" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

-Βίντεο ΣΟΚ- Syria Είπαν ψέμματα για να περάσουν την βοήθεια χθες στους ισλαμοφασίστες;
Τα Ρώσικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι δύο μητροπολίτες είναι ακόμα στα χέρια των ισλαμοφασιστών. Προκαλεί λοιπόν τεράστια απορία και ερωτηματικά γιατί το Γαλλικό πρακτορείο διέδωσε αυτή την είδηση που είναι -τουλάχιστον- μη διασταυρωμένη.

Εάν αποδειχθεί ότι έγινε για να μην “διαταραχθεί” η χθεσινή σύσκεψη στις Βρυξελες για την παροχή βοήθειας στα καθάρματα, τότε θα μιλάμε για έγκλημα οργουελικών διαστάσεων.

Σε λίγο θα έχουμε νεώτερα από την Συρία
http://sklantzithres.blogspot.gr

Εικόνες απίστευτης αγριότητας κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Συρία. Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΔΟΓΜΑ» εξασφάλισε και παρουσιάζει το βίντεο με τη σωρό του οδηγού του Συρο-Ιακωβίτη Μητροπολίτη, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της απαγωγής έξω από το Χαλέπι.

Η εικόνα προκαλεί σοκ. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος. Το πρόσωπο του έχει παραμορφωθεί και τίποτα δεν θυμίζει το πρόσωπο στην ταυτότητά του όπως φαίνεται στο βίντεο.

Πρόκειται για σκληρές εικόνες, που αντικατοπτρίζουν, το μίσος και την βαρβαρότητα. Ένα ακόμη έγκλημα στο όνομα του Θεού. Ήδη στη Συρία πολλοί Χριστιανοί τον θεωρούν μάρτυρα.Κάθε λεπτό που περνά εξανεμίζονται οι ελπίδες και εντείνεται η αγωνία για την τύχη των Μητροπολιτών Χαλεπίου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και της Συρο-Ιακωβίτικης Εκκλησίας.

Στενοί συνεργάτες και των δύο Μητροπολιτών, μιλώντας στο dogma.gr εξέφρασαν τους φόβους και την αγωνία τους, αφού κανείς από τους δύο δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι ζωής.

Τώρα όλοι φοβούνται πως ή το νέο της απελευθέρωσης που μετέδωσε αρχικά του Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο μια χριστιανική οργάνωση στην περιοχή, και στη συνέχεια όλα τα Μ.Μ.Ε του πλανήτη, ήταν ψευδές ή πως πράγματι τους απελευθέρωσαν αλλά στην πορεία τους συνέβη κάτι.

«Φοβόμαστε μήπως οι απαγωγείς έδωσαν την ψευδή αυτή είδηση ώστε να κερδίσουν χρόνο, για να κρυφτούν και να τους μεταφέρουν αλλού» είπε στο dogma.gr στενός συνεργάτης του κ. Παύλου.

Από την πλευρά του έτερου απαχθέντος, του Συρο-Ιακωβίτη Επισκόπου είπα στο dogma.gr πως «Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφόρηση. Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα, όλος ο κόσμος μιλά για απελευθέρωση και εμείς δεν έχουμε κανένα νέο».

Ο συγκεκριμένος φανερά συντετριμμένος δεν μπόρεσε να κρύψει την αγωνία του. Στην ερώτηση μας, αν ήταν ψευδής η είδηση ώστε να κερδίσουν οι απαγωγείς χρόνο, ο Σύριος εκκλησιαστικός αξιωματούχος απάντησε «Όλα είναι πιθανά».
Πριν από λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία εξέλιξη: «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων dogma.gr αν και είχε την είδηση από την πρώτη στιγμή δεν την μετέδωσε. Αναμεταδόσαμε το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, διατηρώντας όμως τις επιφυλάξεις μας, με ερωτηματικό στο τίτλο μας, αρνούμενοι να μπούμε στην διαδικασία των «πανηγυρισμών» έως ότου επιβεβαιωθεί απόλυτα το γεγονός, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη. 

dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου