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ενώ είναι κατά της οπλοχρησίας.  
** Όπως θα διαβάσετε στο παραπάνω άρθρο, ο κύριος αυτός (Hastings) είναι ένθερμος υποστηρικτής του νέου νόμου περί "Εγκλημάτων Μίσους", ο οποίος προωθεί τα οργουελιανού τύπου «εγκλήματα σκέψης» (“thought crimes”) και ο οποίος θα προστατεύει ακόμα και από «προσβλητικές» φράσεις ή συμπεριφορές, όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά και άλλες 547 λεγόμενες "παραφιλίες", μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ηδονοβλεψίες, κτηνοβάτες, νεκρόφιλοι και – φυσικά - παιδόφιλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου