" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Τ' ΑΚΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΛΑΓΝΟΙ; Απελάσεις προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ M. Νετανιάχου

σημείωση από sxoLIAnews: Εμείς όχι δεν τους απελαύνουμε αλλά όταν τους πιάνουμε να προσπαθούν, ΜΟΝΟΙ τους, να φύγουν από την χώρα μας, τους γυρίζουμε πίσω !!!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την πρόθεσή του να «επαναπατριστούν δεκάδες χιλιάδες αφρικανοί λαθρομετανάστες που βρίσκονται σήμερα στο Ισραήλ», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παύση της εισόδου τους στο ισραηλινό έδαφος μέσω του Σινά.
  «Ο ειδικός μου εκπρόσωπος (για το θέμα αυτό) βρίσκεται σε επαφή με πολλές αφρικανικές κυβερνήσεις και ο στόχος μας είναι να επαναπατριστούν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που βρίσκονται σήμερα στο Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Τύπου του ιδίου.

«Ενώ βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την απειλή της εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων (λαθρομεταναστών), αυτόν το μήνα ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν έφτασε στις πόλεις του Ισραήλ. Επιτύχαμε αυτό το αποτέλεσμα για πολλούς μήνες και τον ερχόμενο μήνα θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Σινά. Τώρα περνάμε στο δεύτερο στάδιο, αυτό του επαναπατρισμού αυτών που βρίσκονται ήδη εδώ» πρόσθεσε.

  Τον περασμένο Αύγουστο, ο υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι είχε ανακοινώσει ότι οι μετανάστες από το Σουδάν που εισέρχονταν παράνομα στο Ισραήλ θα τοποθετούνταν σε κέντρα κράτησης από τις 15 Οκτωβρίου ενόψει της απέλασής τους.Επιχείρηση απέλασης πολιτών του Νοτίου Σουδάν είχε αρχίσει τον Ιούνιο έπειτα από ευρεία επιχείρηση συλλήψεων.

  Επίσης ένα ισραηλινό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως τον Ιούνιο σε ένα σχέδιο που αποσκοπεί στον επαναπατρισμό περίπου 2.000 πολιτών της Ακτής Ελεφαντοστού που δεν είχαν τα κατάλληλα έγγραφα.  Η παρουσία στο Ισραήλ πολλών δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι από το Σουδάν και την Ερυθραία, οι οποίοι έχουν εισέλθει στο Ισραήλ από το αιγυπτιακό Σινά, προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις την άνοιξη, κυρίως στο νότιο Τελ Αβίβ, όπου υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών.


από : defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου