" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΟΙ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ .Τ΄ ΑΚΟΥΣ Προπο-τζή ΔΕΝΔΙΑ;


5 Σεμπτεμβρίου 1972, Μόναχο
Το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου 1972, ένας κομάντο των παλαιστινίων τρομοκρατών της οργάνωσης "Μαύρος Σεπτέμβρης", εισβάλλει στο Ολυμπιακό χωριό του Μονάχου και κρατά 11 ισραηλινούς αθλητές σε ομηρία, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 200 φυλακισμένων παλαιστινίων. Δύο ισραηλινοί αθλητές θα εκτελεστούν.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφασίζει να διακόψει προσωρινά τους Αγώνες, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις από τις γερμανικές αρχές. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε: "Η ειρήνη επλήγη από τις δολοφονίες που διέπραξαν οι τρομοκράτες. Το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου καταδικάζει αυτό το έγκλημα. Σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αλλά και τους ομήρους, τα αγωνίσματα του απογεύματος θα διακοπούν".
Το βράδυ, ένα δράμα εξελίσσεται στο αεροδρόμιο του Μονάχου όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να διαφύγουν με τους ομήρους για το Κάιρο. Με την επέμβαση της γερμανικής αστυνομίας, σκοτώνονται οι 9 ισραηλινοί όμηροι καθώς και οι 5 από τους 8 τρομοκράτες. Το σύνολο των θυμάτων ανεβαίνει στους 18.

11 Σεπτεμβρίου 2001, Μανχάταν

 Οι επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει συμβεί ως τώρα και αποτελεί κομβικό σημείο της παγκόσμιας ιστορίας, έχοντας προκαλέσει πολλές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις, στην κοινωνική και πολιτική ζωή σε όλο τον κόσμο.
Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο.
Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

11 Μαρτίου 2004, Μαδρίτη
 Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μαδρίτης προκαλεί το θάνατο 191 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1800. Πρόκειται για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία, όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει να ανακηρύξει την 11η Μαρτίου ως «Ημέρα των θυμάτων της τρομοκρατίας».


7 Ιουλίου 2005, Λονδίνο


 Οι βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο (γνωστές στα αγγλικά και ως 7/7 bombings) ήταν μια σειρά συντονισμένων βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, με στόχο το δίκτυο της μαζικής μεταφοράς στην βρετανική πρωτεύουσα, στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από 4 Μουσουλμάνους.
Από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι!  

Τέξας, Νοέμβριος του 2009
 
ο Χασάν που έγινε και αξιωματικός των ΗΠΑ

Τον τρόμο και το θάνατο σκόρπισε στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ στο Τέξας ο μουσουλμάνος Νιντάλ Μαλίκ Χασάν, στρατιωτικός ψυχίατρος, ο οποίος άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 30. 

 

Βοστόνη 15 Απριλίου 2013




Δύο εκρήξεις λίγο πριν την λήξη του Μαραθωνίου της Βοστόνης έσπειραν τον θάνατο και τον πανικό στους κατοίκους. Αφοπλίστηκαν και άλλες βόμβες που βρέθηκαν από την βιβλιοθήκη της πόλης που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη των νεκρών και τραυματιών. Τρεις οι νεκροί ανάμεσά τους και ένα παιδάκι 8 χρόνων και πάνω από 200 οι τραυματίες. 



Μετά από έρευνα εντοπίσθηκαν δυο άτομα, αδέρφια, Μουσουλμάνοι με καταγωγή από την Τσετσενία Μετά από καταδίωξη ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος συνελήφθη. Πρόκειται για δυο αδέρφια μεγαλωμένα στις ΗΠΑ. 
Για τα αδερφια Τσαρνάεφ,  που ανήκουν στη νέα γενιά των ξένων που γίνονται Αμερικανοί πολίτες, η πολιτική κατάσταση της πρώτης πατρίδας τους μπορεί μερικές φορές να είναι πιο σημαντική από ό,τι για τους γονείς τους που διέφυγαν από το χάος που επικρατεί στις χώρες καταγωγής τους (ελπίζοντας να βρουν ασφάλεια στις ΗΠΑ).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το FBI είχε πάρει συνέντευξη από τον Τάμερλαν Τσαρνάεφ το 2011, έπειτα από πληροφορίες ότι ήταν «οπαδός του ριζοσπαστικού Ισλάμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου