" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Η Ιταλία μειώνει φόρους και οι δικοί μας "φωστήρες" οριοθετούν μεροκάματο πείνας ...


Σε αντίθεση με τους "δικούς" μας εξουσιαστές αυτοί της Ιταλίας, μιας χώρας που βρίσκεται στην ίδια δίνη του οικονομικού αδιεξόδου με τις λοιπές του ευρωπαϊκού νότου, στρέφουν την προσοχή τους προς την πλευρά των οικονομικών ελαφρύνσεων και την πραγματική ανάπτυξη της χώρας τους.

ο ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας Φαμπρίτσιο Σακομάνι
  Στα πλαίσια της οικονομικής αναδιάρθωσης στην οποία προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης της γειτόνου είναι η συμφωνία με τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις αλλά και τους καταναλωτές ωστε να ενισχυθεί ο δανεισμός οι επενδύσεις και φυσικά η κατανάλωση. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας, είπε ο ΥΠΟΙΚ Ιταλίας κ. Σακομάνι η οποία θα επιτύχει μέσω της εμπιστοσύνης που θα απορρεύσει από τα μέτρα, την μείωση του  κόστους δανεισμού της χώρας. Όσο για τους πόρους και από που θα ανευρεθούν η κατεύθυνσή μας, υποστήριξε, θα είναι η μείωση των μη παραγωγικών δημοσίων δαπανών. 
Βεβαίως από την άλλη υπάρχει και η δεσμευση την οποία ανέλαβε η κυβέρνηση Λέτα, απέναντι στην παράταξη που του έδωσε στήριξη, αυτή του κ. Μπερλουσκόνι, και η οποία είναι η κατάργηση του απαράδεκτου και αντιλαϊκού μέτρου της φορολόγησης των ακινήτων και η επιστροφή των καταβληθέντων περισινών φόρων γι'αυτό. Κάτι που ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας κ. Ρενάτο Μπρουνέτα, το τόνισε περιμένοντας την πραγματοποίηση της δέσμευσης.
Τι ανάγκη έχει το τομάρι ; ...γελάει...
Τώρα από την δική μας πλευρά αυτά φαίνονται να είναι "ψιλά γράμματα" όταν μόλις εχθές ψηφίστηκε το νέο μνημόνιο, νούμερο 4 κατά σειρά, με το οποίο όχι μείωση φόρων δεν πρόκειται να δούμε, όχι ανάκαμψη της οικονομίας και την πολυπόθητη ανάπτυξη, αλλά είδαμε να αποφασίζει η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής τα νέα μεροκάματα που πλέον θα κυμένονται στα 19 ευρώ και για τους κάτω των 25 ετών στα 17 ευρώ !!! 
Μιλάμε για ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!
ή μήπως να το πω πιό σωστά : για ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΚΗΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου